ADSL - melyik szolgáltató?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FtranX
Az rendben van, de ahhoz, hogy netezhess, elõbb azonosítanod kell magad egy felh. névvel és egy jelszóval. vagy ezt routereken is be lehet állítani?
ezzel kapcsolatban nem vagyok képben.

Serpa
lesz.

axeleros fórumról idézek egy illetékestõl.

"Kábelneten is lesz emelés. Gõzerõvel dolgozunk rajta, de 6 kábelhálózati szolgáltatóval és az IP szolgáltatóval is meg kell állapodni. Ez kicsit több idõ mint a Matáv ADSL szolgáltatás továbbadása.

Kérünk még egy kis türelmet!"

iko
hihi... emelik hihi... és mi mit fogunk érezni? hihi...
axelero

spam. sry

Punker
ha router-en vag yakkor kifelé csak 1 cím látszik.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

a matáv a szolgáltató, és van neki rakat viszonteladója
mivel a matáv nem árul 512/64es csomagot, ezért ilyen nem is létezik

viszont a viszonteladók is szar helyzetben vannak, mivel gyakorlatilag boldog-boldogtallannál bekötötték az adslt, még ott is, ahol nagyon a határon volt a dolog (értsd: 4-5 kmre a DSLAMtól). Mivel a távolsággal exponenciális arányban csökken a jel erõssége, NAGYON SOK olyan háztartás van, ahol 384re fizettek elõ, ezt meg is kapják, de 512t már nem tudnának adni, mert egyszerüen nincs rá technikai lehetõség. Tehát nem is kérhet a viszonteladó 512nyi pénzt, mivel nincs az biztosítva - nemtudják hol lehet hol nem, ezért információt sem lehet adni, garantálni sem tudják, mert akkor ha mégis megteszik, lenne csomo JOGOS reklamáció.

szerintem a viszonteladók (interware, datanet, axelero, enternet stb.) szidják rendesen a matávot a helyzet miatt, egyszerüen nem tudnak belõle jól kijönni. Ha nem mondják hogy xy mal többet adnak, akkor az userek elmennek máshoz, mondván hogy ott többet kapnak (papiron biztos), ha meg mondják, akkor sokezer helyen (cirka 200e adsl van eddig bekötve, ennek fele axelero) befürdenek, mert nem tudják betartani.

FtranX
bocsi, hogy ide írok, de sürgõs:

Az lenne a kérdésem, hogy az Axelerónál be lehet-e jelentkezni egy felhasználónévvel egyszerre több géprõl?
Egy ismerõs routerrel szeretné megosztani az ADSL-t.

[NST]Cifu
Fel kell hívni a 06-40-200-166-es számot, vagy e-mailt küldeni az [email protected] címre.
BTW én is úgy vagyok vele, hogyha ez a helyzet, akkor jövõre lelépek tõlük...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Stranger
Nekem is Interware 384-es ADSL-em van és ennél a kapcsolatnál a feltöltési sebességet se ártana egy kicsit emelni, az a 64kbit/sec nevetségesen alacsony.

Ha a többi szolgáltató emelei a feltöltési sebességet is, akkor õk miért nem??? Nem központilag mûködik ez a dolog? Úgy értem õk is a Matávnál elõre kialakított csomagok közül választanak, ahol nem nagyon hiszem hogy lenne 512/64 ADSL.

Ha valaki otthon van ebben a témában akkor nyugodtan felhomályosíthatna errõl. Faxom csak nyáron jár le ez a tetves hûségnyilatkozat<#mf3>

Gigabyte P35 DS3, Intel E2180@2500, 2GB DDR2@1066, Inno3D 9600GT 512MB

Bandee1987
ja, ebben a topikban le volt írva egy holland adsl szolgáltató, aki 8064/1024-es adslt 12000 forintos havidij mellett adna. És még az 512/256-os net is csak 2500 ft(!)-ba kerül ott havonta...
Hát igen..ez a szörnyû. Mert a hollandok nemcsak hogy marha jól keresnek, még a netük is kurva olcsó.
Miért van ez igy a világban?
Gazdag ország : olcsóbb net
szegényeb ország: drága net
Miért, miért, miért???

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Guest
Jah, ezt már régen mondják, hogy gyakorlatilag te fizeted a kinti ocsó netet/telefont...
elég ocska cikk valótlan adatokkal...

\"Life is around you and in you.\"

[NST]Cifu
A telefonközpont távolsága, és a drótok minõsége befolyásolja a sebességet. Én kb. egy km-re vagyok légvonalban a központtól, de a drótokat pár éve lecserélték, ezért elég jó a kapcsolat (ilyen távolságnál állítólag a 925kbit igen jó érték).
Elvileg amikor bekötötték, akkor lemérik a nyers sebességet a matáv központtal, ez az elvi maximális letöltési sebesség, nekem ez lett 925kbit.

fluga
adslem van és ha jól tudom ugye, akkor az növekedést mértéke erõsen függ attól, hogy mennyire vagyok a központtól. hol lehet megtudni hogy hol vannak ilyen központok? (egyáltalán milyen központról van szó? telefon kp, vagy isp központ?)

[NST]Cifu
Ezt mondjuk tudtuk már 3 éve is, amikor megszüntették az általánydíjas rendszert... 😊

Alien
Szomorú, hogy ilyen drága nálunk a net<#shakehead> Nézd meg itt belett szúrva egy holland szolgáltatótól egy link, érdemes megnézni az árakat...

Aztán itt Las Vegasi árakat láthattok. Nem rossz....

Alien
"A gigászi Matáv tulajdonosa, a Deutsche Telecom veszteségét többek közt a magyar leányvállalatán hajtja be"

ehh...

[NST]Cifu
Tegnap kaptam egy e-mailt az Interware-tõl, érdekesség, hogy õk csak a letöltés irányú sávszélemelést említenek, illetve az, hogy kiemelik, hogy a feltöltési és a minimális letöltési sebesség nem változik, marad a szerzõdés szerinti (szvsz a Punker-nél említett technikai korlátok miatt, nem akarják megégetni magukat azzal, hogy olyasmit igérnek, amit nem tudnak mindenkinek egyenlõ szinten biztosítani):

"Ezúton is szeretnénk Önt tájékoztatni arról, hogy az Interware Rt. bõvíti az általa nyújtott ADSL szolgáltatások letöltési (download) irányú, maximálisan hozzáférhetõ sávszélességét.

A sávszélességek bõvítésével az Általános Szerzõdési Feltételekben, illetve az Elõfizetõi Szerzõdésekben az ADSL sávszélességek minimum és maximum értékeire vonatkozóan meghatározott teljesítési értékek nem változnak, az Interware Rt. továbbra is az ezekben vállalt sebesség értékeknek megfelelõen és változatlan elõfizetési díjak szerint biztosítja a szolgáltatásokat.
A hozzáférhetõ sávszélességek átállítására az Elõfizetõ részérõl történõ külön igénybejelentés nélkül folyamatosan, 2004. november 16. és 2004. november 30. között kerül sor, amelyet követõen a maximális letöltési sebességek akár kétszeresére is növekedhetnek. A bõvítést követõen a minimális letöltési sebesség, illetve feltöltési (upload) irányban az értékek változatlanok maradnak.

A bõvítést követõen az elérhetõ maximális letöltési (download) irányú sebesség értékek az alábbiak szerint alakulnak:
384 kbps --> 512 kbps
512 kbps --> 1024 kbps
768 kbps --> 1500 kbps
1500 kbps --> 3000 kbps

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban bármilyen kérdése lenne, készséggel állunk rendelkezésére telefonon a 06-40-200-166 számon, illetve e-mailben az [email protected] címen."

Alien
nem fog, csak adsl-eseknek nõ , matáv területen

Helosztok. Azt kérdezném hogy én axeleros vagyok csak kabelnetes.
Nekem akkor fog nöni a sávszélességem? köszi elöre is
Szerintetek mi lehet a problema:
Tehat axelero 384es adsl. En ilyen D-link fektetett modemet kaptam. 4 lampas van rajta. A power vilagit jol. A status az zolddel villog állandoan, nem pedig megallasnelkul vilagit. Az adsl ill. ethernet az pislakol rendesen. szal a problem az h soxor szetkapcsol es akkor nincs net. (az adsl nem is vilagit) aztan 5-10perc helyrejon, ujra konnekt es megy megin. Mi lehet a gond ?
Holnap ugyis hivom oket, de azert kivi vagyok. :\

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

balintka
Kösz,most jól elszomorítottál 😄

Guest

(Azaz jelen állás szerint nem.)
balintka
Hali! Nem tudja valaki hogy a Monortel is emeli a sávszélet?

Guest
És a Matávra sem, hogy Deutsche Telekom... 😊
QuippeR
Iigen, valami olyasmi, de attól még...

A Matáv meg a Postából vált ki, mégsem mondod rá, hogy egyenlõ a Postával. Mint ahogy a T-Mobile-ra sem modnod, hogy Matáv.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

I.C.ram
<#ejnye1>

Csak tudod, én azthittem, hogy az axelerot a matáv találta ki a netes cuccainak. Úgy, ahogy a Honda az Acura-t az amcsi eladásokhoz.
QuippeR
bazz, a Matávé az Axelero nagy része, ettõl még nem lesz vele egyenlõ, ahogy a magyar állam sem egyenlõ a MÁVval.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Alien
Ez a hûségszerzõdés átka<#idiota> Na mindegy..illetve nem mindegy...

Alien
Most nézem, hogy 7900ft-ba kerül áfával a hobbi csomag (384-es) az új elõfizetõknek<#zavart2> Mi meg 9900-at fizetünk, király...
<#zavart2>

Alien
igen, ez az: ADSL otthon

I.C.ram
Megtudnád mutatni az axelero honlapján az 512-es csomagot? ÉN csak a 384-es találtam eddig.
Alien
Nem egyenlõ velük, az Axeleronak a matáv az anyavállalata ahogy te is mondtad, de ha matávos területen vagy akkor nem csak az axeleronál köthetsz szerzõdést, hanem akárhol Tvnet adsl, Enternet, interware, datanet stb stb...
Én axeleros vagyok és szerintem az is maradok 😊

Alien
Axelero honalapján is így írják:

Az intézkedés értelmében a maximális letöltési sebesség 384 kbit/s-ról 512 kbit/s-ra, 512 kbit/s-ról 1024-kbit/s-ra, 768- kbit/s-ról 1500 kbit/s-ra, illetve 1500 kbit/s-ról 3000 kbit/s-ra változik.

I.C.ram
Axelerónak nincs 512-es nete (normál áron), ami majd késõbb 1024-es lesz?

Matáv egyébként nem egyenlõ az Axeleróval? Tehát nem ugyanaz mintkét cég szolgáltatása, mert ugye az axeleró leányvállalat.
Alien
aham, ha minden igaz:

A szolgáltatás díja nem változik, csupán a csomagok sebessége az alábbiak
szerint:

384/64 -> 512/128
512/128 -> 1024/256
768/128 -> 1500/256
1500/384 -> 3000/768

[NST]Cifu
....Xboxman valószinüleg arra célzott, hogy bárki mástól is meg lehet rendelni az ADSL-t, aki szerzõdésben van a matávval. Én pl. a Matávval nem is beszéltem addig, amíg fel nem hívtak, hogy mikor jönnek a szerelõk bekötni. Letöltöttem az Interware oldaláról a megrendelõt, kinyomtattam, lefaxoltam, és kész.

Szóval a tévhittel ellentétben Matáv területen az #579-es hozzászólásomban lévõ linken megtalálható bármely cégtõl kérheted az ADSL szolgáltatást. Nem csak az Axelerótól...

I.C.ram
tutkó?
Alien
512-bõl 1024 lesz

I.C.ram
Én is az vagyok gecó! 😄 Mondjuk amikor én elõfizettem, nem is volt más, még UPC sem.
azért vicces hogy 3éve piacon van az adsl de még mindíg nem világos sokaknak a dolog.Nem véletlenül van annyi Axi elõfizetõ

\"Life is around you and in you.\"

VinylToy
Mi kell az Adsl-hez, telefon vonal, amit ki szolgáltat?

A matáv!

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

I.C.ram
de akkor miért ide mutat a TVnetes link??
VinylToy
De akkor se írja ki egy matávos keresõ hogy persze köthetsz Tv-netnél DSL szerzõdést nem? 😄

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

I.C.ram
Ezt a keresõt a TVnetrõl értem el. Ott a szolgaltatás keresõ ide linkelt a matávoshoz, és innen mertem feltételezni, hogy ez a matávos egy központi keresõ.
VinylToy
Miért mit írjon ki egy matavos oldalnál? 😄 Akkor lehet nálad is TV-net, de hívd fel õket, és kérdezd meg! 😊

I.C.ram
Én mikor beírtam a telefonszámunkat, azt írta ki, hogy Matáv ADSL lehet, illetve ADSL komplex. De mindkettõ matáv.
VinylToy
Akkor meg mégjobban megéri a TVnet

VinylToy
Én amikor a telefonszámunkra keresve megnéztem kihozta hogy lehet!

I.C.ram
De az 512-esbõl csak 768-as lesz, nem?