4394
2007. januártól-tól folyamatosan állítják át, A sávszélesség emelése minden ügyfél esetében automatikus.
  • kirol
    mail.enternet.hu -t csak úgy kipróbáltam, és jó.
  • tomo
    pop3.enternet.hu
    smtp.enternet.hu
  • tomo
    miert nem nezed meg a honlapjukat 100% hogy kiirtak.
  • kirol
    Tudja valaki, hogy az Enternet mai lrendszernél mik a beállítások?
    (POP3, SMTP ilyesmi)
  • Ronny
    a központól való távolság határozza majd meg a sebességet, ha tudod hol van, csinálhatsz egy megközelítő becslést saját magad is. PErsze a kábelhossz lehet 2x is a gyakorlatban:)
  • Ronny
    Nagyon korrekt a csomagstruktúrájuk. Érdemes elolvasni Shabba utolsó pár hozzászólását ebben a témában a hwsw-s Pantel topikban.
  • mrzed001
    Ettől félek én is, hogy vaj milyenek lesznek
    Bár mint üzleti szolgáltató elég jók a tapasztalatok velük...
  • ReTeK
    ja ez meg a másik még senki sem írt rólluk, talán aug.-szept. mire bekötik az első megrendelőknek
  • mrzed001
    Ja, nekem is kb 6 hetet mondtak.
    Nemszámít, addig van chelló, csak tudnám hogy jók, már rendelném is meg...
  • mrzed001
    Arról nem is beszélve, hogy felfelé is 768K-t ad, ami azért nem semmi ADSL-es körökben.
  • ReTeK
    én még várok ezzel mert elég bizonytalan az egész, másik fórumon olvastam hogy

"Egyelőre így csak a honlapon szereplő budapesti területeken, ill. Szombathelyen és Tatabányán érhető el a szolgáltatás."

"legalább 40-50 napos időtartam a rendeléstől számítva"
  • 2XP
    Nálam is így van, de ahol lakom, ott biztos nem lesz elérhető néhány évtizedig :(
  • Thanatos
    jah...,a garantált nálük 3szor annyi mitn nekem msot a max és még töbet is fizetek msot érte telefonnal együtt... :P
  • 2XP
    http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=31470&count5=1

Utóbbi, a 24 Max ADSL elnevezésű csomag akár a 6 megabites elméleti sebességnél többszörösen gyorsabb letöltést is lehetővé tesz, ugyanis ennél a csomagnál a Pantel korlátozás nélkül, a vonalon műszakilag adható legnagyobb sávszélességet biztosítja folyamatosan. Ez az ADSL2+ technológiának köszönhetően akár 24 megabit/s is lehet.
  • mrzed001
    Ez tapasztalat, vagy csak tipp?
    Merthogy a T-öketlen is valami 192 kbps-t garantál le, JúPC is csak valami 512-t ha jól emlékszem, a Pantel meg nem igazán sávszélhiányáról híres ...
  • Zetorg
    ja, a telefont nem tudtam.
    én nem rég váltottam 3c-re, szal egy darabig nem nagyon tudok ugrálni...
  • 2XP
    A 24mb az csak az elméleti maximum, mivel ha van szabad kapacitásuk nem korlátozzák le. A gyakorlatban az inkább 6 mega lesz, ami még így is igen kiváló sebesség ennyiért :)
  • mrzed001
    Mert a vezetékes telefont is át kell vinni a Pantel-hez T-öketlentől (azon meg havi 100 óra ingyen belföldi beszélgetés 2300 Ft havi). Biztos területet akarnak foglalni.

Szóval ezért érdekelnének tapasztalatok, mert denagyonszabadulnék már a Chelló korlátolt szarától (viszont nem szeretnék később sem szenvedést a szolgáltatóval)
  • Zetorg
    hm, gyanúsan olcsó...
  • mrzed001
    Én is éppen ezen gondolkodám ...
    24 mega 10690 Ft-ért korlát nélkül ...
  • Thanatos
    szolgáltató váltás? :)
  • Punker
    tetves enternet kb 50x szakadt eddig meg csak a mai napon :(
  • PLackó
    2 hete küldtem sávszél bővítés miatt levelet a TVNET-nek és már duplázódott is a sebességem:)
    Mivel ugyan annyit kellene fizetnem 1 megabitért mint 2-ért ezért csodálom hogy nem húzták el.
  • ReTeK
    erre gondoltam (egyelőre még érvényben van)

"Új előfizetőnek minősül az, akinek a telefonvonalán a megrendeléstől számított 3 hónapon belül nem volt élő ADSL kapcsolat"
  • Thanatos
    elolvastam, csak egybe megy :(
  • Thanatos
    hm, hol az átverés? :)
    ha sehol asszem byebye t-com
    mrá csak az a kérdés lehet eugy hogy tel marad msotnai és csak adsl más mint pl tvnetnél...
  • ReTeK
    valakinek tapasztalata erről ?
    > pantel <
    (Ne tartozzon a vonalhoz harmadik szolgáltató általi ADSL. hát ez száksz :-( )
  • kirol
    Na megcsinálták gyorsan!
  • kirol
    Behalt az EnterNet routere. Szuper. Nem tudok netezni, esetleg 56k-val, de azért meg nem fizetek.
  • ffxi
    Netes gémhez 512 is elég? Vagy ez mástól függ?
  • horpeti
    jah, Intelecom nál vok.

Soha többet... mellényúltam nagyon. :)
    De legalább most úgy tűnik foglalkoznak velem, hónapokig semmi. De most már minden nap hívom őket. :P

utána meg felbontom a szerződést mutatva a grafikonokat, meg néhány mérést... Bár most a mérések "jók" (200 kbpses minimális határt felülmúlja), de hát így ingadozva... na mind1, elsőként megpróbálom helyrehozatni.
  • horpeti
    én is ezzel szívok!

Bár nekem eleve volt sávszélesség probléma, kicserélték múlt héten modemet, és összes játék elszállt, amelyik azért addig jó volt (PES pl.)

Játszhatatlanná vált...

Sűrgősen mondtam, hogy hozzák vissza a modemet... Bár nemtom miben függ össze.

egyébként 2Mbps-es, és 1 mbps az átlag úgy, hogy egyik mpben 2MBps jön, másikban meg 20-30... szal lol, valami nagy gáz... Szvsz a modem is lúdas, mert az újjal a játékok is gallyra mentek, de előtte is így ingadozott...

Nemtom mit lehet tenni, én már fullra optimalizáltam a TCP cuccokat, a gépem ennél többet nem tehet.

De hogy az új modemmel ilyen gáz lett, az is jelez valamit a modem felé, jó nekem a régi is, csak menjen legalább a 300 kbps igényű játék... De valami úgyse kóser emiatt az ingadozás miatt... Csak tudnám mi miatt (gépem?? modem??)... vagy csak egyszerűen így jön a net? furcsa.

Azt hittem olyan van, hogy gyenge a sávszél (pl. leterhelt), de legalább amennyi van, annyi jön... De ezt, hogy 1ik mpben 1600 kbps, másikban 200.... és így töltöm le az állományokat...

nem csodálom ha az online játék nem megy, ha így ugrál a teljesítmény...

Találkoztatok már ilyennel? (Bandwidth monitorral néztem.. meg ugye CFOSnál is látszik)
  • Thanatos
    gb = Mbit..., izé, most keltem :D
  • Thanatos
    ez csak arra voinatkozik aki más szolgáltatótol megy át hozzájúk, ennyi....
    amugy ez végleges lessz? mert ha igen akkor szvsz jóval több elsz az 10% növekedésnél...
    az tuti ha nekem pl 3gb áráért 6ot adnak azonnal átmegyek (mivel ott már a 3gb vagyis a 3.5gb-s net is oclsobb mint tonlánynál a 2es volt...)
  • Serpa
    ADSL: dupla sebesség, azonos áron

ezt nem értem.
    ez csak a tvnet ügyfelekre vonatkozik?

vannak olyanok akiknek két netelőfizetésük van?
  • grizzly21
    jaja meg nekem mintha még 1 mbit se lenne..elvben 2.
  • Iori
    egyik legkorrektebb cég, én 2,5 évig voltam a felhasználójuk és most váltottam át 3Cre...mert olcsóbb :P
    de iszonyat szar a ping a 3cnek, neten szinte minden játék akadozik :S
  • Ronny
    a hírben semmiféle emelésről nem volt szó, "csak" két új csomagról
  • grizzly21
    kinek lesz emelés? én 2 mbites lettem, most 1 hete, és 3Cnél vagyok..
  • ffxi
    Senki sem Data-ás!