ADSL - melyik szolgáltató?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kirol
Hát nekem a max. 8 Mbit is bóven jó lenne. 😊

Serpa
minél rövidebb annál jobb.

amint láttod ADSL2nél és ADSL2+nál már nem lehet a leggyorsabb nálad, mert túl messze vagy a központtól (ezzel még én sem vagyok igazán tisztábban).

kirol
És az jó, vagy rossz?

Amúgy mi az a központ? Valami doboz az oszlopon, vagy mi?

Serpa
távolság

ebbe helyettesitsd be (kb) a 19.0 db.
olyan 1300-1500méter (+ - 100m) kábel fut tõled a központig.

kirol
Ja jó.

Én is találtam egy *.pdf-et, a központokról, de most nem találom.

Serpa
elég, csak érdekességképp.

kirol
Érdekel persze.
De mi abban a lényeg?
Értem én, minél közelebb vagyok annál jobb, de az elõzõ mérés önmagában nem elég?

Serpa
ezért kiküldeni egy szerelõt.
központban megtudják nézni mennyire vagy beállítva.

ja, és vhogy a kábelhosszt is meg lehet tudni.
ha érdekel megkeresem hogy is.

kirol
Ja.
Pont nem voltatok, engem meg nagyon érdekelt a téma, így nekifeküdtem a dolognak. Hát amúgy jól el volt dugva.

Meg annyi beállítási lehetõség van ott, de fogalmam nincs mit csinálhatnak.

Na mindegy. Alig várom, hogy átállítsanak. 😊

Mondjuk nem értem, mi tart ebben hónapokig, mert amikor én bekötöttem magamnak az ADSL-t, és õk aktiválták a központban, hiába mondtam nekik telefonon, hogy 512-est állítottak be nekem az 1Mbit helyett, kiküldtek egy szerelõt, erre õ megállípította az elõtte elkészített bemérési tesztem alapján, hogy tényleg milyen érdekes, hogy pont 512-vel megy.
Betelcsizett a központba, 5 mp múlva visszaszóltak, hogy kész.
És azóta 1Mbit-en repeszt.

Serpa
láttom feltaláltad magad 😛

nálad akár egybõl 8mbitre is emelhetnének, de csak 4re fognak.

Sziasztok! mit szóltok a Freeestart új akciójára?

512/96 net - korlátlan forgalommal ( szereld magad csomag )2990ft! 1 éves szerzõdéssel! véleményetek, illetve aki a freestartnal van az is lökjön kritikát! thx

http://freestart.hu

AMD Athlon64 X2 4200+ | Gigabyte GA-MA69G-S3H | 2x1GB Kingmax DDRII-800MHz | Geforce 8600GT 256 GDDR3 | Samsung - 400GB | Maxtor - 200GB | Pioneer DVR - 212 D |

Sanyix
Gondoltad hogy a 20 megát komolyan mondja? 😄DD

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

kirol
Köszi szépen!

Mo.Organ
************************* (a fantáziádra bízom) <#hehe>

#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni

oks, sorry, igazad van 😄

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

kirol
Ne tárgyalj már azzal a *********-pal, légyszi!

ha meg kihazsnálod akkor tudhatnád hogy 60 giga édes kevés...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Mo.Organ
én simán kihasználom, na de mindegy ez nem lényeg.

egyre megy..., sok értelme van a nagyobb sávszélnek ha simán nem tudod kihazsnálni..., gratz 😊

Mo.Organ
60GB, de ne zavarjon. Tájékozott vagy azt már észre vettem.

kirol
Diagnostic- re kattintassz, majd ott DSL Line -ra.
Majd itt rákattintassz erre: Downstream Noise Margin és máris lesz neked is attenuation downstream -ed.

Én így csináltam, remélem a többiek is erre gondoltak.
Délután õk is csak benéznek majd, mert én is várom a választ a 1869-re.

hát nekem nincs diagnostic
nem találom sehol se, na mindegy csak menni fgo majd a 4megabit/sec is 😊

\\__/) (O.o) ( } { )

kirol
Ezek a táblázaton kilobit/sec?

Mert akkor oké.

És akkor az én vonalam is simán bírja akár a 8 MegaBit/sec -ot is, ha jól látom. Ugye?

Tehát várhatom a pillanatot, amikor átraknak 4 Megabit/sec -re.<#vigyor3>

kirol
A diagnosztikában.

tökjó és 20 mega után lekorlátoznak kb modem szintjére..., dejóóóó 😊

hol van?
én nem találom sehol

\\__/) (O.o) ( } { )

kirol
Végre megtaláltam:

attenuation upstream: 12.0 db
attenuation downstream: 19.0 db

Most ez nekem hány Mbit?
Mert ugye az 1 Mbit/s az (/8) = 128kb/s
Itt meg kicsit nagy számok szerepelnek. Elvileg 8000 kb/s, ami szorozva 8-al, kicsit sok.

kirol
Vigigkattintottam baloldalon mindent, de sehol nincs. 😞

Pedig most nagyon érdekel ez a téma, nem véletlenül.

kirol
Ki nem szarja le. Ez ADSL topik mellesleg.

Mo.Organ
Mondtam ma már hogy nekem 6Mb a Chellom? <#hehe>

kirol
Na már bejön egy táblázat, de nincs sehol: "attenuation" ?

Ennek hol kellene lennie?

kirol
Na már rájöttem.
Persze elõtte elkúrtam, mert a net -ikonra kattintottam, és annak az IP-jét változtattam meg, persze így nem tudott többet kapcsolódni.
De hát még csak most keltem fel. 😊

kirol
Köszi szépen!

De sajnos nem nagyon vágom, amit írtál.

1. Direktbe kösd össze a géped és a modemed
Miért alapon, hogy van, nekem simán rá van kötve és kész, gondolom ez direkt.

2. Állísd a hálókártyád ip címét 192.168.1.2-re
Én hogyan tudom ezt megváltoztatni, a hálózat adja az IP-met?

3. A bögészöbe beírod, hogy 192.168.1.1
Hát ez menne. 😊

Tehát 2. -at azt hol kell?

via_mala
Nálam:
192.168.1.1
user/pw: admin/admin

Attenuation (d😎: 5.5

Ezek szerint röhögve bírnia kell akár a 8 MBitet is.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Serpa
találtam jobbat.

"Direktbe kösd össze a géped és a modemed és állísd a hálókártyád ip címét 192.168.1.2-re majd a bögészöbe beírod, hogy 192.168.1.1 és ha minden igaz feljön a modem oldala.
A felhasználónév a modemed márkája nagybetüvel pl.: Dlink,Dialcom,Huawei
A pass: Bridge "

"attenuation" szót keress, hány db.

ebbe helyetesíts be
és megláttod mennyit bír a vonalad.

kirol
Akkor jó.

Miféle excel?

Serpa
amit szeretnél hallani, az a válasz 😊

van egy excel táblázat, amivel ki lehet számolni mennyit bír a vonalad.

jaj

Schwarz
te már csak tudod, mi? <#violent>

Mi az a windows?

kirol
És még erre?
Ez a legfontosabb egyenlõre.

megtörténni bármi megtörténhet szvsz...

buta vagy..., sajnos :/

kirol
Senki?

(Most férre ne értse senki, nem amiatt írom, mert nem bírok várni. Hanem mint a humorjelenetekben szokott lenni, hogy ki tudja a választ, és csak Pistike jelentkezik, de ezerrel, mire a tanár megkérdezi, hogy senki?)

Schwarz
mi a frásznak az a 4m? a weboldalak 80%-a úgyis csak vánszorog, fõleg az itthoniak, némelyik szerver tetûlassú, úgyhogy hiába van gyors kapcsolatod. persze vanak helyek ahonnan lehet normálisan letölteni. nekem 1,5m chellom van, bõven elég. tcom meg suxx...

Mi az a windows?

kirol
Erre valaki tud válaszolni?

kirol
Amúgy nekem novemberben járt le a hûségszerzõdésem, e hónaptó már csak az eddidi összeget fizetem, hûségszerzõdés nélkül. A 4x-ezés az ugye rám is vonatkozik, elvégre elõfizetõ vagyok. Ugye?

kirol
Pl. Pistike ma elhatározza, hogy akar egy 4 Mbit es netet. Befizet most egy 1 Mbit re 7000/hóért, januártól megemelik 4Mbitre. És megvan a hõn áhított 4 megabit.

Hülye lesz most befizetni egy 4Mbit-re 18000/hóért.

Vagyis a szolgáltató elesik pl. 11000 HUF/hótól. Ez az ár, most csak hasraütésbõl írtam.

stp4trick
már mint ki esik el pénztõl? akinek hûsége van, az annyit fog fizetni, amennyit a szerzõdés ír, hiába a sávszélemelés és a difi

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

kirol
Jóhogy nem, én ezt vágom, de akkor senki nem fog fizetni 15000-et a 4MB-ért, ha 7000-ért is kaphat. Így pénztõl esnek el. Nem?

Zetorg
az, hogy neked nagyobb a sávszél az nekik nem kerül többe 😊