ADSL - melyik szolgáltató?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

2MBit-es nemtem volt, ez lett belõlõle:

Szerintetek ezért lehet reklamálni ügyfélszolgálaton?
Sanyix
Képekkel nem tudja bizonyítani, hiszen az összes ilyen letöltõbigyó hülyeségeket ír ki akár több másodpercig megbízható sebességmérést csak a modemen lehet nézni. 1mbyte/sec-et, vagyis 8192kbit-et soha nem lehet elérni adsl1-es letöltésnél merthogy a szabvány maximuma 8128 kbit (8192 vs max 8128 ugye érzed a kis ellentmondást?). És nincs olyan adatcsomag aminek ne lenne fejléce, tehát még a fejléc adatforgalma is levonódik, és az atm csomag fejléce is ahogy az elõbb is írtam. Szal akkor lehetne igaz, ha ezt a sebességet legalább 10 megás a letöltésnél folyamatosan, halálpontosan tartja, és nem megy lejjebb soha, ha pedig így lenne, az azt jelentené, hogy az illetõ nem adsl1-et használ, mert ott linksebességben sincs meg az 1mbyte/sec, a hasznos sebességben meg messzenincs meg akárhol is van a központhoz képest, ezért vannak a szabványok hogy betartsák õket, ha nem akkor az eszköz nem kaphat adsl1 modem minõsítést.

Itt az egész szabvány leírása, valószínûleg a technológia kidolgozói nem hazudnak.
És itt a g.dmt (ezt használják magyarországon mindenhol adsl1-nél) szabvány leírása kicsit egyszerûbben 😊

Amúgy én meg azt mondhatnám hogy nekem csoda telefonos modemem volt anno, mert a letöltõ program többször is 9-10 kbyte/sec letöltést írt ki ami 72-80 kbit/sec et jelent, de ugye mindenki tudja hogy a telefonos modem max sebessége 56kbit/sec lehetett tökéletes vonalon, szal az a 9-10 kbyte/sec kiírás hülyeség volt fõleg hogy a kabcsolat 44kbit/sec es sebességen épült fel, mert a vonalam ennyit bírt 😄 és ezt tudtam is akkor. Fõleg mert a jöreg átlag letöltési sebességbõl ki is derült hogy az az 9-10k nem igaz 😊

Pl az opera letöltõje akkor elkezdi tölteni az anyagod mikor megjelenik a párbeszédpanel, hogy megnyitod mented stb. És így mikor kiválaszod hova mentse és megjelenik a letöltési sebesség kiírás, ami mellesleg átlagos, valami baromi magas szám lesz, majd elkezd normalizálódni, de ez a kis elõny meg fog látszódni az átlagban, így nagyobb sebességet ír mint amennyi valójában volt.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Látom te még a képet sem látod. 😊 Bocsi....
Ez Opera. Na de mind1, a srác több képpel is bizonyította és nem akart senkit sem átverni, a lényeg hogy megvan az 1Mbyte/ec. Ez nem lehetetlen.... régen meg azt mondták hogy az ADSL1-nek a korlátja 4Mbit. 😄 Ennyit errõl...
Meg ha megnézitek a srác nagyon közel van a központhoz és faluban lakik, szóval ott a központ nincs leterhelve, így érthetõ a legjobb kapacitás.
IE letöltésvezérlõ...hiteles😊

Sanyix
hát ez kb nem jelent semmit, nekem még a 384kbit-es korszakban ilyesmik volt hogy 510 kbyte/seceket írtak pár másodpercig ami elég lehetetlen. Volt olyan tesztoldal ami szintén a 384kbit-et 13mbitnek ismerte fel 😊
mellesleg az 1mbyte/sec hasznos adatforgalomban lehetetlen, ugyanis az adsl szabvány max linksebessége lefelé 8192kbit ami pont 1mbyte/sec, de ebbõl lejön az atm csomag 48 byteonkénti +5byteja, + a tcp fejléc és lábléc 14 byte-os mérete. Szal az az 1 mega/sec adsl1-nél CSAK a modem és a dslam között jöhet létre amit meg a tesztprogramokban van, meg sebességmérõ progikban látni az meg a valós hasznos adatátvitel(kivéve amikor nem mert a legtöbb szarul mér), ami az elõbb említett járulékos adatok miatt mindíg kisebb mint az össze elérhetõ adatátvitel mindenestül. Szal ez az 1mega/sec letöltés adsl1-nél 100% kamu/tévedés.
Ilyen sebesség adsl2 vagy jobbnál képzelhetõ el, amit viszont csak hurokátengedéses(datanet yoneked, tvnet adsl 3g, pantel, stb) szolgáltatók engedélyeznek, tcom alapszolgáltatónál le van tiltva az adsl2.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

trogerzsiger
Segítsetek létszi. a sávszélességemelés miatt van az hogy t-online azért lassította a netem mert a ahonnan a jelet kapom nem bírja? legalábbis ezt mondták. Ez addig amég nem fejezik be a sávszélemelést? másnak is van/volt ilyen problémája?<#conf><#help>

Miért neked nem ilyen?<#hehe>
kulabácsi
ezen szakadtam

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Igen ez az egyik képe... 😊
kulabácsi
nesztek
nem az enyém, de hamár itt vitatkoztok😊

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

trogerzsiger
segítsetek nekemis!

oks, mindenki annak hisz akinek szeretne, én már elég rég elvetkõztem ilyen naiv dolgaimat, a neten meg fõleg 😄DDD

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Az is igaz, de látszik a topikból hogy nem akarja átverni a népet, hiszünk neki...
egy jó PS-es képen nem látszik hogy PS-el nyomta e vagy nem... 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Tisztán látszik a képein hogy nem PS-el nyomta. És nem csak a speedtest.net-el mutatta. De hát nem kell elhinni...
trogerzsiger
húú most hogy átolvastam találtam benne pár helyesírási hibát..

trogerzsiger
SZiasztok!

Én t-onlinos vagyok és állítoták nekünk is a netet csak nem gyorsult, hanem lassult. <#vigyor3> Ismeretségi körömben senkinek sem volt problémája a nettel mindenki istenitette a tonlinet, hogy jaj de jó 4mb/seccel töltök. múlt vasárnapig minden randben volt, de aznap este elment a net csütörtökig nem volt aztán felhítuk a tonlinet és megcsinálták.De rohadt lassú lett. Faterom másnap betelefonált hogy mért ilyen ratyi a net, és azt mondták hogy ahhonan a jelet kapom vagy micsodát az nem bírja. Na most mi lehet? Ez csak a sávszélemelésig lesz?

Lacc
Mindjárt mutatok képet hogy én üvegszállal kapom a netet a bixtõl.
Képekkel...
na és hogyan bizonyította?😊

kulabácsi
énis ezt mondtam😊

a script még mindig nem földrajzi hely szerint megy, ha már nagyon rendszert akarnál akkor inkább felhazsnáló név szerint abc-ben vagy hasonlo, honnan a zistenbõl tudná szerencsétlen script ki hol lakik? 😊

kulabácsi
teljesen össze vissza megy a script, nekem kb 500méterre már emelték haveromnál, nálam még semmi😞

GTheo
Nekem miért nem szeretnének még átállítani?Pécsett lakok, még mindig 1 megabit, bátyámnak már emelték, bátyámtól 3km-re lakok, õ belváros én picit kijebb...

Forca Barca ! Go Go Spurs ! Hajrá Fradi, na meg Kimi Räikkönen (Y) ;]] Los Angeles Lakers 4eva ;] Kobe a legjobb ;]

Csak hát õ bizonyította is, és nem írta...
nem tudom hányszor kell még leírni, de nem lehet adsl-el elérni az 1 megát bármit is ír Józsi a hwsw-n😊

JAG1
Ez már csak ilyen... ;-)

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

kulabácsi
te meg egyszerûen hülye vagy, asszem h pont ebböl a topikból raktak ki flame miatt, erre visszajösz magyarázni, nemtom mi bajod van de kezeltesd magad

JAG1
Nagyon ügyes vagy...
Írtózatosan irigyellek, Te vagy a példaképem. Taníts mester. Te vagy a legnagyobb ember a földön, nem is tudom mi lenne nélküled...

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

Mo.Organ
ugye, éreztem hogy valami nem frankó <#vigyor5>

#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni

kulabácsi
jah, sztem szólj be a szolgáltatódnak, mert ez így nem okés😄

Mo.Organ

Nekem ilyen a netem, de a feltöltés kicsit lassú <#nyes>
(nem adsl)

#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni

Ez attól függ, hogy mit csinál a t-com március elejéig, a hwsw topikban pl valaki elérte az 1MByte/sec -et az ADSL1-el... Szóval mégiscsak lehet, csak a vonal ne legyen túlterhelt...
kulabácsi
8ra biztos h nem

nálam is annyi! Sztetek ez felfog menni 8-ra vagy ez a max amit bír a cucc?

[Walaki]D`Lair
Nekem még mindig "csak" 5.3Mbit/0.3Mbit...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Hat ha te 500kilobit/secnek orulsz az a te bajod. 😄 240kb/sec az meg mar nem is net. 😄
Jaa hogy KiloByte/secre gondolsz? 😄

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Mr_no_NaMe
Ja és félóránként elmegyeget a net. Ez fog menni 1 hónapig?
Mr_no_NaMe
Nagyonszuper...2-3 napja jövök haza és elkezdek letölteni. "Csordogál" lefele 500 kb/s-el. Aszittem agybajt kapok úgy megörültem.
Erre ma töltök le 300-al. Namost 240 kb/s duplája 300 kb/s? Érdekes matekosok ezek a téonlányos srácok.
R0sc0
haha már vgy egy hete a 2 mb netem hhelyett csak 50-70kbs el tudok tölteni.. persze csak akkor hogyha tudok kapocsolodni. mert az elmult két napban nem tudtam.... asszem most fogok szolgáltatót váltani

Zetorg
hát, sajnálom.
találj ki valami újat 😊

bazza
nos, ezennel ledöntötted a stabilan álló elképzelésem, thx 😄D

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

Zetorg
2 utcával arréb, havernak már emeltek, pedig neki kb 1 évvel elöbb volt adsl.

bazza
(2000 óta van adsl, kivi vok mikorra ér ide <#buck><#buck><#buck>)

bazza
eddig akkor helytálló a teória...

2006 február óta vagyok inviteles

ehh a cFos miatt volt ilyen rossz az upload, nem volt jól beállitva mostmár korrekt adatok vannak

820kb/s-al töltök 😛P

bazza
akiknek emeltek melyik évben kötötték be az adslt?

Sland
670-nel is töltöttem már le 😛
55-tel pedig fel

Jó ez a gyorsítás 😛PPPPPPPPP

Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!

JAG1
Nekem már vagy 2 hete és 2007 jan.1-tõl vagyok Datanetes.