4394
2007. januártól-tól folyamatosan állítják át, A sávszélesség emelése minden ügyfél esetében automatikus.
  • Newfronter
    Miért is? Nézd meg kérlek a képet amit belinkelt, ott azon már mást mutat.
    Legalábbis a #2987-os hsz-nél.
  • Jagumo
    jólvan hülye vagy:)
    1Kbyte=8Kbit gratulálok...

és Kbitba adják.
    ha nem hiszed el kérdezzmeg 1 olyen embert aki ért hozzá.
  • jimbo5
    Hehe, kegyetlen! Nekünk tényleg mind2 kép Kb-ben volt közel azonosan... Miket művel ez az internet...
  • bertino
    loooooooooolllllllll
  • kulabácsi
    na jóvan ne szórakozz
  • bazza
    hát én beszarok
  • kulabácsi
    akkor ok:D
  • Sanyix
    Nekemis 4696 kbit/sec. Énis csodálkoztam hogy most itt mit kell nézni :\
  • kulabácsi
    te is ezt nézed?
    me nekem itt ez van:

• bazza
    Én nemlátok semmiféle 4696os képet nekem az első képen ez van:
    587kB/sec és 53.9kB/sec
  • kulabácsi
    figy van egy 10Mbites neted=10240kBIT=1280kBÁJT, láthatod h a 2 nem ugyanaz! amit te linkeltél egyik van 4696 a másikon pedig 4614 szal ez mind2 kBIT/s jelöl-.-
  • kulabácsi
    "(meg az hogy: kB = kilobájt kb = kilobit (8kilobit=1kilobájt))"
    ez igaz! ezek után olvasd el h mit írtam, nézd meg a két képet és rájössz h mivel ugyanaz a két képen mért adat vmit nem jól linkeltél...
  • bazza
    kevered a két képet csezze
  • bazza
    a különbség csak annyi hogy nekem igazam van nektek meg nem :PP
    (meg az hogy: kB = kilobájt kb = kilobit (8kilobit=1kilobájt))
    Ha még most is azt mondjátok hogy én vagyok a hólye akkor kiugrok az ablakon. a két kép egyébként két különböző teszt, csak annyit akartam mutatni, hogy a speedtest mér ebben is abban is.
  • bertino
    vesszetek össze
  • PLackó
    én valahogy nem látok különbséget..
  • kulabácsi
    hmm akkor számoljunk kicsit...ha az kiloBÁJT akkor ügye 1024 kilobájt az egy megabájt, szal osztjuk az 5217-et 1024-el (faszom se számolja ki) mondjuk h az 5, ami azt jelentené h 1 másodperc alatt 5 mega jönne le, szal egy 700megás cd az kerek 140 másodperc alatt, ami ügye 2 perc 20 másodperc amiről már te is rájössz h elképzelhetetlen, ezért az igenis kilobit, amúgy te belinkeltél 2 képet amin kb ugyanaz van, bit és bájt között 8 a váltószám szal megintcsak nem lehet....
  • bazza
    szal az övé igenis kilobájt :DDD
  • bazza
    srácok a speedtest.net-en át lehet váltani kilbájtra.
    Íme:
    KILOBYTE

KILOBIT
  • jimbo5
    Igen a sebességtesztek mind Kbit/s-ben mérnek álltalában, de amit letöltésnél látunk akcióban, az KByte/s. Az előbbi értéket 8-val elosztva kapjuk az utóbbit.
  • kulabácsi
    hallod ez bit:)
  • bazza
    csak hogy tudd ez kilobyte.
  • Jagumo
    azal ugye tisztáben vagy , hogy ez nem KilóBájt/sec henem KilóBit/sec.
    és még azzal is tisztában kell legyél , hogy 5217 Kb/s netednek a letöltési sebességét oszani kell 8-cal. és perzse a feltöltésit is.

nekem 8 MEGABIT-es netem van azaz 1 Mb/s. és havi 12000Ft fizetnek anyuék:)
  • zsoleszq
    én 8040 pénzt fizetek havonta valaki tud olcsóbb netet??
  • zsoleszq
  • Livius
    T-online ja.
  • cadaver
    Szintén T - betűs, de eddig happyend-del ( és sok telefonálgatássl, bosszankodással) Febr. 10-én megtörtént a várva-várt emelés. Utána volt egy vonal beázásom. Onnan vettem észre hogy gáz van, hogy:
    1. recsegett, és zajos volt a telefon,
    2. szétszakadozott az ADSL, instabillá vált.
    Telefon először T-online-nak, majd T-comnak. Pro primo diagnosztikus céllal visszaveszik a sávszélességem a központban (8/512-ból 7/420-on ment eredetileg az emelés után).Pro secundo szerelő kijön (T-com) megbütyköli (PVC-zés) a telefonvonalat.
    Várom, hogy most visszaáll a sebességem (2003 óta fizetem az Otthon csomagot, ez most 11400 Ft/hó). Közlik néhány (8-10) telefon után, hogy a vonalam csak 2 Mbit /s letöltést bír. Fasza. Kérdem, miért ment hibátlanul 3 hétig, 7.8 Mbit / s névleges letöltésivel? Ők nem tudják, szerelő papírra azt írta, hogy 2-t bír a vonal. Csak. Erre én: nem gondolják, hogy ez koitáltan méltánytalan? Erre ők: csomagcsere. Erre én: ezt nem idézem. Közöltem: nekem a sebesség prioritás. 1 hetes b@sztatás, telefonálgatás után egy jószándékú T-online-os (normális tónusban konzerváltunk)egy tesztmérés után felvette a hibajelentésem, intézkedett, visszaszólt a T-comnak. Másnap reggel telefonáltak, hogy ismét felhúzták a vonalam. Most 7.8 Mbit /s -mal dübörög- újra...Tanulság? Szívósság, utána(telefonálás), bulldogmentalitás. Ne hagyjátok magatokat palira venni! Valószínűleg a T-comos szerelő, aki kijött a házhoz, ellinkeskedte. A központ végig a szerződésem látta, azt effektív nem, hogyí mennyi az aktuális. Hát így jártam. Jó mulatság, férfimunka volt!
  • R0sc0
    nekem is ugyanez a helyzet T online mi?
  • kulabácsi
    persze gondolom h ott se ért mindenki mindenhez, de sztem azért ott talán vki segítene is a problémádon nem csak azt mondaná h a minimumot megkapod, leszarom h 6-8 éve nekünk fizetsz takarodj a csába és örülj h ezt megkapod tőlünk....
  • bertino
    na naehogy azt hidd, hogy az UPCnél is mindenki ért ahhoz, amihez kéne
    ott se vágja mindenki a témát, bár feléjük még én is pozitívabban állok, mint ehhez az átverős szemét bagázshoz, ami tékom néven fut az országban.
  • jimbo5
    Holnap mondom vissza a T-Com vonalrendelést, mivel 6 hónap kéne mire lefáradnak hogy legyen... Beszarás mit össze szenvednek... Hallva a tortúrát ezzel a nagy német T-vel, nem is vágyom nagyon rá... Kár hogy ilyen jó monopolhelyzetben van...
  • kulabácsi
    hát modemcseréért sztem próbálj a t-onlinnál veszekedni hogy ezt mondták neked, mert azt nekik kell tudtommal biztosítani...amúgy valszeg majd ha mindenkinél emeltek akkor fognak "normálisan" foglalkozni azokkal akiknél nem történt semmi, de én már úgy vok vele h nem is telózok csak ha kiderűl h nem jön ide az UPC, mert nekem már tele van a tököm a baromira segítőkész ügyfélszolgálatos emberekkel akiknek a hangjából már hallom h azt akarja htegyem már le végre és tudja a körmét tovább reszelni...
  • Livius
    Menjenek a francba. Eddig 8Mbit ből két napra elértem a 4Mbit et (Februárban még valamikor).
    De most már csak a szokásos 2.7 Mbit et érem el. Érdemes még ezek után őket zaklatni ez ügyben?
  • gee23
    na én is hozzászolok ujra, sziasztok! szóal nem birtam tovább várni én se.. tegnap felhívtam t-online.t.. bár ne tettem volna: elmondtam mi a bajom , hogy 4mbes a natem és nem emelték pedig az lett modnva hogy emelik uge..oké..hölgyemény utánanéz.. aszondja ő ugy látja hogy megtörtént az emelés.. mondom kurvára nem látszik.. aszondja ő nem tud mást tenni ad 1 számot hivjam fel a t-com ot mert akkor innentől kezdve az ő saruk.. hát jó felhivtam őket, másik hölgyemény asse tudta merre az előre..nagy gondolkozás közepette azt mondja hogy több oka is lehet.. pl: Vírusom van.. nem birja a gépem...Nem birja a központ...nem birja a modemem...stb.stb.stb.. kicsit röhejes , hogy a szomszédom ugyanazt fizeti mint én és neki már 6mb és nála kivitelezhető.. modntam neki is de nem szolt semmit erre...utána ujabb okos ötlet: aszondja nekem 2mb es netem volt és megduplázták 4re.. mondom hoppá: csak kár hogy 4mbes már évek óta :) aszondja jah..hmm.. akkor nemtud segiteni..probaljak beszerezni 1 modemet hátha azzal müködik és felhadart 4 modemtipust meg márkát.. mondom köszi.. és letette :)) na szerintetek? ilyenko mi a faszt lehet csinalni?:D ez már kabaré... na kulabácsi mit szólsz?:DD
  • kulabácsi
    augusztus?:O az jó nagy bameg
  • jimbo5
    Na ezt én is jól megszívtam... Küldik a csekket hogy fizessem be az akciós bekötési díjat, erre 2 nappal később küldik a levelet, hogy sajnos műszaki hiányosságok miatt csak augusztusban todják adni a vonalat... Naneee... Felveti a lóvé ezt a T-com-ot, hogy annak sem sieti el a bekötést, akinek a háza előtt 5 méterrel megy a kábel a földben... Vicc...
    Hát így jártam. Marad a Wi-fi.
  • gadna
    Na elmondom mi a helyzet, de igen nem fog tetszeni.
    Egy kis előtörténet:
    Nekem 1Mbites vonalam volt, decemberben megkötöttem a szerződést a majdani 4Mbites vonalra, aminek a neve ADSL Prémium. (meg lehet nézni a reklámjukat). Elkezdték január közepén a munkálatokat, nálam egyből jelentkezett is a 4Mbit. Örültem, mint bolond a f.-nak, de nem sokáig, február közepén visszaesett 1Mbitre, azóta is úgy van. Februárban telefonáltam, mondták a határidő február 28. Mondom ok kivárom, márciusban megint telefon, na és itt jön a szemétség, a határidőt kitolták március 31-re, csak így. És még szemétség, bevezették az ÁSZF-ükbe a garantált minimum fogalmát, ami annyit tesz, ha 4Mbit szerződésnél megvan az 1Mbit sebesség, akkor mehetek a sunyiba. De ugye az 1Mbit az már egy fokkal olcsóbb díjcsomag.
    Ugyanez vonatkozik a 2/8-ra.

Akinek elege lett az ne is olvassa tovább

És még erre lehet tenni még egy lapáttal. Nagyon szarul állnak a technikai kivitelezésben és lesz olyan ügyfél akinél soha nem lesz meg az emelt sávszélesség a nálad is említett okok miatt. De mivel már aláírtál 1 éves hűségnyilatkozatot, ezért fizetheted a garantált minimumodat ami lehet 1Mbit, vagy 2Mbit lesz ki milyenbe van, amit ugye olcsóbban is megkaphatnál!

Ennyit róluk.
  • Kaplan
    Teljesen pontosan ugyanez a helyzet nálunk, csak épp majdnem Budapest szívében lakok a IX. kerületben :S:D
  • kulabácsi
    érdekes eset, sztem hívd fel őket még1szer, valszeg nem ugyanazt az ügyintézőt kapod és talán ő majd segítőkészebb lesz, sajnos van aki akar segíteni és segít is, van aki meg szarik rád és nincs kedve pötyögni az adataidat és nem foglalkozik veled....amúgy sajna a minimum biztosítva van szal elvileg tényleg nem szólhatsz egy szót sem, ha így maradna akkor sztem csomagváltás, vagy esetleg szolgáltató! amúgy nekem volt olyan érdekes esetem h közöltem h le szeretném mondani a netem szolgáltatóváltást akarok, kérdik miért, mondom mert rohattúl nem azt kapom amit önök elvileg adnak, hát nagyjából 1 óra múlva már megkaptam a normális sebességet, 2X felhívtak h rendben van e minden, de kb 1 hónap múlva ugyanúgy visszavették! gecik
  • The Fugitive
    Hali!
    valaki szóljon hozzá ehhez, hogy ilyen esetben mit tehetek:
    szóval tavaly decemberig volt nekem egy 1024/128-as netem, ezt decemberben 2048/192-re emeltettük egy új szerződéssel. (már akkor csiripelték a kósza madarak, hogy milyen sévszélemelések lesznek, és így már akkor dörzsöltem a tenyeremet, hogy 2Mbit ből lesz nekem majd 8Mbit...)Aztán megtörtént az emelés, jöttek a haverok, hogy milyen klafa a 4Mbit-es netük 256K-s feltöltéssel. Akkor arra gondoltam, hogy biztos szerződéskötés alapján emelik a netet, és mivel én decemberben kötöttem egy újat, bizti csak a végén jut rám a sor. Nos lejárt az idő, március van, a netem meg úgyanúgy maradt a régi 2048/192. Tárcsázom hát a 1234-et, hogy megtudjam, mi is folyik itt. Erre a kedves srác azt mondja, hogy febr. 16-án megtörtént nálam a sávszélemelés. Mondom Neki, hogy nélam egy fikarcnyit nem emelkedett, és hogy nagyon is stabil ez a 2Mbit, mert ha valamit babráltak volna vele, akkor minimum ingadozna egy kicsit. Erre azt mondja, hogy biztos messze lakom a központtól (40m-re lakom), közöltem is vele, erre azt mondja, hogy most nézi, hogy itt ennyit bír a vonal. Ekkor közöltem vele, hogy akkor az ismerősöknek hogy lett az 1M-ból 4M, nekik hogyhogy bírja a vonal? Ekkor rákérdezett, hogy mennyi is a letöltésem, megmondtam neki. Azt mondja, hogy a minimális biztosítva van, úgyhogy nem fogadja el a reklamációt. Mondom neki OK, végülis 2M ha úgy veszem nem is olyan rossz, de mi van a feltöltésemmel??!! (nekem inkább ez számítana) Erre megkérdi, hogy mennyi az? Kérdezem Tőle, hogy mennyit bír itt a településünkön a vonal? Persze nem válaszolt rá... Megmondtam neki, és erre jön a válasz: "Én is ennyit látok itt a képernyőmön, hogy ennyit bír ott a vonal..." Az ismerősöket már nem is említettem Neki, hanem leraktam a telefont, mielőtt valami nem odaillő szavakat súgok a fülébe.
    Szóval ilyenkor mi a teendő, ha tudom hogy többet bír el a vonal, ami itt van nálunk, de az netem mégsem emelkedett, és ha netán reklamálnék a T-Online-nál, akkor a fejemhez vágják, hogy a minimális az biztosítva van!!!???