4394
2007. januártól-tól folyamatosan állítják át, A sávszélesség emelése minden ügyfél esetében automatikus.
-
Ennél tud valaki olcsóbbat (8 Mbit)?
business telecom adsl
8Mbit: 6990.
most kell váltanom jövöhéten.
Egyébként az lehet hogy technikailag nem tudok 8 mbitet elérni? most is annyi a sávszélem elvben, de a letöltés még sose ment 4.5 felé, és most néztem speedtest.net-en, ahol 5500kbit et mért, ami csak 5.5 mbit körül van.
-
van egy köztes út , ha játékot töltesz le !
-
köcsög játékosok. minek játszanak. éljen a letöltés-.- -
Biztos létezik, vagy legalábbis megvalósítható, de 90% hogy a upc hálózatfejlesztés a probléma oka. -
de az lehetséges hogy létezik olyan spyware ami ennyire intelligens hogy csak akkor műxik amikor normális ember ráérne játszani ? ugye nincs csak a harcore töltögetők találták ki hogy levegyék magukról a gyanút
-
Hát azt nemtudom hogy spywares-e a géped, de azt tudom, hogy sok chellosnak ingadozik a pingje mostanában a fejlesztések miatt, szóval ez most normális dolog. -
ez egy igen diplomatikus válasz volt
de ugye a sok torrentes
által emlegetett spyware lehetőség kizárható az én problémám esetében ?
-
Mert még fejlesztik a hálózatot, elvileg egy-két hónapon belül normalizálódnia kéne. -
nekem a chellonál az van sávszél emelés óta hogy munkaidőn kívül és hétvégén össze-vissza ugrál a ping de úgy hogy bf-ben a commander térképen is ugrálnak az alakulatok meg ilyenek lehet hogy ez .... ? -
Miért, minél vannak problémák? Amúgy nemnagyon szoktak, nekem mindíg 12-15 ms pingem van a bix-felé, kivéve ha erősen megy a torrent :) -
Telefonközpont az igazából nemnagyon van már a klasszikus értelemben. Van a dslam, ami az adatkommunikációt, és a hangkommunikációt is digitálisra alakítva atm hálón keresztül a gerinchálóra vezeti, aztán minden megy arra amerre kell. dsl-nél a dslam távolsága számít, amit általában 1 méter magas, 1-2 méter széles szürke földön lévő szekrényekben szoktak elhelyezni, és oda mennek be a vonalak. Oszlopokon max kábel meg elosztódoboz szokott lenni.
Ha már van dsl kapcsolatod, akkor a modem webes konfig felületében található attentuation értékekből meg lehet saccolni milyen távol vagy a dslamtól, vagy megközelítőleg mekkora sávszél érhető el a max. -
dsl-nél is vannak ping problémák munkaidőn kívül
-
Bocs a láma kérdésért de olvastam hogy a telfonközponttól lévő távolság is számít.
A telefonközpontok azok azok amik az oszlopokon vannak ? -
sikeresen visszaváltottam 8mbit-ről 4-re, és még csak a fogyasztóvédelemmel se kellett fenyegetőznöm :))
előtte a 8mbit az inkább 6,5mbit volt, mondtam a formáknak h ez így nem egészen gömbölyű, visszaváltanék igencsak nagyon 4-re, adtak egy kitöltendő lapocskát, beadtam, és ojje. ja és fizetni semmit se kellett, pedig hűséges izébe vok -.- -
Ha nincs elrohadva durván a kábel, akkor tuti 8 lesz, vagyis inkább 7-7,5. 200 méteren még 24 mega is menne. -
ha szerencséd van 95%, hogy igen -
Szabi1991 #3136 Hello !
Nekem most Cabel netem van , (1024/512) és szeretnék váltani T-com os 8 megás ADSL netre , kb. 200 méterre van egy "telefonkőzpont" , akkor a 8 mega tényleg 8 mega lesz ? :D
(Budapesten lakok, a 18.kerben)
-
Omg omg, a tvnet jól elqrta. A tegnapi tcom központi hibaelhárítóhoz történt telefonom után a 3,5 km-re lévő dslam helyett, a 200 méterre utcasarkon álló dslamba kötötték a vonalamat, így a 4 mbit lazán jön, emellett ha 8 mbites csomagom lenne, az is röhögve fullon menne.
Tanulság, hogy jobb kihagyni ilyenből a netszolgáltatót, rögtön az alapszolgáltatót érdemes hívni.
Tulajdonságok -
Tegnap írtam egy mailt a tvnetnek, hogy az eleinte 4mbites stabil dsl kapcsolatomból hirtelen egy éjszaka alatt max 1,8 mbit-es szakadozós lett...
Erre ma telefonál a tcom automata, hogy megoldották a problémát... rohadtul megoldották azzal hogy visszavettek 1mbit-re.
Most visszaírtam a tvnetnek, hogy csinálnak-e valamit vagy készíthetem a szolgáltatást lemondó papírt? Ezután a trékom központi hibabejelentőre is beszóltam hogy kéne valamit csinálni. Azt mondta az ügyintéző, hogy leadja hibának, meg kért egy mobilszámot... kíváncsian várom vajon mit csinálnak. -
nézz szét a szolgáltatók oldalán, helyetted nem tudunk szerződést kötni!! -
chapog #3132 Valaki tud 1 jó megoldást a lejárt hűségszerződés esetére.
-olcsóbb ár? -
De a dslam tulajdonságai pl nem biztos hogy ugyanazok lesznek, ilyen pl adóteljesítmény, amitől erősen függ az elérhető sávszél. Nekem a kedves trékom ezt vette vissza 2 dbm-el, és hopp ~4mbitből max 2 lett.
Bár ha eleinte nem volt több akkor tényleg a vonal korlátoz, de pl olyannak mint nekem, akinek eleinte megvolt a max, most meg jó ha a fele megvan, lenne remény. -
ok, akkor maradok a mostani cégnél -
a vonaladat nem cseréli ki a turbó szolgáltatás, szal a központban lehet h felviszik a linksebességed, de a vonalad nem bírja, így semmit nem észlelnél belőle -
énis erre gondoltam, viszont az actelnek van egy ilyen "turbo" szolgáltatása ( link ) és ezért gondoltam hogy náluk talán többet is ellehetne érni -
fizikailag nem fog semmi változni...... -
a vonal ugyanaz, szal nem lesz gyorsabb -
szerintetek szolgáltatóváltás esetén, elképzelhető hogy közelebb leszek a 8mbithez mint most vagy az teljesen vonal függő. Mostani szolgáltatómtól kaptam egy kedvező ajánlatot ha náluk maradok 8mbiten, a másik cégnél(actel) meg ugyanugy 8mbit 800forintal olcsóbban. 6mbit körül van most a net, és a kérdés tehát az hogy megéri-e váltani, van-e rá esély hogy ott közelebb leszek a 8mbithez. -
buko20 #3124 hali.multhéten váltotam csomagot 1mb volt emelés után lett 3.8mb és ez után váltottam 8mb-re.kedden telefonáltam nekik csüt. már valami volt néha felment 5mb ra feltöltés pedig 430 körül mozog.na most vissza ált a letöltés 3.8ra a feltöltés pedig megmaradt 430 on. ilyenkor mi van?ennyit birt a vonal? -
nekem meg tegnap este 10kor elment a netem és most jött vissza, 2 telefonálás után:/ -
csalóka ez a speedtest....nekem 3-4 mbit közti netem van tegnap meg 15 mbiteset mért :DDDDdd -
Ez még a régi, eléggé ingadozik. :( -
-
és pár másodperc mulva uj mérés
most viszonylag kicsi a külömbség ám van mikor másodpercenkét 500-600kb a különbség -
Győr környékén lakom, Budapestet válaszotam itt és elvileg megabites a netem, de itt letöltés fele akkora, ám a feltöltésel nincs gond... -
Van egy számomra érdekes dolog, megprobálok képet is adni.
-
4 megásra minek? Mondom nincs engedélyezve az adsl2, és az adsl2+ sem a tcom hálózaton, csak hurokátengedéses szolgáltatóknál LEHET kérni az engedélyezést. Amúgy nem is lehet már nem adsl2+-os modemet kapni újonnan. -
Letöltési sebesség teszteredmények
Adatmennyiség: 1024.20 kbyte (1 048 776 byte)
Letöltési idő: 16.66 sec
Sebesség: 494 kbit/sec (505 856 bit/sec)
Vonali sebesség: 608.00 kbps
Feltöltési sebesség teszteredmények
Adatmennyiség: 1024.20 kbyte (1 048 776 byte)
Letöltési idő: 224.97 sec
Sebesség: 36 kbit/sec (36 864 bit/sec)
Vonali sebesség: 64.00 kbps
ezt én már nem nevezem internetnek sem...örüljünk együtt a sávszélességemelésnek, hipp hipp hurrá!!!!! -
érdekes hogy pont 30 percenként bont a vonalam ami 7400kb ra szinkronizál
dögölj meg tkom! -
hello.
ezt nem egsézen értem.
nekem pl most hogy emeltek igy van megabites (rmélhetöleg nemsokáig) junitol meg 4 megásat kötetnénk, akkor nekem is uj modem kéne, adsl2+ os modem kéne vagy hogyvan?