ADSL - melyik szolgáltató?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sanyix
Én észrevettem egy kis dolgot tegnap amikor erõsen belassult a netem... visszavették az adóteljesítményt a dslamon -> kisebb a jelerõsség -> kisebb a használható sávszél. Szoktad nézegetni a modem kapcsolat statokat? Talán neked is visszavették.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Dehogy szed stabilan 1000 fölött, max 1000kbit/ sec fölött. Ez olyan mintha azt mondanád, hogy egy 200 km/h max sebességû kocsival változtatás nélkül 300-al mennél.
ADSL1-nél 8mbit(1011 kbyte/sec) a max kapcsolati sebesség a központtal, és nem csak nyers adatot küldözgetnek a gépek egymásnak, hanem van tcp/ip és atm fejléc is, ami 8 megánál minimum 3/4 megabitet kifoglal a letöltésbõl, tehát 7,25 mbit alatt lehet a valós hasznos letöltés ami ~900 kbyte/sec-et jelent.

Egyébként meg normális sebességmérõt kell használni, ami nem ír hülyeségeket, vagy nem bedõlni az ilyeneknek. Énis töltöttem már le sebességmérõ szerint 10 mbyte/seccel a 4 megás adsl-el 😄D

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Hua mit mondtál nekik? Merthogy 1250 kbit/sec még a garantaltált minimum fölött van.

kulabácsi
nah megvolt elsõ telefonom a trékom felé, végülis 8Mbit helyett per pill adnak 1250kb/s-et, szal kevesebbet mint ami eddig volt:/
felvettek hibára, majd meglássuk...

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

DJ Skyline
ha jól számolgattam, akkor nekem 4 megabites netem lesz! haverommal konzultáltam, akinek ADSL-je van tonlánynál, 2 megabites nete volt, 8 lett, elvileg! azt mondja átlag 800-900 körül szed, de valahol szed stabilan 1000 fölött is! meglátjuk hogyan lesz ez kábeleseknél!

Sanyix
"A hálózatfejlesztésnek köszönhetõen a T-Online Magyarország kábeltelevíziós
hálózaton nyújtott szélessávú hozzáférés sávszélességei április közepéig
jelentõsen megnõnek."

Le merem fogadni, hogy ez a fejlesztés annyi volt mint az adsl-nél... vagyis semmi, csak lépést akarnak tartani a többivel, nem érdekes ha a szolgáltatás minõsége csökken.

Sanyix
Na ide is beírom, remélem eltántorítok ezzel valakit attól hogy ezzel a rohadt tetû rózsaszín amatõr balfasz csoporttal valamilyen kapcsolatot is kialakítson.
Rohadjon meg az egész tékom a rohadt fos hálózatával együtt. Volt 2 évig betonstabil 1 mbitem jött a sávszélemelé, hurrá maxon ment emeléssel is (4mbit) aztán jöttek a szakadozások 4mbit -> 3,5 mbit ez is sûrû szakadással. Most meg hazaérek és mit látok? 640 kpbs letöltési linksebességen megy a modemem, router logban meg látom hogy nem rég szakadt a kapcsolat is. Mondom kurvajó de legalább megy a net, még ha lassabb is mint eredetileg volt... lófaszt ment semmi nem töltõdött be, mert ez a 640 kbit-es kapcsolat nagyjából abból állt, hogy csomag jön, crc hiba, újraküldi azis crc, és így tovább, ergo semmi hasznos nem jön át. Most laza egy óra baszakodás és modemcserélgetés, és újracsatlakozgatás után végre elértem a 900 kbit/sec sebességet, (jaj de jó is lenne úgy mint régen).
És ez nem elõször fordul elõ, így mostmár nagyon felbaszta az agyamat az egész szar, már majdnem hívtam a tékom üfsz hogy jól leüvöltsem a fejüket, dehát sajna nincs értelme. Érdekes hogy pár óra alatt, a vonalban lévõ zajban többszörös különbségek vannak (~10 db), ilyen ha jól tudom nem igazán lehetséges.

DJ Skyline
lehet már mindenki tud róla, de kíváncsi voltam, így megkérdeztem a T-Kábelt emailban, hogy lesz-e emelés, kaptam egy jó hosszú emailt, íme a lényeg:

"A hálózatfejlesztésnek köszönhetõen a T-Online Magyarország kábeltelevíziós
hálózaton nyújtott szélessávú hozzáférés sávszélességei április közepéig
jelentõsen megnõnek. A "felpörgetés" eredményeként a Kábelnet elõfizetõk az
általuk korábban fizetett díjért akár négyszer gyorsabb
internet-szolgáltatást is igénybe vehetnek a korábbihoz képest változatlan
áron. A sávszélesség emelése a 2005. május 23-a után szerzõdött
elõfizetõknél automatikusan megtörténik; esetükben külön igénybejelentésre
nincsen szükség. A korábbi szerzõdéssel rendelkezõknek csomagot kell
váltaniuk, hogy a felpörgetés megtörténhessen."

kulabácsi
hát a neted sehogy nem lesz gyorsabb, de így vhogy nem értelek amúgy h mit is akarsz, emelés után sem elég a sebesség?? hát akkor lõj fel magadnak mûholdat sztem, az talán majd elég lesz....szvsz a telhetetlenségnek is van határa, nekem nem is emeltek még, ma fogok majd telefonálni, de mégsem sírok h kevés a feltöltésem...

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

whiskeyman
ilyet akarok én is <#smile>

&#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#771;&#830;)&#1782; CefreTeam&#8482; &#3663;&#865;&#815;&#3663;&#64831;

Cfos - t ne mondjátok, nagyon rossz tapasztalataim vannak, belekavart a TCP - protokollba vagy a Winsock-ba. Újra kellett állítanom.

Sziasztok! T-com-os ellátási területen vagyok, ezért a hallgatólagos konszenzus miatt se TVNet, se UPC.😞
A legnagyobb csomagom van, emelés után (8Mb/512Kb)/s. Tényleges letöltés: 7200 kb/s, feltöltés 423 kb/s (speedtest.net).
Viszont ez torrentezésnél így is kevés. Van -e valamilyen hack, vagy okosság, amivel tudom növelni a feltöltési sebességem?
Elõre is köszönöm a fáradságot!

Sanyix
Hát olyan nem lesz, amíg meg nem haxolod a dslamot hogy nagyobb feltöltési sávszélt adjon neked, vagy át nem írod a tcp/ip-t hogy ne küldjön visszaigazolócsomagokat, így 100%-osan megbízható adatátvitelt feltételezve 😊

a t-onlánynak van már telefon elQfiztés nélküli netje?

bertino
linkeltem, amire felhívtad a figyelmünket :>
még jó, hogy engem idõben átvertek, így nyugodtan válthattam kábelre, igaz ? <#hehe>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Mo.Organ
Hát te mit keresel itt?
Cumizni jöttél ide be???

#2217 : Menet közben kell az önbizalmat megszerezni

bertino
hát épp azért szar <#wilting> <#shakehead>

BiG G
miért szar? full igaz -.-

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

bertino

kulabácsi
meg a cfos optimalizálja a fel és letöltéseket, magyarúl persze h belassítja kicsit h mehessen a letöltés is rendesen, ez nem is lesz másképp, ha nem tetszik töröld le!

kirol
Nem is azt akarom, hogy gyorsabb legyen csak annyit, hogy legalább úgy töltsön fel egyidejû letöltés mellett, mintha csak feltöltene. Utóbbi esetben ugyanis mint írtam megy a 25 kb/sec. Egyidejûnél meg csak 10.

Harly18
Nálam történt pár dolog, aminek nem örülök. A feltöltési sebességem lehelletnyit gyorsult, de a letöltési sebességem 250 kb/s-rõl 170kb/s lett. Ez nem tesz boldoggá, viszon ez azt jelenti, hogy végre elkezdtek munkálkodni, s hátha nemsokára emelnek...

1:18 Gyűjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/

Sanyix
Miért menne gyorsabban a feltöltés? 4 mbitnél már rendesen érezhetõ adatátvitelt eredményeznek a visszaigazoló, és a többi kapcsolatkarbantartó csomagok, 460 kbyte/sec letöltésnél 18 kbyte/sec feltöltési adatforgalmat simán generál. És mostmár csak a letöltésnél írják a csomaghoz a valós letöltési sebességet, a 4mbit-et (ez 4480 kbps linksebességgel érhetõ el), de feltöltésnél már a linksebességet írják tehát 256 kbps-t, amivel valósan ~200 kbit/sec feltöltés érhetõ el.

jimbo5
Sajna nem tudom, nálam teszi a dolgát.

Asus P8H67-M PRO / Intel Core i5 2400 (4 x 3.1GHz) 6MB / Corsair 8GB XMS3 PC3-10666 1333MHz (2x4GB) / VTX3D ATI Radeon HD 6950 2 GB

kirol
Már vagy 6x megcsináltam. Minden verziónál ilyen.

jimbo5
Vagy rossz verziószámmal nyomulsz, vagy be kell lõni megint a kalibrációs folyamatot.

Asus P8H67-M PRO / Intel Core i5 2400 (4 x 3.1GHz) 6MB / Corsair 8GB XMS3 PC3-10666 1333MHz (2x4GB) / VTX3D ATI Radeon HD 6950 2 GB

kirol
Nektek megy rendesen a Cfos Speed?
Hiába kalibrálom be egy gyors FTP-vel.
Az eredmény mindig az, hogy a letöltés megy 466kb/s -el, de a feltöltés leesik 10 kb/s -ra.
Holot a netem 4 MB/s - /256 kb/s. Vagyis a letöltés az megy 3800-al rendesen, de a feltöltés önmagában 25 szokott lenni, de ha egyszerre megy, akkor csak 10-el megy.

5w0rdf15h
ott a szûrõvel van a gond akkor

\"You tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.\"

kulabácsi
szvsz amit pheaper írt az nem a t-comra vonatkozik...

jimbo5
Az a baj hogy az elavult hálózat már nem képes ekkora sávszélekkel stabilan mûködni. A T-Com úgy emelte a rátát, hogy nem bírják a vonalak... Haveromnak stabil a 4Mbit, de ha jön egy telefon és felveszik, egybõl szétkapcsol a net. <#banplz>

bertino
utána ezt a juniust fogják szajkozni...

kulabácsi
márc 31ig úgysem panaszkodhatok, hisz addig kitolták az emelés határidejét, szal jövõhét hétfõn lesz a telefon...

Pheaper
Tisztelt Ügyfelünk!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy ADSL internet hozzáférésének sebességét megemeljük!
Az átállás 2007. március 1-jén kezdõdik és külön jelzés nélkül, folyamatosan történik a nap 24 órájában, melynek során néhány perces leállást tapasztalhat.
A legkésõbb 2007. június 30-ig befejezõdõ munkálatok során minden ügyfelünknél megemeljük az ADSL-hozzáférés sebességét.

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>NOKIA N73 Music Edition Carstyling 4verz

Punker
miért nem panaszkodsz addig amíg meg nem csinálják?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

kulabácsi
nekem meg nem is emeltek, sõt már csak 1.5Mbit a 2 helyett és van egy olyan érzésem h ez így is fog maradni😞((

Punker

hát kb erre állt be a sebességem.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Tufa
nekem a t-online nem vitte el amikor váltottam

M@TriX
1év hûségnyilatkozatom most jár le, ha másik szolgáltatóhoz megyek akkor kijönnek a modemért a volt szolgátatótól (Datanet)?

vagy megvettem, franc sem emléxik 😉 de biztos nem bérlem.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Bandee1987
de nálam ilyen az esetek 98%-ában nincs. Nálam soha nem szokott laggolni, itt meglepõen jó az invitel szolgáltatásának minõsége.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Wreck86
amúgy ilyentájt mindig szarakodik,pingek ugrálnak,de a sávszél még nálam maradt...

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Wreck86
ööö körzet,invitel szerinti körzet?ha az,amiben én vagyok,azt hol tudom megnézni?

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Bandee1987
gyerekek, vki aki inviteles (és esetleg a 28-as körzetben van), nem xarakodik a netje az utóbbi fél/1 órában? mert nekem megugrott a pingem rohadt magasra, cod2 serverre felesleges felmennem, sávszél is visszazuhant a speedtest.net szerint.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Wreck86
invitel/adsl

Wreck86
sziasztok!
Csongrád megye/Szeged környéki területen mikor lesz sávszél emelés?Tudja vki véletlenül,vagy azt,hol lehet ennek utánanézni?
köszi

Tufa
Vkinek van vmi olcsó ADSL(de akár tvnet ha jó) ajánlata t-com területen? Most 3C-s vagyok, telefon vonalat nem váltanék, minden más lehetõség érdekel.

torrente
Én Externet-Interware cserét hajtottam végre. Március 8-án kaptam egy emailt az új szolgáltatótól, hogy március 6-tól aktívan használhatom a szolgáltatásukat... De én még 8-án simán be tudtam jelentkezni a régi szolgáltatóm által adott fhnévvel és jelszóval. Szóval valóban szünetmentes volt a váltás. Semmit sem kellett kihuzigálni, szerelõ sem jött.
Nemsokára várhatóak a számlák. Remélem a régi szolgáltató csak pár napra fogja a számlát benyújtani, nem egy egész hónapra (március 2-án járt le náluk az 1 éves szerzõdésem).
Egyébként akit érdekelnek árak: www.isite.hu

torrente
Én is Érden lakom. Egyetlen lehetõséged van: várni, amíg megoldják, hogy hálózati telefonvonal nélkül is lehessen netezni. Mi is már évek óta várunk arra, hogy meg lehessen szûntetni a telefonvonalat, mert jószerint már csak a gagyi cégek jelentkeznek rajta, akik nyaralást, pihenést meg termékbemutatót kínálnak - ami már qrvára bassza a csõrünket, hogy nem hagynak békén.

jimbo5
Mondhatni CSAK Bp.-en néhol, meg a megyeszékhelyeken néhol... 😊

Sanyix
Csak nem mindenhol elérhetõ...

kulabácsi
lesz/van már telefonos elõfizetés nélkülis adsl