4394
2007. januártól-tól folyamatosan állítják át, A sávszélesség emelése minden ügyfél esetében automatikus.
-
teljesen mind1, hogy kimegy vagy sem, mert mindenképp neki kell megoldania a problémát
ha meg ugy veszik fel a hibát, hogy a router be volt kötve esetleg vagy hasonlo, tehát nem közvetlenül csatlakozott modemre és mérte akkor ezt a sebességet, akkor az operátor jó nagy hülye. -
"nem kell tartósan, elég ha pont annyival megy, amennyi a garantált"
Tartósan alatt azt értem, hogy nem pár másodpercre, nem csak egy alkalommal (tehát te mint felhasználó érzékeld).
Másrészt nem feltétlenül a szolgáltatótól függ egy szolgáltatás (weboldal, torrent, stb) elérésének sebessége.
Harmadrészt megeshet, hogy nem kell feltétlenül kimennie a szerelőnek - megoldható a központból is. -
az ÁSZFet olvasd el bazze
ez csomagismertető :D -
Szabi1991 #3349 itt nincs ien, legalábbis én nem találom :( -
nem kell tartósan, elég ha pont annyival megy, amennyi a garantált
onnantól aztán szedheti a sátorfályát a szerelő, hogy mi hamarabb helyrehozza a bajt. -
"8/0,6-ért fizetek
de mostanában csak 5/0,3-al megy :S"
A 8/0,6 Mbit/sec a MAXIMÁLIS sebesség. Van MINIMÁLIS sebességi célérték is, ezt az Ászf-ből tudhatod meg. Ha a MINIMÁLIS célérték alá tartósan leesik, akkor panaszkodhatsz. -
Szabi1991 #3346 8/0,6-ért fizetek
de mostanában csak 5/0,3-al megy :S
(Pesten lakok)
-
talán a reménytől több lesz... :D
eddig milyen volt ? :) -
Szabi1991 #3344 kinek van 8 megás Actel netje ?
nekem vmiért csak 5 megával jön (lefelé) lassan 1 hónapja (felfelé meg 0,3) :S -
nm. -
shabba #3342 Az Externet nem tud emelni, mivel nincs ADSL hálózata. Ő csak egy viszontértékesítő kiskereskedő, aki a Tíkom ADSL-jét viszontértékesíti ahogy még több tucat internetszolgáltató is teszi. Sebességet maximum az emelhet akinek van egy fizikai hálózata, mint pl. a Tíkom. Ők az elmúlt 7 év alatt 4x emeltek. Anno 384 kbps-tel indult az ADSL abból lett 512 kbps, majd 1 Mbps, majd 2 Mbps és legutóbb akár 8 Mbps.
Fizikai ADSL hálózata még a hurokátengedéses szolgáltatóknak van, ilyen pl. az Actel Solo/Duo csomagjai, GTS Yoneked, TvNet ADSL3G és Invitel/Pantel csomagjai, viszont ezen hálózatok kiterjedése igen korlátozott, alig pár város azon belül is csak néhány nagyobb telefonközpontra korlátozódik. Azon túl ezek a cégek is Tíkomtól bérlik az ADSL hálózatot.
Az Externet dédelget olyan terveket hogy jővőre, ha már a TvNet és Vivanet ügyfélkörét magába integrálta és kellő számú ügyfele lesz, ők is belevágnak majd a hurokátengedéses ADSL szolgáltatásba. Persze hogy ez konkrétan mikor lesz majd elérhető, és mekkora lesz majd a területi kiterjedése az még rejtély. Nagy valószínűséggel néhány nagyváros, legnagyobb telefonközpontjain túl ők sem fognak tovább terjeszkedni. -
Sméagol #3341 :O
Jol van nem tudtam h. van külön ilyen topik is, nem igazán vagyok jártas h. hány topik van......
De azért köszi -
és ezt mi a pöcsé nem itt kérdezed ?! -
Sméagol #3339 Hali!
A Digis netnél a kábelmodemes megoldás milyen? Szerintetek megéri 3500 2 Mbit-es net?
Azt hallottam h.
"ha ezt rendelem akkor 3 modemem lesz mert lesz 1 beltéri adó ami 1 antennához csatlakozik. ebből a beltériadóból jön a jel koaxkábelen 1 digitális modemhez. ebből a modemből megy 1 kábel a te jelenlegi modemedbe ami be már az átalakított jel megy (digitális jel átalakítva analóg jellé). és te jelenlegi modemed ugyan úgy mint most kapcsolódik a laptophoz."
Ez igaz??
-
shabba #3338 "2007. januártól-tól folyamatosan állítják át"
2007 januárja az egy éve volt. :) Akkor emelt a Tíkom legutoljára sebességet. 2005 márciusában is emeltek, 2004 novemberében és 2003 tavaszán is, 2001 februárban indult a lakossági ADSL szolgáltatás. -
a t-com emelt maximum
vagy akkor csak az externet ?
mondjuk nemhinném, hogy lehetséges, persze elképzelhető... -
Balli #3336 Kb egy-ket eve volt, hogy az Externetnel az akkori ADSL savszelesseget megduplazta mindenfajta ktg nelkul, neztem is egy nagyot... -
dehogy emelnék... -
Balli #3334 Hol a legolcsobb az 1Mbit-es korlatlan legalabb 1 mail fiokkal rendelkezo ADSL internet eleres, ugy hogy szolgaltatot szeretnek valtani?
A GTS-data net az eddigi legolcsobb amit talaltam 3990Ft/ho-ert.
Az 1Mbit az boven eleg ugye netes jatekokhoz, ezert nem gondolom hogy nagyobb kellene mert toltogetni nem szoktam...
Amit fentebb olvastam: "2007. januártól-tól folyamatosan állítják át" ez azt jelenti hogy ha most megrendelnek egy 1mbit-et lehet megduplaznak azt meg az eve elejen
-
csimpok #3333 Hi!
Én is Acteles vagyok, 6600 Ft 4 mbit, mindig van net és szinte maxszal jön minden külföldrő is, alacsony pingek online gamehez... eddig elégedett vagyott.
Ha kell ajánló (5000 Ft kedvezmény) szólj.
-
:O -
Akkor mi?
Náluk vagyok, mert még mindig ők nekem a legolcsóbbak. Ennyi.
-
akkor ? -
Szerinted engem érdekel, hogy kinek a nevére fizetem be a pénzt? -
szted érdekli őket ? :D -
Nekem már 1,5 év lejárt, de nem emeltek. Nem is ajánlom nekik, ha emelnének azonnal otthagynám őket. Ennyi. -
Emelnek pedig, tvnet is emelt, ahogy lejárt a hűségnyilatkozatom, mivel a trékom árai is emelkedtek, a ferike intézkedéseinek köszönhetően. -
"Nem is ajánlom nekik, hogy emeljenek, amikor csökkenteni kellene."
A verseny az árak csökketését (a szolgáltatás sebességének növelését, stabilitásának emelkedését) kellene hozniuk.
Viszont az árérzékeny piac a szolgáltató részéről pont az ellenkezőjét eredményezhetik (növekvő költségek).
Szóval kissé ellentmondásos dolog ez.
"ez a Digis net hol érhető el (igaz van DigiTv itthon)"
A DigiTV nem azonos a Digi által szolgáltatott nagy sebességű nettel.
Tehát ahol fogható a DigTV ott nem biztos hogy lesz Digi által szolgáltatott "20 Mbit/sec-os" (ami maximum elérhető, nem átlagos sebesség!!!) net is (hogy miért tudnak ilyet arról itt irtam).
"ez hol van ez a 20 mbit 4.5 rugoert?"
Ez utóbbi elérhetőségéről bővebben itt (Ne keverjük össze a kínált HDSNET-tet a Lan Internettel: az előbbi kábeltv-s szolgáltatás, az utóbbi ETTH). -
Sméagol #3324 http://dmcc.hu/net.html -
ez hol van ez a 20 mbit 4.5 rugoert? -
Sméagol #3322 Hali!!
Sajna nem vagyok pesti.....Eger mellett lakom Bélapátfalván (Heves megye)...szal 100 h. nincs itt a Digitől a 20 Mbit-es,amugy jaja kibaszott jo lenne 4500 Ft-ért
De hát ez az átka ha vidéken laksz -
ja ertem -
arra az a válasz, hogy lehet-e egyáltalán ott valamilyen netet kiépíteni, nem pedig a sebességre vonatkozik ;) -
ez a valasz arra hogy miert keri hogy hol lakom?:) -
jaja, értelmezni kell a szöveget :-) -
nem az en kabelem, hanem az itteni kiepites.
akkor meg minek keri hogy hol lakom? busfaszarocsogen is lehet 20 mbit, csak nem biztos hogy lesz.. -
Ja, csak előfizethetsz arra is azt jelenti! -
lol :D
te se tudom mi alapján értelmezed a dolgokat, ha azt írja, hogy 20 mbit is lehet, akkor abban egyértelműen benne van, hogy nem 100%, hogy lesz is annyi.
Másrészt az interneten sose találsz infót arról, hogy épp a te kábeled mennyit bírna. -
ezen a linken nekem azt irja hogy lehet 20 mbit is akar, kozben 8mbitrol azert valtottunk vissza 4re mert a 8 at se tudta a vonal.. -
Egész korrekt!
Persze csak a többihez képes, amúgy k**** sok, ha 20 mbit -et linkelt valaki lentebb 4-5 ezerért. :)
Én 6600-at fizetek.
Amúgy pesti vagy, mert csak ott van pár kerületben, ha jól látom a lefedettségüket.