4394
2007. januártól-tól folyamatosan állítják át, A sávszélesség emelése minden ügyfél esetében automatikus.
  • bertino
    teljesen mind1, hogy kimegy vagy sem, mert mindenképp neki kell megoldania a problémát

ha meg ugy veszik fel a hibát, hogy a router be volt kötve esetleg vagy hasonlo, tehát nem közvetlenül csatlakozott modemre és mérte akkor ezt a sebességet, akkor az operátor jó nagy hülye.
  • Dj Faustus #3351
    "nem kell tartósan, elég ha pont annyival megy, amennyi a garantált"
    Tartósan alatt azt értem, hogy nem pár másodpercre, nem csak egy alkalommal (tehát te mint felhasználó érzékeld).
    Másrészt nem feltétlenül a szolgáltatótól függ egy szolgáltatás (weboldal, torrent, stb) elérésének sebessége.
    Harmadrészt megeshet, hogy nem kell feltétlenül kimennie a szerelőnek - megoldható a központból is.
  • bertino
    az ÁSZFet olvasd el bazze

ez csomagismertető :D
  • Szabi1991
    itt nincs ien, legalábbis én nem találom :(
  • bertino
    nem kell tartósan, elég ha pont annyival megy, amennyi a garantált
    onnantól aztán szedheti a sátorfályát a szerelő, hogy mi hamarabb helyrehozza a bajt.
  • Dj Faustus #3347
    "8/0,6-ért fizetek

de mostanában csak 5/0,3-al megy :S"

A 8/0,6 Mbit/sec a MAXIMÁLIS sebesség. Van MINIMÁLIS sebességi célérték is, ezt az Ászf-ből tudhatod meg. Ha a MINIMÁLIS célérték alá tartósan leesik, akkor panaszkodhatsz.
  • Szabi1991
    8/0,6-ért fizetek

de mostanában csak 5/0,3-al megy :S

(Pesten lakok)

• bertino
    talán a reménytől több lesz... :D
    eddig milyen volt ? :)
  • Szabi1991
    kinek van 8 megás Actel netje ?

nekem vmiért csak 5 megával jön (lefelé) lassan 1 hónapja (felfelé meg 0,3) :S
  • bertino
    nm.
  • shabba
    Az Externet nem tud emelni, mivel nincs ADSL hálózata. Ő csak egy viszontértékesítő kiskereskedő, aki a Tíkom ADSL-jét viszontértékesíti ahogy még több tucat internetszolgáltató is teszi. Sebességet maximum az emelhet akinek van egy fizikai hálózata, mint pl. a Tíkom. Ők az elmúlt 7 év alatt 4x emeltek. Anno 384 kbps-tel indult az ADSL abból lett 512 kbps, majd 1 Mbps, majd 2 Mbps és legutóbb akár 8 Mbps.

Fizikai ADSL hálózata még a hurokátengedéses szolgáltatóknak van, ilyen pl. az Actel Solo/Duo csomagjai, GTS Yoneked, TvNet ADSL3G és Invitel/Pantel csomagjai, viszont ezen hálózatok kiterjedése igen korlátozott, alig pár város azon belül is csak néhány nagyobb telefonközpontra korlátozódik. Azon túl ezek a cégek is Tíkomtól bérlik az ADSL hálózatot.

Az Externet dédelget olyan terveket hogy jővőre, ha már a TvNet és Vivanet ügyfélkörét magába integrálta és kellő számú ügyfele lesz, ők is belevágnak majd a hurokátengedéses ADSL szolgáltatásba. Persze hogy ez konkrétan mikor lesz majd elérhető, és mekkora lesz majd a területi kiterjedése az még rejtély. Nagy valószínűséggel néhány nagyváros, legnagyobb telefonközpontjain túl ők sem fognak tovább terjeszkedni.
  • Sméagol
    :O
    Jol van nem tudtam h. van külön ilyen topik is, nem igazán vagyok jártas h. hány topik van......
    De azért köszi
  • bertino
    és ezt mi a pöcsé nem itt kérdezed ?!
  • Sméagol
    Hali!

A Digis netnél a kábelmodemes megoldás milyen? Szerintetek megéri 3500 2 Mbit-es net?

Azt hallottam h.
    "ha ezt rendelem akkor 3 modemem lesz mert lesz 1 beltéri adó ami 1 antennához csatlakozik. ebből a beltériadóból jön a jel koaxkábelen 1 digitális modemhez. ebből a modemből megy 1 kábel a te jelenlegi modemedbe ami be már az átalakított jel megy (digitális jel átalakítva analóg jellé). és te jelenlegi modemed ugyan úgy mint most kapcsolódik a laptophoz."

Ez igaz??
  • shabba
    "2007. januártól-tól folyamatosan állítják át"
    2007 januárja az egy éve volt. :) Akkor emelt a Tíkom legutoljára sebességet. 2005 márciusában is emeltek, 2004 novemberében és 2003 tavaszán is, 2001 februárban indult a lakossági ADSL szolgáltatás.
  • bertino
    a t-com emelt maximum
    vagy akkor csak az externet ?
    mondjuk nemhinném, hogy lehetséges, persze elképzelhető...
  • Balli
    Kb egy-ket eve volt, hogy az Externetnel az akkori ADSL savszelesseget megduplazta mindenfajta ktg nelkul, neztem is egy nagyot...
  • bertino
    dehogy emelnék...
  • Balli
    Hol a legolcsobb az 1Mbit-es korlatlan legalabb 1 mail fiokkal rendelkezo ADSL internet eleres, ugy hogy szolgaltatot szeretnek valtani?
    A GTS-data net az eddigi legolcsobb amit talaltam 3990Ft/ho-ert.

Az 1Mbit az boven eleg ugye netes jatekokhoz, ezert nem gondolom hogy nagyobb kellene mert toltogetni nem szoktam...
    Amit fentebb olvastam: "2007. januártól-tól folyamatosan állítják át" ez azt jelenti hogy ha most megrendelnek egy 1mbit-et lehet megduplaznak azt meg az eve elejen
  • csimpok
    Hi!

Én is Acteles vagyok, 6600 Ft 4 mbit, mindig van net és szinte maxszal jön minden külföldrő is, alacsony pingek online gamehez... eddig elégedett vagyott.
    Ha kell ajánló (5000 Ft kedvezmény) szólj.

• bertino
    :O
  • kirol
    Akkor mi?

Náluk vagyok, mert még mindig ők nekem a legolcsóbbak. Ennyi.
  • bertino
    akkor ?
  • kirol
    Szerinted engem érdekel, hogy kinek a nevére fizetem be a pénzt?
  • bertino
    szted érdekli őket ? :D
  • kirol
    Nekem már 1,5 év lejárt, de nem emeltek. Nem is ajánlom nekik, ha emelnének azonnal otthagynám őket. Ennyi.
  • Sanyix
    Emelnek pedig, tvnet is emelt, ahogy lejárt a hűségnyilatkozatom, mivel a trékom árai is emelkedtek, a ferike intézkedéseinek köszönhetően.
  • Dj Faustus #3325
    "Nem is ajánlom nekik, hogy emeljenek, amikor csökkenteni kellene."
    A verseny az árak csökketését (a szolgáltatás sebességének növelését, stabilitásának emelkedését) kellene hozniuk.
    Viszont az árérzékeny piac a szolgáltató részéről pont az ellenkezőjét eredményezhetik (növekvő költségek).
    Szóval kissé ellentmondásos dolog ez.

"ez a Digis net hol érhető el (igaz van DigiTv itthon)"
    A DigiTV nem azonos a Digi által szolgáltatott nagy sebességű nettel.
    Tehát ahol fogható a DigTV ott nem biztos hogy lesz Digi által szolgáltatott "20 Mbit/sec-os" (ami maximum elérhető, nem átlagos sebesség!!!) net is (hogy miért tudnak ilyet arról itt irtam).

"ez hol van ez a 20 mbit 4.5 rugoert?"
    Ez utóbbi elérhetőségéről bővebben itt (Ne keverjük össze a kínált HDSNET-tet a Lan Internettel: az előbbi kábeltv-s szolgáltatás, az utóbbi ETTH).
  • Sméagol
    http://dmcc.hu/net.html
  • grizzly21
    ez hol van ez a 20 mbit 4.5 rugoert?
  • Sméagol
    Hali!!

Sajna nem vagyok pesti.....Eger mellett lakom Bélapátfalván (Heves megye)...szal 100 h. nincs itt a Digitől a 20 Mbit-es,amugy jaja kibaszott jo lenne 4500 Ft-ért

De hát ez az átka ha vidéken laksz
  • grizzly21
    ja ertem
  • bertino
    arra az a válasz, hogy lehet-e egyáltalán ott valamilyen netet kiépíteni, nem pedig a sebességre vonatkozik ;)
  • grizzly21
    ez a valasz arra hogy miert keri hogy hol lakom?:)
  • bertino
    jaja, értelmezni kell a szöveget :-)
  • grizzly21
    nem az en kabelem, hanem az itteni kiepites.
    akkor meg minek keri hogy hol lakom? busfaszarocsogen is lehet 20 mbit, csak nem biztos hogy lesz..
  • kirol
    Ja, csak előfizethetsz arra is azt jelenti!
  • bertino
    lol :D
    te se tudom mi alapján értelmezed a dolgokat, ha azt írja, hogy 20 mbit is lehet, akkor abban egyértelműen benne van, hogy nem 100%, hogy lesz is annyi.

Másrészt az interneten sose találsz infót arról, hogy épp a te kábeled mennyit bírna.
  • grizzly21
    ezen a linken nekem azt irja hogy lehet 20 mbit is akar, kozben 8mbitrol azert valtottunk vissza 4re mert a 8 at se tudta a vonal..
  • kirol
    Egész korrekt!
    Persze csak a többihez képes, amúgy k**** sok, ha 20 mbit -et linkelt valaki lentebb 4-5 ezerért. :)

Én 6600-at fizetek.

Amúgy pesti vagy, mert csak ott van pár kerületben, ha jól látom a lefedettségüket.