ADSL - melyik szolgáltató?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sanyix
Telefonközpont az igazából nemnagyon van már a klasszikus értelemben. Van a dslam, ami az adatkommunikációt, és a hangkommunikációt is digitálisra alakítva atm hálón keresztül a gerinchálóra vezeti, aztán minden megy arra amerre kell. dsl-nél a dslam távolsága számít, amit általában 1 méter magas, 1-2 méter széles szürke földön lévõ szekrényekben szoktak elhelyezni, és oda mennek be a vonalak. Oszlopokon max kábel meg elosztódoboz szokott lenni.
Ha már van dsl kapcsolatod, akkor a modem webes konfig felületében található attentuation értékekbõl meg lehet saccolni milyen távol vagy a dslamtól, vagy megközelítõleg mekkora sávszél érhetõ el a max.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

schrank
dsl-nél is vannak ping problémák munkaidõn kívül <#fejvakaras>

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

Attila8805
Bocs a láma kérdésért de olvastam hogy a telfonközponttól lévõ távolság is számít.
A telefonközpontok azok azok amik az oszlopokon vannak ?

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

BiG G
sikeresen visszaváltottam 8mbit-rõl 4-re, és még csak a fogyasztóvédelemmel se kellett fenyegetõznöm 😊)

elõtte a 8mbit az inkább 6,5mbit volt, mondtam a formáknak h ez így nem egészen gömbölyû, visszaváltanék igencsak nagyon 4-re, adtak egy kitöltendõ lapocskát, beadtam, és ojje. ja és fizetni semmit se kellett, pedig hûséges izébe vok -.-

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Sanyix
Ha nincs elrohadva durván a kábel, akkor tuti 8 lesz, vagyis inkább 7-7,5. 200 méteren még 24 mega is menne.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

bertino
ha szerencséd van 95%, hogy igen

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Hello !

Nekem most Cabel netem van , (1024/512) és szeretnék váltani T-com os 8 megás ADSL netre , kb. 200 méterre van egy "telefonkõzpont" , akkor a 8 mega tényleg 8 mega lesz ? 😄
(Budapesten lakok, a 18.kerben)

Sanyix
Omg omg, a tvnet jól elqrta. A tegnapi tcom központi hibaelhárítóhoz történt telefonom után a 3,5 km-re lévõ dslam helyett, a 200 méterre utcasarkon álló dslamba kötötték a vonalamat, így a 4 mbit lazán jön, emellett ha 8 mbites csomagom lenne, az is röhögve fullon menne.

Tanulság, hogy jobb kihagyni ilyenbõl a netszolgáltatót, rögtön az alapszolgáltatót érdemes hívni.
Tulajdonságok

Sanyix
Tegnap írtam egy mailt a tvnetnek, hogy az eleinte 4mbites stabil dsl kapcsolatomból hirtelen egy éjszaka alatt max 1,8 mbit-es szakadozós lett...

Erre ma telefonál a tcom automata, hogy megoldották a problémát... rohadtul megoldották azzal hogy visszavettek 1mbit-re.

Most visszaírtam a tvnetnek, hogy csinálnak-e valamit vagy készíthetem a szolgáltatást lemondó papírt? Ezután a trékom központi hibabejelentõre is beszóltam hogy kéne valamit csinálni. Azt mondta az ügyintézõ, hogy leadja hibának, meg kért egy mobilszámot... kíváncsian várom vajon mit csinálnak.

kulabácsi
nézz szét a szolgáltatók oldalán, helyetted nem tudunk szerzõdést kötni!!

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Valaki tud 1 jó megoldást a lejárt hûségszerzõdés esetére.
-olcsóbb ár?

Dell Latitude E5430; Logitech Z4; Samsung 226BW;

Sanyix
De a dslam tulajdonságai pl nem biztos hogy ugyanazok lesznek, ilyen pl adóteljesítmény, amitõl erõsen függ az elérhetõ sávszél. Nekem a kedves trékom ezt vette vissza 2 dbm-el, és hopp ~4mbitbõl max 2 lett.
Bár ha eleinte nem volt több akkor tényleg a vonal korlátoz, de pl olyannak mint nekem, akinek eleinte megvolt a max, most meg jó ha a fele megvan, lenne remény.

Tufa
ok, akkor maradok a mostani cégnél

kulabácsi
a vonaladat nem cseréli ki a turbó szolgáltatás, szal a központban lehet h felviszik a linksebességed, de a vonalad nem bírja, így semmit nem észlelnél belõle

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Tufa
énis erre gondoltam, viszont az actelnek van egy ilyen "turbo" szolgáltatása ( link ) és ezért gondoltam hogy náluk talán többet is ellehetne érni

Punker
fizikailag nem fog semmi változni......

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

kulabácsi
a vonal ugyanaz, szal nem lesz gyorsabb

Tufa
szerintetek szolgáltatóváltás esetén, elképzelhetõ hogy közelebb leszek a 8mbithez mint most vagy az teljesen vonal függõ. Mostani szolgáltatómtól kaptam egy kedvezõ ajánlatot ha náluk maradok 8mbiten, a másik cégnél(actel) meg ugyanugy 8mbit 800forintal olcsóbban. 6mbit körül van most a net, és a kérdés tehát az hogy megéri-e váltani, van-e rá esély hogy ott közelebb leszek a 8mbithez.

hali.multhéten váltotam csomagot 1mb volt emelés után lett 3.8mb és ez után váltottam 8mb-re.kedden telefonáltam nekik csüt. már valami volt néha felment 5mb ra feltöltés pedig 430 körül mozog.na most vissza ált a letöltés 3.8ra a feltöltés pedig megmaradt 430 on. ilyenkor mi van?ennyit birt a vonal?

Asus M4A87TD/USB3, AMD Phenom ll X4 4.0ghz, 2x2 Gb ddr3 1600Mz, VTX HD5870 1Gb, LG 22\" Full HD, Seagate Barracuda 1.5Tb sata3, Revoltec Chromus ll 450W

kulabácsi
nekem meg tegnap este 10kor elment a netem és most jött vissza, 2 telefonálás után:/

5w0rdf15h
csalóka ez a speedtest....nekem 3-4 mbit közti netem van tegnap meg 15 mbiteset mért 😄DDDdd

\"You tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.\"

Harly18
Ez még a régi, eléggé ingadozik. 😞

1:18 Gyűjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/

Harly18

gabo91
és pár másodperc mulva uj mérés

most viszonylag kicsi a külömbség ám van mikor másodpercenkét 500-600kb a különbség

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

gabo91
Gyõr környékén lakom, Budapestet válaszotam itt és elvileg megabites a netem, de itt letöltés fele akkora, ám a feltöltésel nincs gond...

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

gabo91
Van egy számomra érdekes dolog, megprobálok képet is adni.

Sanyix
4 megásra minek? Mondom nincs engedélyezve az adsl2, és az adsl2+ sem a tcom hálózaton, csak hurokátengedéses szolgáltatóknál LEHET kérni az engedélyezést. Amúgy nem is lehet már nem adsl2+-os modemet kapni újonnan.

kulabácsi
Letöltési sebesség teszteredmények
Adatmennyiség: 1024.20 kbyte (1 048 776 byte)
Letöltési idõ: 16.66 sec
Sebesség: 494 kbit/sec (505 856 bit/sec)
Vonali sebesség: 608.00 kbps

Feltöltési sebesség teszteredmények
Adatmennyiség: 1024.20 kbyte (1 048 776 byte)
Letöltési idõ: 224.97 sec
Sebesség: 36 kbit/sec (36 864 bit/sec)
Vonali sebesség: 64.00 kbps

ezt én már nem nevezem internetnek sem...örüljünk együtt a sávszélességemelésnek, hipp hipp hurrá!!!!!

Mr Csé
érdekes hogy pont 30 percenként bont a vonalam ami 7400kb ra szinkronizál
dögölj meg tkom!

A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam

gabo91
hello.
ezt nem egsézen értem.
nekem pl most hogy emeltek igy van megabites (rmélhetöleg nemsokáig) junitol meg 4 megásat kötetnénk, akkor nekem is uj modem kéne, adsl2+ os modem kéne vagy hogyvan?

bertino
jah, így más...

Sanyix
Eppen az hogy a 8mbitet messze nem érték el, legtöbb embernek jóval 8 mbit alatt van, mert olyan szar a rendszer, hogy a maxot sem lehet elérni. Egyébként a max 24 mbit lenne(ha sûrûbben lennének a központok), mert minden eszköz a központokban adsl2+-os, és régóta csak adsl2+os modemeket is osztogatnak, amúgy csak az adsl1 van engedélyezve.

bertino
ADSL már így is tulad magán, amugy fingom sincs mi a rákért kellett ekkora emelés
nekem 3mbit is bõven elég (5mbites chello mediumos vok)
így is sok gond van/volt ADSLel, most meg ki se látszanak a hibából... jol átbaszták a népet
most, hogy a 8mbitet gyakorlatilag már elérték, hova fejlesztenek ? hisz ez a maximum
cserélik a fél ország szabványát vagy mi a rák ? ;\

Sanyix
Hát az éveg múlva bekövetkezõ fejlesztésre nem szeretnék várni :\

Wreck86
jé emelték a duplájára...csoda.

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

bertino
sztem felesleges
szerintem még mindig gyakorlatilag alkotják a technikai hátterét a dolognak, az üfsz meg ki se látszik a panaszokból, szal egyelõre itt is az van, mint chellonál: várakozás, idõvel persze ez is biztos megjavul...

jimbo5
Már nem tudom mi a jobb esküszöm.. <#pardon1> Lehet hogy áldás a Trékomnélküliség? <#crazya>

Asus P8H67-M PRO / Intel Core i5 2400 (4 x 3.1GHz) 6MB / Corsair 8GB XMS3 PC3-10666 1333MHz (2x4GB) / VTX3D ATI Radeon HD 6950 2 GB

Sanyix
Nááájsz eredeti 4 mbitbõl van max 2mbitem, ami szakadozik mint állat grat a trékomnak. Most 2 órán belül 4szer szakadt a netem, szal ment a mail az üfsz-re.

kulabácsi
engem felhívtak tegnap este fél 9kor h megcsinálták, de kb lófasz nem történt, ma telózom megint....

Harly18
Nekem meg a lecsökkent 170 kb/s helyett már csak 140 kb/s 😞

kulabácsi
az lesz, én meg is fogom neki mondani amíg nem csinállja meg addig én telózom bazze😄 vagy jelentse ki h technikailag nem megoldható és rakjon át hûségszerzõdés nélkül (me az már 2000ben lejárt) egy kisebb csomagra...

Pheaper
telózzál nekik egy idõ után csak megunják azt megadják 😛

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>NOKIA N73 Music Edition Carstyling 4verz

kulabácsi
nekem a forma aszonta h márc. 31-vel mindenhol lezárultak az emelések, szal telót fel, és reklamállni

kulabácsi
hát 8ra kéne nekik, de annyi úgyse lesz, nekem 4 elég lenne, csak csináljanak már vmit, mert ez így egyre gázabb😞(

Pheaper
és mennyire fogják emelni ?

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>NOKIA N73 Music Edition Carstyling 4verz

Wreck86
Csongrád megye/Szeged környékén lakom.itt még nem emeltek sávszélt😞

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

kulabácsi
2Mbit

kulabácsi
nem szoktam nézni, de az emelésbõl semmit sem éreztem!

kulabácsi
nem mondtam nekik semmit, értelmes csávót fogtam ki, meg nekem már volt ordibálásom velük, meg fel is akartam mondani a szolgáltatást, azóta vhogy rendesek...persze ez nem azt jelenti h csinállnak is vmit...

Pheaper
mennyi volt az alap sávszélességeD?