ADSL - melyik szolgáltató?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Breki33
milyen modemed van?

azt tudod, hogy a proharveren van ezzel kapcsolatos fórum ahol lehet tesztelni a modemed ér a kapott értékeket a szakértõk elemzik így tisztában leszel dolgokkal
esetleg kiderülhetnek a szakadás okai és amikor telefonálsz már konkrét dolgokat közölhetsz

dchard-ard cikkeit és a hozzá kapcsolódó fórumokat ajánlom, pl ezeket

http://logout.hu/cikk/adsl_parameterezes/teljes.html

http://logout.hu/cikk/d-link_360r_adsl_modem_parameterezes/1_d-link_360r_alatlanos_parameterek.html

Én mikor gondjaim voltak ilyen modemre váltottam itt van róla a teszt
http://logout.hu/cikk/adsl_modem_teszt_dlink_dsl-321b/teljes.html

Ezek alapján elindulhatsz

kirol
Új kábel után:

Azonban most is szakad, csak nem olyan könnyen. :(
Nem tudom mi legyen, bejelentsem e újra.

kirol
Ma reggel lecserélték a kábelt meg valami dobozt, tökre el volt korrodálva, a kábelem meg valami bronz vezeték volt.
Délután letesztelem, bárcsak jó lenne!

MR ME
mindig vannak végletek, neked ezek szerint szerencséd volt :)

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Breki33
én viszont pont ellenkezõket mondani
évekig tartó másik szolgáltatós hercehurca után mentem vissza hozzájuk

elõtte naponként többször szakadt már szinte napi kapcsolatban voltam a 3g-s harveressel, modembõl jobbat vettem, folyamatosan tesztelte a srác mindig bekapcsolva kellett hagyni.

Ezekrõl korábban részletesen írtam.
Aztán egyszercsak jött egy levél, hogy felmondják a szerzõdésem mert nem tudják a szolgáltatást biztosítani hiába fizettem ki egyben az egy évet.

Ezután a kompenzációt és a visszajáró hónapok térítését elvárták, hogy külön postai úton kérvényezzem külön mindegyiket.

Ezután átmentem a t-home-hoz elõtte a sráccal megbeszéltem milyen a vonalam elintézte nekem az egyszerû szerzõdéskötést akkortól aktiválta be mikor én kértem stb.

Azóta semmi gondom a nettel egyszer sem szakadt meg semmi hiba nem volt.

Áldom az eszem, hogy visszamentem másik szolgáltatóhoz viszonyítva és és föld.
kirol
Hát én eddig nem tudok rosszat mondani róluk.

Nem a házban cserélik ki a kábelt, hanem az oszlopról a házig bejövõt azt hiszem.
Optikát biztosan nem húznak a kedvemért. :(

MR ME
nem akarok vésdzmadár lenni, de attól még h a házban kicserélik a vezetékeket nem nagyon lesz jobb a neted :(

nekem is folyton azt magyarázták h biztos a házban rossz a kábel, aztán amikor az oszlopról jövõ telkábelt lekötöttük faterral, arra rá a modemet és laptopot és ugyanazt mérte akkor egyértelmûvé vált h csak szopatnak, az oszlopon lévõ kábelt meg nem fogják kicserélni sajnos neked az alközpontig az tuti :( de ne így legyen :)

mondjuk én még azon is csodálkozom h egyálltalán kimennek hozzád kábelt cserélni, nálam az utolsó akció amikor szó nélkûl visszarakták a netem 8 megabitre (ígyis 2 jött max....) és küldték róla a számlát amit sajnos csak jópár hónap után vettünk észre h nem stimmel vmi örökre leírta magát a trékom elöttem, szomszédnál meg egy majd egy éves számlát küldtek ki egybe, mert vhogy nem vették észre h már ezer éve lemondta a netet és nem is volt használatban, mondjuk csekk se jött csak egybõl egy 50vhányezres :D kupleráj van abba a cégbe, sose mennék oda vissza

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

kirol
Pénteken bejelentettem negyedszer is, holnap jönnek vezetéket cserélni.
Remélem sikerrel járunk.

bertino
valamit nagyon felrertethettel.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

kalaposkan
Nekem is valami ilyesmi bajom van, csak nálunk a 15 Mbit-es netrõl nem sikerült 25 Mbitesre váltani, mert azt mondták, hogy nem megfelelõ hozzá a kábel - talán rézkábel (asszem ezt mondta a telefonba a nõ), és majd ha kicserélik, akkor lehet váltani nagyobbra. Na most én csak azt nem értem, hogy ha a hûségidõ lejárta (nekünk az sajnos csak márciusban lesz) után tudom átváltani, akkor kvázi akkor is cserélik ki? Vagy ez mit takar, mert azt mondta, hogy mivel még él a hûségidõ, utána mondhatom, hogy cseréljék ki, hogy tudjak magasabb sávszélességet használni? Most akkor a hûségidõ a kábelemre is vonatkozik, nem csak a szolgáltatásra? <#whatever>

kirol
Este bejelentettem harmadszor. Reggel kaptam sms-t, hogy elhárították.

Bakker már 3x is elhárították, hogy mit nem tudom, de durván támadja valami a vonalamat. :D

Kíváncsi vagyok, ha hazamegyek, vajon végre jó lesz e.

kirol
Na ahogy beírtam, meg is szakadt.

Valaki kipróbálná nekem a következõt:
Elkezd letölteni valamit pl. torrentet max sebességgel, majd Firefoxban pl. egy Origó RSS minden lapját külön fülön megnyitni, kb. 30 lap.

Mert ekkor nagy valószínûséggel szakad nálam a vonal.

kirol
Tegnap megint kaptam értesítést, hogy elhárították ismét a hibát.

Hát kíváncsi vagyok!

Punker
verj ki belõlük egy optikai bõvítést :D

most néztem nov 25-én jár le a hûség szerzõdésem :)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

kirol
De arra köteles, hogy ne szakadjon meg pl. tegnap 33x a vonal.
Mindez azt jelenti, hogy kb. 5-6. szakadás már behülyíti W7-et és enm tud csatlakozni IP ütközés miatt és újra kell indítani a gépet.

Punker
az 15 megás nem azt jelenti hogy õ kötelse folyamatosan 15-öt adni :(

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

MR ME
ja sztem ha cégen belûl maradsz akkor nem lesz para vele, én mondjuk személy szerint nagyon örültem h megváltam a cégtõl, telefon se tõlük jön, amekkora összevisszaság és trehányság van trékomnál nem fájt értük a szívem

kirol
Én már menet közben érdeklõdtem hibabejelentés során, ott azt mondták, szerintük semmi probléma nem lesz az átmenettel, hisz végül is nem változik semmi. Pénzt kapják és kész.

Punker
kisbetûs rész õket védi :(

kirol
Ha ez lesz én is átváltatom velük kábelre. Remélem megoldható.
Ha nem, akkor megyek fogyasztóvédelemhez, mert én azétz mentem ADSL-re, mert azt mondták, menni fog a 15. Na tudom, hogy nem megy, rögtön váltok kábelre. Ár ugyan az, meg ugye mindkettõ T-Home, szóval remélem nekik is mindegy.

De mikor lesz pl. nálam optikai kábel?! (Költõi kérdés)

MR ME
nekem a trékom kemény 2 megát bírt annó, ennyit a korszerû vonalakról, ezért is kellett kábelre váltani, nem is bántam meg, olcsóbb, gyorsabb

Punker
nekem anno mondta a szerelõ hogy a vonal 12-nél többet nem bírna el mert szakadna, egy utcával lejjebb optikai kábel van itt meg a 30 éves réz kábelek :(

kirol
Na ezzel is megszakadt most látom. :(

MR ME
énis azt használom, és kifejezetten jó h simán lehet böngészni miközben megy a torrent, nem kell korlátozni meg fél órákat várni h behozzon egy oldalt :)

nekem dht engedélyezve van, udp tracker és forgalomkorlátozás nincs

lck
Arra való hogy a tracker ( központ ) megkerülésével is tud kapcsolódni más gépekhez.
Külföldi nyitott torrent oldalak használják. Itthoni ( zárt ) regisztrálósoknál nincs engedélyezve, mert így nem korrekt az arányszámolás.
Nálam bejött a kikapcsolás. Utorrent beállításokban le lehet venni a pipát.
kirol
Az mi is?

lck
Esetleg próbáld meg utorrentben a DHT-t letiltani. Az is segíthet.
kirol
Felraktam utorrent 2.2 beta-t és mintha most se szakadna.
Bár ez azt csinálja, hogy amikor weblapokat nyitok meg lejjebb megy a letöltési sebesség, míg régi verziónál nem nagyon ment lejjebb.

MR ME
sajnos szokványos eset vidanetnél ez, esténként, vasárnaponként amikor mindenki a neten lóg sokszor leesik így a sebesség :/

de már jó :D

kirol
Hú! :(

MR ME
nekem meg jelenleg ilyen a 10/1es netem :D

kirol
Pedig már modemet is kértem kölcsön.
Tegnap központban nézték a dolgokat, azt mondták, ott jó minden. Kedden jönnek majd hozzánk talán.

MR ME
valszeg utorrent jobban terheli a vonalat és azért szakad, esetleg próbáld meg h minimálisan visszakorlátozod a sávszélt, hátha úgy nem lesz gond

kirol
Továbbra sem jó sajnos. :(

Az utorrent progi okozhat szakadást?
Mert most elkezdtem tölteni origó szoftverbázisról, közben megnyitottam egyszerre 98 db honlapot és nem szakadt meg.

Vagy ez most véletlen lenne? Ha utorrentel töltök és megnyitok 10 oldalt tutira szakad pár mp -en belül.

kirol
Hát a múltkor is csak 1 napig volt jó. :D
Én nem kiabálnám el.

Amúgy meg kitartó vagyok! Szóval megérdemlem! :D

bertino
mert a legtobbeknek nem javul meg a vonala.

kirol
Miért?

bertino
ocsem, makod volt :P <#taps>

kirol
Na bejelentettem újra.
Azt mondta a srác, hogy már az önmagában gáz, hogy megszakad minden kapcsolat, ha indít egy tesztet a vonalon. Ugyanis ekkor a telefon is megszakad, eltûnik a vonal.

Szerinte rossz a vonal, lehet, hogy valami rézkábelt ki kell cserélni valahol, de hogy hol, azt nem értettem.

Mindenesetre tök érdekes, hogy a hívás óta megint tökéletes a kapcsolat.
Ezerrel tölt és nem szakadt még meg. Nem értem.

kirol
És átmehetek kábelre ADSL helyett náluk?

Most látom, náluk nincs is 10 Mbit. 15 alatt az 5 van. Jujj!

bertino
erdeklodni persze mindig lehet, vajon lesz e a te kozpontodnal fejlesztes, de altalaban negativum a valasz, legalabbis mikor en ebben a szferaban dolgoztam, a t-com nem nagyon fejlesztett adsl-en semmit, mert az optikat nyomatta, valoszinuleg most is ilyesmi a helyzet.

kirol
Hát azt nem szeretném. :(
Olyan jó ez a 15.

bertino
ha elegge kitarto vagy, zavaroak a szakadozasok, visszaraknak egyel kisebb csomagba.

kirol
Hát ez szomorú. :(
Akkor itt most mit lehet tenni? Tudnak valamit ezzel kezdeni, hogy menjen a 15Mbit.

Mert magával a sebességgel nincs gond.

bertino
egyertelmu: ha valtas ota ilyen, akkor nem kicsit nagy a valoszinusege, hogy a vonalnak annyira nem tetszik a magasabb savszel.

kirol
Szombaton jó volt, egész nap ment megszakítás nélkül. Tegnap csak 1x szakadt meg, tegnapelõtt meg 2x.
Ma meg 20órától megszakadt már vagy 4x. :(

Most akkor ez miért lehet. Holnap hívhatom fel megint tcom-ot. :(

kirol
Nem tudom, de érdekes, hogy amióta (11:40 körül) felhívtam õket és õk is reseteltek valami nem szakadt még meg.

MR ME
elvileg lehet, ha nem bírja stabilan a vonalad azt a sebességet akkor szokott szakadozni tudtommal

Dj Faustus
A belgáknál sem minden fenékig tejfel - MR1 Kossuth Rádió - Harminc perc alatt a Föld körül 2010. 10. 24-ei adásának 12:37-tõl kezdõdõ részét érdemes meghallgatni.

kirol
Eddig 10 megás volt, most abban igazad van, hogy gyorsabb lett, mert most 15-ös.

Lehet e miatt gond?

Az viszont sírvaröhögõs, hogy közben bejelentettem a hibát thome-nál és megszakadt még a telefonvonal is fullra, hogy utána hiába nyomogattam a gombot, semmilyen hang nem volt.

Úgy hívott vissza az ügyintézõ.