ADSL - melyik szolgáltató?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

autoszimulator
Invitelnél is ingyen csere van ilyenkor, betelózol a 1445-re, felveszik hibára, és kimegy a szerelõ valamikor...

.: mobilize.hu :.

bertino
pofonegyszerû
szereld magad a csomag vagy anno még a szolgáltató adott modemet ?
ha sz.m. és lejárt a gari, megmondják vegyél ujat, vagy ki se mennek.
ha szolgáltatói modem, azt a trénél ingyér cserélik, mert anno olyan rendszer volt, hogy õk vitték a modemet az elõfizetõhöz.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

kirol
Na most behalt a modemem. Ha kijönnek Inviteltõl és kicserélik azért fizetnem kell?

kirol
Ha letelik a hûségidõm és várok 3 hónapot, akkor lekapcsolják nálam az ADSL-jelet?
És amikor letelik a 3 hónap és új elõfizetõként jelentkezek +X forintot kell fizetnem az ADSL vonal létesítéséért?

Ha igen, akkor mennyi az az X ft?

Koszi a kimerito valaszt, Budapesten lakom azaz 1-es korzet, igy akkor marad a T-com😞
autoszimulator
de akkor gondolom te most T-comos területen vagy. Mert ugye az ország fel van osztva a három, ma már csak két társaság területeire. Inviteles körzet a 24, 25, 27, 28, 33, 57, 62, 63, 88; ex-hungaroteles, ma már inviteles pedig a 32, 66, 68, 89, 95. Többi az T-comos, azokat nemismerem névszerint sajna

Szóval ha nem látod itt a körzeted, akkor T-comos vagy, ami annyit jelent, hogy hiába kötteted ki a telefont, és köttetsz be újat, ettõl még leszel új elõfizetõ, legjobb tudomásom szerint... De megvan a lehetõséged arra, hogy a T-com vonaladon más szolgáltatót vegyél igénybe, pl Invitelt... Ezek jó áron szoktak menni, mert minden cégnek célja elcsábítani a felhasználókat a konkurenstõl... Szóval össze kell vetned az árakat, T-com, Invitel, s további, nálatok is elérhetõ szolgáltatókat, s a legjobb árút igényelni. Szerintem mindegy hogy melyiket, mert probléma azzal már ritkán van, igazi gondok mindig a vonallal vannak, az meg ugye nem változik, ha eddig jó volt, ezentúl is az marad.

T-comot nem ismerem, de azt tudom, hogy pl Invitel ívbõl leszarja a jelenlegi ügyfeleket, azokat meg fõleg, akik semmiképp sem tudnak mást választani, csak õket. Egyedül T-com területen kínálnak normálisnak mondható árakat. De Invitelt gondold át kétszer, szorozd meg kettõvel, adj hozzá mégegyet 😊 És ha ennyiszer átgondoltad, akkor válaszd õket 😊

.: mobilize.hu :.

Hello
Ha van valakinek iceDSL-e,megírhatná jó vagy rossz véleményét,mert most akarok váltani gts datanetrõl,és még nem is hallottam róla!
Az ára elég tûrhetõ😊
köszi
Visszahivtak a TvNetwork-tol es sajnos nem elerheto nalunk a belso halo😞 Pedig nagyon jo ajanlat lett volna, sajna a 3G sem megy. Mas vmi olcso net tipp?

Az IceNet-et probaltam nezni, de csak ezt az oldalt talaltam: IceNet -ezen az oldalon nincs semmi, betudna valaki linkelni az ajanlatukat?

Probaltam hivni most a T-home-t sikertelenul +mailt is irtam nekik kozben: hogy mennyi a ktge+atfutasi ideje ha a mostani telefonvonalat lemondom+ujat kottetek be. -Szerintem egyebkent nyilvan nem lehet ilyet csinalni, vagy van vmi buktato mert akkor mindeki ezt csinalna hogy akcios ADSL-t tudjon bekotni
bertino
http://itcafe.hu/hir/szupergyors_internet.html

angliáról van szó, de csak ugy átolvasni érdemes végülis.

Breki33
De a srác pösti gyerök ha jól értem :-)
zolo
Most nézem hogy lehet benéztem :S
Icenet=IceDSL-nek vettem <#vigyor5>

TvNetwork egyik akciós cucca sem érhetõ el nálunk :SSS (Kecskemét)

http://flickr.com/photos/zolika90/

Breki33
és nem lehet az éves díjat egyben fizetni?

ilyen feltöltést vétek kihagyni ha jól tudom
zolo
Ice-ék árai jók, csak az a gáz, hogy nincs csekkes fizetésre lehetõség, csak bankon keresztülire :S (nálam ezért esett ki, vagyis a családnál)

Breki33
Ez a belsõ háló newm biztos hogy nálatok is lehet meg kell kérdezni

De én a helyedben itt lehet az icenet-nek néznék utánna

Amúgy melyik számot hívtad?

Nekem általában egy két perc alatt felveszik pedig egy párszor már hívtam õket.

bertino
upc kábelszolgáltató, azon nem fog menni az adsl.
adsl tudomásom szerint a vezetékes telefonszolgáltatók vonalán megy, t-home - invitel - hungarotel.

bertino
lehetséges, hogy visszahívnak, sõt több mint valószínû 😊
nálunk is van ilyen már, mivel nem vagyunk 24 órában...

Nem er nevetni😊 Nem igazan ertek a temahoz
Pl ez.: http://www.invitel.hu/Nyitooldal/LakossagiSzegmensFo-LOUT1/nettel
Vagy Tele2, UPC? Vagy ez mind T-comos vonal?
Meg regebben olvastam olyat hogy rendelje meg nalunk a telefonvonalat is ami olcsobb mint a t-com
Koszi,
Most jelenleg ennel probalkozok, amit mar lent belinkeltek:
TvNetwork
Ez most igaz hogy 2890Ft lenne a havidih egy 10Mbit-es ADSL-re, igy hogy nekem most nincs a T-com vonalomon ADSL vonal es nem uj elofizeto vagyok? -nem latok erre korlatozasokat +gondolom Budapest egesz teruleten ez elorendelheto..

Probalgatom hivni oket de nem veszik fel, majd hatha visszahivnak (van ilyen opcio, nem rossz😊
bertino
uj telefon ?
és melyik szolgáltatóra gondolsz ? 😊

bertino
igen, Tnél a tel. számtol függ az, hogy uj elõfizetõ vagy-e vagy sem.

ha a telefonszámon volt a megrendelést megelõzõ 3 honapban adsl, nem vagy uj elõfizetõ.
uj számnál értelemszerûen nem lesz ilyen.

Ok megprobaljuk, de ha nem allnak kotelnek nem akarok honapokat varni es plusz problemakat amig feljelentjuk oket es lemegy az ugy -nem er annyit az egesz
A telefon lemondasa az nem rossz 5let. Ha lemondom a T-comnal majd egybol kottetek be egy ujat akkor mar uj elofizetonek (3 honapon belul nem volt rajta ADSL) szamitok? mennyibe kerulhet egy ujra bekottetes?-na majd utannajarok...

Meg egy lehetoseg: Lemondom a T-comos vonalat es egy masik szolgaltotonal rendelek olcsobb telefonszolgaltatast+internetet egyutt, igy meg olcsobb is lehet talan -erre valakinek egy jo ajanlata?
bertino
ha az externet elbaszta, nyomd fel õket az nhh-nál vagy fogyasztóvédelemnél.
érdekes lenne, ha a szolgáltató hibájából neked kéne szívni, mint elõfizetõnek.

vagy ha ez nem járhato ut, akkor mondjátok le a T tel-t (természetesen ha ez nem probléma) rendeljetek uj számot és arra mehet uj elõfizetõként valami olcso adsl.
szét kell nézni igazábol e téren.

Sziasztok,
Az externetnel szolgaltato valtassal szerettem volna lemondani az elofizetesemet, erre lemondtak az ADSL vonalat aminek hala dragabb lesz az uj helyen megkotott elofizetesem. Meg folyik a harc hogy allitsak vissza, de nem sok remeny van hozza.
A kerdesem, hogy tudtok valami jo/olcso szolgaltot ajanlani, ugy hogy nem szolgaltatovaltassal rendelnem elo+ugye mar az elmult 3 honapban mar volt rajta ADSL szogaltatas? -sajnos otthon nincs net igy nincs nagyon lehetosegem keresgelni😞
Neztem ezt az uj 3G-s opciot, az utcankban nincs lefedettseg, a kabeltv-s neten meg hanyagolnam igy marad az ADSL. T-com vonalunk az van es maradni is fog.
Koszi szepen elore is a segitseget
hala a kis seggfej torvenyhozoinknak, olyan helyzetbe hoztak a cegeket, hogy gyakorlatilag barmit alairathatnak a kedves ugyfelekkel.

nekem majdnem fel eve kuldik a szamlat az ultrawebtol, pedig mar tobbszor is lemondtam a szolgaltatast. externethez akartam atmenni, de mar egy honapja csak szarakodnak, holott 10 nap lenne az atallas. ha meg nem fizetem be a szamlat, akkor birosagra viszik az ugyet, ahol tuti jo sok penzt legombolnanak rolam, mert a birok is csak a monopolium fasszopo kis kocsogei
externethez meg ultrawebhez ne menjetek, mert szar tetu ceg mindketto
bertino
kimaradásod mindenképp lesz.

zolo
Na, elkezdõdött a történet.
Direkt még pénteken felhívtam szolgáltatóm, hogy mikor is jár le a hûség. Már korábban is beszéltem velük, most megint megerõsítettek, hogy 7-én, azaz tegnap.
Olvastam ICE DSL oldalán hogy õk elintézik a dolgokat, csak ne legyen hûségem és tartozásam. Gondoltam én ezt naívan. Mert mire ma hazaértem, szolgáltatóm küldött egy decemberi számlát, listaáron, 3490 Ft-tal.(eddig 2000/hó volt). Namost ezt hogy a picsába gondolták?

"X" szolgáltatónál A napon lejár a szerzõdés.

"Y" új szolgáltatónál "A" napon nem lehet szerzõdést írni a váltásról, mert akkor még hûség van X-szel, tehát gondoltam "B" napon fogom megírni. Számlatartozás is kizáró ok.

Erre "X" gondol egyet, és "B" napra, "A"-nak után egy nappal már meg is jött a számla, ergo nem tudok kötni szerzõdést.

Idézet "Y" honlapjáról:
"Figyelem! 2008 augusztus 15-én megváltozott a szolgáltatóváltás menete. Önnek már nem kell felmondást küldenie a korábbi ADSL szolgáltató felé, Ön egyszerûen meghatalmazza az ICE DSL Kft.-t, és mi elintézzük felmondását a korábbi szolgáltatónál!"

Lehet naívság, de úgygondoltam , és az ICE DSL (Y) ügyfélszolgálata azt mondta mikor hívtam õket 1 hete, hogy õk elintéznek mindent. Holnap megy a telefon Drávának, hogy ugyan miért kaptam számlát, balhé, stb.

És végére a slusszpoén:
Ice DSL szerzõdésébõl,amibe nem olvastam bele eddig mert úgygondoltam elég a megkötéskor, ez tette rá az i-re a pontot, és baszta ki a biztosítékot az agyamban:

"Figyelem! Ha nem a korábbi szolgáltatónál használt sebességet választja ki, akkor a szolgáltató váltás elutasításra kerül!"

Namost akkor nekem , hogy a francba lehet gyorsabb netem (most 1 megás), úgy hogy ne legyen kibasznagy ráfizetés és netkimaradásom se legyen? (Kecskemét kp, TVnetwork gyors nete nincs , szélessáv szerint ICE DSL a legjobb választás 2,5mbit/3190Ft....)

bertino
dehogyisnem.
adsl szolgáltatáshoz az is kell.

kirol
Bankszámlaszámomat, PIN kódomat ne adjam meg?

bertino
ez aztán a válasz...

kirol
Miskolctól kb. 25 km-re.

Breki33
hol lax?
kirol
És amcsiban se ingyen van, csak direkt írtam, hogy nálam sajna csak sima ADSL van.

Breki33
Kevered a dolgokat

a 20 Megás az nem a 3G

És 3G nemcsak pesten van hálisten
És kábelnet sem
kirol
Tud valaki jobbat szolgáltatóváltásos ADSL 4 Mbit/s -os netre Br. 5.820 Ft/hó -nál jobb árat?

(Nem érdekel, hogy Pesten 20 Mbit/s-os 3G van, meg Amerikában ingyen Gigabit, mert nálunk ilyen nincs!)

Oks, köszi

bertino
"Így meg kell rendelni a UPC-nél külön a netet, megvárni, míg bekötik, majd a T-Home-nál lemondani?"

yepp.

"UPC-nél már be van kötve kábeltévé, akkor elvileg azon a kábelen jön majd a net is?"

yepp.

"Ha a T-Home-nál lejár a hûségnyilatkozat 8.-án, akkor utána automatikusan megújul, vagy már nem lesz?"

1412-n megmondják, már nem valószínû.

Üdv, kérnék egy kis segítséget. Most váltanék T-Home-ról UPC-re. A T-Homenál dec.8.-ig van hûségnyilatkozatom. Szerettem volna szünetmentesen váltani, de UPC-nél azt mondták, ez nem lehetséges. Így meg kell rendelni a UPC-nél külön a netet, megvárni, míg bekötik, majd a T-Home-nál lemondani? UPC-nél már be van kötve kábeltévé, akkor elvileg azon a kábelen jön majd a net is? Ill. a fontos kérdés: Ha a T-Home-nál lejár a hûségnyilatkozat 8.-án, akkor utána automatikusan megújul, vagy már nem lesz? Mert ha automatikusan megújul, akkor 8-án le kell mondanom azonnal, és akkor nem lesz netem, amíg nem kötik be a UPC-t. Viszont ellenkezõ esetben megvárhatom, amíg a UPC-sek bekötik, és csak aztán mondom le. Valaki tudja a választ?

kulabácsi
nekem az összesre azt írta, lehetett telefonálni :S

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Breki33
Ez változó nekem pl a 25 mbites nem elérhetõ
kulabácsi
háhh nekem ez bármit csináltam azt írta anno h a címemen a szolgáltatás nem elérhetõ 😄

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Breki33
Mondjuk 8-as netnél az ip tv használat esetén levesz a sávszélbõl

2-esnél tudtommal nem
Breki33
Itt beállíthatod pontosan hogy milyen csomagot akarsz

http://webshop.t-home.hu/WHPackageWizardAskAddressCmd

És simán lehet 9 megabites netet választani

És így a végén a rendelt csomagok fügvényében kedvezményt kapsz
Csomagban nem láttam 8 megás netet.
Most 8-at fizetek a 4 megásért, ha váltok 7ezer lesz a 8 megás.

Breki33
hát sorry

de nem sok szarakodás van nálam az új modemmel mivel elvileg marad a régi

szerzõdést meg elküldik aláirom és visszaküldöm nekik a többit õk intézik

De elõtte énis a T-Home-t néztem de sztem azt az ip-t-vel esetleg telefonnal együtt akciós csomagban érdemes.
Breki33
Én évek óta várok rá, hogy itt is legyen ilyen hurokmegkerüléses rendszer
és hogy még olcsóbb is <#worship><#nevetes1>

Remélem egy év múlva a belsõ is lesz.
kirol
Nagyon király ez a 3G, de rohadtul nem elterjedt, nem tudom mit dobálóztok vele. Vagy 18 vagy 20 város ahol van. És? Az ország nem ennyi városból áll.

És is befizetnék rá, be b@sznak itt is jelen lenni.

Tudom már miért nem is néztem, talán azért mert az sincs itt!
Szóval normál adsl lenne náluk is, ennyiért:
max. 8 Mbit

bruttó 7980 Ft

Ez T-comnál 1000el olcsóbb és nem kell szerzõdéssel, új modemmel és ilyenekkel szarakodni.

Adsl3G ezt eddig észre se vettem de megnézem, köszi.
Szerintem ez a D-ottHON nincs, de nem láttam sehol feltüntetve, hogy egyáltalán hol érhetõ el.
Itt se digi, se UPC, T-comnak sincs a 25megás elérhetõsége...