4394
2007. januártól-tól folyamatosan állítják át, A sávszélesség emelése minden ügyfél esetében automatikus.
  • Nagyi06
    hello nem tudjátok véletlenül h mennyit lehet 1 hónapban letölteni és feltölteni??
  • Nagyi06
    http://www.t-home.hu/lakossagi/internet/dijcsomagok_lejart_husegideju_elofizetoknek/dsl/dsl_extra

és ezeken a helyeken elérhető: http://www.t-home.hu/lakossagi/ugyintezes/szolgaltatasi_teruletek/dsl
  • Sanyix
    ? 25/5 kábelen van. Ahol elérhető ott megy annyin. De nem adsl-en...
  • Breki33
    melyik szolgáltatónál ezt kérdeztem,,,,,,,,,,
  • Nagyi06
    hát telefonon!:D de amúgy t-home.hu is megtudod rendelni!
  • Breki33
    hol rendelted meg?

nem teljesen érthető amit írsz
  • Nagyi06
    hát nem tom én megrendeltem ezt a 25 mb internetet remélem tudják biztosítani amit beígértek!
  • Willenbrock
    T-Home-nál van nekem 4Mbit/s netem havi 7900-ért.Eddig folyamatos volt a net,sose volt vele gond.Megéri ezt használni?Amúgy telefonon szóltak múltkor hogy 10Mbit/s-osat is kérhetek ugyanezen az áron lesz kb.Csak még lógtam nekik azért nem állíttattam át.
  • Nagyi06
    felhívtam a kedves adsl és megkérdeztem hogy ezt a 25/5 mb internetet mennyire tudjak biztosítani és azt mondták hogy 80% ban tudják szal kb. 20 mb internetet kapunk!! 8 e ft! szerintem az is jó!:D
  • Petka
    Ha ISP váltással kérted, akkor igen, egyébként neked kell lemondani.
  • xHeDex
    Na végülis invitel lett belőle mert csak az elérhető számomra és meg is kötöttem a szerződést online.
    Most akkor ők automatikusan lemondják a régit és jönnek megcsinálják nekem a mostanit?
  • xHeDex
    köszi, ezzel sokat segítettél
  • bertino
    szakadozik-e ?
    attól függ, hogy 50 éves telefonkábelen megy-e majd hozzád a jel, vagy olyanon, amin már javítottak
    meg attól is, hogy a központ, ahonnan kapod a netet, milyen messze lesz, ADSL-nél ez a 2 a legfontosabb, de ha Trét felhívod 1412-n kbps-re pontosan megmondják, hogy a lakhelyeden milyen minőségű netet tudnak adni.

UPC ?
    hát annak is van előnye... meg hátránya is.
    én inkább UPC-re szavazok, tapasztalatból.
    még akkor is, ha korlátozzák a torrentet.
  • xHeDex
    Például hogy nem-e szakadozik a kapcsolat,betartják-e amit ígérnek stb stb.
    Ill. ugyanezt még kéne UPCről mert teljesen tanácstalan lettem. 4/1-es nek 4,500. T onlájn meg 4000 ért 2/0.2 szal szerintem upc lesz
  • bertino
    mire gondolsz ?
  • xHeDex
    Jah jó köszi! Én azt hittem le kell mondani az előzőt és megrendelni a másikat.
    És T-Onlineról nem tudsz valamit?
  • bertino
    megrendeled náluk és kész.
    majd a régi szolgáltatónál lemondják a neted.
  • xHeDex
    Sziasztok!
    A hónap végén váltani szeretnék T-Onlinera, valaki megosztaná velem a véleményét róla, illetve hogyan zajlik pontosan ez a szolgáltatóváltás dolog?
  • Lammer
    Sziasztok!

Tudnatok nekem infoval szolgalni? kovetkezo a helyzet: szeretnek kottetni ADSL-t, de telefonra nem lenne szuksegem... Van valamelyik szolgaltatonal valami eksön, hogy ne kelljen olyan baromi sokat fizetni a belepeskor?
    :]

(Egyebkent a meglevo upcrol valtanek at...A tortenet nagyon hosszu, most nem irom le, de tele van a hocipom veluk. Termeszetesen a feltetelek adottak lehet mar hozzank kotni ADSL-t... Sokaig nem lehetett :])
  • Livius
    Fuji
    A torrentet már biztos hogy korlátozzák, de a 250-es ping az nem a torrent korlátozástól van, hanem valami szar az UPC-nél. Hibabejelentés mindenképp kell arra hogy magas a ping.
  • bertino
    fejlesztenek.
  • Fujiryu
    Hello!

Na én is feltenném akkor a kérdésem, mert sehol nem találok már rá megoldást.

Az ötödik kerületben van lakásunk és fél éve váltottunk a TComról UPC-re, mert akkor szerelték ki a rendszert és a sávszélesség is jobb volt amit kínáltak(csak ez a két szolgáltató elérhető).Amikor bekötötték a netet stabilan meg volt a 10mbit le és 2 mbit feltöltésem.
    Három gép van egy routerrel rákötve.1ik letöltésre, másik kettőn az öcsémék játszanak és laptoppal is néha rákapcsolódunk.
    A problémám az, hogy pár hónapja elért egy olyan szintre a net, hogy délután, magyar szerverre semmi letöltés mellett 250es ping van, néha meg működik rendesen és a letöltések is max 50kb/s-al mennek.A router és modem hibát azzal zártam ki, hogy ugye amikor bekötötték akkor jó volt és azóta abba nem nyúltunk bele.Hallottam már történeteket a UPC korlátozásairól torrent téren(ami tényleg nem működik mostmár.Bekötés után 2 hónapig jó volt és felfelé is megvolt az 512kb/s lefelé az 1mb/s).Szóval most a szolgáltatónál van a hiba, vagy nálunk? Mert lehet, hogy túlterhelt a hálózat, de akkor mit lehet ilyenkor csinálni, mert a szolgáltatónál szarnak az ember fejére?

A válaszokat előre is köszi :)
  • Doog
    Köszi a segítséget próbálkozok! :)
  • Breki33
    Ez nem azt jelenti, hogy ezek biztos megoldják a problémát, deha ezeket megteszed a modemet és a programot rendesen bekonfigurálod nagyban fog javítani rajta az tuti.

Ajánlom figyelmedbe figyelmetekbe ezt a cikket is

http://logout.hu/iras/adsl_parameterezes.html
  • Breki33
    Szerintem két dolgot tehetsz

1. veszel egy 321B-s modemet sokaknál javítja a a le és feltöltési sebességet

360R tényleg elég gagyi modem

Ajánlom figyelmedbe ezt a tesztet
    ami így kezdődik:

"Vajon méltó utóda lesz a legendás 380T-nek? Kiderül.

Ahogyan előző - az ADSL működését mélyrehatóan vizsgáló - cikkemből kiderül: nagyon nem mindegy, hogy az ügyfelek milyen ADSL modemet használnak. A modem típusa és minősége befolyásolja az elérhető le és feltöltési sebességet, a kapcsolat stabilitását és nem ritkán a késleltetést (latency) is."

http://logout.hu/iras/adsl_modem_teszt_dlink_dsl-321b.html

2. Kipróbálod a cFosSpeed nevű fantasztikus progit.

Hogy ez miért jó a neten megtalálod egy kis szemléltetés

Normál forgalom

No Traffic Shaping

cFos Traffic Shaping

Egy kis leírás amiben pont 2 megabites vonal van példaként
    http://download.chip.eu/hu/cFosSpeed-4.02_111796.html
  • MR ME
    azt mi már nem érjük meg
  • bertino
    hwsw-n valakinek már behuzták az optinetet.
    szakít is ezerrel 33/10 mbittel.

csak hát mire ez elterjed...
  • bertino
    ezen egyedül az optikai kábel segíthet...

meg kell várni, míg fejlesztenek és jönnek a nagyobb sávszélek.

:(
  • Doog
    2.5 megás
    Szóval akkor csak a szolgáltatóváltás segíthet?
  • autoszimulator
    ADSL nem feltöltésre van kitalálva sajnos, ezért akadozhat. Modem ebbe nagyon nem szól bele, főleg nem korlátozza. De kicseréltetheted ettől függetlenül, de szinte ugyan olyan R vagy esetleg T-s modemet fogsz visszakapni. hány megás neted van? 4?
  • Doog
    Hello!

Van egy D-Link ADSL Modemem pontosan DSL-360R.
    Nekem az internet rádiózáshoz kell ott pedig nagyon kell a tiszta feltöltés min 98kbps-el.

És az a gondom hogy néha a feltöltés beakad és akkor a hallgatóknál is akad.
    Szerintetek megoldja egy modemváltás a problémát?
    Mert azt mondják ez a modem már régi és hogy a 0,5 és az 1 megás netekhez van kitalálva.

• MR ME
    jól hangzik, de asszem ezt is csak a belváros fogja élvezni :(
  • bertino
    T ujabb szárnycsapkodásai
  • bertino
    jáááá hwsw-n van külön fórum erről a T-home FTTH-t kezd teríteni az országban dologról, írnak pár okos dolgot a technológiáról.
  • kirol
    Az igen!
  • bertino
    hahaha
  • kirol
    Én nem nyavajgok, nehogy azt hidd. Csak közlöm a helyzetet.
    És ilyen dolgokat sec-pec megoldok.
  • bertino
    olyan jó nézni a folyamatos nyavajgásod... :DDDDDDDddddddd
  • kirol
    Március 4 -től szolgáltatót váltottam(Invitelről).
    Azóta márciusra befizette a kretén bank az átutalási engedély nélkül a havidíjat, meg még ma megjött a számla, hogy fizessem be.

Felhívtam őket, azt mondja nem baj, majd nem fizetek következő hónapra. Mondom még szerencse, mert már nem is vagyok az ügyfelük e hónapban se!

Nem is mondok semmit.
  • Breki33
    Mit csinálnak ezek?