ADSL - melyik szolgáltató?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Breki33
én ha itt lehetne biztos a balsõ hálózatot választanám feleennyiért
még a Adsl3G képest is

telefonvonal nélkül, lásd #3764
Breki33
egyrészt nem ugyananyiért adja másrészt leszólsz cégeket akiket vszínûleg nemis ismersz

csak egy példa

T-home

Max. 8 Mbit/sec., min 480 kbit/sec., korlátlan adatforgalommal 1 éves hûségidõvel bruttó
6 890 Ft/hó

Ennyiért TvNetwowknél 15 Mbit/sec-es Adsl3G-van

Az Adsl3G L 10Mbit pedig 4990 Ft 5490 Ft

Közel sem azomos ár........

Miért is?
Ha a többi kisebb cég ugyanannyiért ugyan azt adja mint a T-com, miért érné meg váltanom, amikor ez egy elég nagy cég és tudom mit adnak a pénzemért cserében.

bertino
😄DDDDDDDDDDddd

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Breki33
elég érdekes felfogás......
atenza
XV. kerületben melyik netszolgáltató a legolcsóbb?

Petka
Esetleg valamilyen kábelszolgáltató a környékeden.

T-com területen lehetséges találni valami normális internet szolgáltatót? Lényeges lenne a feltöltési sebesség is, hogy ne 100-200kbit legyen.
Ha nem akkor inkább maradok Tcomos mint externetes vagy tvnetworkos legyek...

zolo
Én megyeszékhelyen lakok, és van 3G, mégsem lehet ilyen netem, mert nincs a városom a listában 😞

Breki: Köszönöm az infot.
Namost: Dec. 7-én jár le a hûségem. Ez az jelenti, hogy 8-án kell beadnom új szolgáltatóhoz a megrendelést.
De mi biztosítja nekem azt, hogy nem küldik az újabb éves csekket (mert hogy elõre fizetettként kötöttük a szerzõdést), és hogy dec 7 után nem szakítanak le a hálózatról?
Esetleg elkezdhetem dec 7 elõtt már az ügyintézést ISP2-vel?

http://flickr.com/photos/zolika90/

kirol
Szerintem is.
Csak én nem megyeszékhelyen lakok, és nincs nálam 3G szerintem. 😞

Breki33
5820 HUF a 4 Mbit az elég drága

Adsl3G L 10Mbit 4990 Ft 5490 F

Breki33
T-Home-s info (korábban azt akartam, de a mostani választás sokkal jobb ár nagyobbsebesség):

"Szünetmentes ISP váltás: akkor történik, ha a végfelhasználó elõfizetõi szerzõdéses jogviszony létesítését kezdeményezi

a választott új internet szolgáltatónál (ISP2), és ezzel egyidejûleg felhatalmazza ISP2-t, hogy a jelenlegi internet szolgáltatójánál

fennálló elõfizetõi szerzõdése megszüntetése érdekében ISP1-nél eljárjon.

az ADSL szünetmentes mûködése mellett a végfelhasználó az új internet szolgáltató (ISP2) elõfizetõjeként, az ISP2-tõl

kapott új azonosítóval használhatja tovább a Nagykereskedelmi Gyors Hozzáférést.

Tehát elég az új szolgáltatónál beadni a megrendelést.

Két feltétele van: ne legyen semmiféle díjtartozás, és ne legyen élõ hûségszerzõdés ISP1-el."
bertino
persze tényleg kicsit lejjebb vitték a sales-esek az árakat.

bertino
hát hallod, amennyi kínod volt, inkább maradj ott ahol vagy 😄ddddd

kirol
Ki is az a személy, akivel anno itt vitatkoztunk EnterNet-rõl és õ maga is ott dolgozik?

Csak mert lassan megint letelik a hûségidõm, és míg anno Enternet emelt nekem 8500-ra, most 5820 HUF a 4 Mbit. Így lehet visszamegyek.

De mi ez a nagy ármozgás egyszer fel, majd le?

Mondjuk 2009 februárjában jár le az egy évem, kíváncsi vagyok, akkor milyen árak lesznek.

zolo
Nincs benne a városom, bukta :/

Nem is lényeg, hanem hogy a hsz-em második felében levõ kérdésekre tudjátok a választ? 1 hetem van már csak, és nem tudom mi a teendõ :S

Breki33
Adsl3G-ben ezek a városok vannak benne:

Budapest
Debrecen
Gyõr
Kaposvár
Miskolc
Paks
Pécs
Sopron
Szekszárd
Székesfehérvár
Szolnok
Szombathely
Zalaegerszeg
Breki33
Fõoldal teljesítjük 3 kivánságod képre kattintasz ez jön be

http://www.tvnetwork.hu/?action=akcio.internet

Ott keresd meg a városod vagy hívd fel az ügyfélszolgálatot.
bertino
saját hálózat feltehetõleg, magyarul nem kell a kábelszolgáltatónak külön bérleti díjat fizetni...

kirol
Ja, de a sima ADSL nála is ki****tt drága, a 3G miért ilyen olcsó?
Mert az alig érhetõ el pár helyen?

bertino
az optika kicsit drágább, de be fogják huzni kb. 4 éven belül mindenhova.
persze ezt reális szemmel kell nézni, mert a T bizony mondott már nagyon sokmindent <#banplz>

zolo
Ezt melyik menüpont alatt találom? Sehogysem akadok rá a fõoldalról indulva :S

Nincs a városom a listában (Kecskemét), akkor nekem ilyen nem is lehet?

Amiért amúgy jöttem: December 7-én jár le a hûségem a szolgáltatóval, utána dupla áron kapom majd ugyanazt a lassúságot. Váltani szeretnék.

Mi ennek a pontos menete?
A kinézett szolgáltató oldalán (ICE Dsl.) azt írják, hogy Aug.15-óta nem kell jelentenem a szolgáltató felé a váltást, õk elintézik helyettem. De akkor nekem mikor kell megkötnöm az új szerzõdést az új szolgáltatóval? Hûség lejárta elõtt vagy után? Net nélkül nem szeretnék maradni, de nemszeretném hogy küldje a számlát a mostani szolgáltató. (1 évre, elõre fizetve szerzõdtem hozzá)

Fel tudnátok világosítani? 3500 Ft alatti új netet szeretnék, minimum 2 mbit sávszéllel, Kecskemét központjában(T-Com terület).
Szélessáv.hu alapján az ICE DSL eddig a befutó.

<#help>

Breki33
Ez kábelen jön úgyhogy másik vonal
Breki33
Igen ez a balsõ hálózatos a honlapon van, hogy hol elérhetõ
Molnibalage
Mert gondolom váltottak optikai kábelre. Vicc, hogy még a szaros ADSL-lel szórakoznak. Hozzák a kábelt. Fizetem, de hozzák már. Nem igaz, hogy ez nem éri meg nekik... Internetmaffia van itthon kéremszépen.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

bertino
ja.

kulabácsi
de ha a meglévõ vonalam egy fos, azon az adsl3g is ugyanolyan fos lesz nem?

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Breki33
Azt nehéz elhinni, hogy most akartam velük szerzõdést közni a #3756 írt 3gadsl csomagra havi 6990 Ft -ért egy évre elõre fizetve

itt pedig a 15-ös bruttó 3880 Ft méghozzá 10 Mbit/s-es feltöltéssel
és majdnem fele áron.

Molnibalage
Mi lenne? Ennyire nehéz elhinni, hogy van tényleg olyan szolgáltató is aki szolgáltat? Durva mi?

A magyar netpiac egy vicc. 7-8 ezer forintokat kérnek 8Mbit/512-es csomagokért. Röhej.

Az is külön érdekesség, hogy a szolgáltató mikor idõközben árat csökkent egy csomag esetén az rám még 6 hónap után sem érvényes, mikor nem is vagyok hûségnyilatkozatos. Az Invitelrõl van szó, csak hogy tudják. Megnézném, hogy a Fogyasztóvédelem mit szól ahhoz, hogy ugyanazt a szolgáltatást kétféle áron kapja két user...

A hûségnyilatkozat is érdekes, mert még most is látni ilyen hirdetést, mikor asszem már jogszabályilag (vagy valami által) tilta van. A középkorban élünk basszák meg? Vicc az egész...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Breki33
Ezekben a csomagokban mi lehet a kiskapu?

Nagyon jó árnak tûnnek

klikk

pl

Választott csomag: ▪D-ottHON 20 Mbit▪
Havidíj a kiemelt kedvezményes idõszakban 0 Ft (2008. december 31-ig)
Havidíj a kedvezményes idõszakban 12 vagy 24 hónap hûségszerzõdéssel 4880 Ft
TOVÁBBI KEDVEZMÉNY 12 hónapos hûség esetén 3 hónapig 50% kedvezmény a havidíjból (2009. január 1-tõl)
TOVÁBBI KEDVEZMÉNY 24 hónapos hûség esetén 6 hónapig 50% kedvezmény a havidíjból (2009. január 1-tõl)
Maximális letöltési sebesség 20 MBit/s
Maximális feltöltési sebesség 10 MBit/s
Belépési díj 0 Ft
Forgalomkorlát nincs
Email postafiók 5 db (fiókonként 500 MB tárhely)
Webtárhely 100 MB
bertino
nah végre interware-nál is törölték a 24 órás bontást <#eljen>

Breki33
Ez a modem jó a 10-15-ös Adsl3G nethez vagy újat kell venni?

Petka
Én annakidején IPTV-vel kapcsolatban kimenõztem. Ott kiadtam mindenkinek a max sávját. Kutya nem szólt érte. Nincs benne semmilyen személyes adat, sõt még én teszek jót a szolgáltatónak, ha esetleg még ügyfelet is szerzek neki 😊

autoszimulator
elvileg új adsl létesítés 72 óra max, sávszél emelés azaz csomagváltás 24 óra lenne a munkalap indításától számítva, de vannak eltérõ esetek. Kb 1, max 2 nap, és érezni kellene a növekedést.

.: mobilize.hu :.

autoszimulator
sajnos nem mondhatjuk meg akkor sem, ha kérdezik, hiába látjuk, eléggé megdorgálnak érte 😄
De ha sebbesség panasszal betelefonálsz, akkor normálisabb szerelõktõl ki lehet csikarni az eredményt.

.: mobilize.hu :.

Petka
Breki33
Emeltük a sebességhatárokat:

A TvNetWork a 3G infrastruktúrán megemelte a sávszélességeket. Más szolgáltatókkal ellentétben a TvNetWork 1, 3, 5, 10, 15 és 20 Mbit/s sávszélességû szolgáltatásokat nyújt a legjobb minõségben.

Annyit fizetsz amennyit kapsz:

A TvNetWork Adsl3G szolgáltatásánál annyit fizetsz amekkora a tényleges sávszélességed. Azaz ha a megrendelt szolgáltatás sebessége nem éri el a csomagban ígért sebességet akkor ingyenes csomagváltással átteszünk abba a csomagba ami megfelel a vonalad mûszaki paramétereienk és az annak megfelelõ összeget számlázzuk neked.

A csomagváltás költsége 0 Ft!

Ha például Adsl3G XL csomagra fizettél elõ, azaz 15 Mbit/s a letöltési sebesség, de a valóságban a vonalad miatt csak 5 Mbit/s sebességgel tudsz letölteni, ingyen módosítjuk a csomagodat Adsl3G M csomagra és az ennek megfelelõ havidíjat fizeted.
Breki33
twnetwork Adsl3G XL 15Mbit-es csomagjáról van valakinek tapasztalata?
Breki33
nem kell
és "2 megabit mindig rendelkezésre fog neked állni netre, függetlenül, hogy használod-e a tévét."
kulabácsi
nekem most a t-online-nál azt mondták h elvileg 30nap, de 2-4 napon belûl meg szokott történni

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

jamekka
hali.valaki vágja ha szólgáltatón belül sebességet váltok az mikor lép életbe?invitelnél váltottam...

\"Vannak ellenségeid? Jó. Ez azt jelenti, hogy valamikor, valamit felépítettél már az életedben\" Winston Churchill

kulabácsi
t-online online rendelése zsírkirály, a végén közli h: "A megadott címen az Ön által kért szolgáltatás mûszakilag nem létesíthetõ." szte egyik se, szal csoda h van netem...faszé nem lehet
úgy csinállni h ne keljen órákat beszélgetni vmi buzival telefonon <#szomoru1>

Petka
Itt a szomszéd faluban már jóideje problémamentesen mûködik. 😉

bertino
aha, hát roluk én is hallottam érdekességeket már... van egy kolléga(actel felvásárlása után került hozzánk), aki kapcsolatban van/volt velük, õ is mesélt már.

Bandee1987
Nemtom hol kérnek meg nem, de pl. fibernetnél úgy tudom igen (ez nálunk a "konkurens" internet szolgáltató itt kerepesen). Rájuk tuti, hogy nem váltok, mert ugyan olcsóbbak, de állandó szívás van velük, sokszor nem megy a net, szakadozik, stb. Amatõr 1 banda.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

kirol
Nálam eddig 2 évig Enternet volt, most 1 év Invitel, egyikkel se volt semmi gond az áron kívül.

bertino
leszámítva azt a szolgáltatót, ahol mégsem kérnek.
és ilyen nem egy van.

Bandee1987
Lehet, hogy magasabbak az árak nálunk. Viszont cserébe (legalábbis nálam) eléggé megbízható a szolgáltatás (évente ha 1-2 leállás van, az is éjszaka), ráadásul, ha bármi baj van, kijönnek és megcsinálják ingyé (más szolgáltatónál ezért pénzt kérnek pluszban).

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Hello!
Linksys WRT54GS 7.0 roueterem van. Valaki tud errõl valami infót hogy ennek a WAN portja mekkora sávszélességet tud? Mindenhol 10Mb vagy 10/100Mb-t írnak. 25Mb-es új csomaghoz akarom felmérni magamat, hogy milyen az esélyem rá.

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

kirol
De nálunk olyan kábelszolgáltató van, amin szerintem csak Tcom lehet!