ADSL - melyik szolgáltató?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Most akkor õk automatikusan lemondják a régit és jönnek megcsinálják nekem a mostanit?
attól függ, hogy 50 éves telefonkábelen megy-e majd hozzád a jel, vagy olyanon, amin már javítottak
meg attól is, hogy a központ, ahonnan kapod a netet, milyen messze lesz, ADSL-nél ez a 2 a legfontosabb, de ha Trét felhívod 1412-n kbps-re pontosan megmondják, hogy a lakhelyeden milyen minõségû netet tudnak adni.
UPC ?
hát annak is van elõnye... meg hátránya is.
én inkább UPC-re szavazok, tapasztalatból.
még akkor is, ha korlátozzák a torrentet.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Ill. ugyanezt még kéne UPCrõl mert teljesen tanácstalan lettem. 4/1-es nek 4,500. T onlájn meg 4000 ért 2/0.2 szal szerintem upc lesz
És T-Onlineról nem tudsz valamit?
majd a régi szolgáltatónál lemondják a neted.
A hónap végén váltani szeretnék T-Onlinera, valaki megosztaná velem a véleményét róla, illetve hogyan zajlik pontosan ez a szolgáltatóváltás dolog?
Tudnatok nekem infoval szolgalni? kovetkezo a helyzet: szeretnek kottetni ADSL-t, de telefonra nem lenne szuksegem... Van valamelyik szolgaltatonal valami eksön, hogy ne kelljen olyan baromi sokat fizetni a belepeskor?
:]
(Egyebkent a meglevo upcrol valtanek at...A tortenet nagyon hosszu, most nem irom le, de tele van a hocipom veluk. Termeszetesen a feltetelek adottak lehet mar hozzank kotni ADSL-t... Sokaig nem lehetett :])
ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan
A torrentet már biztos hogy korlátozzák, de a 250-es ping az nem a torrent korlátozástól van, hanem valami szar az UPC-nél. Hibabejelentés mindenképp kell arra hogy magas a ping.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB
Na én is feltenném akkor a kérdésem, mert sehol nem találok már rá megoldást.
Az ötödik kerületben van lakásunk és fél éve váltottunk a TComról UPC-re, mert akkor szerelték ki a rendszert és a sávszélesség is jobb volt amit kínáltak(csak ez a két szolgáltató elérhetõ).Amikor bekötötték a netet stabilan meg volt a 10mbit le és 2 mbit feltöltésem.
Három gép van egy routerrel rákötve.1ik letöltésre, másik kettõn az öcsémék játszanak és laptoppal is néha rákapcsolódunk.
A problémám az, hogy pár hónapja elért egy olyan szintre a net, hogy délután, magyar szerverre semmi letöltés mellett 250es ping van, néha meg mûködik rendesen és a letöltések is max 50kb/s-al mennek.A router és modem hibát azzal zártam ki, hogy ugye amikor bekötötték akkor jó volt és azóta abba nem nyúltunk bele.Hallottam már történeteket a UPC korlátozásairól torrent téren(ami tényleg nem mûködik mostmár.Bekötés után 2 hónapig jó volt és felfelé is megvolt az 512kb/s lefelé az 1mb/s).Szóval most a szolgáltatónál van a hiba, vagy nálunk? Mert lehet, hogy túlterhelt a hálózat, de akkor mit lehet ilyenkor csinálni, mert a szolgáltatónál szarnak az ember fejére?
A válaszokat elõre is köszi 😊
Meet_FUJI_Your_Maker A csalók örökös védelmez?je, a lagmentes játékos akinek bead mindent a szerver.
Ajánlom figyelmedbe figyelmetekbe ezt a cikket is
http://logout.hu/iras/adsl_parameterezes.html
1. veszel egy 321B-s modemet sokaknál javítja a a le és feltöltési sebességet
360R tényleg elég gagyi modem
Ajánlom figyelmedbe ezt a tesztet
ami így kezdõdik:
"Vajon méltó utóda lesz a legendás 380T-nek? Kiderül.
Ahogyan elõzõ - az ADSL mûködését mélyrehatóan vizsgáló - cikkembõl kiderül: nagyon nem mindegy, hogy az ügyfelek milyen ADSL modemet használnak. A modem típusa és minõsége befolyásolja az elérhetõ le és feltöltési sebességet, a kapcsolat stabilitását és nem ritkán a késleltetést (latency) is."
http://logout.hu/iras/adsl_modem_teszt_dlink_dsl-321b.html
2. Kipróbálod a cFosSpeed nevû fantasztikus progit.
Hogy ez miért jó a neten megtalálod egy kis szemléltetés
Normál forgalom
No Traffic Shaping
cFos Traffic Shaping
Egy kis leírás amiben pont 2 megabites vonal van példaként
http://download.chip.eu/hu/cFosSpeed-4.02_111796.html
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
szakít is ezerrel 33/10 mbittel.
csak hát mire ez elterjed...
meg kell várni, míg fejlesztenek és jönnek a nagyobb sávszélek.
😞
.: mobilize.hu :.
Van egy D-Link ADSL Modemem pontosan DSL-360R.
Nekem az internet rádiózáshoz kell ott pedig nagyon kell a tiszta feltöltés min 98kbps-el.
És az a gondom hogy néha a feltöltés beakad és akkor a hallgatóknál is akad.
Szerintetek megoldja egy modemváltás a problémát?
Mert azt mondják ez a modem már régi és hogy a 0,5 és az 1 megás netekhez van kitalálva.
<#help>#help>
...::::::...
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
És ilyen dolgokat sec-pec megoldok. <#crazya>#crazya>
Azóta márciusra befizette a kretén bank az átutalási engedély nélkül a havidíjat, meg még ma megjött a számla, hogy fizessem be.
Felhívtam õket, azt mondja nem baj, majd nem fizetek következõ hónapra. Mondom még szerencse, mert már nem is vagyok az ügyfelük e hónapban se!
Nem is mondok semmit.<#eljen>#eljen>
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Eddig nekem Enternetnél és Invitelnél is az én nevemen volt az ADSL, míg a vonal nem az enyémen van.
(konkrétan Externetrõl van szó, ha vkinek esetleg lenne személyes élménye)
olyasvalaki tanácsára lenne szükségem aki adsl szolgáltatás terén jártasabb
2006 óta vagyok vivanetes és most január 9.-én "szolgáltatóváltást" kezdeményeztem olcsóbb externetes csomagra
szerzõdésvisszaigazolás, nyilatkozatfaxolás megvolt, pár nappal utána telefonon érdeklõdtem és mondták hogy a váltás folyamatban...
aztán most péntek este (febr.13.) jött a szokásos e-mail a számláról ami továbbra is a régi csomagé, magyarán minden változatlan több mint egy hónap után, nem történt semmi
hétvége van szóval most hiába telefonálok nekik, közben meg azon gondolkodom hogy talán mégsem éri meg externetesnek lenni, valahogy ki kéne hátrálni
szerintetek ezek után elállhatok-e szerzõdéstõl kötbér fizetés nélkül?
Hûségnyilatkozat nélkül
5 490 Ft
2 Mbit/sec / 160 kbit/sec
256 kbit/sec /64 kbit/sec
Belépési díj: 9 900 Ft
Vagyis 26.370 Ft a 3 hó ADSL -s mentes vonal elérése.
Még ezt se éri meg.
Náluk úgy tudom, ahhoz, hogy te "szûz"-ként kezdjed a pályafutásod, ahhoz az kell, hogy az igényedet megelõzõ 60 (vagy 90, nem emlékszem pontosan) nap során ne legyen élõ vonal. Na most a vonal, ha minden igaz, nem az elõfizetõ nevére szól, hanem lakcímre. Szóval attól, hogy a faterod neve helyett mondjuk a muterodéra lesz, attól ti még nem lesztek az elmúlt 60 napot tekintve szolgáltatás nélküliek...
Viszont ami írtál, hogy egy új vonalat a létezõ mellé.. Nos a létesítés valszeg nem lesz ingyenes, elég különbözõ árak vannak, területtõl is függenek tán, ezt nyugodtan kérdezd meg tõlük, hogy akarsz egy vonalat, nem kell mondani hogy a régi mellé, mennyibe fájna itt és itt a bekötés. Meg persze azt is, hogy lehet-e két vonalat, de elviekben nem látom akadályát, cégeknél is megvalósítható.
Kicsit méltánytalannak tartom, hogy én, aki már 3 éve pontosan fizetem a számlámat szart se érek a szolgáltatóknál. Ezért azon gondolkodok, hogy a meglévõ telefonvonalunk mellé megrendelek egy új telefonvonalat egy másik névre, mit az eddigi. Majd új elõfizetõként megrendelek egy netet 4500 Ft-ért szereld magadba. Majd miután megy, a régi netet megszüntetem, majd a telefonvonalat is.
- Egy kellemetlenség lehet csak, hogy új telószámunk lesz.
- Ellenben fizetek évi 54.000 Ft-ot 90.000 Ft helyet, ami nem utolsó.
Kérdés, hogy pénzbe kerül új vonalat kérni? És ha igen mennyibe?
Vagy tudom még tovább is kombinálni.<#idiota>#idiota>
Megszüntetem a régi vonalon az ADSL -t, de vonal megmarad. Megrendelem az új telefonvonalat, amire igénylek ADSL-t 1 hónap próbaidõvel. Sajnos elégedetlen leszek és lemondom 1 hónap után. Ekkor az ADSL-ben való csalódottságom miatti hitveszteségben a kábelnethez menekülök. Megrendelem 1 hónap próbaidõvel, de mit ad Isten, ezzel is elégedetlen leszek. Ekkor már eltelt 2 hónap. Ezután keresek egy szolgáltatót, akinél listaáron kiperkálok egy hónapot a 2.-es telóvonalamon. Ekkor eltelt 3 hónap.
Az 1-es régi telefonvonalam ekkorra már új ADSL elõfizetõi vonalnak minõsül, mert nem volt rajta 3 hónapig ADSL.
Ekkor a 2-es telóvonalat, meg mindent megszûntetek. 1-es vonalamra megrendelek egy kb 4,5K/hó -s ADSL -t, régi telószám is megmarad és megspóroltam vagy 40.000 Ft-ot.
Vagy a legegyszerûbb 3 hó listaár szerzõdés nélkül kábelneten, ha van ilyen.
Csak ugye ez akkor jó, ha mondjuk az új vonal igénylése nem 40k. 😊
Szóval tudja ezt valaki?