2001
Nagyobbat, kissebet, tft-t, flatet, stb, markak
-
Borg #561 Olvasd el a tomshardveres tesztet. Ott le van irva, hogyan produkálták az eltéréseket. -
#560 Félreértés ne essék, nem az nV vs. ATi háborúról van itt szó, ugyanis a Gf6800 előtti utolsó tartós nV kártyám egy TnT2 volt. ;) -
cito #559 Megjött az új moncsim...
Lg Flatron F920B 19" (Nem cejetem a tft--t)
Mi a véleményetek róla? -
#558 Mondjuk én anno beton-nvidiás voltam, de az tény, hogy pl. az R9600-as messze magasan szebb képet nyom egy ti4200-asnál. Ezért tértem át. Pont a DVI-ért ! Aztán et persze kártyája válogatja, de volt egy időszak, mikor az ATI valóban elfogadhatóbb képminőséget nyomott. -
#557 Ezt én kétségbe vonom, 9800XT-n vs. 6800Gt között látványos különbséget nem vettem észre... -
#556 Ez a te döntésed már, én és a barátaim sem vennének nem DVI-os TFT-t (az én két TFT-m is DVI-os), de ha te nagyon árérzékeny vagy, lehet valóban mind1. Ha csak analogod van, úgysem fogod észlelni a különbséget, ahhoz mindkettőt látni kell együtt... -
#555 Mert pl. most is egy analogokat próbálok (van itt a cégnél elég), volt analogom is és mindeki másnak is volt, míg úgy nem döntött mindenki, hogy köszöni szépen, ezenfelül ezeket is lehet analogban használni. Sajnos a cégnél előfordulnak szép számban nem DVI-os gépek, a brand gépekre ritkán raknak DVI-t a mocsok gyártók, mondván minek az ! Képesek egy pár dolcsis szaron is spórolni, akárcsak a moncsigyártók... -
djoldman #554 Egyáltalán megéri-e ennyi pénzt áldozni egy DVI-bemenetért? Mert egy jó 17" DVI-s monitor áráért kapok egy szintén jó, de DVI nélküli 19"-es TFT-t (kb 85000.-). Egy 19"-es DVI-s TFT pedig még mindig minimum 100-110ezer FT. Szóval akkor most melyik????? -
Borg #553 Ha mindenki DVI-sel nyomul, akkor honnan tudod hogy milyen a képe egy analógnak?:D -
#552 Megjegyzem minden barátom, plusz a kollegáim egy része is TFT-t használ, sőt magam is egy-pár éve és valahogy mindenki DVI-ossal nyomul, ha teheti. Pedig anno horror árkülönbség volt, ma már kezd ez eltűnni... -
#551 Király! :(
Köszi szépen az infókat. -
#550 Hát én sokmindent láttam, de egy JÓ DVI-os TFT monitor, JÓ DVI-os kártyával JÓ képet adott eddigelé nekem. Term. sajnos az ellenkezőjét is tapasztaltam, mégpedig, hogy az analog milyen problémákat okozhat... -
Borg #549 Ez az elmélet.
A gyakorlat pedig az, hogy valójában észrevehetetlen a különbség, sőt, pl a geforce6 kártyák dvi kimenete nagy felbontásban kimondottan szar képet ad TFT*n. -
#548 A DVI digitális, nincs analog oda-vissza konverzió, így minden képpont mindig a helyén van ahol kell, semmi szinkronhiba, meg hullámzás stb., a kép mindig full screen, hiszen a moncsi pontosan tudja hol vannak a határai, nem kell szarakodni a geometriai/színbeállításokkal. -
#547 Lenne 1 kérdésem!
Miben nyílvánul meg LCD monitoroknál a DVI és a D-SUB csatlakozó közötti különbség? Mert mindenki a DVI-re esküszik. -
Chief #546 1.5 -
Chief #545 THX :D -
Borg #544 Mármint melyik cs nem tud 1280x1024-et? A CSS tud sztem... -
#543 6600Gt-t / X700-at megveszed nem lesz gáz :) -
#542 játsz normális játékot :) -
Chief #541 55 rugó
Nem ad vészessen szar képet, de azért észre venni hogy nem az igazi! -
Chief #540 desktopon oké, de pl. a cs nem tud ilyen felbontást, és talán ez idegesít a legjobban.
Mivel egyáltalán nem játszom a gépen, csak LAN partikon cs-t. -
Borg #539 Mennyi volt?
1024-ben nagyon szar képet ad? -
Borg #538 Jóaz persze, csak ahhoz videokártya is kell... -
#537 miért? jó az én is azt használom mindenhol. -
Chief #536 Én kb 2 hete ruháztam be egy 17" Fujitsu-Siemens TFT-be.
8 ms a válaszideje. Elég frankó kis monitor, egyedül az 1280x1024 preferált felbontás idegesít. -
#535 olvastam, de az nem ugyanaz mintha leülnék elé :) -
Borg #534 Prohardveren van teszt 913N-ről. -
#533 913N-et néztem majd lehet ma letesztelem, attól függ mennyire leszek lusta, utána visszacsomagolni :) -
Borg #532 Nincs, a 913N-en sincs. Bár ez szvsz nem hátrány.
Egyébként mennyivel olcsóbb ez, mint a 913N? Elvégre 48 vs 45cm képátló nem a világ... én is ilyesmiben gondolkodok, vagy esetleg Fujitsu Siemens... -
#531 azon van már DVI? -
Jinchuu #530 Hali!
Samsung 713N, erről a monitorrol mi a véleményetek? Egész jónak tűnik. Nemsokára cserélném a crt moncsimat egy tft, úgyhogy bármilyen tanács jól jön.
Köszi. -
djoldman #529 Sziasztok!
Véleményekre lennék kiványcsi: PHILIPS 190 S6FG (19") 1280*1024/75hz; 12ms; 250 cd/m2; 500:1 TCO'04 (a nemzetközi honlapon ugyanez 8ms; TCO'03), de nincs DVI. 80.000Ft-ért megéri? Van esetleg valakinek tapasztalata? -
#528 ugye az a 13 ms a képlet szerint (1000:ms) 76 Hz-s,ami ugye nem vmi jó,ezért várnám a véleményeket ;) -
#527 Ezek szerint a TFT monitornál lénygeében a válaszidő számít? Kinéztem amgamnak egyet 13 ms válaszidővel. az mennyire jó ill.minden felbontásban ugyanolyan jo?
még 1 kérdésem lenne..ugye aTFT azért TFT és nem LCD,mert oldalról is lehet nézni,de egy ismerősöm aztmondta,h az övének oldalról nézve igen csak nem jó színei vannak.
előre is kösz -
Borg #526 Persze hogy nem, mivel a TFTnél a ms az egy pixel feketéből fehérbe való átváltását jelenti, a CRTnél meg a képfrissítést. De a lényegüket tekintve ezek ugyanazok. A TFT pixele 8ms-onként tud teljes váltást végrehajtani, ami 1000/8=125Hz-es váltogatást jelent. Ugyanez CRTnél 1280-ban aligha van 125Hz, max nagyon high-end monitoroknál. -
newlife #525 Egy Samsung 710T-en láttam, ahol a válaszidő 12 ms.
Szerintem a képleted nem jó, legalább is gyakorlatban ez biztos nem így van.
-
Borg #524 A 2-3 ponttal nemtom mire gondolsz, a 8ms válaszidő az 125Hz-es képfrissítésnek felel meg. Tud ennyit a CRT-d 1280-ban?:)
Szal amin te az ablakot mozgattad, az egy elég kezdetleges 25ms tft lehetett. -
newlife #523 TFT LCD paneltípusokról egy nagyon jó iromány: http://www.tftpanel.hu/article.php/paneltipusok
Illetve egy 19” összehasonlító táblázat:
http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=678&p=2
Tényleg nem tudja az ember fia, mit vegyen. Egyáltalán van értelme a cserének? ;)
Jelenleg egy Samsung 947DF-esem van, és hibátlan, csak a baj vele az, hogy böszme nagy darab. ;)
Mint laikus a témában következőket mondom:
1., Aki filmet néz, az nem monitoron teszi, hanem TVn. Én legalább is így szoktam, mivel pl. egy 63-ason sokkal élvezetesebb… Persze a CRT egy 63-as TFThez képest sehol nincs ;)
2., Független attól, hogy szoktál-e játszani vagy sem, a válaszidő még mindig fontosabb, mint pl.: a kontraszt. Nem kell ahhoz játszani, hogy észrevegyünk ezek az áramkörök még gyerek cipőben járnak. Elég egy egyszerű ablakmozgatás, vagy scroll-ozás a böngészőben. A betűk csak úgy hullámzanak a frissítéstől.
3., Ha rangsorolni kellene a paramétereket a fontosságuk szerint, én így tenném: válaszidő, színhűség, színmélység, fényerő, kontraszt, betekintési szög.
De tudjátok, kinek a pap, kinek a papné ;)
Olyan monitort nem fogunk kapni, ami minden igénynek megfelel. Majd 50 év múlva, de akkora már a holografikus TV-k lesznek elterjedőben;)
Bye
-
#522 Kontraszt arány: 430:1 NEm tom, mennyi különbség lehet e között meg egy 500:1-es között.
Válaszidő: 12ms?