2001
Nagyobbat, kissebet, tft-t, flatet, stb, markak
-
#841 Használtan, gyönyörű állapotban 35E. Van még 11db belőle. Ha érdekel az üzlet neve akkor küldj pü-t -
#840 Mennyibe kerül ez? -
#839 Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy SONY G500-as 21''-os CRT monitort és lenne pár kérdésem.
1.: 1280x1024-ben mennyire éles a képe és hány Hz-et tud?
2.: Mennyire fárasztja illetve rontja a szemet ez a monitor?
3.: A Natural Flat Tinitron és az FD Tinitron képcső között mi a különbség? Most van egy 17''-os TFT-m de játékban a feketéje egyszerűen annyira sz*r, hogy szó szerint elrontja a játékélményt. Szóval ezért gondoltam hogy egy profi CRT jobb lenne. Előre is KÖSZ!
-
ShaiHulud #838 samsung 205BW vel az LG L204WT van egy kategoriaban, es igen azert van ekkora arkulonbseg, mert a 20.1" es widescreen mar kisebb pixelmerettel dolgozik, mig a 19" az ugyanazzal mint a 17"-es. Tehat 20.1"-nek mindenkeppen szebb kepe lesz. Pluszban az LG L204WT mar 16.7 milla szint tud a masik 16.2 milla szinehez kepest, mert mar egy ujabb fajta TN panelt tartalmaz ami Hi-FRC technologiat is tudja.
"Hi-FRC
This is a new form of FRC (temporal "dithering") developed by Chi Mei Optoelectronics that makes up for the colors lost in conventional FRC (3 tones, (256-3)^3=16.2M). When a color value of 1 is requested, it is remapped to 0.25, 2 to 0.5, 3 to 0.75, and then 4-255 are created by the regular FRC method. The end result is 16.7M colors"
http://www.unionen.se/pub/swec/Hi-FRC.pdf -
#837 IIYAMA VISON MASTER PRO 514
Azt szevasz.
:D
Jöhet a fika. -
debut12 #836 Sziasztok. Visszaolvasgaatva látom hogy elég szépen kiveséztétek a monitorokat. most én is feltenném bugyuta, de számomra annál fontosabb kérdésemet. Melyik monitort ajánlanátok?
Samsung 205BW, vagy LG L194WT-SF, vagy esetleg a 240BW
Amit nem értek, hogy az LG kicsit jobb paraméterekkel rendelkezik, mégis olcsóbb a 205BW-nél, ami ugy egy picit nagyobb. Nem értem. A nagyság miatt lenne ennyivel drágább???? 30.000Ft azért mégis csak 30.000Ft
Előre is kösz.
Alapból egyébként egy Samsung 215TW-t, vagy egy Dell UltraSharp 2007WFP néztem, de sajnos becsúszott egy xtra kiadás, és elúszott a különbözet. -
ShaiHulud #835 csik temahoz widescreennel: a mostani videokartya driverekben mar allithato az hogy megorizze a jatek eredeti aranyat es ne torzitsa el a kepet aka ugy mukodik ahogy SQJ lcd tvje, vagyis ket oldalt fekete csik:) -
#834 Jah és ha a drivert fel akarom rakni akkor kérdezi h analóg v digital...Meiket rakjam fel a 2 közül? -
#833 Hellosztok!! Az lenne a kérdéesm, hogy kaptam a Samsung 205BW-hez 1 CD-t amin vannak programok...:Nature color magic tune.. Ezek a programok mik?? fel kell őket telepíteni? -
#832 Mondjuk az én LCD TV-men pl. lehet csíkot "generálni", mert bekattintod neki, hogy 4:3-as képet akarsz és akkor ő 4:3-as részt jelenít csak meg magán, így kihagy két oldalt egy csinos csíkot. Ekkor a 4:3-as felbontásokat ismerő proggyk is helyesen fognak megjelenni, viszont kisebb a látható kép is, szal. nem éri meg. -
pauly #831 Igen,én is így tudom,csak azt hittem hogy rosszul azért kérdeztem,hogy milyen csíkról beszél... -
#830 Tudoménazt?!! Ws-nél játékban ugyanúgy full screen mennek a dolgok, csak az oldalak aránya más, ha nem támogatja a játék a 16:9, vagy 16:10-et. Így szét leszenk húzva a bácsik/nénik. Nem nagy ügy. Ha meg támogatja akkor az arányok jók és a négyzet nem lesz téglalap. -
pauly #829 ok,széthúzza... :) de akkor izb milyen csikot mond oldalt? -
#828 Nem összenyomja, hanem széthúzza. -
pauly #827 Ha nem támogatja egy játék a wide monitor felbontasat,akkor nem összenyomja a képet? rendesen berakja,csak oldalt lesz 2 csik?mert en ugy tudtam eddig hogy összenyomja a képet akkor... -
#826 hello!! Vettem 1 Samsung 205BW-t... Azt mindenképp rá tudom kötni a gépemre ugye??
-
izb #825 ha a játék támogatja az adott monitor felbontását akkor nem lesz oldalt csík.Call of Duty tudomásom szerint támogatja.... -
#824 Helosztok!! Az lenne a kérdésem, hogyha veszek 1 samsung 205BW-t, akkor pl a Call of duty 1021X768 on megy akkor a monitor elnyujtja a jáékot vagy a két szélén lesznek fekete csíkok? Vagy esetleg nem lesznek ien változások??
A válaszotokat előre is thx!
Üdv.: Ba█☺Å -
#823 yó -
#822 *205BW
-
#821 Hello!! Szerintetek mien a samsung 2005BW? -
#820 MVA/PVA -
zserrbo #819 Hát nem igazán tudom eldönteni melyik panel a legjobb. Nekem főleg játékra kellene, de végül is néha néznék rajta filmet is és szerkesztenék, szóval ki lenne használva a gép rendesen. -
#818 Szerintem az a Samsung PVA lehet (A Samsung így nevezi az MVA-t), az adatai között nincs paneltípus, de 2 ms a válaszidő, és 160/160 a látószög. -
#817 http://www.tftpanel.hu/article.php/paneltipusok
a tftpnale.hu-t is érdemes végigböngészni
azt is fontos tudni, hogy csak pár panelgyártó van a világon, aztán a gyártók rányalják a saját márkajelzésüket -
#816 van erről egy egész jó magyar nyelvü leírás mindjárt megkeresem -
#815 Légy szíves fejtsd ki nekem bővebben, hogy mi az a MVA/PVA panel, mert e téren hiányosak az ismereteim. -
#814 ezt a szép de szar billentyűzetet ki fogom dobni :( kisebb mint amihez szoktam -
#813 olyan mindegy
nekem S-IPS van, aminek a válaszideje a pairja szerint 8 ms mások szerint meg a duplája: 16 ms
de nincs utánhúzás
biztos lehet rá lsszerű magarázatot adni, de én biztos nem vennék TN panelt, semmi pénzért sem
A Sonynál ott a panel tipusa is, keress olyat ami MVA/PVA -
#812 Samsungot megnéztem a Media Marktban, Sonyt ott nem láttam.
Amúgy adataik szerint szinte ugyanazok, a fő különbségek:
Sony / Samsung
8 ms / 2 ms (Válaszidő)
420 / 300 (Luminancia cd/m²)
Tehát tulajdonképpen az a kérdésem, hogy melyik fontosabb? A nagyobb luminancia vagy a gyorsabb válaszidő? (Nem tudom, lesz-e rá esélyem, hogy speciálisan azt a Sony monitort össze tudjam hasonlítani élőben azzal a Samsunggal.) -
#811 a panel legyen inkább MVA/PVA
egyébként meg az a legbiztosabb ha megnézed élőben -
#810 a crt 4:3
a tft 5:4 ill. 16:10 -
#809 Szerintetek melyiket érdemes megvenni? (Most karácsonyokor szeretném lecserélni a CRT monitorom, 17" elég.) Ez a két jelöltem van:
Samsung 731BF
Sony SDM-HX75 -
#808 Sziasztok
Milyen monitort tudnátok ajánlani 50k-ért?esetleg 55k-ért -
revolit #807 negyed órán át nézegettem őket, és a legtöbb játéknál mintha nyújtaná:) de egyáltalán nme zavaró, hisz alig-alig vettem észre úgy hogy ugyebűár váltogattam a 4:3 és a 16:9 között:P -
Roll #806 Van valakinek ilyen monitorja?
LG L194WT
Model Number L194WT
Cabinet Color Silver
Panel Technology Unknown
Screen size (diag.) 19"
Screen Opening (W x H) Unknown
Native Resolution 1440x900
Aspect Ratio 16:10
Response Time (typ.) 5ms
Response Time (g-g) Unknown
Display Colors (max.) 16.2M
Brightness (typical) 300 cd/m2
Contrast Ratio(typical) 2000:1
Pixel Pitch 0.285 mm
Display Connections DVI, VGA
DVI Modes DVI-D
Component Modes None
HDCP Yes
Internal Scaling Unknown
Viewing Angle (H/V) 160/160
Display Screen Coatings Non-Glare
Tilt Angle +5/-20
Swivel angle None
Dimensions w/ Stand (h-w-d) 19.3" x 5.0" x 14.9"
Dimensions w/out Stand (h-w-d) 17.1" x 2.9" x 14.8"
Weight 10.6 lbs
Warranty 3 years
Speakers No
Additional Ports No
Additional Features None -
darkling #805 Itt meg tudsz nézni jópár játékot, h. milyenek ws-en. -
TommoT #804 "nVidia cards can set the scaling so it appears normal (black bars on side)."
Ezt írták. Ha jól veszem ki nvidias va esetében ezek a 16:9es monitorok is áttehetők 4:3-ba 2 fekete csíkkal a két oldalon. Erről ti mit tudtok? -
#803 Nem mindegyik ismeri ám (!), de sokat meg lehet hekkelni azok közül is, akik nem ismerik. Vannak is wide-screen oldalak a neten, ahol azt szedik össze, hogy mék gamma és milyen trükkel megy ws-ben (főleg fórumok, de vannak erre specializált oldalak is). -
TommoT #802 ok, erre voltam kíváncsi, hogy ismerik-e :)
nem lesz ilyen idióta a kép akkor
köszi