A barátnő nevű élőlény

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tuvok
Hát ideje volt ennek is . Mindig megragadtam az élet adta lehetõségeket, és most is kaptam egyet, mégpedig egy külföldi munkát 3 évre, sok-sok pénzzel is kecsegtet, amivel jó idõre bebiztosítanám magamat, magunkat, viszont itthon kéne hagynom mindent amit elértem, és attól félek rámenne a családom, a párom, barátaim, mindenem, ami itthon számít .

Grimbusz
Ok nem fejeztem ki magam rendesen.

Tapasztalatokra gondoltam, statisztikákra (ami megint tudom nem az igazi, mert az igazság sokkal siralmasabb)
Na mindegy

A túlerő legyen veled!

Arch
"_Tudom,_hogy_most_az_emberi_kapcsolatokról_beszélünk, csak a "valakinek tudomás kell szerenie róla" az azért nem így van teljesen."

Grimbusz
ezek szerint boldog ember vagy?

A túlerő legyen veled!

Arch
Szerencsés vagy. 😊

Grimbusz
ne sarkosíts ki 😮 tudod mire értettem. Nem afantasy és horror a témám.

A túlerő legyen veled!

Arch
"Tudod Arch a filmeket is az életbõl vették, valakinek tudomást kellett szereznie rola nem?"
Fantazy? Sci-fi? Vámpírok? Szellemek? stb. Egy halom olyan film van, amiben olyan dolgok vannak amik nem léteznek, vagy nem bizonyítottak.
Tudom, hogy most az emberi kapcsolatokról beszélünk, csak a "valakinek tudomás kell szerenie róla" az azért nem így van teljesen. 😊

Tuvok
Még többet ! Habár az elmúlt 1-1,5 év arra ment, hogy egymásnak nyújtsunk lelkitámaszt, habár többször felmerült, hogy otthagyja az egyetemet és elmegy dolgozni, hogy levegyen valamennyi terhet rólam, hisz én is tanultam meló mellett, mégse engedtem, ha egyszer oda került és megalapozhat késõbb egy még biztosabb jövõt, akkor inkább kidolgozom a belemet, hogy legyen meg a gyümölcse, cserébe csak egy kis bátorítást vártam el, de annál sokkal többet kaptam és kapok és még mindig azt mondom, hogy megérte ...

Grimbusz
Nem is hiszed mennyire nem az egyes embereknek...

Gondolj csak arra hogy ma is élnek még Magyarorsz.on olyan emberek akik nem is merik az óvszert!!!!!

Akkor mit gondolsz milyen emberek vannak még...

A túlerő legyen veled!

Grimbusz
Tudod Arch a filmeket is az életbõl vették, valakinek tudomást kellett szereznie rola nem? Tudom mit mondasz ok. , de minden amit ember kitalál azt ha nem is mindíg de valaki megéli, megélheti. Az az eset amit én mondtam szerintem sok helyen álltalános eset. Sajnos. Nekem soha nem volt ilyen bajom még szerencsére, de a családban tudnék találni több ilyen esetet. Nem tudom én kire "ütöttem", de nem értem meg az ilyen embereket és nem is fogok ilyenné válni remélem soha soha soha.

Egy pár nem azért lesz egymásé hogy aztán egymás életét megkeserítse. Én hiszek az örök szeretetben ha már a lilaködös 😊 szerelem elmúlik, eljõ a mély érzelmek ideje amikor nincs más cvsak te és õ.

A túlerő legyen veled!

Arch
Megint csak a szeretet. Ha szereted, akkor meg akarsz neki adni mindent. 😊

Arch
Azt hiszem ezzel mindannyian egyetértünk. De ezért tenni kell. Mindkét félnek. És a szeretetnek természetesen minkét fél részérõl meg kell lenni. De ez nyilvánvaló.

Tuvok
És annak belátása, hogy amit elvársz a párodtól, legalább ugyanazt, de inkább még többet próbálj neki visszaadni .

Grimbusz
Szerintem egy stesszes családban cak közösen lehet segíteni és lépni a bajokon, megoldásokat találni. Bármelyik fél nem hajlandó, vagy nem érdekelt a témában akkor ott elõbb utóbb üresség lesz és az v. szakítás v. tök unalom egy életre.
Én nem bírnám, iker révén vannak jellemzõk amik igazak rám, amire szükségem van pl. pezsgés, dumálgatás, változatosság, romantika, holdfény, tánc stb-stb. A hazamenni és enni, fürcsi és tv v. lefekvés v. röpke megszokott sex nem az élet habos oldala, csak vegetálás.

A túlerő legyen veled!

Arch
Amúgy meg, ha tényleg így álltok hozzá, hogy úgyse mûködik, akkor már vesztettetek. :/ Kompromisszum, megértés, elfogadás, akarás és szeretet. Ennyi kell. De fõleg a szeretet.

Arch
Az csak egy film...

Grimbusz
Igen ez egy darabig mûködhet, de meddig? tegnap is láttam egy filmrészletet, veszekedett egy pár és sex követte a veszekedést és nagyon jó volt mindkettejüknek.
A csaj azt mondta sûrûbben veszekszünk majd sex elõtt és az milyen farnkó lesz.

HÁááátttt szerintem ha ahhoz veszekedés kell hogy egy jó, iszonyúan kellemes, kinke milyen az izlése típusú sex-et tudjanak összerakni az már is lúzer, csak még nem tudják.

A túlerő legyen veled!

Arch
Melyik? A kikapcsolódás együtt mindig az nem jó. Kell külön is . De a szeretgetni az igen. Azt mindig. 😊) Én legalábbis alapból is nagyon bújós vagyok és szeretek szeretgetni. 😊

Grimbusz
sajnos

A túlerő legyen veled!

Grimbusz
Nálunk hasonló volt az eset:
Apám kinnt külföldön meló 1000el, lové is volt annó 10-15 éve középrétegnek számítottunk Anyám itthon velem és nõvérkémmel táppénz és gyereknevelés + meló...
Ma meg külön élünk ámblock 😞)
A sok meló, a pénzhajtás --> = idegesség, nemtörõdömség stb --> te vagy az oka szöveg és válás v. különélés 😞

A túlerő legyen veled!

Grimbusz
IGAZ! én sem tudok! mert nincs 😄

A túlerő legyen veled!

Grimbusz
hi akinek még nem köszöntem hali 😊

A túlerő legyen veled!

Nap nap után?
Arch
De ha együtt próbáltok kikapcsolódni, az csak jó lehet 😊)

És a fáradt és stresszelt embert jó megszeretgetni!! 😊

Sir Quno Jedi
A nagy szerencsétlenségekben az emberekben gyakran felébred a csapatszellem és az összetartás, így sokszor azt jobban átvészelik, mint gondolnánk. Azonban az apró, nap-nap utáni taposómalom lassan, de biztosan õröl fel mindent és mindenkit !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
FÕleg, hogy ha fáradt és agyonhajtot vagy és próbálsz idõt szakítani magadra, próbálsz pihenni, vagy kikapcsolódni, nem teheted meg, mert ott van valaki melletted, akivel törõdnöd kell, akivel ápolnod kell a kapcsolatotokat, akinek jogos elvárásai vannak, akit nap mint nap újra meg kell hódítanod és aki több energiát igényel, mint az egész napi meló és stressz ! Ez egy igen erõs kapcsolatban még akár erõsítõ kapocs is lehet, de általában szétbombáz minden emberi érzést...

Egy fáradt, stresszelt, felhúzott ember igen sokat veszít a sármjából és az empátiájából !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Tuvok
Bár extrémebb menthetetlen dolgokra gondoltam, de valamilyen szinten mondhatni minden családra hatással val .

Tuvok
Na igen, sajna elég sokat látni olyat, hogy a munka a család rovására megy, vagy épp a fordítottja .

Sir Quno Jedi
Szerintem teljesen ON a téma, mert a barátnõ nevû élõlénnyel elsõ gondok ott kezdõddnek, hogy ki mennyit, mikor mennyiért és hol dolgozik, ki mennyit van kivel, ki mire szán idõt és pénzt ! ÉS a legfényesebb kapcsolatok is belebukhatnak az anyagiakba. Nyomás alatt, agyonszívatott embereknek a türelmük is kevesebb egymáshoz is és lassan a boldogság pokollá válik, nem egyszer néztem végig, akár a saját családomban is !

Sir Quno Jedi
Egy nõ igenis JOGGAL várja el, hogy akit szeret az törõdjön vele, aminek elõfeltétele, hogy LEGYEN is vele, ami viszont felettébb ultralehetetlen project manapság. Örgögi kör, ha nem hajtassz, akkor nem tudod megteremteni a létfeltételeket ahhoz, hogy szerthessétek egymást békében, ha meg hajtassz, elõbb-utóbb nem marad senki akinek ezt fent kéne tartanod (persze marad, mert az embernek van családja is)...

A multik áldásos hatása. 😞
Na mostmár tényleg ON
Arch
Neked meg gratu 😊

Sir Quno Jedi
Vagy kénytelen vagy megtenni bármikor, mert ez van...

Arch
Nyugi na :*
Az élet ilyen... és a nõ, ha szeret, meg fogja érteni. Nekem is van mit megértenem és elfogadnom. Ez van, még ha nem is tetszik sokszor.

Tuvok
Dehogy vitatkozunk, nagyon jól értem, amit SQJ mond, tudom mi az a nélkülözés, megtanultam, mikot 18 éves koromban 1 szál érettségivel álltam a nagyvilágban, és tettem fel a kérdéseket, hogy most mi a fenét kezdjek magammal, hol vannak a szüleim, akikre eddig támaszkodtam, hogy menjek, mi a fenébõl tartsam fenn magam .

Tudom, én sem lehettem beteg 5 évig... Plussz volt, hogy a teljes elõzõ évi szabim bennmaradt. Persze ezt csak egyedülállóként teheted meg.
Na ON
Tuvok
Sejtem, sõt nagyon jól tudom . Viszont iskola mellett dolgoztam, és építettem fel egy olyan egzisztenciát, amiben 2 ember elélhet, teszi is, és talán lehet is rá alapozni, úgyhogy azt hiszem megérdemelten tartok egy rövid nyári szünetet (nem mintha unatkoznék), hogy szeptembertõl elkezdjem az utolsó évemet suliban, meg még dolgozzak is mellette .

Sir Quno Jedi
Namost én kezdtem ??? Amúgy a témába vág, amit Tuvok mondott, mert van aki nem tud az asszonya kedvében járni azzal, hogy VELE van, mert NEM TUD vele lenni !

Sir Quno Jedi
Van aki AZT sem engedheti meg magának. Tudod, vannak szektorok, ahol a halotti bizonyítványon kívül mást nem fogadnak el ! Vagy csak 1xûen a táppénz (ha egyáltalán van) csökkentett jövedelem, ami mellé nem járnak azok a juttatások és plussz güripénzek, amikkel életben tartod a családod és fizeted az adósságaikat/dat !

Arch
Ne nyissatok már vitát ebbõl. :/

Én is pihenek (táppénz )
Sir Quno Jedi
Azért gondolom sejted, hogy nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy nyáron ne dolgozzanak (hacsak nem pedagógusok, de az kényszerpihenõ).

Tuvok
Ez van, ezért spájzoltam, hajtottam, hogy a nyaram legalább szabad legyen, így volt tervezve ...

Sir Quno Jedi
Valahogy úgy, azonban én arra gondoltam, hogy ha pár hónapot kihagytam volna a gürizésbõl az utóbbi 10egynéhány évben, nem csak én haltam volna éhen !

Dehogynem. Csak fárasztó lesz szeptemberben állást keresni... 😊
Sir Quno Jedi
Jó project, csak nem mindenki teheti meg.

Arch
😊

Arch
Köszi... 😛

Reggelt

😊)
Tuvok
😄D