566
Digitális Videokamera
  • Gladiator
    attól függ minek akarod rádugni. webkameraként akarod használni?
  • mikiking
    de muszály hozzá cd amugy ? vagy mien kábel kell vagy mivan ?
  • Gladiator
    panasonic oldalan biztosan találsz hozzá drivert, de ha simán beírod googlbe, szentem az első 3 találat között találsz megfelelőt.
  • mikiking
    szevasztok,van egy panasonic videokamim, NV-GS 11 .... amikor bedugm a géphez,kiirja hogy uj eszközt észletlt,DVC-t keres, rögtön kéri az instalaciot...na msot nekem nincs Cd--m hozzá.......Mien megoldást tudtok ?????????? kösz előre is .......
  • Help17
    De sokkal drágább is:(
  • Ombika
    Hidd el nekem jobb,sokkal! :)
  • Help17
    de annak csak 10X az optikai zoomja
  • Ombika
    Egyiekt se DCR-HC96 az korrek vetel es nem is draga!
  • Help17
    Sziasztok!
    Samsung VP-D371W
    Sony DCR-HC27
    Panasonic NV-GS60

Melyiket ajánljátok?

Köszi
  • Basic
    Sziasztok! Remélem tudtok segíteni. Szeretnék venni egy hdd-s kamerát, de fontos, hogy legyen rajta mikrofon bemenet, szóval ne csak a beépített mikforont használhassam. Szeretném a vásárlást 250 ezer ft alatt megúszni. Vki tud ajánlani esetleg vmilyen kamerát?
  • bandi007
    Sztem nézz körül Sony irányba is...
  • bandi007
    Ha kicsi a CCD mérete egy 3CCD-s kameránál, akkor csak annyi pluszt kapsz, hogy jobbak lesznek a színek.De ez sokszor nem a valós színhűséget eredményezi.A hátrány viszont, hogy ha csökken a fény , akkor romlik a képminőség akár drasztikusan is.
  • bandi007
    Más márkában nem gondolkodsz?
    Ez egyébként a CCD szenzor mérete, ami minél nagyobb annál több fényt enged be a gépbe, tehát jobb lesz a képminőséged.
  • iambg
    Mit jelent ez a méret? Egyébként 1/6 coll mindkettő.

miniDV:
    http://www.panasonic.hu/index.php?p=product&id=1182
    HDD:
    http://www.panasonic.hu/index.php?p=product&id=1188
  • bandi007
    Az a jobbik amelyiknek a mérete 1/xx kisebb.
  • bandi007
    Hy!
    Sztem először nézz utána annak, hogy a 3CCD- nek nevezett kemerának mekkora a CCD csipje...
    Ebben az árkategóriában amit rászánsz.
  • iambg
    Üdvözlet!
    Panasonic videokamera beszerzésén gondolkozom, eredetileg egy 3ccd hdd-s (kb 170 e Ft) és 3ccd mini dv-s (kb 120 e Ft) között vaciláltam.
    Tud nekem valaki segíteni? Ami a problémát okozza:

- Félek a mini dv esetében a képminőségtől. (Jogosan?) Különösképp azért, mert számítógépre át akarok tölteni mindent (Megér ez +50 e Ft-ot?)
    - Egy írástudó (?) azt mondta, hogy a 3ccd kamerák képe rosszabb (!?) , mint az 1ccd kamerák képe, mert rendes gyújtótáv nélkül nem ér semmit az egész.
    - Tényleg nem éri meg most drágább kütyüt venni a HD kamerák miatt?(Állítólag szórni fogják őket, én azért szkeptikus vagyok)

Előre is köszönöm

• naim
    Sziasztok! Segítségeteket kérném a következő kamerához. JVC GZ MG505 vagy 575 Tipusról szeretném megtudni mekkora a minimum fényigénye, valamint a tartós igénybevételt mennyire bírja. Szokott e hibázi felvétel közben?
  • Gladiator
    Elméletileg egy olyan 10 évig bírja egy miniDV. Azért 200 mega, mert tömörítetlen avi. 1 óra tömörítetlen avi 13,6 giga, vagy ekörül van. Tömörítéshez nem értek, én egyből ki szoktam őket írni. a Premiere, vagy az Encore DVD automatikusan betömöríti. Egy olyan 2.5-3 órát tök jól be tud tömöríteni.
  • dienesoft
    Wao, thx a tippet, de annyira azért nem vagyok gyökszi, hogy erre ne jöjjek rá :)
  • Desolator
    Próbáld bekapcsolni a kamerát!:)
  • Desolator
    Hali megint én vagyok!
    Azt szeretném még kérsezni,hogy vettem egy Firewire kártyát.Át is töltöttem a képeket,meg minden,de nagyon nagy a méretük.1 perc olyan 200Mb.A format avi.Mibe kellene átkonvertálni,hogy kisseb legyen a nagyság,de a minőség ne nagyon romoljon.Vagy jobb miniDvn őrizni a videókat?Meddig birja egy?
  • Gladiator
    nem
  • Gladiator
    Mit is szeretnél? Próbáld meg mégegyszer.
  • Desolator
    Hello!
    Van egy Sony Handycam DCR-HC37-es video kamerám.A kérdésem az lenne ,hogy meg tudná -e valaki mondani,hogy fényképezni lehet -e vele!
    Előre is köszönöm.
  • Ray Z
    Hi!
    Mi a véleményetek erről
    a kameráról? Leginkább úgy használnám, hogy nálam van, és ha hirtelen felvennék, akkor ottvan nálam, és sport cuccokat vennék fel, és hát olvastam a kameránál hogy ez ilyen sportos...nade ugye nem mindíg kell hinni a gyártónak... Előre is köszi!
  • dienesoft
    Azt elfelejtettem: Panasonic NV-GS27 -es típusú kamerám van.
  • dienesoft
    Sziasztok! Problémám van a Fireware kártyámmal, pontosaban a kamera csatlakoztatásakor.A kártyát a számítógépem bőven felismeri, de amikor csatlakoztatom a kamerát, az égvilágon semmi sem történik. Mivel elég láma vagyok a dolgokhoz, ezért még a kártya megvétele előtt megkérdeztem az eladót, hogy mivel tudnám digitalizálni a felvett videokat (a kamerám miniDV-s) és azt mondta, hogy a Nero 7-es programmal. Na most a Nero-ba sem veszi észre a kamerát, a számítógép nem jelez, hogy egyáltalán lát-e valami eszközféleséget, ha bedugom. Mit tegyek, hogy valahogy észrevegye?
  • grebber
    Nincs valakinek véletlenül Sony Handycam DCR DVD92E tipusú kamrája??

Mert lenne vele kapcsolatban egy kérdésem!
    Mégpedig hogy a jó életbe lehet beállítani hogy szép nagy és jó minőségbe csináljon képeket??
    Mert amit ir használati utasítás olyan menük meg beállítások nincsenek is a kamerán.És igy a vele készült képet marhaocsmányak kb a fos telefonom csinál olyan képeket!
  • Huncolin
    Hello mki!

Érdeklődnék, hogy mi a véleményetek a következő két kameráról:
    - JVC GR-D340
    - SAMSUNG VP-D361
    Amatőr videózásra, családi eseményekhez, autós talikra, érdemes-e.
    jah, és mire kell odafigyelni vásárlás előtt.
    Előre is köszi:

Muki
  • mrzed001
    Az attól függ. Ha jó a kamerád, tiszta a képe, akkor a digitálisan átvett jel a legszebb ... de ha gyengusz a képe akkor még az is megeshet, hogy a digiző kártya hibajavításának köszönhetően szebb eredményt kapsz
  • galmat
    Hello!Olyan kérdésem lenne, hogy a digitális kameráról fireware karival átvett képmínőség jobb-e, mint ha S-Video kábellel csináltam volna tunerkarival.
  • zsolesz741
    Hello van egy nagy problémám ha esetleg valaki tudna segíteni thx:/
    A probléma oka az hogy van egy mini dv kamerám pamasonic NV-GS17.Számitógépre firewire kártyával és VideoStudio 9.3-al teszem fel a felvételeket,az az csak tettem mert egy ideje gyorsítva teszi fel a felvételt akármit csinálok. Az sem segít ha ujrarakom a progit.Gondolom valamit elállítottam vagy ehhez hasonló de nem tudok rájönni.A felvételek SP-ben vannak de úgy rakja fel mintha LP-ben lennének rögzítve.Már tiszta ideg vagyok.Ha esetleg valaki tudna segíteni nagyon megköszönném.
  • Inquisitor
    Legolcsobban valamilyen TV tunerrel. Igen rosszabb, nem véletlenül olyan olcsóak. A mennyivel kérdésre nem tudok válaszolni, neked kéne látni valahol milyen egy DV kamera képe ... hogy el tudd dönteni.
  • galmat
    Hello!
    Az analóg kamerákat mivel tudnám a PC-hez kötni?És mennyivel lenne rosszabb a mínősége, mint egy miniDV-s nek?
    Válaszotokat előre köszi.
    galmat
  • painkiller5
    Sziasztok!
    Jövő héten akarok videókamerát venni. Az már el van döntve hogy miniDV-s lesz mert jobb a minősege mint a HDDseknek.
    Panasonic GS320
    Panasonic GS500

A 2 között még gondolkodok, ezért írok ide hogy segítsetek választani.
    Néztem sampleket, semmi különbség... na most nekem mikrofon bemenet nem kell, a fókuszgyűrűt meg nemtudom hol használnám ki.

Főként otthoni videózásra, kint-bent, sport események /gyors mozgás/(tenisz, foci, kosár) és félprofi filmkészítésre lenne használva. Ezt úgy kell érteni hogy ilyen GreenScreen előtt is videózunk majd (After Effects), erre elég lesz a minosege? Mert pl egy fenyképezővel készített felvételből nem lehet kivenni a zöld színt mert nagyon alacsony a felbontás.

THX! BYE
  • 22Barna22
    Olyat nem tudok max olyat ami átkonvertál videókat MP3-ba vagy más hangfájlba de "akármit" át tud konvertálni "akármivé"... szal pl AVI-t más videóformátumba...

Xilisoft 3GP Video Converter
  • erika012
    Sziasztok! Tudtok ajánlani egy olyan programot, ami a Sony HC96 kameráról a számítógépre nem aviba menti le a felvett videót?
    Köszi a segítséget.
  • 22Barna22
    és az hogy működik? :O
  • Gladiator
    kell egy firewire kártya. már kapsz 4000é is.