109
Master of Orion III.
  • Lysandus
    #109
    Szia!

    Az MOO 3? Nekem megvan eredetiben. De szivesen odaadom. Nem tudsz egy MOO2-őt? Az is megvolt, de kölcsönadtam és ...-nak visszaadni. Szerintem már el is hányták valahol.
  • JTBM
    #108
    Ha valakinek megvan még valahol, akkor szóljon légyszi, mert nekem már sajnos elveszett, de szeretném újra kipróbálni.
  • Sonka
    #107
    Szeva srácok! Ma lesz meg a game, de elkeserített amit itt olvastam róla! Tényleg ennyire szar! Mert a MoO2 király, még a mai napig szoktam vele nyomni. Elszomorító a dolog, hogy ennyi várakozás után csalódni kell. E.F.M.
  • Dns5000
    #106
    ehe most neztem a hardwireden az usaban ez veszik a legjoban. Ezek nem olvsnak semmi reviewt? Csak bemennek a boltba osztan megveszik ?
  • Dns5000
    #104
    Mi az a SEIV-t?
  • Pöty
    #103
    http://www.orionsector.com/pages/mods/

    betükészlet, részletesebb súgó és tech-leirások, menüfelület, módosítások

    A végén még a játékosok összehoznak belőle egy rendes játékot....
  • Dns5000
    #101
    en is letoroltem :(
    2 napig szenvedtem vel, lassan megemesztettem a grafikat. Da amikor egy faj allandoan azt uzengeti nekem hogy ne csinaljam azt, amikor nem is jartam feleje. Aztan meg szepen hadat uzen par kor mulva beke azetan megint haduzenet. De legalabb irna ez a szar program hogy miert ne csinaljak hogy hagyjam el a teruletet vagy ne kemkedjek vagy valami, persze nem csinaltam egyiket sem. A diplomacia civ3ban 100x jobb jolt. A fejlesztesek leirasa iszonyat hianyos es szinte mindehez ugyanaz a kep van, azert rajzolhattak vola minden fejleszteshez masik ikont. pl katonak,marinok,apcs katonak. Meg ez a fejlesztes ozon is brutalis egyszerre 20 dolgok kifejlesztenek, de a rossz leirasok miatt nem tudod hogy mire jok.
    Es nagyon igaz hogy ha nem masters of orionnak hivtak volna a programot ennyit sem szenvedtem volna vele.
  • WiZZaRD
    #100
    jaja ez igaz nagyon.
  • warchief
    #99
    Srácok, kevés az ilyen témát feldolgozó program, meg úgy általában a jóféle stratégia.(az RTS tucattermékeket nem számítottam) Ezért azt javaslom, hogy becsüljük meg ami van, és fogjuk be a szánkat.
  • WiLDoR
    #98
    én qrva nagyot csalódtam ebben a progiban...pedig hogy vártam már hónapok óta
  • Pöty
    #95
    Én még nem temetem el, bár visszatértem a freelancerre.

    Nyomtam egy uj játékot a Klackonokkal rivid időn belül letermeltem az ellet mint a pinty. Aztán érdekes módon a poor researchemmel is már fejlettebb vagyok mindenkinél még az új-orioniaknál is. Megjegyzem easy-n tesztelgetem. Aztán itt jött be egy durva dolog. Letermeltem egy csomó top-tech battlecruiser osztályú hajót. És egyetlen rohadt bolygót nem birok elfoglalni velük mert mire odaérnének a high tech hajtóművükkel a bolygó beam defense leszedi mindet. A technológiailag elavult népség simán kivédi a 100x nagyobb birodalom high tech csatacirkálóit...

    Megjegyzem a régi MOO-k fő eleme a stratégiai csata volt. Itt meg láthatjátok mi sül ki abból hogy a gép irányítja a flottámat is...
  • Madmaxx
    #94
    Hüpp hüppp. Ezennel eltemetem ezt a régen várt játékot. Grafikailag egyedül a fajok kidolgozásai jók a többi nagyon ratyi lett. Játszhatósága meg núlla. Kézikönyv nélkül nem is lehet nekiállni a sok különböző menű és miegymás miatt.
    Ideje lesz visszarakni az orion 2-t.
  • Evil
    #91
    Miert lenne jogod olyat szidni amit illegalisan szedtel le?Kulonben is tessek probalkozni es jobbat irni, ha mar ugyis tele van mindenki otletekkel mit hogyan kellett volna csinalni. Esetunkben meg ide illene az a mondas hogy olcso husnak hig a leve.Ha a boltba vasaroltatok volna meg akkor mindjart maskepp alnatok hozza, de igy ingye?
  • fucko
    #86
    Tevedsz.
    Joguk van szidni,viszont leszedni mar nem nagyon ;D
  • warchief
    #82
    Van itt egy pár ember, akinek tök mindegy hogy milyen a játék, csak valamit lehessen szidni.
  • warchief
    #81
    Nem hiszem, hogy sok joguk van fikázni a játékot azoknak, akik letöltik az ISO-t pár óra alatt tök ingyen, a fejlesztők pedig éveket fordítanak arra, hogy megalkossák a játékot. A sok paraszt töltse le a FIFA2003-at, vagy a NFS-et.

  • mnorbi
    #80
    abbol mi az igaz hogy a nagyobb hajok nem nagyobbak vagy szinte alig ugy 1%kal csak?
  • Dns5000
    #67
    lehet hogy olyan nagy az inflacio :)
  • Pöty
    #64
    1024*768? A játék lockolva van 800x600-ra gyárilag, ezért a laptoposok meg a TFT-sek vissza is küldték a feladónak. Egyébként tényleg ugy néz ki nálam is mintha 640x480 lenne. Egy stratégiai játéktól elvárja az ember hogy átlátható legyen és min. 1280x1024-es feébontással is menjen.

    Egyébként én már átlátom a játékot és őszintén szólva el van cseszve rendesen. Elég átláthatalan a termelés (a kutatás még ok). Sehogy nem birom felfogni hogy egy adott technológiájú hajó termelése mitől lesz drágább idővel mikor a fenntartást a pénzből vonja. Egy kolonizáló hajó 800 termelési pont mondjuk, aztán 20 kör múlva mikor ugyanúgy van elég nyersanyag meg minden már 1K fölé is megy és a technológiát még nem is javítottam.

    A legszörnyűbb az egészben hogy már a fajválasztásnál homályos hogy melyik tulajdonság mit is takar éppen. A jó stratégia az ahol az ember tudja a számokat pörgetni az agyában. Itt csak az elvet tudja állítani aztán a gép leegyszerüsítve a dolgot kiszámítja a rejtélyesen bonyolult módszerével. Mi meg csak saccolni tudjuk az eredményt.

    Ahhoz hogy megnézzem mikor készül már el a hajó minimum két menüvel beljebb kell mennem, ahelyett hogy a bolygóra kattintva kiirná. Pedig grafikusan még jelöli is!

    Aztán hogy a bányászati pontok és a termelési pontok arányából + a termelésre fordított támogatás%-okokból hogy számítja ki a pontos termelési értéket az rejtély ismét.

    Meg a diplomáciában is az a sok fokozat hogy milyen hangnemben küldöm el az üzenetet... undorító. A gép először alázkodva kéri hogy kössünk kutatási szerződést majd leszögezi hogy kerekedelmi szerződést kötünk. Idegbeteg vagy mi?

    Azért szerintem jó játék ha valaki túlteszi magát ezeken vagy ESETLEG megérti a számokat is... még van mit megismeri rajta.
  • pluhi
    #60
    Naná, hogy számit a grafika. Nem olyan rég játszottam végig sokadszor a MoO2-őt, de elvárom, hogy ennyi év után kicsit pofásabb legyen már. Legalább olyan szinten, hogy a szövegek olvashatóak legyenek rendesen. De biztos nagy munka lett volna berakni egy nagyobb felbontású hátteret, neadjisten némi ködöt. A hangulatteremetés elsődleges eszköze a grafika és a zene. A grafikát bukták.
    Nem mondom, hogy nem fogok vele játszani, de elsőre csalódtam. Ennyi.
  • pluhi
    #58
    Huhúúúú! Hát azért ahhoz pofa kellett, hogy betegyék az előző rész grafikáját egy az egyben. Nem vártam Hegemoniát, de azért. (Amúgy olyat vártam, fix nézetből :)). A kettővel elég sokat nyomultam, de azt se tudom mi merre hány méter (kis túlzással.) Nálam fix, hogy nem 1024*768, mer pixeles nagyon.
  • WiLDoR
    #55
    hmm..nálam akkor nem tudom mekkora felbontásban megy, de olyan, mintha 640x480 lenne...tiszta pixeles az egész, és szó szerint OCSMÁNY! ha valaki tud rá módot, hogy felbontást lehessen állítani mindenképp írja le ide, mert ettől a pixelhegytől, amit most látok csak a kedvem megy el a game-tól...pedig hogy vártam...mint a messiást... (na mindegy, addig amig nem lesz valami megoldás visszamegyek Freelancer-ezni)
  • Pöty
    #52
    A Civ3-nál se lehetett állítani a felbontást de volt egy sor amit ha az ember beirt az ini-be akkor megtartotta a desktop felbontását. Itt erről nem irnak de azért majd kipróbálom hátha müxik. Bár igazából nem hiszem.
  • Pöty
    #51
    Az van hogy szarok a betük. Nincs optimalizálva a felbontáshoz, ami pedig fixen 800x600 ami finoman szólva rohadt gagyi! Ettől visszhangzik a hivatalos fórum, hogy hogyan lehetett ilyen gánya munkát végezni. Kemény kritikát kapott a játék több helyen is jogosan. Engem speciel a ratyi felbontás zavar, meg hogy a képernyő nagy részét a menüfelület teszi ki.

    Yirzsij: a manual az egyes CD extrák könyvtárában van én kinyomtatom mert anélkül vakon kolbászol az ember. (Meg azzal is mert az is szar). Meg a readme-ben is van pár hasznos infó.

    Érdekes hogy egyes fajok a hegyen termelnek jó kaját de hogy kik ezek és hogyan arról semmi infó.

    Meg minden fajnak más a jó bolygó. Van egy indikátor szines sávokkal ami függőlegesen a levegő vizszintesen a hőmérséklet és azon van egy X. A sweet point, green1, green2 a jó. A többin elég ratyi a bányászat meg a kajatermelés.
  • WiZZaRD
    #48
    pfuuu...ez k nehezre sikeredett...na meg ket het ismerkedes es mar tudok is vele jatszani:-)
  • Pöty
    #47
    Na én egy kicsit már belerágtam magam. A kutatást nem lehet kijelölni csak azt hogy melyik területet milyen arányba fejlessze az ember. A bolygókat a governor magától építi, illetve a DEA-k alá tartozó épületeket/fejlesztéseket csak ő csinálhatja (de csak akkor csinál ha adunk rá pénzt neki). Mindent a pénzelosztással lehet szabályozni. Hiába van 4 kutató DEA egy bolygón ha nem kapnak pénzt kutatásra nincs output. A gépi govenor jó munkásember a rich bolygóimra nem is tett kutatóbázist csak gyárat pedig a psylonokkal megyek. Ezt az állást már kicsit elkurjantottam de ezt ismerkedő játéknak veszem.
    A system hajókat nem kell Taskforceokba tenni de az ürutazó halyókat igen.

    A lényeg a pénzelosztás azzal lehet szabályozni mit csinál a bolygó, de a DEA-kat jobb kézzel beállítani mert a gép nagyon a termelésre megy csak. Persze lehet irányelveket kreálni de azt majd később, egyenlőre örülök ha kiismerem magam :)

    Jó kis játék csak teljesen más mint a többi meg a régiek. A kémek egy kicsit durvák szerintem ennyire nem kellene erősnek lenniük, bár ha belegondolok reálisabbak.

    Na fekszem mert már yoyóznak a szemeim...
  • Dynamic
    #46
    Hol a hozzászólásom,hol a hozzászólásom...?
  • Amero
    #45
    Tényleg rendesen cenzúrázank.
  • Amero
    #40
    Bocs ezt nem írtam, de én az ISO-ra gondoltam.
  • Amero
    #38
    Master of Orion 3 lelőhely van már???
    Ha tud valaki ilyet és ide írja, azt előre is megköszönném.
  • cenobite
    #33
    Warezcenteren van rip, ha valakit érdekel.
  • Pöty
    #32
    Vigyázz ezzel az alig várom dologgal mert én a Freelancer ISO-t kitömörítés után ezzel az "alig várom" lendülettel a rarokkal együtt le is töröltem ugyhogy szedhettem le megint. :/ Most már jobban vigyázok! :D
  • cenobite
    #31
    Hmmm... lehet hogy ismét nem sokat fogok aludni... Most jön!
  • Sephi
    #30
    Nah megyek kiprobalom hatha jo valamire.
  • Pöty
    #24
    http://www.moo3.quicksilver.com
    http://www.orionsector.com
    http://www.apolyton.net/moo3 itt van sok kép meg egy 6 részes leirás
  • Pöty
    #23
    Pontosítok: 7 évet kellett várni rá de asszem 3 éve csúszik a megjelenés. Már a top 10 vaporware listára is felkerült!
  • Pöty
    #22
    Na már szedem én is. :) Mire hazajövök melóból lent lesz.

    Ez egy körökre osztott űrstratégia, az egyes volt a legjátszhatóbb, a kettes is jó volt bár ott ey erős flottával pillanatok alatt le lehetett rohanni a galaxist. Szerintem az egy jobb volt.

    Mi is volt ez a nagy "hejehuja": Hát a játék csúszott 3 évet, nagyon bonyolult lett és komlex (ez király :D) éppen ezért páran lehuzták mert nem birtak belefolyni rendesen.

    Két nagy negatívum merült fel:
    1. A manual kicsit régi és nagyon hiányos.
    2. A játékban nagyon kevés a részletes infó. Pl egyes technológiákról nem lehet tudni mit is csinálnak.

    Majd meglássuk! Van benne 8->16 játszható faj és a régi fajok is felbukkannak elszórva, de őket csak hadi célra lehet befogni (pl. Bulrathi földi harcosok, Darlok kémek)

    Ez egy nagyon kolosszális game, és hihetetlen magas az ujrajátszhatósága mivel tele van tuti ötletekkel!

    Ezt vagy szeretni vagy utálni fogják az emberek, de mi TBS rajongók imádni fogjuk! :)
  • Sephi
    #18
    Igy egy kissebb oszefoglalot irjatok mar mirol szol...
  • WiLDoR
    #15
    email-emre elküldhetnéd a címet, ha szabad. nagyon hálás lennék érte! kapnál neten 20 kör előnyt
  • WiLDoR
    #14
    a MoO 2 volt a legjobb űrstratégia, amivel eddig találkoztam! a végén már 7 ellenséges gép Impossible fokozaton sem volt ellenfél... baz' ha belegondolok, hogy mennyit játszottam vele haverokkal, hugival, csajommal...

    nálam eddig a MoO 2 a best of game, remélem a 3. rész nem fog csalódást okozni!