Master of Orion III.
  • Pöty
    #64
    1024*768? A játék lockolva van 800x600-ra gyárilag, ezért a laptoposok meg a TFT-sek vissza is küldték a feladónak. Egyébként tényleg ugy néz ki nálam is mintha 640x480 lenne. Egy stratégiai játéktól elvárja az ember hogy átlátható legyen és min. 1280x1024-es feébontással is menjen.

    Egyébként én már átlátom a játékot és őszintén szólva el van cseszve rendesen. Elég átláthatalan a termelés (a kutatás még ok). Sehogy nem birom felfogni hogy egy adott technológiájú hajó termelése mitől lesz drágább idővel mikor a fenntartást a pénzből vonja. Egy kolonizáló hajó 800 termelési pont mondjuk, aztán 20 kör múlva mikor ugyanúgy van elég nyersanyag meg minden már 1K fölé is megy és a technológiát még nem is javítottam.

    A legszörnyűbb az egészben hogy már a fajválasztásnál homályos hogy melyik tulajdonság mit is takar éppen. A jó stratégia az ahol az ember tudja a számokat pörgetni az agyában. Itt csak az elvet tudja állítani aztán a gép leegyszerüsítve a dolgot kiszámítja a rejtélyesen bonyolult módszerével. Mi meg csak saccolni tudjuk az eredményt.

    Ahhoz hogy megnézzem mikor készül már el a hajó minimum két menüvel beljebb kell mennem, ahelyett hogy a bolygóra kattintva kiirná. Pedig grafikusan még jelöli is!

    Aztán hogy a bányászati pontok és a termelési pontok arányából + a termelésre fordított támogatás%-okokból hogy számítja ki a pontos termelési értéket az rejtély ismét.

    Meg a diplomáciában is az a sok fokozat hogy milyen hangnemben küldöm el az üzenetet... undorító. A gép először alázkodva kéri hogy kössünk kutatási szerződést majd leszögezi hogy kerekedelmi szerződést kötünk. Idegbeteg vagy mi?

    Azért szerintem jó játék ha valaki túlteszi magát ezeken vagy ESETLEG megérti a számokat is... még van mit megismeri rajta.