Akváriumosok!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
és most próbálkozok(Sera 70W)
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
nélkületek már 1 halam se lenne😄
Sürgõsen ellenõrizd, hogy mennyi a hõmérséklet! Magasabb hõmérsékleten kevesebb az oldott oxigén, fokozottabb oxigénpótlásra van szükség.
Mondjuk ha elevenszülõ fogaspontjaid vannak, azoknak bõven jó a 22-24 fok, 30 nekik már extrém sok.
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
a légpumpa jó!!
mik lehetnek még??
Magyarul: fuldokolnak a halaid!
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
a halaim fent úsznak a víz tetején(nagy részük)
a szûrõ normisan mûködik!
mi lehet a gond?
direkt iylen célra,mindennap 4-5x adok nekik 1 kicsit enni direkt erre a célra kifejlesztett ivadéktápot
nahh a szülõszoba 1ilyen 10x 10es kocka
abba van 7kishal(a nagy akiba vannak)
d eha egy nagyobbacska befõttes üvegben lenének (nagyobb hely lenne) akkor gyorsabban növekednek... nálam a 98 literben szinte 2-3 naponta látható a növekedés mértéke...
www.koleszafoto.hu
hogy hogy léccik rajta hogy szülni fog lassan?
valamivel jol megkéne takarítanom a szûrõt is de fogalmam sincs mert csomo az olyan hely ahol nem férek hozzá és akkor ujra elszaporodik a téma az akváriumban. ha valaki ért hozzá s tudna nekem tanácsokat adni s segíteni létrehozni egy szép akváriumot a mostani helyett megköszönöm. ha kényelmesebb a beszélgetés akkor megadom az msn címem. köszönöm
„Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat” Albert Einstein
-etesd õket rendszeresen lehetõleg naponta 3-4 szer csak keveset adj nekik és picire õröld az eleséget...
-nem árt minimum két naponta vízcserét tartani!!! Lehetõleg a nagy aksiból szívd le a vizet (remélhetõleg ott jó minõségû beállt vized van)
-vigyázz a kicsikre a vízcserénél mert õk hatványozotan érzékenyek...
most hirtelen ennyi jut eszembe...
- ja és lehetõleg ne hüljön nagyon le a vizük! legyen fényük is de tûzõ napon NE legyen!
www.koleszafoto.hu
Vannak új diszkoszaim!Pénteken hoztam õket, gyönyörû szépek: 2 db Red Melon és 2 db Leopárd Diszkosz.Még kicsik, 1-2 hónaposak, de nagyon jól érzik magukat máris, kajálnak is rendesen.Így most már 8-an vannak.
Érdekes, hogy ezek a kicsik még mindig csipkedik az egy nagy öreg kék dizsónak az oldalát.
Ez ugyebár azért van, mert a szülõk a bõrükön keresztül kiválasztott anyaggal táplálják pár hétig a kicsinyeket.Nagyon érdekes, még sohasem láttam ilyet,csak szakkönyvben.Namost, a nagy nem választ ki semmit sem, a kicsik meg hozzá vannak szokva még mindig ehhez a táplálkozási formához.Baj nincsen, mivel már falják az eleséget, csak nagyon érdekes dolog.
Képek majd késõbb...
Hagyd õket növekedni, legalább pár hétig, amíg meg nem nõnek eléggé, különben a nagyob halaid (ha vannak) megeszik/megehetik õket.
Én pl most benne hagytam a szülõ guppit az aksiba mert most kevés volt belõlük és nem bántották a piciket... sem a guppik sem a nagy harcsám sem az anci sem a karmosbrekusz nem eszi meg õket
www.koleszafoto.hu
mit adjak a ma születet Black Mollyiaimnak enni??
képzeljétek 1 szülésre szült 7et😄
most olyan happy vagyok
az akvarista.hu oldalt nézted már? Rengeteg kérdésre választ kaphatsz és az a fórum aránylag pörög! Ha gondom van vagy kérdésem, álltalában oda fordulok... nagyobb eséllyel kapok kielégítõ választ... ide azért kezdtem el írni hátha feléled poraiból... és valamennyire beindult de most ismét hanyatlik 😞
www.koleszafoto.hu
Meg kéne nézni, hogy mik az algák életfeltételei és abból kivenni néhányat.
Az elején sokat küzködtem én is, de most már rendben van.Gyakran kell a részleges vízcserét alkalmazni, illeve a fényt kell beállítani.
A tippem (ami nálam bevált):
Tekerj alufóliát a fénycsõre, de úgy, hogy maradjon közte rés, magyarán ne az egész csövet tekerd be, hanem "szalagosan".
Nekem így bõven elég fény jut a növénynek+halnak, de annyi már nem hogy az algák túlságosan elszaporodjanak.
És ismétlem: GYAKORI VÍZCSERE. Ez két-három hetente, de inkább kéthetente legyen!.Egy idõ után teljesen eltûnnek.
Az algaevõ halak, meg nem tudnak -szerintem- annyit enni, hogy tiszta maradjon.
Részleges vízcserénél, a víz kb. 25-30%-át kell leszívni, majd a tiszta friss vízbe -ha akarod- vízkezelõt vagy fertõtlenítõt (nem hypot!<#vigyor>#vigyor> ) önteni.
Nekem minden tiszta alga.tehát a kavicsok meg a növény is.de az egész növényt ellepte már pedig elõtte is foglalkoztam vele de csak csak maradt a dolog.
mi lenne ha sok sok nõvény lenne az akváriumban???tönkremenne az összes szoval szeretnék egy szép akváriumot de nem tudom hogyan ezekkel a problémákkal.
egyszer csináltam már olyat is hogy cakk um pakk az egész akváriumot kiürítettem és kipucoltam de visszajött a dolog.
Mi legyen?
„Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat” Albert Einstein
a Black mollym már vagy 2hónapja terhes(nagy a a pocija) de nem akar szögeltesdni-->pedig már úgyvárom a kishalak érkezését
már megvettem hozzá mindent(szülõszoba stb) de most is csak nyugottan úszkál.
hány black molly érzi magát jól 1 25literes akiba?? Milyenek legyenek az arányok?? Embarassed
Ui. Boccsa a sok kérdést csak még kezdõ akvarista vok
nekem még az akvárium inditásakor jelent meg a szõrös izé<#vigyor>#vigyor>letépkettem azokat a leveleket a növényrõl és azóta hálisten nem jött elõ
És ajánlom olvasásra az akvarista.hu fórumot... sok tanácsot találsz, csak vigyázz mert vannak nem túl okos hozzászólások is...
ha teheted (bármilyen jellegû problémáról is legyen szó) semmi vegyszert ne tegyél az aksidba!!!
www.koleszafoto.hu
KATT
www.koleszafoto.hu
Van egy 54literes akváriumom és már régóta "küzdök" az algákkal konkrétabban a fonalalgával. Nagyon gusztustalan lett tõle a víz meg minden egyéb...a nõvény is tönkrement. Mi lehet a baj? Az a baj hogy emeleten van a cucc és túl meleg van neki vagy nemtudom. Kaját nem sokat adok a halaknak hogy amiatt lenne a baj. Van ugy kb.25 halam: Ékfoltos razborák, neonok, sherpa lazac, zebra dánió.
Én is szeretnék egy olyan szép rendezett akváriumot mint a lentebb látható képeken...sok nõvény kavicsok egyszoval összahang.
Segítségeteket elõre is nagyon köszönöm!!!!!
www.koleszafoto.hu
azt hiszem már linkeltem ide, de a galériámban megtalálod... az akvárium mappában...
de kicsit már máshogy néz ki... most szeretném átrendezni ill. profi módon megcsinálni...
www.koleszafoto.hu
(ha nem idegesítelek fel küldhetnél 1 képet az akidról)
www.koleszafoto.hu
www.koleszafoto.hu
www.koleszafoto.hu
Ez egy komplett szett volt, belsõ szûrõ, vízmelegítõ,világítás,háttér.Asszem ennyi.
Max annyit lehet tenni, hogy ikrarakás vagy szülés elõtt áttelepíted egy különálló kicsi medencébe, ahol nyugalma van.
Amióta ez az új aksim van, még nem szaporodott egyik sem.Fõleg nem a diszkoszok...
De a réginél tudom, hogy átraktuk egy másikba.
Viszont van egy tippem: túl korán kezdték a szaporodást, és abba haltak bele.
Egy dolgot tehetsz: elkülöníted a hím és a nõstény példányokat, amíg legalább 6-8 hónaposak nem lesznek a nõstények, és csak akkor párosítod õket.
A másik tippem: valószínûleg erõsen beltenyésztett halaid vannak, ezek nem valami masszívak. Próbálj külön halastól venni hím és nõstény egyedeket, vagy ugyanattól, de a hímeket fél évvel késõbb.
nekem idõs halami nem nagyon vannak, voltak mert folyamatosan eladttam a kifejlett példányokat...
ami ezt illeti: "(kössz a segíccséget:@)" erre csak annyit tudok mondani h én speciel nem ültem a gép mellett egész nap mert dolgom volt... de szerintem nem is nagyon tudtunk volna segíeni a lelki támaszon kívül....<#rolleyes>#rolleyes>
www.koleszafoto.hu
mért hal bele minden guppim a szülésbe????
eddig 4guppim halt meg szülés közbe
mért van ez???
van 01 nagy gondom az 1ik guppim elkezdett szülni de haldoklik😞
sztem 5perce belül meghal
mit tegyek hogy tudom kipaszírozni belõle a kicsikeT???