Akváriumosok!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
születtek Xifójaim
és kinõtték a szülõszobát
úgyhogy különválasztottam õket a mollyktól,2befõttesüvegbe(a normál befõttesüvegméret)
mi a teendõm vele?vízcsere stb
nincs a befõttesüvegbe semmi csak a halak
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Black Molly az már van otthon, de annyira unalmas az egyszínû 😊
Plattiból is van vörös-fekete pöttyös, nagyon szépek.
KoЯn
nekem a sima 1xû black molly jobban teccik
hyogy tudok képeket beraknni?
a guppiman átraktam 1 befõttesüvegbe mert elég nyugtalan volt
és átlátszó váladékot engedett ki a fenekén
szülni fog???
Korábban lefotóztam az egyik dalmata-mollyt, annak beszúrom a képét. Most is ilyeneket vettem, és 2 alapszíne fehér.

KoЯn
mennyi pénzt hagytál ott?
milyen fajták?
KoЯn
A Juwel még mindig nem válaszolt, bár az utóbbi napokban nem volt idõm felhívni õket.
A halakkal már más van.
Elkövettük a hibát - persze egy ilyen vészhelyzetben nem arra figyel az ember -, hogy az új aksit sima csapvízzel töltöttük meg, mert hirtelen kellett mindent csinálni, sürgetett az idõ, stb.Ugyan fel lett töltve Aquatannal meg minden szarral,de sajnos kell még idõ.
Apám be is rendezte,mire hazaértem,de a diszkoszokat nagyon nagyon megviselte.
A három Botia már elpusztult, illetve egynek még kell lennie,de nem találjuk...
A kicsi diszkoszok már kezdenek jól lenni, de az öregebbek még nagyon sötétek és csúnyák.Nem is nagyon esznek második napja...
Húhhh...a neheze szerintem még most jön.De hát kinek van otthon még egy 200 literes aksija és kinek van arra ideje, hogy ha ömlik ki a víz a lakásába, akkor okosan gondolkodjon?
Annyit tehetek, hogy várok.Majd az idõ megoldja.Újra be kell állni a víz biológiájának, meg kell szokni az új környezetet.
De azt látom, hogy sokkal szebb ez az aksi, ráadásul nagyobb is.Képeket majd csak akkor mutatok, ha normálisan kezd kinézni.
www.koleszafoto.hu
Az az akvárium 13-14 év múlva kezdett ereszteni, de az sem úgy, hogy egyik pillanatról a másikra azonnal kifolyik...
Ugyanezt mondta ma egy kedves akvarista ismerõsöm is, hogy az Õ kézzel ragasztott, primitív aksiját is 10-15 évvel késõbb kellett szemétre dobni.
Akkor hogy is van ez a Juwel?
Tudjátok, az a legrosszabb, amikor egy általatok megbízható és hosszú idõn keresztül bevált márkában csalódni kell.A mai világban - úgy tûnik -már a nagy múltú márkákban sem lehet bízni, kezdenek "elgagyisodni" és kínai tömegtermékké válni.
Beszéltem ma a Juwel magyarországi forgalmazójával, meg kell mondjam elég visszataszító nõi hang mondta ugyanazt, amit az egyik viszonteladó, hogy "ilyen kizárt dolog, hogy megtörténjen egy Juwel akváriummal"
Hát akkor én leszek az elsõ aki megmutatja nekik...
A lényeg,megígérte hogy visszahív, azóta is hív...
Holnap újra felveszem a kapcsolatot velük.Ma átnéztem, sem repedés, sem karcolás, sem semmi nyom nincs rajta, egyszerûen levált az alja.Megpróbálta rám fogni, hogy én tettem tönkre, mikor megmondtam, hogy ha 3. éve állt ugyanazon a helyen, és ugyebár nem mozgat az ember egy teli akváriumot, ami mellesleg vagy 300 kiló, akkor hogy tehettem volna én??
Tipikus, ha baj van, akkor már le vagy sza*va, ha venni akarsz, akkor meg öt percenként hívogat, hogy mikor hozhatja...Nem ez az elsõ hely, ahol ezt tapasztalom.Kíváncsi lennék, ha én így bánnék a pácienseimmel, akkor mit szólnának...
Már ajánlották, hogy ha sokat kekeckednek, menjek a fogyasztóvédelemmel oda.Én nem bántani akarom, sem okolni, hanem segítséget kértem tõlük.Már eleve az gyanuús, hogy nem azt mondta, hogy hozzájuk vigyem be, majd elintézik, hanem keres valakit/valakiket ,akik meg tudják csinálni.
Persze ha 50 ezer lesz, akkor asszem felejtem.
Ja, és még valami.Ugye, ha egy aksi kezd ereszteni, azt nem úgy csinálja, hogy EGYSZERRE elkezd orrán-száján ömleni, hanem kéne valami elõzetes nyomának lenni.Kicsit csöpög, esetleg spriccel...párásodik vagy nedvesedik alatta, de nem EGYSZRRE KIFOLYIK!.Nem is értem.
Az új aksi beüzemelve, úgy néz ki, nem sokat vesztettem, talán egy Botiát.De reggelre kiderül.
Máskor szívesen rákeresnék neked, de most sok a melóm+elég nagy vagy hozzá h megtaláld egyedül annyi segítséggel h hol keresd<#vigyor>#vigyor>
www.koleszafoto.hu
Én speciel biztos nem tennék mûnövényt és piros kavicsot az akváriumomba... én a természet közeliséget kedvelem... de ha neked teccik és az élõlények is jól érzik magukat akkor nincs vele gond...
www.koleszafoto.hu
ez hogy mûködik???
És jól megy a xifókhoz meg a plattikhoz <#idiota>#idiota>
KoЯn
bocs<#whatever>#whatever> De te nagyon készenvagy <#vigyor0>#vigyor0>
Azokat a petéket amiket lerakott szerintem már nem nagyon tudod megmenteni... nem volt soha petézõm, de úgy emlékszem valami olyat olvastam h be kell teni nekik valami csövet amire petéznek és akkor a csõvel eyütt át tudod menteni....
de akvarista.hu fórumon a harcsáknál biztos találsz rá választ...
www.koleszafoto.hu
(páncélosharcsa,betta
már csak 2van
KoЯn
mermingyá<#szomoru1>#szomoru1><#szomoru1>#szomoru1><#violent>#violent><#pardon1>#pardon1><#wow3>#wow3><#help>#help><#help>#help><#help>#help><#help>#help>
Tartok tõle, hogy ez csak átmeneti megoldás lehet, de ha garancia már nincsen rá, akkor veszteni akkor sem veszthetsz vele semmit.
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
Kösz a segítséget!
Nézd meg ezt légyszi, ilyenem van...vagy volt...
Van ez az alsó fekete "díszléc" vagy inkább az összeillsztés, ahol eresztett.Ha megnyomtam ujjal, elállt.Valszeg az évek alatt kikezdte valahol a víz+nyomás.
Most épp a sódert merjük ki belõle, aztán remélem holnap el tudom vinni.
De nem nagyon értem, hogy mi történhetett.
nem tudom ekkora aksinál mi a helyezet de szerintem ha az üvegnek semmi baja akkor érdemes újra ragasztani... csak kérdés ekkora üvegfelületnél megtudod e rendesen oldani odahaza...
www.koleszafoto.hu
Felhívtam a Camponában egy boltot, õk 1 évet adnak rá, de úgy emlékszem, hogy vagy 5 vagy 10 év van rá,de nem biztos.Majd holnapra kiderül.
Kéredzték, hogy nem sérült-e,nem repedt-e, nem szándékos-e.
Mondom, ha már harmadik éve állt ugyanazon a helyen és tegnap sem volt még baja, akkor, hogyan sérülhetett volna meg...idióták ezek.
Nem azzal van bajom, hanem, hogy mit tegyek?Azért kérdezem, mert a Juwelt akkor is felhívom holnap, de ha nemleges válasz lesz (remélem csak nem), érdemes rgasztattni? Vagy van valami javítási mód?
spam. sry
Nem irigyellek 😞
az akváriumon kívûl semmilyen kártérítést ne varj... (a bútorokban és egyebekben keletkezett károkért nem vállalnak felelõséget...)
Annó adtak rá valamilyen garanciát?
www.koleszafoto.hu
Szerencsére nagy veszteség egyelõre nem történt.A bútor elázott, ruhák, stb is, de azok kiszáríthatók.A számítógépet idõben kimentettem, van lába is, nem ment bele víz.
De ha egy órával késõbb kelek vagy netán szétrobban az aksi, akkor nagyon nagy baj lett volna.180 liter víz ment volna el a szobában...
Ezért még fizetni fog a Juwel!Nem fogom annyiban hagyni.
A legjobb, legminõségibb,stb, és sajnos ezekhez mérten az ára is magas volt...ma sem olcsóbb persze.
Tegnap este még semmi baja nem volt, semmi nyom, semmi nem volt rajta, megetettem õket, villany kikapcsolt, alvás.
Ma reggel meg ez.
Olyan dolog történt ma reggel, amit egyikõtöknek sem kívánok.
Reggel 7 körül vízcsobogásra ébredtem.Átszaladtam az akváriumhoz és látom, hogy ömlik a víz!
A Juwel Vision 180-asomból csordogál a ragasztás mentén az sló részen a díszlécnél és a matricánal, elöl-hátul a víz.
Ne tudjátk meg milyen pánik volt rajtam.Kábé egy óra alatt sikerült megmentem a halaimat+növényeket és a víz több mint felét vödrökbe+hórdóba.
Kábé 20-25 liter víz folyhatott szét a szobában.Takarítás még most is tart.
Részletek késõbb, most nagyon fontos kérdésem lenne:
Az aksit a Pozsonyi úti Juwel boltban vettük 3 éve.Ma felhívtam az összes vasárnap is nyitvatartó boltot, egy-két helyen azt mondták, hogy "ilyen nem fordulhat elõ Juwel aksival,mivel ez a legminõségibb"...
Szarok rá, majd elintézem velük.
Van-e valami lehetõség akvárium javításra, érdemes-e egyáltalán, és tudtok e segíteni nekem, ajánlani, stb.
A Juwel magyarosrszági forgalmazóját csak holnap tudom hívni (ma vasárnap van), remélem a halaim kibírják holnapig.
Holnap úgyis hoznak egy másikat, már megrendeltük,de ezt sem akarom és nem is fogom kidobni.
És bocs ha esetleg a lelkedbe gázoltam...
www.koleszafoto.hu
Miért???
www.koleszafoto.hu
KoЯn
mert az anci mindig megeszi!!
van 1 ilyen szülöszobám,abba át tudom rakni??