Akváriumosok!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Editthy
Azért, ha van valami mozgás, páran olvassuk <#vigyor3>

www.koleszafoto.hu

OrioN the S
naja :\

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Firerock
ltáhatod miylen aktív
utolsó hsz:2007. feb. 23

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

OrioN the S
upp!!

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Marki
majd lesz, ha nagyobbak lesznek, most még alig látszanak.

KoЯn

Editthy
fotó nincs? Érdekelne 😊

www.koleszafoto.hu

Marki
Azt hiszem, biológiai csodáról számolhatok be.
Az uncsiméknak születtek xifó-guppi "hibridek". A hím guppi állandóan a nõstény xifónak udvarolt, de azt sosem gondoltam volna, hogy közös utódaik is lehetnek.

KoЯn

redbull0304
Sügeresik itt valaki? Vagy diszkosz?

hell itt mindenki csak trópusi hallakkall foglalkozik,tengeri halállomány van vkinek,?

Denisse91
Betta hal

In Trance We Trust (L) GDJB (L) M.I.K.E. (L) ASOT (L) #trancefamily http://twitter.com/nojikacz

Denisse91
Sziasztok! Tudtok egy két jótanácsot adni a gondozásáról?

In Trance We Trust (L) GDJB (L) M.I.K.E. (L) ASOT (L) #trancefamily http://twitter.com/nojikacz

Marki
Ja, hát 80 literesben jobban megnõnek.

KoЯn

Dawe13
Ez a rücskösfejû!!😛
Nekem is van 1db csak 3szor ekkora!😄

via_mala
Algaevõ néven is ismeretes. Nevével ellenétben azonban nem csak az algát fogyasztja, hanem gyakorlatilag mindent, így tubifexet is, és ha alkalma adódik rá, akár az elhullott halak tetemeit is megcsócsálja.
Hasznos tagja az akváriumnak, érdemes beszerezni egy-két darabot minden medencébe.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Hali,segítséget kérnék üveggarnéla szaporításában!Ha valaki tud segítsen

Marki
Marki
Mindig az akvárium méretéhez megfelelõ nagyságúra nõnek. A "nagy" ancim 12 centi körül van. Korábban 2 volt, az egyik megdöglött, és ezért vezzet másik kettõt, kicsiket. AZt hittem, a másik nagy is el fog pusztulni, de még él, és virul, pedig lassan 6 éves lesz 😊

A fenéktisztítók meg elég aprók.

KoЯn

Dawe13
Kérdés! milyen hal az anci??😄😄😄😄

Editthy
Uhhh 57 lityóban 3 anci mellet 4 fenéktisztitó???
Nekem 90 literben van kisebb halak melett 1 nagy Hoplosternum thoracatum harcsám és egy anci...és egyfolytában kergetik egymást...

www.koleszafoto.hu

Marki
Kár, hogy ilyen kevés az elevenszülõ hal 😊
Az ikrásokkal csak a baj van..

KoЯn

Dawe13
harcsa nem hatcsa 😄😄😄😄😄

Dawe13
Aha. Az enyém 80 literes,benne 1pár xifó,vagy 10 guppi (3nõstény)
2neon,1 szumi (majd lessz párja,ha lessz pénzem😛),2 dominóhatcsa,1 alganyaló......asszem ennyi

Marki
57 literes, van benne rengeteg xifó meg platti (egy nagy nõstény most készül kipurcanni 😞 ), 4 molly, 3 anci, és 4 fenéktisztító harcsa.

KoЯn

Dawe13
oksa😊
Amúgy hány literes az akváriumod és mien halak vannak benne???

Marki
Szerintem mindegy, úgysem lesz ott sokáig 😊
Max egy bújkáló lehet benne a kicsiknek

KoЯn

Dawe13
Nekem most fekete a foltja!!!
De azért a biztonság kedvéért különraktam!!!
Amúgy ugye jól tudom hogy nem kell belerakni semmien díszt vagy ilyesmit😊

Marki
A hasán látszik, bár sosem lehet elõre tudni.Raktam én már át black molly-t külön elletõbe, amikor már óriási volt a hasa, aztán 8 napig nem ellett. Visszaraktam, erre másnapra megellett 😊

A hasuk végén van egy "terhességi folt", ha annak a színe megváltozik, akkor rövidesen szülni fog.

KoЯn

Dawe13
Csá! Az egyik guppim terhes!<#smile> A kérdésem az lenne,h. áttegyem 1 másik akváriumba? És hogy lehet megállapítani hogy még "mennyi ideje van hátra"???
Elõre is köcce!

lenne egy kérdésem.vannak olyan halak amiket lehet akváriumban tartani és uv reagánsak?köcce a válaszokatr elõre is.Ádám

p5bdeluxewifi,c2d e6600,2gcorsair,8800gtx www.myspace.com/lifemaster

via_mala
Valószínûleg az a vízösszetétel, ami a xifóknak még jó, a sokkal érzékenyebb neonhalaknak halálos.
A víz hõmérséklete, PH-értéke és keménysége a három kritikus szempont. Ezeket minden esetben meg kell nézni új hal betelepítése elõtt.

A xifók pedig nem olyan agreszívek, de lehet, hogy az egyik hullát megeszegették, de az is lehet, hogy beszorult szûrõ mögé, vagy valahová.
Perse ha nagyon ki vannak éheztetve, akkor elképzelhetõ, hogy támadnak. De a neon elég fürge, nem hiszem, hogy 2 óra alatt sikerülne elcsípniük. Persze ha egy 20 literes akváriumban van 40 xifó, akkor már megint más a helyzet.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Marki
Nekem a guppikat tették el láb alól.. :/

KoЯn

Dawe13
ok. kössz! akkor megmondom neki! de tényleg fura eset....<#confused><#confused><#confused>

Firerock
sztem ez 1 különleges eset
ha a neonokkal ilyenek akkor a többi hallal is ilyenek lesznek!!
szóval Xifó KUKA😊

Dawe13
Sziasztok!! Azért írnék, mert történt nõvéremmel 1 fura eset........
vett 6db neonhalat,és berakta a xifókhoz az akváriumba....
2óra hossza mûlva 5 neonholttestet emelt ki,és 1 nyom nélkül eltûnt.....
Lehetnek ilyen agresszívak a xifók???? És ha igen,mi lehet ennek az oka??? Nekem is vannak xifók+neonok 1 akváriumba,de nem bántják egymást......

Marki
Hát nem tudom, nekem csak a xifók zabálják meg a kicsikat, de úgy hallottam, mindegyik hal befalja.

KoЯn

Firerock
helóóó
berakhatok 1 10literes akváriumba újszülött xifók mellé 1 nagyoon békés szülni készülõ ezüst mollyt?

Marki
Nah; vettem 10 kis plattit, és 4 xifót. Ezekbõl 2 (elvileg) zöld. De olyan színtelenek, mint a guppik.
Eredetileg ugyebár a mexikói kardfarkú hal zöld színû, csak, mióta akváriumban is tartják, és tenyésztik, piros lett.

KoЯn

az a baj, hogy nincsen boltja,de itt mindent meg lehet nézni:http://www.akvariumshop.hu/
Firerock
sztem a személyes vásárlás 1 kicsit megnyugtatóbb és bztonságosabb is
szóval szerintem menny el és vedd meg😉

Sziasztok!

Érdekelne a véleményetek az AKVÁRIUM SHOP-ról. Szeretnék venni akváriumot (JUWEL Rekord 110) interneten, csak attól tartok, hogy nem azt fogom megkapni, estleg minõségben, mint amit kinéztem. Vásárolt már valaki interneten keresztül akváriumot? Mit tapasztalt?
Marki
igen, a vízoszlop nagyságától függ, én már láttam akkorát, amelyik legalább 40 centi volt.. Nem a legszebb látvány.. 😊

KoЯn

Editthy
szerintem attól is függ hogy mekora aksiba kerül és hány hallal van együtt tartva, láttam belõle tenyérnyi nagyságút is...

www.koleszafoto.hu

Marki
Nekem 10-12 centi körül van, és már megvan 5 éve. Nagyon szívós fajta 😊

KoЯn

Editthy
Ja ja, úgy lõ ki mint egy rakéta<#nyes> nekem csak kézzel sikerült kiszednem nagytakarításkor... de nem volt egyszerû hadmûvelet...
kiváncsi vagyok mekkorára fog nõni... 6-7 hónap alatt kb a duplája lett...

www.koleszafoto.hu

Marki
Igen, elõfordul. A fenéktisztító harcsákat is szokta kergetni.
Amúgy azért neveztem el õket ostobáknak, mert órákig lehet velük szenvedni,a mikor kiveszem õket az akváriumból.
Mindaddig mozdulatlan, ameddig oda nem érek a hálóval, és ahogy hozzá érek, villámgyorsan eltûnik 😊

KoЯn

Editthy
Én most eléggé ideges vagyok az enyémre mert elkezdte piszkálni (csipkedni, kergetni) a harcsámat... pedig egyelõre még kissebb nála... Az anci is területfoglaló lenne??? Van tapasztalatod ilyen téren?

www.koleszafoto.hu

Marki
Én csak az ancikat neveztem el ostobáknak 😊

KoЯn

Editthy
Az elõbb említett megboldogult brekkancsomat Mikulásra kaptam a páromtól, így lett Miki a neve 😊
Az övé lehetne JOLÁN<#hehe><#nyes><#vigyor><#vigyor3><#vigyor2><#hehe><#hehe><#taps><#rolleyes><#hehe>

www.koleszafoto.hu

Valentino
Egy barátom szeretne venni egy halat és most nagy dilemmában van, mert nem tudja hogy mi legyen a neve. Bár nem hiszem hogy valaha is hallgatna a nevére a halacska, de ez fontos a barátomnak 😊 . Adjatok pár tippet, ami szerintetek jó halnév. Béla és Némó már kilõve, az nem tetszik neki.

"A lelki béke abból származik, ha megértjük és elfogadjuk, hogy kevesen látják pont olyannak a világot, mint amilyennek mi."

Editthy
Részemrõl nem volt kedvem írni... Miki az örök békamezõkre távozott 😞

www.koleszafoto.hu