4315
  • Joey
    nade az én problémám még mindig gondos:) ezen nem tudsz segíteni??köszi
  • SacroSanctus
    Hoppá véletlenül elírtam a Man'O'War hpja nem 150,000 hanem 'csak' 15,000 :)

A file neve egyébként Ships_init.c és a PROGRAM\Ships könyvtárban van.

Csak írjátok át a sort:

refShip.CanEncounter = false; -ról
    refShip.CanEncounter = true; -ra.

Több Man'O'War van (angol, francia, spanyol, stb), szóval ha mindegyikkel akartok találkozni akkor mindet át kell írni.
  • SacroSanctus
    Na most fejből nem tudom, hogy melyik, de van egy file, amiben be lehet állítani, hogy találkozhass-e Man'O'War-okkal a nyílt vizen (mármint ellenséges flottákban) vagy ne.
    Én személy szerint nem vesződtem a kereskedelemme, hanem mindig próbáltam tengeri csatákban ellenséges hajókat elfoglalni - mindig egyre jobbakat. Ami nem kellett azt eladtam (egy ilyennel több pénz jön be mint több órányi csempészéssel). Aztán így kb másfél-2 óra alatt szerez az ember egy battleship-et utána pedig kezdődhet az idegtépő kűzdelem egy Man'O'War elfoglalásáért, aminek ugye 950-1050 legénysége van, 100 ágyúja, meg 150000 hp-ja, szóval elég kemény dió, de ha sikerül, akkor utána már nincs, ami megállítsa az embert.

Ezalatt nincs is nagyon sok skillre szükséged, csak a csáklyázó skilleket kell maxra vinni, meg lehetőleg a közelharciakat, utána meg ha megvan a Man'O'War, néhányat rányomsz a viharhajózásra és akkor meg már annyi skilled lesz utána amennyit csak akarsz.
    Ez persze sima battleshippel is működik csak úgy kicsit lassabb meg gyakrabban kell javítnai mint a Man'O'War-t.
  • Joey
    megtaláltam hogy hol kell a képességeket növelni..én marha..vagy 29 pontom volt..és már majdnem mind emgvan:) na ost már csak a greenfortban raboskodo ürgét kéne előkeríteni hogy hol van...
  • Bat
    Hát igen, megcsáklyázod jól
  • Joey
    hl találtad meg azt a seggfejt??? azt akit kikéne hozni a börtönből de nincs ott...
  • Joey
    jólvan
    mert én ezt a fasz hapsit nem találom..
  • Realtibi
    Joy mindjárt megcsinálom a gyerekrablósat de el akaok fogni 1 krapeket /remis/ ott van Kokerón csak elmegyek aztán kideritem azt az ügyet aztán megcsinálom a gyerekrablósat ,oksa?
  • Realtibi
    aztán hogyan szedted el a manofwart?????
    legyözöd a szigetnél a hajót aztán elviszed????
    én már 1 x végigvittem de én nem vitten el a hajót hanem bementem a szigetbe
  • Joey
    na most odáig eljutottam hogy egy bizonyos farther jerald adott egy levelet, amiben az van hogy a greenford börtönében van a fogoly. namost greenford börtönében a hugyszag és patkány kivételével senki sincs..egy faszkalap álldogál de az azt mondja, hogy ha nem tisztulok, levágja a fejem, újra segítséget kérek, inmár másodszor..így a vége fele már elég vontatott a játék, és nagyon nehéz..mitévő legyek?
  • Joey
    a börtönben egy lélek sincs...főleg az a pirosruhás faszi sem, probáltam hogy visszamegyek ahol ezt a keresést rámbyzták de semmi? most hogy tovább?:)
  • Bat
    Én annó amikor greenfordot kellett támadni, pár hónap
    után folytattam csak a játékot, és visszatöltve nem emlékeztem, hogy még vissza kell menni a világítótoronyhoz.
    Úgy nekiestem greenfordnak, csakhogy az sérthetetlen volt, amíg a világítótoronynál nem vagyok, ezért aztán csak lestem, hogy a legénységet tudom ölni benne, de a vár maga nem sebződik. Na, ott párszor megfeküdtem mire 10-re redukáltam a legénységet, aztán utánna jöttem rá, hogy vmi hiányzik, mert az uccsó 10 embert már nem lehetett megölni.
    Közbe a többi hajómon a tisztek sorba lépték a szinteket.
    Miután a világítótoronyból visszamentem, egy sortűzzel bevettem a már előzőleg szarrá lőtt erődöt
  • Bat
    Ezzel csak az a baj, hogy ha jól emléxem a manowart csak a végén szerzed meg...
    Ha az embernek már Battleshipjei vannak és volt annyi skillpontja, hogy azt vihahajózásra fecsérelje, akkor már nem nagyon sirdogál a tp miatt :))
  • Joey
    na ott vagyok hogy a pirosruhás pasast a grenforti börtönbe bezárták, de ott nincsen senki...a faszi sem..hova tünt?!
  • Joey
    és a templomos?vhogy nem lehet oda még1x bemenni?mert az szó mi szó, még mindig kérdőjel..azt is megnézed nekem?köszi!
  • SacroSanctus
    Itt egy tipp a tapasztalati pontokhoz:

Szerintem az egész játékban a legyorsabb tapasztalati pontszerző lehetősség a viharban hajózás.
    Na persze nem valami kis tutajjal amit egy nagyobb hullám ripityává zúz, hanem egy Battleshippel, de persze a legjobb a Man'O'War-al.
    Ez utóbbi szinte alig sebződik, pláne ha megvannak a viharhajózási skilljeid. Csak keress egy jó kis vihart (ne tornádót), menj egyenesen a közepébe vond be a vitorlákat és álldogálj kicsit a viharban, így a vitorlák nem, csak a hajótest fog sérülni, az pedig egy jó viharhajózási skillekkel rendelkező kapitánynál, ha egy Man'O'War-t kormányoz akkor minimális, és kb 10 másodpercenként jön olyan 8-10ezer xp, ha jól emléxem (lehet, hogy mégtöbb, már régen nem játszottam).

A második leggyorsabb mód szerintem az erődők megtámadása, legegyszerűbb és leggyorsabb egy Man'O'War-al, de Battleship-pel se nehéz.
  • barret
    Ez a game hihetetlenül király!!!! Nekem a stílusban ETALON és azt hiszem az is marad.
  • Realtibi
    megkerestem az utolsó leirásom jó elvileg most néztem egy fórumon
  • Realtibi
    A gyerekrablós küldetést Redmondban a papnál lehet folytatni.
    Előfeltétel a megfelelő reputáció (ha nincs akkor adakozni kell).
    A papnál először egy másik küldetést kell megcsinálni (álhírek a greenfordi papról). Ezután kapsz egy levélkézbesítési küldetést, ami később összekapcsolódik a gyerekrablós küldetéssel
  • Realtibi
    nem találtam a gyerkőcöket a szigeten de te elvileg megtaláltad

a gyerekcsempészek rejteke ott van falasi de fleuron
    menj a kocsmába majd ki és a shipriardos háza alatti ajtón menj le ott pedig a lépcsőn menj fel

de nem bizti hogy az az a ház lehet hogy másik.............
  • bgabor
    Tapasztalati pont:
    Hát én akkor léptem kb 8 szintet egyhuzamban,amikor még Galleonnal csempésztem a cuccot,és mivel elmenekülni nem lehetett,minden alkalommal le kellett nyomni az elfogóhajókat.
  • Joey
    nem oda..quebradas costillasba kell menni, beszélni kell a csajjal (a kocsmárossal), és ott fogod megszívni ,mert nyomát veszted amit keresel...én is ott tartok. meg vmiért a lopakodj be a templomba kérdőjellel van...de nemtudom miért! neked nem?
  • Realtibi
    jajaja

van még egy kérdésem amikor az elrabolt gyerkőcök után kell kutakodnom
    megbeszéltem a kormányzóval a dolgot utána elmegyek a kocsmába beszélne a pasassal aztán utána greenafor-oxbay dzsungelében mit kell csinálni vagy egyátallán oda kell mennem??
  • Joey
    megostromolok egy falut? itt az erődre gondolsz vagy mire?
  • Joey
    igen...menj fel falaise de fleurba, és ott ahogy bemész a falon balra van a háza vagy jobra, lényeg hogy a szobájában ül a muksó..ha jól emléxem a háza közvetlen a fal mellett van..
  • Realtibi
    tudna valaki segíteni ott atartok aikor oxbayi hajóácsnak elvittem a ládáját redmundba aztán elveszik tölem a csontvázkatonák a ládikót.
    azután visszamentem oxbaybe és beszéltem az áccsal
    és ő azt beszéli hogy falasi de fleuron van az llető akihez el kell mennem
    átnéztem az egész várost de nem találtam a muksót

tudna valaki segiteni????
  • Realtibi
    hát ha megostromolsz egy falut akkor simán lehet egy csomo tpd
    de várostromhoz batleship vagy fregatt kell
    korvettel max úgy lehet hogy a legnagyobb lőtávú ágyúkat rakod rá
  • steweee
    ha magas a luck-od, akkor nagyon ritkán kapnak el a hivatalos szervek, ráadásul olyankor visszatöltöd a kikötés előtti állást, és valószínűleg nem kapnak rajta. vagyis tegyél a luckra és mentsd el csempész kikötés előtt
  • Bat
    Aha...
    Nekem ilyen gondom nem volt, mert a főküldetést csinálva nem értem rá a szintlépésre figyelni, aztán amikor greenfordhoz értem, a felgyülemlet tucatt skillpontot akkor osztogattam el
  • Joey
    ezt ismerem, de tök lassan lép csak szintet..és ez így tök idé..tesómnak olyan volt hogy vmit csinált és így 5x ugrott fel hogy 1 up..
    az mekkora bug lehetett..
  • Bat
    Öljél kalózhajót, vagy foglald el őket.
    Ha csinálod a főküldetést, kapsz egy kevés szintet, aztán kereskedsz egy picit, lesz több hajód, és akkor már ha meglátod a térképen, hogy két hajó üti egymást, odamész és besegítesz az egyiknek
  • Joey
    nem tudtok vmi konkrét ötletet hogy hogyan lehet szinteket lépni?mert én már nekem tök lassan adja csak..probáltam kriptákban is, de úgysem nyerő, nemtudom mennyi pont kell hozzá hogy kapjál egy up ot..vki tudja? ötlekete várok!köszi
  • bgabor
    Én egy ideig Galleonnan csempésztem,na az volt ám a valami! :-) Lévén hogy a Galleon az egyik leglassabb hajó a játékban,csempészakció után mindig rommá kellett lőni az üldözőket. A Corvette tényleg az egyik legjobb,bár nekem csak segítőhajóként volt Corvettem,én magam mindig a Battleshipemmel voltam. A Battleship tényleg egy böhöm állat,de maximum három sorozattal elintéz szinte minden hajót. 16 fontos Coulverine ágyúkkal csempészés után mind a három üldözőt lenyomom négány perc alatt. Amúgy nemcsak vadászatra vettem a battleshipet,ennek és a Galleonnak van a legnagyobb raktere (5000 egységnyi)ergo ezzel lehet a legtöbb csempészárút szállítani. :-) Ha telepakolod nagyértékű illegális árúkkal(mahagóni,ebony,cinnamon stb) akár 100.000 -et is kereshetsz egy úton. A Corvette gyönyörű hajó,de ha telepakolom lőszerrel,palánkal meg vitorlavászonnal,akkor gyorsan megtelik a 2000egységnyi raktere.
    Egyszer próbáltam flottát készíteni,vettem egy Corvettet,és rátettem a legjobb kapitányomat,de nem volt értelme,mindig csak vigyázni kellett rá. A 1 szem battleshippel nincs ilyen gond,csak a saját hajóm épségére kell figyelnem.

Joey:Hajózáskor/tengeri csatakor csak akkor érvényesülnek a felbérelt embereid képességei,ha berakod őket a csapatodba.Max három felbérelt embert lehet egyszerre betenni a csapatba.
  • Bat
    Ahogy szintet lépsz abilitypontokat is kapsz skillpontokat is.A karakterlapodon alul a skill felirat mellett van az ability felirat...
  • Joey
    ÉS A BILITYT HOGY LEHET SZEREZNI?
  • Bat
    Ahoz nem skill hanem ability kell.
    Ott van valami master gunnman vagy mi
  • Joey
    Hali all! Nemtudja vki hogy a képzett lövészi képességhez melyiknek kell 10 en lennie?mert nemtudom a 4 lövetű pisztolyt használni, peig az ágyúk és a pontosság is 10 en van...nemértem! vki help me!
  • Realtibi
    freagatt=fregatt
  • Realtibi
    Szerintem a KOrvett meg a fregatt a legjobb a batleship az egy böhöm állat

képzeld nekem meg volt 1 karavellám aztán viccből letámadtam egy kalózt és megcsáklyáztam.
    ÉS milyen hajó volt Freagatt
  • bgabor
    Hát ez egy elég érdekes játék...
    Nemrég vettem meg,most vagyok ott,hogy valami Danielle nevű nőcskével kéne kalandozni. Legalábbis eddig jutottam,aztán abbahagytam,mert összecsempésztem egy full extrás Battleshipet meg 400000 pénzt és most már nincs motiváció! :-)