4315
  • air23
    húbazz.. volt két nap mire visszaolvastam mindent :)

ami nemteccik:
    - wsad tengeren defaultból mi? ...
    - oldalazást nehéz lett volna lekódolni mi? :) ..
    - szövegelésnél space, de máshol enterrel kell aktivizálni dolgokat..
    - 5-6 os meele skillel ugyanúgy halnak az emberek a hajón ahogy pl az 1 es navigátor..

ami teccik:
    - kalózos játék :))
    - grafika mintha a 3dmark2001 nature része lenne..
    - rpg..
    - nem játszottam sajnos a seadog1-el, szóval ez az első ilyen tipusú game amit látok
    (pirates c64, port royale pc megvolt :)

akkor most a kérdések:
    - healing potion a elsőtiszteknek akkor ezek szerint hasznos?
    - ha nekem nagy a leadershipem jobban fognak harcolni?
    - ha foglaltam hajókat és üldöznek akkor space mielött elkapnak majd back to tenger és eltűnik aki üldözött.. kewl :)

tapasztalat:
    - kereskedelem eddig nekem nem érte meg
    - hajófoglalás rlz, azon kívül hogy idegesítően gyöngék az elsőtisztek

becenév:
    terror of the seas (7. szintű vagyok még csak :)

szal overall 8/10 szerintem is az idegesítő bugok miatt, meg sajnos azért mert nincs konkurenciája.. ez van, ezt kell játszani :/

hajrátok :)
  • Fasee
    Egy kicsit bonyolult, pontosan már nem is tudom elmondani. Csak tényleg erősen vázlatos formában tudok némi támpontot adni.

Az eleje a leghomályosabb, más szóval nem tudom már hogy jutottam hozzá. Az majdnem biztos hogy egy elég hosszú nevű - szvsz portugál (?) - kereskedő (?) megkér, hogy intézem el Santost, aki Isla Muele (?) szigeten lakik rögtön balra a Shipyardtól. Ha a szigetet rosszul adtam volna meg akkor bocs, de nem neheéz megtalálni, hiszen rögtön ott van a háza a Shipyard mellett balra. Ha nincs meg a küldetés forrása, akkor is meg lehet nézni, hogy ki lakik ott, hiszen ha nem is tudsz bemenni házba, ki szokta írni hogy melyik fontosabb személy lakhelye (ez esetben Santos).

Berontás a házba, rögtön meglepetés hiszen Santoson kivül még 3 vagy 4 másik fickó is van ott. Párbeszéd, Santos meggyőz, hogy dolgozzál neki és jól megfizet, ami igaz is bár amilyen számok repekednek itt néha, ahhozképest nem sok. (Nekem pont jól jött.) Legjobb az amikor a dagadt kereskedő könyörög az életéjért és odaadja az összes pénzért, csak hadd fusson el, jól kiegészítette a Santostól kapott zsét :-D.

Lehet, hogy én is túl korán találtam rá a küldetésre mert a kardozó tudásom a béka s**** alatt van és így az utolsót (?) nem is tudtam megcsinálni, amikor a szigetvilág legjobb kardozóját kellett volna kinyírni. Helyette megdumáltam a dolgot, viszont a küldetés törlödött a Quest bookból.
  • Dns5000
    7 leadership, 9 vivas, 5 defense van 9 szintu vagyok
    basic , advanced vedekezes, critical hit, professional fencer ability es hajo tamadasoknak meg mindig kinyirnak 2-3 utesbol, sott mar ha vedekezek akkor is sebeznek rajtam :(( pedig van 285 emberem es olyan hajokat tamadok akiknel tuti kevesebb ember van.
  • Dns5000
    en ugy vettel eszre, hogy ha sokkal tobb embered van mint a masik hajon, akkor kevesebb katona lesz harcnal de akkor is csak max 3 embert viszel magaddal :(((
  • Dns5000
    hol vannak ezek a Santos kuldetsek?
  • Fasee
    ...kalóz sziget..
  • Fasee
    Melyik szigeten van ez az Inca templom?
    A klóz sziget alatti szigetre hogy, illetve mikor lehet eljutni?
    Inca dzsungelben tényleg van valami szent tárgy ami segít legyőzni Black Pearlt? Esetleg ez van a templomban?
  • Fasee
    Ha mentesz a fekete kereskedelem előtt (pl: mikor ott állsz már a "partner" előtt, de még nem történt semmi), akkor ha, a katonák megjelenése után (mondjuk mert fűbe haraptál), visszatöltöd az állást és simán el lehet futni vissza a hajóra, anélkül, hogy lőnének rád, vagy egy másik hajó üldözne. Lehet, hogy ez egy (újabb) bug, de érdemes élni vele, pláne ilyen két suhintás azt véged van kardozás esetén.
  • Kou
    Clementet a hajótörés után? Akkor menj a világítótoronyhoz, ő a flúgos öreg, nincs sok hátra, viszont élvezd ki a cserekereskedelmet stb stb
  • Kou
    Szóval! Aki halad a történettel de szeretne még sokat hajókázni vagy kereskedni (akár feketén is:) ) az ne menjen be az Inka templomba mert után vége a játéknak!!!
    Előtte élvezze ki a kereskedést vagy akár a hajókázást is!! Vagy utána kezdje az elejétől! Főszálon is érdemes haladni de aki teheti válaljon el unkát a szigetek kormányzóitól vagy kisérgessen újgazdag ficsúrokat:)
  • hiba
    Vmi gond lehet a mentessel, mert most egy regebbit visszatolottem, es a cselekmenyekben is elorehaladtam mint amikor az elobbiekben kifagyott rendszeresen. Most ez nem tortent meg.
    Persze nem mindent ugyan ugy csinaltam, mert az iment meg nemi csempeszaruval kellet volna egy kerulot tenni melott oxbayba viszem az Albiont, dehat ekkor allandoan kifagyott, talan nem szereti ha a fo szal teljesitese kozbe elkalandozok...pedig jo lett volna a osszekotni a kellemest a hasznossal...
  • hiba
    Csepeszaru kereskedelem:
    Eloszor is tisztazni kell, hogy hova kivansz szallitani...Trademark book(?) es ott megnezed a Contraband-ot. Adott szigeten ilyen termekeket lehet eladni de csak feketen(jopenzert). Tehat a cel megvan :) Mar csak valahol meg kel venni, amit majd ott eladsz. Olcsobban beszerezni nemtom lehet -e illegalisan, de ahol exportalnak ott biztos olcsobb, tehat megvan a forras is, megveszed ami kell.
    Ezutan atmesz a masik szigetre, es meg kell keresni az informatort :) Altalaban a kocsmaban uldogel, es ha van nalad cucc meg is fogja mondani, hova kell menni. Alataban a sziget egy tavoli partjan szokott nyelbe uttetni az uzlet.
    Ott talalsz majd par embert, akik megveszik a cuccot (de oda kell menni a hajoval, en eloszor gyalog mentem:)).
    Kesz az uzlet megtortent, eleg jol fizetnek.
    Eddig volt a kellemes resz, most jon a pofon.
    En eddig 2x kalandoztam igy, mind2x megjelent ezutan fel tucat katona es nekuk estek, tehat le kell gyakni oket, vagy elmenekulni...de hova is...:) Szoval ezutan ha ismet vizre szallunk kapunk egy diszkiseretet aki addig fog zaklatni amig ki nem lojjuk, vagy le nem hagyjuk :)
  • TopGun
    Sziasztok! akkor megsem olyan nagy durranas a jatek mint ahogy mindenki hitte? tele van bug-okkal!? :(
  • Fasee
    A kalóz sizget alatti/utáni szigetre hogy lehet bejutni? (köralakú és sziklák zárják el az öböl bejáratot)

Tisztek: szvsz is elég gyengék, de volt egy kellemes meglepetésem: Blythe a vívóbajnok hajó elfoglalás közben elhálálozás után újra éledt!!! és küzdött tovább, addig volt ez így amíg én is talpon voltam. Azt nem tudom, hogy ez hajó specifikus (pl: csak a kalóz hajón csinálja, vagy mindegyiken), de 300-at csak megér.
  • Fasee
  • Sephi
    De varja ma' ember. Hogy is kell csempesz arut szalitani??? hol kell megvenni es kinek kell eladni?
  • Sephi
    Feneket! En ugy csinaltam hogy nem masztam be hatul hanem siman legyoztem az oszes ort aki nekem jott es beseltaltam Rhimes hazaba! Persze korul neztem es erted... mekkora bug... amikor kijottem a ket or megint a haz elott alt es mindeki akit megoltem a megszokot helyen alt. Regeneralodnak ezek kerem ...
  • I.C.ram
    Azt, hogy a csempészárút eladhatod/veheted a Storeban, és nem lesz semmi következménye kivéve, hogy gazdag leszel :D
  • zoli80
    ja tisztek lószarok,háttal áll az ellennek a seggfej és várja hogy levágják:(
    nomeg télleg,mit számit hány fős a legénységed?????
  • Kandurex
    engem ezez a vérgyenge tisztek zavarnak, egyáltalán nem értem mit keresnek a harcban ha semmire nem jók...

meg a legénység
    a sea dogs1-ben kurva sok függöt a legénységtől (ugy volt megoldva, hogy a hajóban amikor megy a kardozás a legénység létszámától függően nagyobb volt a sebzés pl: 1000 létszámmal +100hit!!!!! Ezt nem kell ecstelenem mekkora erőt is képvisel, bárki egy vágás és hali volt, persze ha hasonló mennyiségű ellenfél ellen nem sokat ért.
    hogy mi a faxért nem hozták át ebbe a részbe nem értem. így semmi értelme a legénységnek + a csatának se, hisz egy tápos karakterrel le lehet verni egy 600 Battle shipet is akár!!!

szal, még adok neki egy kis időt (tovább gombolyítom a főszálat, ha az is vacak akkor csá.....
    megyek visza a sea dogs első részéhez, az nem ennyire szép (bár egészében tök ugyanaz, vízet leszámítva) de legalább nincsenek benne ordító logikátlanságok + jó a sztorija + nem bugos.
  • Fasee
    Szvsz a vihar a tengeri szörny :-))) Van ott minden ami "szörnyűséges".
  • Sanca
    Az mar telleg bebaszna ha lennenek tengeriszornyek, menne is az uninstall.
    TL abiliti mit is csinal PONTOSAN?
  • Sanca
    Most Greenfordban Klementet kell megtalalnom, a nagy hajotores utan Daniellel. Hol van ez a faszi mer nem talalom. K*rva uncsi kezd lenni ez a foszal, ugye innentol meg nincs sok vissza?
  • Bandew
    aklózsztori=kalózsztori?
  • I.C.ram
    Szerintem nagyon is jó a Fantasy. Egy aklózsztori sem igazi legendával, kitalált lényekkel! Nem tudom miért nem raktak be a hajóslegendákhoz nélkülözhetetlen tengeri szörnyeket!

Kereskedésről meg hülyeségeket beszélsz, mert én csak kereskedéssel szereztem Battleshipet+300k aranyat. Csak tudni kell bánni a pénzzel, és nem árt, ha raksz a Trustworthy Lad-re.
  • Fasee
    F2 - Trade címszó harmadik oszlop (Contra valami)

Áru beszerzése, ahol a legolcsóbb, irány a cél sziget kocsmája, Smuggler(csempész) megkeresése, elmondja hova kell menni, oda hajózzol (simán sail to-val), megkeresed a tábort (általábban egy csomó hordó és láda van ott) főnők megkeresése, duma, biznic megkőtése (nagyon teccik, hogy van olyan opció is a dumák között, hogy: Nem gondolod, hogy ez sok egy kicsit (mármint az öszeg, amit kapunk)? :-D ), utána meg spuri mert jönnek a katonák, Save ajánlott mert nem biztos, hogy elsőre sikerül elfutni, sok katona jön !!!

Van ilyen ability is, azt nem tudom mit javít a helyzeten, mert nekem nincs.
  • Bandew
    Hogy és hol lehet illegális kereskedelmet folytatni? /Biztosan jó jövedelem. /
  • Fasee
    Szerintem se lehet, de elég közel húzott el, az egyik tisztem obégatott, hogy az az. Én csak egy hatalmas fekete vitorlát láttam, közben meg nyomtam az entert a sail to: XY port-on. Ezért nem tudom, hogy lehetett volna-e valamit csinálni. De ezek szerint nem...
  • Sanca
    Ja, a protestansban:))
    Elvileg amikor eloszor felbukkan nem leeht vele mit csinalni. Vagy igen?^^
  • Kou
    hehe örülj hogy nem foglalkoztál vele:)
  • Fasee
    És melyikben? A katolikus vagy anglikán szent intézményben adakozzak? :-))))

Inca dzsungel? Nem járt ott még senki?

1x felbukkant mellettem a Black Pearl nevű hajó. Éppen dokkoltam, ezért nem foglalkoztam vele, pedig ha tudom, amit később megtudtam...
  • Sanca
    Amugy en nem mosnam le a helyedben. Pl csomoszor(foszalnal) parbaj meg ilyenek helyett a tagok 1xuen becsicskulnak, es megadnak mindent amit kerek:D
  • Sanca
    Donaljal 10x 1000-et a templomba:))))
  • Sanca
    En most 'Horror of High Seas' vagyok:D(mar jo ideje)
  • Sanca
    Pl Battleshiphez asszem 6 ilyen harcszin van.
  • Hype
    Alszol estig majd a elmész a háza oldalához ahol be lehet mászni, nem kell legyakni senkit kint
  • Fasee
    Sziasztok!

Az Inca dzsungel melyik szigeten van?

Fekete kereskedelem: megy ability nélkül is. Smuggler komának kell szólni a kocsmában és el fog igazítani. Biznic vége felé megjelennek a katonák, én egyszerűen elfutok vissza a hajóra.

Santos küldetései után a kiérdemelt "A tengerek véres kezű nem tudom micsodája" büszke titulust, hogy lehet lemosni? Ugyanis sehol se kapok küldetést, mert mindenki retteg tőlem.

Az áruló Rheims-et (azt hiszem ez a neve) hogy kell kihozni a házból? Ketten védik csak, de mindenki beszáll a buliba és az így már sok.
  • Bandew
    hahaha. Csak hogy ott utálnak mint a szart. Nem tudok kereskedni velük, mióta lekaszáltam a város öreit.
  • Hype
    Próbálj kávét csempészni oxbayba, rendesen kaszálhatsz rajta
  • zoli80
    most probáltam elöször befoglalni egy nagy hajót és meglepödtem,levertem mindenkit a fedélzeten,egyel lejjebb és már örültem,aztán jött még egy szint egy rakat emberrel.ez mindig ilyen nehéz?