732
nem kell több Flash topic, elég a linkben levő.
  • Atika :o)
    Ok en bennevagyok a felelesztesben :)
  • Slipknot14
    http://creep.uw.hu/spy.html Új link, ha valaki megnézi.
  • Slipknot14
    Akinek amúgy nem hozta be preloader nélkül, annak így már befogja:D Ezt a preloadert egy tutorialból szettem gyorsan, még sajátra nem volt időm:/ majd ha kész a játék tlejesen akkor csinálok.
  • Slipknot14
    ébresszük már fel ezt a topicot:D
  • joebacsi
    ez jopofa :)
  • Slipknot14
    http://creep.uw.hu/spy.swf ez pedig a most készülő játékom:) Preloader még nincs hozzá.
  • Slipknot14
    Jaa és a szélét természetesen még ne nézzétek, hogy fehér(gondolok az alul levő menüre, hogym ielőtt előjött volna, akkor is láccik a teteje. Maga az swf csak a kép széleiig ér, csak hát neten széthúzza:/

Amúgy nem tuggya valaki, hogy tudok olyan gombot csinálni ami a cursort cseréli le?:)
  • Slipknot14
    :) Nézzétek meg ezt, unalmamba csináltam(eredeti képből készült):

http://creep.uw.hu/mas.swf
  • SCITEK

Azt hogy lehet megcsinalni, hogy mikor beillesztem az en kis flv lejattszomat a html oldalba, parameterkent megkapja a lejattszando file nevet?

koszi
  • joebacsi
    első lépés: frontpage-t felejtsd el, és szokj rá a dreamweaverre :)
    aztán vagy az őskövület elavult frame-et használod, vagy csipetnyi php elsajátítása után rétegeket :)
  • kimi88
    sziasztok :)
    a segítségeteket szeretném kérni:

Az oldalamon felül, jobbszélen és balszélen is lesznek saját készítésű beillesztett flash(mx) gombrendszerek hivatkozásokkal. Én azt szeretném hogy ezek a hivatkozások egy célkeretben jelenjenek meg az oldal közepén.

Azért hogy a háttérzene megszakítás nélkül menjen közben
    (egy flash lejátszóból).

ezt hogy lehetne megoldhani vagy inkább mondjak le a zenéről.. ? :(
    amugy frontpage-t használok

kösszi
  • Cat 02 #521
    forráskodból megnézed aztán flashget be a linket
  • Atika :o)
    sziasztok milyen progival tudom letolteni az expolerbol a flashet? volt ilyen progim csak nem jut eszembe neve :(
  • Slipknot14
    Nah rájöttem hogy kell megcsinálni:) Tök jól műxik, már csak egy problémám van:( Ha az egérrel az előző frameban a (Start) gombra kattolok akkor ak öviben ugyan oda dobja be a kurzort ahol előtte kattintottam:) Szóval ezt nem lehetne valhogym egszabni neki, hogy az kurzort hova tegye?:)
  • Slipknot14
    Jaja erre gondoltam, de asszem inkább felhagyok vele, mer még nem nagyon menne xD
    Inkább csináltam egy másik játékot és ebbe kérném a segítségeteket:) Az egész abból épül fel hogy a kuzorra van állítva az emberke(felülről mutatja) és nem szabad neki menni a falaknak(A falak = gombok és érintés esetén Game Over képhez dob) A pályák végein van egy ajtó és ahoz kell eljutni:) Idáig elég könnyen ment, de ott akadtam el hogy csinálni akartam pl: lézereket, őröket, mozgó falakat, kamerákat, stb..
    Szóval nem tudok mozgó gombot csinálni :S. Elég sokmindent kipróbáltam de legtöbbször a gomb képe mozog de maga a gomb nem:) De monjuk eccer sikerült az egyik, ahhoz már csak jó As kéne:/ Az volt a lényege hogy megcsináltam az őrt mint Mc aztán azon belül pedig gombá alakítottam a az őrt, utána megcsináltam a mozgását és minden egyes framen belül az őrbe benne volt az hogy ugorjon a második frame-ra(az a Game Over kép), csak hát igen ienkor az Mc-belüli első framera ugrik:S Szóval nem tud valaki As-t ajánlani ehhez?:) Hogy hogy ugorhat a Main layer-ben a 2. framera? Előre is köszi:)
  • Maco13
    persze ha jól gondolom, és valami ilyenre gondolsz
  • Maco13
    sztem minden lehetséges kombinációra meg kell csinálni külön hogy az adott szituációra mi történjen, ami néhány sor action scriptet jelent :)
  • Monoton
    énis csak bámulok O_o
  • joebacsi
    miva? :)
  • Slipknot14
    Hy all. Nem tudom van-e valahol valami tutorial, vagy valaki tudna-e segyteni:) Egy kezdetleges ien szobából szökést szeretnék összeállítani, de valahogy nem megy:)
  • Cat 02 #512
    aham :)
    igazából az lenne a lényeg hogy +7 el előrréb legyen :)ö
  • Dj Faustus #511
    Lustáknak
  • Monoton
    mivel Macromedia Flash el ? O_o
  • Cat 02 #509
    lehet vele Flash órát csinálni ? :D
  • Maco13
    import to stage és rögtön berakja nem kell keresgetni a könyvtárat
  • Monoton
    megnyitod a macromedia flash nevű progit majd file---->Import---->import to library

asszem :)
  • Cat 02 #506
    hi

sima jpg-t hogy lehet átrakni flash be ? (az ugye .swf ?)
  • Free
    nah emberek
    találkozott már valaki a következő esettel ?
    adott egy weblap amin egy txt aminek a tartalma mondjuk legyen adat=123456
    Erre megfelelően hivatkozom egy swf fileban hogy loadVariablesNum ("http://www.az_a_lap.hu/1.txt", 0); és behívopm a változókat majd egy dinamikus txt boxnak megadva hogy ő jelenítse meg az adat változótés letesztelem flashben a mozit minden tök jó tök széép kiírja, hoyg 123456.
    De ha felteszem egy méásik weblapra ezt az swf filet ami itthon működik akkor már nem működik. nem tudom mennyire voltam érthető. lehet e valahogyan másik weblapról változót átkérni ? tehát tud e komunikálni így a flash ?
  • Monoton
    még nem probáltam de biztos lehet
  • littleNorbi
    Lehet valahogy újraméretezni(resize) egy flash filmet, úgyanúgy mint egy képet ?
  • ugux
    hello!

Köszi a segítséget, sikerült!
  • NFP
    Vagy ha nem utc kódolással, akkor mondjuk sima unicode kódolással.
    Így működik.
  • joebacsi
    utf kódolással mentsd el a txt-t
  • ugux
    Hello! Egy kis segítség kellene. Egy dinamikus textbox-ba akarol betölteni .txt fájlt. Eddig oké a dolog, be is töltődik.
    Az action layeremen a következő van:

loadText = new LoadVars();
    loadText.load("test.txt");
    loadText.onLoad = function() {
    scroller.text = this.var1;
    };

a probléma az, hogy ékezetes betűk is vannak a txt-ben, és azokat betöltés után kockának, meg minden féle szarnak mutatja, pedig a szovegdoboz betütípusa "Times New Roman" ami tudja az ékezetes betűket. A másik amit észrevettem ,hogy ha magam írok be valamit a szövegdobozba, akkor azt marha jól megjeníti ékezetesen, csak a betöltött tartalmat nem. Tudna valaki segíteni??
    ha kell forrás itt van: ugux.extra.hu/text.zip
    köszi
  • TreDoR
    Hi! Még naon kezdő vok a flashben, de szeretnék egy "mp3 lejátszót" is belerakni a flash oldalba, és devnet.hu/flash oldalon találtam is hozzá tutorialt, de a pause és a play gomb kivételével más nem müxik.
    Ez lenne az mp3 lejátszóm as-e:

//
    //hangobjektum létrehozása
    zene = new Sound();
    //
    //kezelőszervek alapbeállítása
    i = 0;
    pos = 0;
    //tracklisting
    tracklist = new Array();
    tracklist[0] = "track1";
    tracklist[1] = "track2";
    tracklist[2] = "track3";
    tracklist[3] = "track4";
    tracklist[4] = "track5";
    //
    //betöltendő számok
    loadlist = new Array();
    loadlist[0] = "file:///c:/mp3/track1.mp3";
    loadlist[1] = "file:///c:/mp3/track2.mp3";
    loadlist[2] = "file:///c:/mp3/track3.mp3";
    loadlist[3] = "file:///c:/mp3/track4.mp3";
    loadlist[4] = "file:///c:/mp3/track5.mp3";
    //A kijelzőbe kiiratjuk az első zene címét.
    title_txt.text = ""+tracklist[i];
    //Indító zene betöltése
    zene.loadSound(loadlist[i], true);
    //lejátszás
    play_btn.onRelease = function() {
    zene.stop();
    zene.start(pos, 1);
    pos = 0;
    title_txt.text = ""+tracklist[i];
    };
    //szünet
    pause_btn.onRelease = function() {
    pos = zene.position/1000;
    zene.stop();
    };
    //egy számot előre
    next_btn.onRelease = function() {
    if (i<hossz-1) {
    i++;
    createNewTrack();
    }
    };
    //egy számot vissza
    prev_btn.onRelease = function() {
    if (i>0) {
    i--;
    createNewTrack();
    }
    };

Eleinte próbáltam, úgy ahogy az oldalon le van írva, hogy külön mc-kre raktam a gombokat, displayt stb., de úgy semmi nem működött, aztán újrakezdtem és egy "mp3player" nevezetű mc-re raktam mindent, külön-külön layerekre, így már legalább 2 gomb müködik. Viszont a next- és prev-track gombok nem és a title_txt sem. Ellenőriztem az instance neveket és mindnek azt a nevet adtam ami az as-ben van, és ha a "léptető" gomboknak más as-t adok pl. ezt:

zene.loadSound(loadlist[1], true);

akkor müködik, de így akkor nem lehet léptetni a számok között. A title_txt dinamikus szövegmezőhöz viszont m1 mit írok be sosem látszik. Pls aki ért hozzá tudna adni valami tippeket mi lehet a baj! Már napok óta csak ezzel bajlódok, de se kép se hang. Előre is THX!
  • Japep
    Én Internet Explorer-t használok, de pár napja még nekem is bejött az oldal, nem tudom mi lett vele...

Kössz szépen!!!
  • Monoton
    nekem bejön az oldal!

de nem a macromedia flash progit kell letölteni, hanem egy flashplayert

ezt! nemtom milyen böngészőt használsz ! ez firefoxra van
  • Japep
    Akkor neked bejön a zidane.fr ???

Miért, van újabb, mint a Macromedia Flash 8 Professional ???
  • Monoton
    jahh nem sorry bocs!

nekem bejön az oldal !

szval tölts le a legujabb flashplayert
  • Japep
    Ezt most nem értem, ez most válasz a #491-re???