Flash

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Atika :o)
Ok en bennevagyok a felelesztesben 😊

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

Slipknot14
http://creep.uw.hu/spy.html Új link, ha valaki megnézi.

Slipknot14
Akinek amúgy nem hozta be preloader nélkül, annak így már befogja😄 Ezt a preloadert egy tutorialból szettem gyorsan, még sajátra nem volt idõm:/ majd ha kész a játék tlejesen akkor csinálok.

Slipknot14
ébresszük már fel ezt a topicot😄

joebacsi
ez jopofa 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Slipknot14
http://creep.uw.hu/spy.swf ez pedig a most készülõ játékom😊 Preloader még nincs hozzá.

Slipknot14
Jaa és a szélét természetesen még ne nézzétek, hogy fehér(gondolok az alul levõ menüre, hogym ielõtt elõjött volna, akkor is láccik a teteje. Maga az swf csak a kép széleiig ér, csak hát neten széthúzza:/

Amúgy nem tuggya valaki, hogy tudok olyan gombot csinálni ami a cursort cseréli le?😊

Slipknot14
😊 Nézzétek meg ezt, unalmamba csináltam(eredeti képbõl készült):

http://creep.uw.hu/mas.swf

SCITEK

Azt hogy lehet megcsinalni, hogy mikor beillesztem az en kis flv lejattszomat a html oldalba, parameterkent megkapja a lejattszando file nevet?

koszi

joebacsi
elsõ lépés: frontpage-t felejtsd el, és szokj rá a dreamweaverre 😊
aztán vagy az õskövület elavult frame-et használod, vagy csipetnyi php elsajátítása után rétegeket 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

sziasztok 😊
a segítségeteket szeretném kérni:

Az oldalamon felül, jobbszélen és balszélen is lesznek saját készítésû beillesztett flash(mx) gombrendszerek hivatkozásokkal. Én azt szeretném hogy ezek a hivatkozások egy célkeretben jelenjenek meg az oldal közepén.

Azért hogy a háttérzene megszakítás nélkül menjen közben
(egy flash lejátszóból).

ezt hogy lehetne megoldhani vagy inkább mondjak le a zenérõl.. ? 😞
amugy frontpage-t használok

kösszi
forráskodból megnézed aztán flashget be a linket

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Atika :o)
sziasztok milyen progival tudom letolteni az expolerbol a flashet? volt ilyen progim csak nem jut eszembe neve 😞

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

Slipknot14
Nah rájöttem hogy kell megcsinálni😊 Tök jól mûxik, már csak egy problémám van😞 Ha az egérrel az elõzõ frameban a (Start) gombra kattolok akkor ak öviben ugyan oda dobja be a kurzort ahol elõtte kattintottam😊 Szóval ezt nem lehetne valhogym egszabni neki, hogy az kurzort hova tegye?😊

Slipknot14
Jaja erre gondoltam, de asszem inkább felhagyok vele, mer még nem nagyon menne xD
Inkább csináltam egy másik játékot és ebbe kérném a segítségeteket😊 Az egész abból épül fel hogy a kuzorra van állítva az emberke(felülrõl mutatja) és nem szabad neki menni a falaknak(A falak = gombok és érintés esetén Game Over képhez dob) A pályák végein van egy ajtó és ahoz kell eljutni😊 Idáig elég könnyen ment, de ott akadtam el hogy csinálni akartam pl: lézereket, õröket, mozgó falakat, kamerákat, stb..
Szóval nem tudok mozgó gombot csinálni :S. Elég sokmindent kipróbáltam de legtöbbször a gomb képe mozog de maga a gomb nem😊 De monjuk eccer sikerült az egyik, ahhoz már csak jó As kéne:/ Az volt a lényege hogy megcsináltam az õrt mint Mc aztán azon belül pedig gombá alakítottam a az õrt, utána megcsináltam a mozgását és minden egyes framen belül az õrbe benne volt az hogy ugorjon a második frame-ra(az a Game Over kép), csak hát igen ienkor az Mc-belüli elsõ framera ugrik:S Szóval nem tud valaki As-t ajánlani ehhez?😊 Hogy hogy ugorhat a Main layer-ben a 2. framera? Elõre is köszi😊

Maco13
persze ha jól gondolom, és valami ilyenre gondolsz
Maco13
sztem minden lehetséges kombinációra meg kell csinálni külön hogy az adott szituációra mi történjen, ami néhány sor action scriptet jelent 😊
énis csak bámulok O_o

REAL MADRID

joebacsi
miva? 😊

Slipknot14
Hy all. Nem tudom van-e valahol valami tutorial, vagy valaki tudna-e segyteni😊 Egy kezdetleges ien szobából szökést szeretnék összeállítani, de valahogy nem megy😊

aham 😊
igazából az lenne a lényeg hogy +7 el elõrréb legyen 😊ö

Dj Faustus
mivel Macromedia Flash el ? O_o

REAL MADRID

lehet vele Flash órát csinálni ? 😄

Maco13
import to stage és rögtön berakja nem kell keresgetni a könyvtárat
megnyitod a macromedia flash nevû progit majd file---->Import---->import to library

asszem 😊

REAL MADRID

hi

sima jpg-t hogy lehet átrakni flash be ? (az ugye .swf ?)

Free
nah emberek
találkozott már valaki a következõ esettel ?
adott egy weblap amin egy txt aminek a tartalma mondjuk legyen adat=123456
Erre megfelelõen hivatkozom egy swf fileban hogy loadVariablesNum ("http://www.az_a_lap.hu/1.txt", 0); és behívopm a változókat majd egy dinamikus txt boxnak megadva hogy õ jelenítse meg az adat változótés letesztelem flashben a mozit minden tök jó tök széép kiírja, hoyg 123456.
De ha felteszem egy méásik weblapra ezt az swf filet ami itthon mûködik akkor már nem mûködik. nem tudom mennyire voltam érthetõ. lehet e valahogyan másik weblapról változót átkérni ? tehát tud e komunikálni így a flash ?

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

még nem probáltam de biztos lehet

REAL MADRID

littleNorbi
Lehet valahogy újraméretezni(resize) egy flash filmet, úgyanúgy mint egy képet ?

hello!

Köszi a segítséget, sikerült!
NFP
Vagy ha nem utc kódolással, akkor mondjuk sima unicode kódolással.
Így mûködik.

Zénó, a NEMZETI NINJA! http://ninja.freeblog.hu/ Saját, napi frissítésű, kézzel rajzolt képregényblog!

joebacsi
utf kódolással mentsd el a txt-t

Hello! Egy kis segítség kellene. Egy dinamikus textbox-ba akarol betölteni .txt fájlt. Eddig oké a dolog, be is töltõdik.
Az action layeremen a következõ van:

loadText = new LoadVars();
loadText.load("test.txt");
loadText.onLoad = function() {
scroller.text = this.var1;
};

a probléma az, hogy ékezetes betûk is vannak a txt-ben, és azokat betöltés után kockának, meg minden féle szarnak mutatja, pedig a szovegdoboz betütípusa "Times New Roman" ami tudja az ékezetes betûket. A másik amit észrevettem ,hogy ha magam írok be valamit a szövegdobozba, akkor azt marha jól megjeníti ékezetesen, csak a betöltött tartalmat nem. Tudna valaki segíteni??
ha kell forrás itt van: ugux.extra.hu/text.zip
köszi
TreDoR
Hi! Még naon kezdõ vok a flashben, de szeretnék egy "mp3 lejátszót" is belerakni a flash oldalba, és devnet.hu/flash oldalon találtam is hozzá tutorialt, de a pause és a play gomb kivételével más nem müxik.
Ez lenne az mp3 lejátszóm as-e:

//
//hangobjektum létrehozása
zene = new Sound();
//
//kezelõszervek alapbeállítása
i = 0;
pos = 0;
//tracklisting
tracklist = new Array();
tracklist<0> = "track1";
tracklist<1> = "track2";
tracklist<2> = "track3";
tracklist❤️> = "track4";
tracklist<4> = "track5";
//
//betöltendõ számok
loadlist = new Array();
loadlist<0> = "file:///c:/mp3/track1.mp3";
loadlist<1> = "file:///c:/mp3/track2.mp3";
loadlist<2> = "file:///c:/mp3/track3.mp3";
loadlist❤️> = "file:///c:/mp3/track4.mp3";
loadlist<4> = "file:///c:/mp3/track5.mp3";
//A kijelzõbe kiiratjuk az elsõ zene címét.
title_txt.text = ""+tracklist;
//Indító zene betöltése
zene.loadSound(loadlist, true);
//lejátszás
play_btn.onRelease = function() {
zene.stop();
zene.start(pos, 1);
pos = 0;
title_txt.text = ""+tracklist;
};
//szünet
pause_btn.onRelease = function() {
pos = zene.position/1000;
zene.stop();
};
//egy számot elõre
next_btn.onRelease = function() {
if (i<hossz-1) {
i++;
createNewTrack();
}
};
//egy számot vissza
prev_btn.onRelease = function() {
if (i>0) {
i--;
createNewTrack();
}
};

Eleinte próbáltam, úgy ahogy az oldalon le van írva, hogy külön mc-kre raktam a gombokat, displayt stb., de úgy semmi nem mûködött, aztán újrakezdtem és egy "mp3player" nevezetû mc-re raktam mindent, külön-külön layerekre, így már legalább 2 gomb müködik. Viszont a next- és prev-track gombok nem és a title_txt sem. Ellenõriztem az instance neveket és mindnek azt a nevet adtam ami az as-ben van, és ha a "léptetõ" gomboknak más as-t adok pl. ezt:

zene.loadSound(loadlist<1>, true);

akkor müködik, de így akkor nem lehet léptetni a számok között. A title_txt dinamikus szövegmezõhöz viszont m1 mit írok be sosem látszik. Pls aki ért hozzá tudna adni valami tippeket mi lehet a baj! Már napok óta csak ezzel bajlódok, de se kép se hang. Elõre is THX!

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Japep
Én Internet Explorer-t használok, de pár napja még nekem is bejött az oldal, nem tudom mi lett vele...

Kössz szépen!!!

CHELSEA FOOTBALL CLUB

nekem bejön az oldal!

de nem a macromedia flash progit kell letölteni, hanem egy flashplayert

ezt! nemtom milyen böngészõt használsz ! ez firefoxra van

REAL MADRID

Japep
Akkor neked bejön a zidane.fr ???

Miért, van újabb, mint a Macromedia Flash 8 Professional ???

CHELSEA FOOTBALL CLUB

jahh nem sorry bocs!

nekem bejön az oldal !

szval tölts le a legujabb flashplayert

REAL MADRID

Japep
Ezt most nem értem, ez most válasz a #491-re???

CHELSEA FOOTBALL CLUB

a fórumban asszem le van tiltva a békás oldal !

REAL MADRID

Japep
Na, szóval én csináltam egy gombot, de ha rákattintok, akkor nekem nem a zidane.fr-t, hanem ezt hozza be:

(egy szürke oldal, ezzel e tetején...)

Nem tudom, hogy ez csak nekem van e így, kérlek írjátok le, nektek mit hoz be a gomb.
Lehet, hogy én rontottam el valamit!?!?!?

Kérlek segítsetek!!! Elõre is kössz!!!

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Japep
Kössz szépen!
😄

CHELSEA FOOTBALL CLUB

regelsz!

a flash fájlodat index néven mented el majd publikálod html be is!

ezeket feltöltöd a lapodra aminek a címét e-mailben kapod

utána felmész az oldaladra és gyönyörködsz 😊

REAL MADRID

Japep
De az uw-ra hogyan lehet feltölteni???

CHELSEA FOOTBALL CLUB

nemértem miért nem jó az uw

egyébként az a békás oldal nemtom miacíme oda lehet swf t feltölteni

REAL MADRID

Japep
Én olyanra gondoltam, mint pl a képfeltöltés.hu (szóval nem kell regelni) , csak arra nem lehet flashet feltölteni...

CHELSEA FOOTBALL CLUB

uw.hu
tvn.hu

??????

REAL MADRID

Japep
Hello!
Nem tudnátok adni egy oldalcímet, ahová fel tudnám tölteni a kész flash-emet???
Fontos lenne!

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Dichter
Inkább nem gondolok bele, hogy mennyi idõt spórolhattam volna, ha ezt elõbb tudom 😊