732
nem kell több Flash topic, elég a linkben levő.
  • barata
    Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Flash8-ban szeretnék egy radiobuttont csinálni, aminek az eredménye egy dinamikus szövegbe kerülne. Sehogysem sikerül, csatolom az általam létrehozott fájlt. Segítséget előre is köszönöm
    radiobutton_fla
  • soslajos
    Köszi Joebácsi! :D Istenkirály vagy! Örök hálám ezért!!!!!!! :)
  • havast
    hello!lenne 1 nagyon alap kerdesem,de nagyon sok mulik rajta...szoval animalnom kellene 1 olyasmit,amit ugy kepzeljetek el,mint 1 fotot,ami ha az eger ramegy,akkor atfordul,a hatoldalan szoveg van,meg 1 link.swishmax 2 ben nagyjabol kesz a cucc,csinaltam szoveget,ratettem 1 kepet,amit effectel kiforgatok onnan...de azt nem tudom,h hogy kellene megoldani,h csak akkor tunjon el a kep,mikor az eger rajta van.mose roll over,vagy hasonlo kent kerestem,nem tudom,h hogy kellene megoldani...aki ismeri a progit,az plz help!thx elore is!
  • joebacsi
    cseréld ki az swf-et, és örülj :)
  • joebacsi
    getURL
  • soslajos
    Szal nem magának a flashnek lesz a tartalma hanem egy külön oldalnak. Személy szerint amin a Flash van azaz index.html...Amire pedig hivtkozni kell az az index3.html...
  • soslajos
    Majdnem... Annyi volna a funkciója a képre kattintásnak mintha a Flash alatti Belépés gombra kattintanánk...De viszont nem tudom melyik részt kell hozzá módosítanom h jó is legyen :S:S:S:S
  • Zsottybobo
    Így?
    http://pixel-team.hu/Ajto.html
  • Zsottybobo
    SZia!
    A "következő oldal" is ennek az SWF-neke lesz a tartalma?
    Ezt írtad: "A következő oldalon található flash-t úgy akarom megoldani ... hanem a következő oldalra irányítsa át az oldal látogatóját"
    Kicsit pontosíts, ha lehet! :)
    A gomb script-jét kell az utolsó oldalon mósosítani.
    Ez a gomb cseréjével lesz elérhező...
    Ha másik html oldalra linkelnél, akkor : getURL("");
    Ha az SWF-en belül egy másik keyframe-re, akkor : gotoAndPlay(""); vagy stop... attól függ...

• soslajos
    Sziasztok!

Sürgős segítségre volna szükségem ActionScripthez. A következő oldalon található flash-t úgy akarom megoldani hogy ha kinyílik az ajtó utána a képre kattintva ne becsukódjon hanem a következő oldalra irányítsa át az oldal látogatóját
    Flash a főoldalon

És itt az .fla is: Ez az .fla
  • joebacsi
    Ó ilyen könnyen nem úszod meg :)
    Csak kódból, és onnan is csak akkor, ha megírtál magadnak egy dwg olvasót as-ben...vagy megbízol valakit rá :)
    Kezdésként fusd át ezeket.
  • pyrohun #641
    és ha van egy dwg fájlom, akkor az abban lévő 3d-s objektumot 3d-ben tudom csesztetni a flash-sel? :)

[kicsit hülye még a flash-hez]
  • joebacsi
    Persze, csak as3 (flash cs3 felett) kell hozzá
  • pyrohun #639
    Sziasztok!

Segítségre volna szükségem!

Egy weboldalt kellene készítenem egy adott termékről. A lényege az lenne, hogy a terméket 3D-ben kellene forgatni a tengelye körül ÉS akár real-time szinezni is, hogy a user láthassa, hogy különböző szinekkel hogyan fog kinézni a cucc.

Ehhez mindössze egy AutoCAD-es modell áll a rendelkezésemre. Meg lehet ebből flash-ben valósítani a fentieket??
  • Atika :o)
    punci :D

ja amugy koszi segitseget
  • joebacsi
    első frame-re:

this.createEmptyMovieClip("punci", this.getNextHighestDepth());
    punci.beginFill(0x000000);
    punci.moveTo(0, 0);
    punci.lineTo(Stage.width, 0);
    punci.lineTo(Stage.width, Stage.height);
    punci.lineTo(0, Stage.height);
    punci.lineTo(0, 0);
    punci.endFill();
    punci._alpha = 0;
    punci.onPress = function(){
    getURL("http://www.oldalad.com", "_blank");
    }
  • joebacsi
    Igen, mikor szerkeszted az mc-t, akkor jelöli azt a pontot, ami az mc-n belüli 0;0 koordinátát jelenti. Ugyanez a pont az mc középpontja is. A képet pedig tudod hozzá képest relatívan mozgatni, így változik a középpontja is.
  • tyrent
    Sziasztok!

Egy flash intróba szeretnék egy url hivatkozást beszúrni. Tehát magából a flash-ből szeretnék elérni egy oldalt, nem a html-ből.

Hogyan tudom ezt megjátszani. Eddig sehogy sem jött össze.
    Sziasztok ha pl egy kepet atkonvertalok mc-nek es a regisztracios pont az pont kozepre valasztom azt utolag meg lehet valtoztatni valahogy????
  • cbr1983
    Sziasztok!

A következő probléma megoldására vagyok kíváncsi:
    A weboldalamon a képek megjelenítésére java galériát használok. Az a gond, hogy ha megnyitok egy nagyobb méretű képet, akkor nem fedi le a flasht, hanem a flash fedi magát a képet, vagyis a java galériát. Hogyan oldható meg, hogy a flash legyen a háttérben, és ne pedig fordítva? Tudja valaki erre a megoldást?

Kösz előre is, ha valaki tud segíteni!
  • degenerator
    a linkben lévő scrollt kéne legyártani, teljesen úgy csináltam, ahogy itt készült, kivéve, hogy a képeim nagyobbak, de nálam a nyíl azonnal kiugrik baloldalra, az értékeket pedig nem tudom úgy megadni, hogy működjön. lehet hogy az a baj hogy nálam a vonalzó 0-től kezdődik, és nem középen van a 0, ahogy a feladatban. Ötletek?

de lerederelem amit masknak akarok hasznalni kimentem jpg -be es ugy flashben nem lehet hasznalni mask-kent :(

egy mas dolog van ez a tutorial ami alapjan megcsinaltam egy kepgaleriat na ezt a kepgaleria.swf -et en ugy toltom be a fo flashbe egy loadmc vel es akkor mar nemukodik a galeriam ez mitol lehet???
  • joebacsi
    rendereld le ae-ben, és tedd be flashbe
    fenebe after effecben van nekem egy nagyon jo kis mask olyasmi mintha egne papir olyan fasza kis atmenetes es azt akartam hasznalni de akkor lemondhatok rola :(
  • joebacsi
    sehogy, át kell tenned vektorgrafikába
  • w77d
    sziasztok! netről Flash filmet le tudok valahogyan tölteni??
    Sziasztok jpg kepet tudok hasznalni mask nak flashben???
  • leshtian
    srácok a feladat a következő... aki tud kérem segítsen
    egy shape-re akarok ráigazítani pár mc-t... valaki mondja meg nekem hogy a Math.atan2 metódusba hogy tudom dinamikusan beletolni a shape formáját
    ...

PLS valaki segítsen...
    ha tudtok valamit akkor pls akár ide, akár msn en szóljatok
    msn: [email protected]
    thx
  • adjust28
    Sikerült a Flash decompilerrel szétbontani és szerkeszteni is az introt, de amikor elakartam menteni vmi baja volt, sztem az hogy nem teljes változat vagy nem eredeti, nem tom, vki help meee!!
  • vafeN
    Valaki tudna segíteni??? Flash-be csináltam (oktató lecke alapján) egy bejelentkezést (Macromedia Flash MX 2004) és szeretném úgy átalakítani, hogy a mySQL adatbázisban keresse a felhasználót meg a jelszót.

Itt van a kód:

stop();
    submit_btn.addEventListener(MouseEvent.CLICK, subClick);

var myName:String;
    var myPass:String;

function subClick(event:MouseEvent):void{
    myName = name_txt.text;
    myPass = pass_txt.text;
    trace(myName + myPass);
    if(myName =="user" && myPass =="pass"){
    gotoAndStop("ok");
    }
    }

Előre is köszönöm a segítségeket.
  • boomba
    Sziasztok!

Kezdő vagyok ezen a területen és lenne egy pár buta kérdésem hozzátok.

1, Letöltöttem egy programot, aminek a neve: IncrediFlash XTreme 2.0. Az vele a bajom, hogy az ékezetes betűket nem jeleníti meg rendesen, mert mindenféle jelek jelennek meg helyette. Ha tudja valaki a problémát, akkor kérem, ossza meg velem.

2, Ha tud valaki esetleg olyan programot, ami teljesen kezdőknek való, és esetleg még vannak benne "template"-ek is, akkor kérem segítsen rajtam.

3, tud-e valaki nekem olyan oldalt mondani, amiről tudok ingyenesen letölteni jó minőségű képeket meg .gif-eket.

4, Tud e valaki mondani nekem olyan oldalakat, ahova a banneremet fel tudom tenni díjmentesen?

Remélem valaki tud nekem segíteni a problémáim megoldásában.

• adjust28
    Sziasztok!

Van egy flash videom, amit szépen beteszek az SWF Decompiler-be, és tökéletesen szét is bontja a részeit(képek, szöveg, zene....)
    Csakhogy, én a szöveget szeretném megváltoztatni benne, de még enm jottem rá hogyan .....

Ha valaki tud ebben segíteni, azt megköszönném. Köszi:)
  • Bugge
    Sziasztok!

Itt találtok Flash videókat.
    http://docler.hu/videos/search?query=flash

Azoknak ajánlom akik még nagyon az alapot tapossák, mert nekik ez nagy segítség.
  • cleomedes
    Sziasztok! Az lenne a kérdésem, tudna-e valaki segédkezni egy multimédiás lemez elkészítésének flash-es részében (azon belül is leginkább az interaktitás megalkotásában). Director-ban való jártasság előny! Ha érdekelnek a részletek, kérlek írj privátba
    köszi szépen előre is
  • bence880829
    Sziasztok!
    Csinálok egy egyszerű kis flasht, amiben kellene mozgatni egy movie clip-et. Amikor egy gombra rákattintok, akkor utánna lehessen a mc-t mozgatni, de amíg a gomb látszódik, akkor a mc nem.
    Beírtam a gomb action-jába hogy :

on (release) {
    startDrag(_root.bir, true, 20, 63, 180, 63);
    _root.play();
    }

mi lehet a gond, amiért nem tudom mozgatni a bir nevű mc-et?
    Előre is köszi!
  • sucha
    Megtaláltam :)

on (release){
    getURL("http://link.hu/", "blank");
    }

Azért köszi!
  • sucha
    Üdv!

Egy Flash bannert készítettem egy oldalra, ahol i-frame-mel ágyazták be.
    A probléma viszont az, hogy amennyiben a bannerre kattint valaki, akkor nem új ablakban hozza be az oldalunkat, hanem a banneren belül. Ez gondolom azért van, mert a get url scriptnél nem adtam meg neki, hogy új ablakban legyen.
    Ha ez így van, tudnátok segíteni, hogy ezt hogyan tudom megadni?

Köszi
  • Lumpy85
    hello mindenki
    remélem tud valaki megoldást a bajomra, az tuti hogy létezik :D
    flash alatt szeretnék megjelentetni egy youtubeos videót de csak a videó jelenjen meg. A videó embed kódjával kell valamit csinálni de mit? Valaki pontosan leírná? köszönöm előre is

bye
  • torzito
    Sziasztok!
    Kéne egy kis segítség!Próbálkozom de nagyon a flash sablonokkal, milyen is lenne egy honlap amit szeretnék de nemigazán megyen:)
    Tud valaki olyan programot ami működik is ha letöltök egy sablont és a szövegét átírjam?
    Próbálkoztam az Eltima Flash decompiler programmal, az nem engedi.(vásárolt,jogtiszta!)
    A Macromedia Flashmx4-ben pedig fogalmam sincs, miként tudnék a szövegeken módosítani. Az is full vásárolt és jogtiszta.
    Valaki segítene?
    Köszi,
    Zoli
  • Giorgio881
    Sziasztok! Az lenne a problémám h van egy gombom ami nem szabályos alakú és azt szeretném megoldani h amikor feléviszem az egeret csak az alakzatom körvonalától jelezze h ott egy gomb van. Remélem érthető voltam :) Előre is köszi a segítséget!