732
nem kell több Flash topic, elég a linkben levő.
  • Toto652
    Köszönöm, de épp ez az, hogy én a Flashben készített animációt szeretném valamilyen videoformátumban viszontlátni.
    Ez az exportálásnál működik csak .AVI-ba, viszont ha használok Movie Clip szimbólumokat akkor az nem fog a kimeneti fájlban mozogni...

Az .swf formátummal nem tudok mit kezdeni... :/
  • Evin
    Épp az a lényeg, hogy a QT csak Flash5-ig támogatja. A CS3 meg már 9-es.
    A második sorban meg leírja, hogy úgy kimentheted a .mov-ot swf formátumba. Vagy az exportálási beállításoknál megadod, hogy a mov-nál Flash5-ös formátumban mentsen.
    De most nincs nálam Flash.
  • Toto652
    Üdv emberek!
    Az lenne a kérdésem, hogy miért írja ezt ki a Flash, amikor publikálni akarok .mov formátumba?

Nem értem miért hivatkozik az 5-ös Flashre... CS3-mam van.
    És Quicktime kodek is van a gépemen... egyébként Mac-en is ezt csinálja.

Köszönöm a segítséget!
  • Zooidy
    Sziasztok!

Két problémám is lenne, mely orvoslásra szorul:
    1. after effect-ben készítettünk egy hírdetést(kb 300 képkocka lett, 12fps mellett, flw-ben lementve), azt beimportáltuk flashbe, és nyomógombokkal kiegészítettük, és végül export. Minden jól működik a gépen, a honlapon viszont baromira szaggat a flash. Beállítás probléma lenne, rosszul mentünk? Hogy tudnám megoldnai?
    2. készítettem egy képnézegetőt, a gépen szintén király, a honlapon, pedig a gombokhoz rendelt movie clippek nem akarnak megjelenni. Itt van amire gondolok: http://zooidy.extra.hu/dbafhu/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=18

Előre is köszönöm a választ
  • ProGabe #688
    igen, már sikerült rájönnöm, azért kösz
  • Juhiii
    szerintem azért, mert atw-ről nem engedi linkelni
  • ProGabe #686
    hi

az mitől lehet, hogy csináltam egy tök egyszerű kis bannert CS4-ben, de itt sg-n egyszerűen nem tudom beüzemelni. sem a flash makró nem szereti, sem bannernek nem tudom berakni

erről lenne szó: http://users.atw.hu/progabe/avatar.swf

ill: http://progabe.atw.hu/avatar.php, itt természetesen megy

kód meg ennyi van benne:

stage.showDefaultContextMenu = false;
    logo.addEventListener(MouseEvent.MOUSE_DOWN, mouseDownHandler);
    function mouseDownHandler(event:MouseEvent):void {
    navigateToURL(new URLRequest("http://www2.avatarmovie.com/"));
    }
  • Herkulles
    Hella,

tudja valaki mi a kiterjesztése a Adobe Shockwave Playerel lejátszott animációknak, mert nem flash (swf)-es a file, kösszi.
  • Rage47
    megoldottam, raktam fel hozzá update-t
  • lpburny
    Igen, erre rájöttem már, be is illesztettem a weblapba,amibe kellett.Egy gondom akadt már csak, annyi hogy szerettem volna a lepkét egy kicsit elforgatni, kb 30 fokot jobbra,de a program valamiért összeroncsolja a szép felbontású képet és tiszta pixeles lesz a transform után. Ez mitől lehet??

Üdv!
  • Rage47
    Nem tudjátok véletlenül, miért lassul be nagyon Win7 alatt a Flash CS4?
  • Juhiii
    Szívesen! :D

Kijelöltem a Time Line-on az összes frame-t, aztán "Cut Frames", létrehoztam egy új Movie Clip-et és "Paste Frames".

Egyébként egy kóddal tudsz állítani az árnyék átlátszóságán,ha valami háttér kerülne a lepke mögé.
    Kattints az árnyékra, nyomj egy F9-et, aztán írd bele ezt:

onClipEvent (load) {
    _alpha = 80;
    }
  • lpburny
    Hát hálám üldözzön Téged, köszönöm szépen!

Azért azt elárulhatnád, hogy ezt hogy csináltad

Köszi még1x!!
  • Juhiii

Így már rendben. Amúgy szép lepke!

lepke8.fla
  • lpburny
    Átkonvertáltam régebbi verzióhoz, elvileg így működnie kell!

LEPKE

• Juhiii
    Sajnos nem tudom megnyitni, mert egy régebbi verziót (Macromedia Flash Professional 8) használok.
  • lpburny
    Hali!

Hát igen, én is erre gondoltam már rögtön, próbáltam is megcsinálni, de ha kijelölöd az egészet és movie clippé alakítod, teljesen elrontja az egészet.
    LEPKE
    Itt van, ha van egy kis időd megnézhetnéd!
    Köszi
  • Juhiii
    Üdv!

Én ezt úgy csinálnám, hogy kijelölném a pillangót úgy ahogy van, aztán egy F9, és az egészet 'Movie Clip'-pé alakítanám. Majd alá még egy layer, oda beszúrnám a pillangót (amár movie clippé alakítottat), és ennek a színét alul (Color > Tint) szürkére változtatnám, és aztán 'Free Transform Tool'-lal lehetne nyújtani meg ilyesmi.
  • lpburny
    Sziasztok!

A következő a problémám. Csináltam flash-ben egy szárnyait billegető pillangót. 3 részből áll a pillangó, a 2 szárny meg a test. a test az statikus, tehát nincs animálva, egy frame-t használtam az egész time line-on. A 2 szárny ami mozog. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnék neki árnyékot csinálni? Tudom elméletben hogy az árnyék az maga az animáció torzitva és valamilyen egységes szinnel kitöltve, de ahogy észrevettem , az a gond hogy nem szibólum egyik eleme sem a pillangónak, utólag meg nem tudtam szimbólummá alakitani az egész mozzanatsort,valszeg azért mert még kb fingom nincs az egészről:) Segitsetek!

Köszi
  • qwut
    Juhi, küldtem neked üzenetet.
  • qwut
    Köszönöm juhi a választ, megpróbálkozom vele!
  • Juhiii
    File > Publish Settings... > HTML > Window Mode > Transparent Windowless

Elvileg ez lenne, de nem tudom, mennyire működik.
  • Juhiii
    Üdv!

1. Jelöld ki a hátteret a fekete nyíllal - Selection Tool (V).
    2. Jobb oldalon nézd a 'Color Mixer'-t (ha nincs ott alapból, akkor: Window > Color Mixer vagy Shift + F9).
    3. Egy sávon látod az átmeneteket, válaszd ki azt, amelyiket módosítani akarod, duplán kattints rá és válaszd ki a színét!

• qwut
    Sziasztok! Lenne egy olyan problémám, hogy van egy template-m, aminek a háttérszínét szeretném megváltoztatni, viszont a háttér ilyen átmenetes szürke. Hol sötétebb, hol világosabb. Hogyan tudnám szépen megváltoztatni picit enyhébb szürkére?
    Köszönöm előre is!
  • Met
    Na még valami :)
    CS4-ben hova dugták a transition ablakot? Ahol lehetett látni, hogy mi fog történni
  • Met
    Még valami, átlátszó hátterű swf-et nem lehet előállítani csak úgy ha gif-be mentem?
  • Met
    úgy néz ki jó lesz, thx
  • Juhiii
    Szerintem a maszkolás megoldja a problémát:

1. Készíts egy akkora téglalapot, mint a flash.
    2. Aztán Layer-eknél: Jobb egérgomb -> Mask
    3. És húzgáld rá azokat a Layereket, amiket maszkolni szeretnél.

• Met
    Gyors kérdés, készítettem egy flash animációt, úgy, hogy van benne 2 kép ami lelóg a "canvasról", azt hittem, hogy amikor elmentem swf-be akkor a felesleget levágja. De nem vágja le.

Flashben nincs Crop lehetőség mint PS-ben? Újra kellene szerkesztenem az egészet ha nem lehet megoldani, hogy levágja ami nem kell...
  • joebacsi
    ne dw-vel készítsd a html index file-t, hanem kézzel
  • logbasan
    Hella,Sziasztok!
    Kérlek titeket mentsétek meg a fejem amit épp a falba verdesek...
    az van, hogy flash-ben elkészítem az oldalt, dreamweaver-ben létrehozok neki jó indexfájlt, tesztelem okés, feltöltöm ftp-re jó.ezt minden oldalammal így csinálom:)aztán van olyan amelyiket minden böngésző megjeleníti(firefox,explorer,awant)pl.:http://www.logbasantechnology.com/, de van olyan amit pl. a firefox be sem olvas(nagy fehér téglalap)pl.http://www.chachacha.hu/ és van olyan is ahol beolvassa a firefox is csak épp az flv videókat nem adja be....Mit tehetnék. hogy ne legyen ezzel gond??előre is köszönöm a segítséget!
    csű
    log
  • lifeisall
    Sziasztok! MUNKA lehetőség!
    Kis céghez keresek gyakorlott Flash programozót kis Photoshop érzékkel megáldva fél vagy egész munkaidőre. A feladatok nagy része flash weboldalak összerakása és képmanipulációra alapuló online alkalmazások programozása Részletesebb leírást küldök referenciára és önéletrajz beérkezése után. email: [email protected]
    Várom a jelentkezéseket!
    Üdv,
    G
  • ducker
    Sziasztok!
    Meg tudná nekem mondani 1 flash mágus, hogy hogy a fenébe lehet egy layer 1-1 kulcskockájára 1-1 képet illeszteni egy lépésben?
    Ugyanis adott egy animáció összes képkockája (~400db), csak egymás mellé kellene a timeline-on dobálni.
    Előre is THX!
  • kay12
    Hello
    Milyen tárhely jó a .tk ingyen domain névhez?
    Mert az ingyenes részébe nincs DNS támogatás.
    Ja meg akk azt hogy kell megcsinálni hogyha nem támogatja a DNS-t?
  • Barni
    Hello!

Van egy honlapom, amibe flash menü van beépítve.
    Olyan kérdésem lenne, hogy miért kell frissíteni az oldalt az első betöltés után, hogy látszódjon a menü?

a cím: www.fraglimit.hu

köszi szépen előre is a segítséget!
  • DeDy
    Helló!
    Egy kis segítség kéne. Hogyan lehet a beépített scrollbart módosítani? Mint kinézetben, mint scriptben, ha egyáltalán lehet. Scriptben csak annyi kéne hozzá hogy ha pl a szöveg felénél van a görgő és tovább akarok lépni egy másik szövegre amit ugyanebben a dinamikus textben jelenít meg ( XML-ből betöltve) akkor ugorjon a scroll a szöveg tetejére ne pedig az új szövegnek is a közepén maradjon a csúszka. Kinézetben pedig egyszerű színek, méretek módosítását értem.
  • red13
    Sziasztok!
    Készítettem egy képgalériát. Ezt hogyan tudom úgy átmásolni egy másik dokumentumba hogy működjön is? Rendesen megy, de amikor átmásolom egy másik munkába, meg sem moccan.
  • lord nihilus
    amúgy flash cs4ben csináltam
  • lord nihilus
    hali
    lenne egy hatalmas kérésem, csináltam tutorial alapján egy flash menüt weboldalamhoz. sajna elég kezdő vagyok hozzá és nem igazán akar sikerülni (action scriptet nem vágom). megköszönném ha valaki segítene
    a fla fájl ameddig eljutottam, és az lenne az elképzelésem, h a töltény akkor mozog ki amikor az egér a felirat fölé megy, lécci segítsen vki, előre is köszi
  • sKeezo
    Hogy lehet videóból flash-t csinálni?