Flash

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rage47
Nem tudjátok véletlenül, miért lassul be nagyon Win7 alatt a Flash CS4?
Juhiii
Szívesen! 😄

Kijelöltem a Time Line-on az összes frame-t, aztán "Cut Frames", létrehoztam egy új Movie Clip-et és "Paste Frames".

Egyébként egy kóddal tudsz állítani az árnyék átlátszóságán,ha valami háttér kerülne a lepke mögé. <#vigyor2>
Kattints az árnyékra, nyomj egy F9-et, aztán írd bele ezt:

onClipEvent (load) {
_alpha = 80;
}

GO GUNNERS!

Hát hálám üldözzön Téged, köszönöm szépen!
<#taps>

Azért azt elárulhatnád, hogy ezt hogy csináltad<#fejvakaras><#falbav><#wilting>

Köszi még1x!!
Juhiii
<#wave>

Így már rendben. Amúgy szép lepke! <#vigyor3>

lepke8.fla

GO GUNNERS!

Átkonvertáltam régebbi verzióhoz, elvileg így mûködnie kell!

LEPKE

Juhiii
Sajnos nem tudom megnyitni, mert egy régebbi verziót (Macromedia Flash Professional 8) használok. <#shakehead>

GO GUNNERS!

Hali!

Hát igen, én is erre gondoltam már rögtön, próbáltam is megcsinálni, de ha kijelölöd az egészet és movie clippé alakítod, teljesen elrontja az egészet.
LEPKE
Itt van, ha van egy kis idõd megnézhetnéd!
Köszi<#worship><#worship><#vigyor3>
Juhiii
Üdv!

Én ezt úgy csinálnám, hogy kijelölném a pillangót úgy ahogy van, aztán egy F9, és az egészet 'Movie Clip'-pé alakítanám. Majd alá még egy layer, oda beszúrnám a pillangót (amár movie clippé alakítottat), és ennek a színét alul (Color > Tint) szürkére változtatnám, és aztán 'Free Transform Tool'-lal lehetne nyújtani meg ilyesmi. <#vigyor3>

GO GUNNERS!

Sziasztok!

A következõ a problémám. Csináltam flash-ben egy szárnyait billegetõ pillangót. 3 részbõl áll a pillangó, a 2 szárny meg a test. a test az statikus, tehát nincs animálva, egy frame-t használtam az egész time line-on. A 2 szárny ami mozog. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnék neki árnyékot csinálni? Tudom elméletben hogy az árnyék az maga az animáció torzitva és valamilyen egységes szinnel kitöltve, de ahogy észrevettem , az a gond hogy nem szibólum egyik eleme sem a pillangónak, utólag meg nem tudtam szimbólummá alakitani az egész mozzanatsort,valszeg azért mert még kb fingom nincs az egészrõl😊 Segitsetek!

Köszi
Juhi, küldtem neked üzenetet.
Köszönöm juhi a választ, megpróbálkozom vele!
Juhiii
File > Publish Settings... > HTML > Window Mode > Transparent Windowless

Elvileg ez lenne, de nem tudom, mennyire mûködik. <#rolleyes>

GO GUNNERS!

Juhiii
Üdv!

1. Jelöld ki a hátteret a fekete nyíllal - Selection Tool (V).
2. Jobb oldalon nézd a 'Color Mixer'-t (ha nincs ott alapból, akkor: Window > Color Mixer vagy Shift + F9).
3. Egy sávon látod az átmeneteket, válaszd ki azt, amelyiket módosítani akarod, duplán kattints rá és válaszd ki a színét!

GO GUNNERS!

Sziasztok! Lenne egy olyan problémám, hogy van egy template-m, aminek a háttérszínét szeretném megváltoztatni, viszont a háttér ilyen átmenetes szürke. Hol sötétebb, hol világosabb. Hogyan tudnám szépen megváltoztatni picit enyhébb szürkére?
Köszönöm elõre is!
Met
Na még valami 😊
CS4-ben hova dugták a transition ablakot? Ahol lehetett látni, hogy mi fog történni

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Met
Még valami, átlátszó hátterû swf-et nem lehet elõállítani csak úgy ha gif-be mentem?

Met
<#worship> úgy néz ki jó lesz, thx

Juhiii
Szerintem a maszkolás megoldja a problémát:

1. Készíts egy akkora téglalapot, mint a flash.
2. Aztán Layer-eknél: Jobb egérgomb -> Mask
3. És húzgáld rá azokat a Layereket, amiket maszkolni szeretnél.

GO GUNNERS!

Met
Gyors kérdés, készítettem egy flash animációt, úgy, hogy van benne 2 kép ami lelóg a "canvasról", azt hittem, hogy amikor elmentem swf-be akkor a felesleget levágja. De nem vágja le.

Flashben nincs Crop lehetõség mint PS-ben? Újra kellene szerkesztenem az egészet ha nem lehet megoldani, hogy levágja ami nem kell...

joebacsi
ne dw-vel készítsd a html index file-t, hanem kézzel

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Hella,Sziasztok!
Kérlek titeket mentsétek meg a fejem amit épp a falba verdesek...
az van, hogy flash-ben elkészítem az oldalt, dreamweaver-ben létrehozok neki jó indexfájlt, tesztelem okés, feltöltöm ftp-re jó.ezt minden oldalammal így csinálom😊aztán van olyan amelyiket minden böngészõ megjeleníti(firefox,explorer,awant)pl.:http://www.logbasantechnology.com/, de van olyan amit pl. a firefox be sem olvas(nagy fehér téglalap)pl.http://www.chachacha.hu/ és van olyan is ahol beolvassa a firefox is csak épp az flv videókat nem adja be....Mit tehetnék. hogy ne legyen ezzel gond??elõre is köszönöm a segítséget!
csû
log
Sziasztok! MUNKA lehetõség!
Kis céghez keresek gyakorlott Flash programozót kis Photoshop érzékkel megáldva fél vagy egész munkaidõre. A feladatok nagy része flash weboldalak összerakása és képmanipulációra alapuló online alkalmazások programozása Részletesebb leírást küldök referenciára és önéletrajz beérkezése után. email: [email protected]
Várom a jelentkezéseket!
Üdv,
G
Sziasztok!
Meg tudná nekem mondani 1 flash mágus, hogy hogy a fenébe lehet egy layer 1-1 kulcskockájára 1-1 képet illeszteni egy lépésben?
Ugyanis adott egy animáció összes képkockája (~400db), csak egymás mellé kellene a timeline-on dobálni.
Elõre is THX!
Hello
Milyen tárhely jó a .tk ingyen domain névhez?
Mert az ingyenes részébe nincs DNS támogatás.
Ja meg akk azt hogy kell megcsinálni hogyha nem támogatja a DNS-t?
Barni
Hello!

Van egy honlapom, amibe flash menü van beépítve.
Olyan kérdésem lenne, hogy miért kell frissíteni az oldalt az elsõ betöltés után, hogy látszódjon a menü?

a cím: www.fraglimit.hu

köszi szépen elõre is a segítséget!

Avanti Italia!

Helló!
Egy kis segítség kéne. Hogyan lehet a beépített scrollbart módosítani? Mint kinézetben, mint scriptben, ha egyáltalán lehet. Scriptben csak annyi kéne hozzá hogy ha pl a szöveg felénél van a görgõ és tovább akarok lépni egy másik szövegre amit ugyanebben a dinamikus textben jelenít meg ( XML-bõl betöltve) akkor ugorjon a scroll a szöveg tetejére ne pedig az új szövegnek is a közepén maradjon a csúszka. Kinézetben pedig egyszerû színek, méretek módosítását értem.
Sziasztok!
Készítettem egy képgalériát. Ezt hogyan tudom úgy átmásolni egy másik dokumentumba hogy mûködjön is? Rendesen megy, de amikor átmásolom egy másik munkába, meg sem moccan.

amúgy flash cs4ben csináltam

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

hali
lenne egy hatalmas kérésem, csináltam tutorial alapján egy flash menüt weboldalamhoz. sajna elég kezdõ vagyok hozzá és nem igazán akar sikerülni (action scriptet nem vágom). megköszönném ha valaki segítene
a fla fájl ameddig eljutottam, és az lenne az elképzelésem, h a töltény akkor mozog ki amikor az egér a felirat fölé megy, lécci segítsen vki, elõre is köszi

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Hogy lehet videóból flash-t csinálni?

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Flash8-ban szeretnék egy radiobuttont csinálni, aminek az eredménye egy dinamikus szövegbe kerülne. Sehogysem sikerül, csatolom az általam létrehozott fájlt. Segítséget elõre is köszönöm
radiobutton_fla
Köszi Joebácsi! 😄 Istenkirály vagy! Örök hálám ezért!!!!!!! 😊

hello!lenne 1 nagyon alap kerdesem,de nagyon sok mulik rajta...szoval animalnom kellene 1 olyasmit,amit ugy kepzeljetek el,mint 1 fotot,ami ha az eger ramegy,akkor atfordul,a hatoldalan szoveg van,meg 1 link.swishmax 2 ben nagyjabol kesz a cucc,csinaltam szoveget,ratettem 1 kepet,amit effectel kiforgatok onnan...de azt nem tudom,h hogy kellene megoldani,h csak akkor tunjon el a kep,mikor az eger rajta van.mose roll over,vagy hasonlo kent kerestem,nem tudom,h hogy kellene megoldani...aki ismeri a progit,az plz help!thx elore is!

joebacsi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

joebacsi
getURL

Szal nem magának a flashnek lesz a tartalma hanem egy külön oldalnak. Személy szerint amin a Flash van azaz index.html...Amire pedig hivtkozni kell az az index3.html...

Majdnem... Annyi volna a funkciója a képre kattintásnak mintha a Flash alatti Belépés gombra kattintanánk...De viszont nem tudom melyik részt kell hozzá módosítanom h jó is legyen :S:S:S:S

Így?
http://pixel-team.hu/Ajto.html

SZia!
A "következõ oldal" is ennek az SWF-neke lesz a tartalma?
Ezt írtad: "A következõ oldalon található flash-t úgy akarom megoldani ... hanem a következõ oldalra irányítsa át az oldal látogatóját"
Kicsit pontosíts, ha lehet! 😊
A gomb script-jét kell az utolsó oldalon mósosítani.
Ez a gomb cseréjével lesz elérhezõ...
Ha másik html oldalra linkelnél, akkor : getURL("");
Ha az SWF-en belül egy másik keyframe-re, akkor : gotoAndPlay(""); vagy stop... attól függ...

Sziasztok!

Sürgõs segítségre volna szükségem ActionScripthez. A következõ oldalon található flash-t úgy akarom megoldani hogy ha kinyílik az ajtó utána a képre kattintva ne becsukódjon hanem a következõ oldalra irányítsa át az oldal látogatóját
Flash a fõoldalon

És itt az .fla is: Ez az .fla

joebacsi
Ó ilyen könnyen nem úszod meg 😊
Csak kódból, és onnan is csak akkor, ha megírtál magadnak egy dwg olvasót as-ben...vagy megbízol valakit rá 😊
Kezdésként fusd át ezeket.

pyrohun
és ha van egy dwg fájlom, akkor az abban lévõ 3d-s objektumot 3d-ben tudom csesztetni a flash-sel? 😊

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

joebacsi

pyrohun
Sziasztok!

Segítségre volna szükségem!

Egy weboldalt kellene készítenem egy adott termékrõl. A lényege az lenne, hogy a terméket 3D-ben kellene forgatni a tengelye körül ÉS akár real-time szinezni is, hogy a user láthassa, hogy különbözõ szinekkel hogyan fog kinézni a cucc.

Ehhez mindössze egy AutoCAD-es modell áll a rendelkezésemre. Meg lehet ebbõl flash-ben valósítani a fentieket??

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Atika :o)
punci 😄

ja amugy koszi segitseget

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

joebacsi
elsõ frame-re:

this.createEmptyMovieClip("punci", this.getNextHighestDepth());
punci.beginFill(0x000000);
punci.moveTo(0, 0);
punci.lineTo(Stage.width, 0);
punci.lineTo(Stage.width, Stage.height);
punci.lineTo(0, Stage.height);
punci.lineTo(0, 0);
punci.endFill();
punci._alpha = 0;
punci.onPress = function(){
getURL("http://www.oldalad.com", "_blank");
}

joebacsi
Igen, mikor szerkeszted az mc-t, akkor jelöli azt a pontot, ami az mc-n belüli 0;0 koordinátát jelenti. Ugyanez a pont az mc középpontja is. A képet pedig tudod hozzá képest relatívan mozgatni, így változik a középpontja is.

Sziasztok!

Egy flash intróba szeretnék egy url hivatkozást beszúrni. Tehát magából a flash-bõl szeretnék elérni egy oldalt, nem a html-bõl.

Hogyan tudom ezt megjátszani. Eddig sehogy sem jött össze.
Atika :o)
Sziasztok ha pl egy kepet atkonvertalok mc-nek es a regisztracios pont az pont kozepre valasztom azt utolag meg lehet valtoztatni valahogy????

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

Sziasztok!

A következõ probléma megoldására vagyok kíváncsi:
A weboldalamon a képek megjelenítésére java galériát használok. Az a gond, hogy ha megnyitok egy nagyobb méretû képet, akkor nem fedi le a flasht, hanem a flash fedi magát a képet, vagyis a java galériát. Hogyan oldható meg, hogy a flash legyen a háttérben, és ne pedig fordítva? Tudja valaki erre a megoldást?

Kösz elõre is, ha valaki tud segíteni!