Jogosítvány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

Szerintetek 18 éves kortól lehet-e hivatásos, úgynevezett PÁV jogosítványt szerezni, és a 2 éves próbaidõ alatt lehet-e ezzel már munkát vállalni? Mondjuk futárként? (Apropó, szerintetek a futároknál feltétel az érettségi?)

Válaszaitokat elõre is köszönöm.

Üdv:
DJviolin

bárhol, ahol forgalmi vizsgát is csinálnak

Ha alszom megéhezem, az evéstõl meg elálmosodom! Szép az élet!

zmeor
hali

az a gondom hogy a zöldkártyamatricám nem tapad fel a rendszámtáblára és azt mondták ki kéne cserélnem.. hol tudnám ezt megoldani?

köszi

leszarom a konfigod...

Ha egy jobb iskolához többet kel utazni az nem biztos, hogy nagy hátrány.
Az elmélet az 6+1 alkalom. A vizsgák és a gyakorlati vezetés nem az iskolánál történik.
Ha valahol 60-80 ezerrel olcsobban uszod meg, akkor ha ezét 6-8 alkalommal többet utaztál, számoldk ki mennyit "kerestél" igy óránként.
T. gerrie
Nem kell mindent újrakezdeni. Mindössze csak egy frissitõ vizsgát kell tenned, 3760 Ft-ért.
Ha a második év is letelik csak akkor van a gond.
Nagyobb probléma, ha esetleg az 5. forgalmi vizsgád is sikertelen, mert akkor jön a PAV.
sz4bolcs
Valóban.
Én is gondoltam erre, mikor már elküldtem az üzenetet, csak késõn. 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

bertino
lehet, csak nem mindig van kéznél lóvé...
én is emiatt vizsgáztsm késõbb forgalomban

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

sz4bolcs
ennyi idõ alatt csak 3x vizsgáztál? ez vicc.. Engem meghúztak, azon a napon kérte az oktatóm az új idõpontot, 1 hétre rá vizsgáztam újra, és meg is lett a jogsim.

3 bukás, és az hogy, kb szeptemeber óta nem voltam vezetni. Új suli, és onnen elég messze van az autós iskola, idõm sem nagyon volt rá.

Mindegy, van még bõ 2 hónapom befejezni, csak meglesz addig, csak kiváncsi voltam mivel kell szembenéznem, ha esetleg mégsem😊
NSTSpider
És mi a balhé ,hogy nem tudod letenni?

HiPPoNaX
ugy tudom igen

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

Üdvözletem!
Én 2005. májusában tettem le az eléméleti vizsgát, azonban a forgalmit a mai napig nem sikerûlt teljesítenem:S
Amennyiben letelik az elémleti vizsga letételétõl számított két év, akkor kezdhetek mindent elõrõl?
Persze, hogy érdekel... Minden megoldás (mindenkinek a véleménye) érdekel legyen az jó vagy rossz. Próbálok mások tapasztalataiból levonni egy sajátot és azután választani. Remélhetõleg jól.
GabcsiManó
van egy két nagyon korrekt iskola, ha esetleg érdekelne egy ahol én vizsgáztam, meg húztam végig akkor írj.. de persze ha kõbányán laksz akkor ez nem lenne túl ideális, tõlem 2 percre van, de tõled meg lehet 1 órára lenne 😊

www.kreativ-otletek.eoldal.hu

Igen errõl már hallottam/olvastam, hogy az agyonhírdetett iskolákat lehetõleg kerülni kell...
Jelenleg egy ismerõs sem tanul sehol, hogy megossza velem jó/rossz élményeit, ezért próbálok az interneten érdeklõdni/olvasgatni, hogy melyiket válasszam.
Nem törvényszerû, de igy mûködik. Ahol a pótóra drágább mint a hirdetésekben szereplõ alapóra, ott biztos, hogy nagyon sok pótórára lesz szûkség, és ezt sok bukást is jelent. Ha ez elsõ 30 óra vezetés nayon olcsó, esetleg valamennyi még ingyenes is, ott bizony ezt a pótórákon kamatostul kell megfizetni. Igy akár háromszor annyiba is kerülhet a jogsi, mint amire számítottunk.
Tudnék néhány jóbb iskolát felsorolni, de ez nem biztos, hogy túl etikus lenne.
Csak olyan autósiskolát szabad választani, ahol már végzett valamelyik ismerõsöd és meg volt elégedve. Vannak gyengén muzsikáló olcsobb autósiskolák de a legjobb vizsgaeredményeket is az olcsobb iskolák produkálják. A drágább iskolák között vannak nagyon jók és nagyon pook is.
A legrosszabb eredményt azok az iskolák produkálják, akik nagyon olcsot hirdetnek, de valójában a jogsit náluk lehet a legdrágábban megszerezni.
Amelyik iskolát nagyon sok helyen hirdetik ott lehet a legnagyobbat pofára esni.
http://lapforum.lap.hu/topic.php?id=14606188
zmeor
nekem van egy jó ismerõsöm...
én nála tanultam vezetni.. nagyon jófej és fiatal.. és enged érvényesülni
kresszt is oktat..
adom a számát priviben ha érdekel

leszarom a konfigod...

Ki melyik budapesti autósiskolát ajánlja "B" jogosítvány megszerzéséhez?
Vagy melyiket nem? Miért pont azt?
,, sokszor az új autók sem mennek át a mûszakin elsõre"

komolyan?? hát én hajintanám vissza a kereskedõnek ilyen esetben...

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Harly18
Na, ezt nem tudtam. Bár annak fényében, hogy sokszor az új autók sem mennek át a mûszakin elsõre, gondolom nem sok kocsi mászkál 4 éves mûszakival.... 😊

1:18 Gyûjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/

az attól függ 😛 új autóra általában megadják a 4évet, utána is adhatnak rá vagy 4évet, vagy 2õt esetleg 1et, az autó mûszaki állapotától, meg mellette sok mindentõl is függ

Harly18
2 évente van mûszaki vizsga.....

1:18 Gyûjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/

zmeor
nekem már van jogsim😊
nem a vizsgázásra gondoltam amit még rutinnál csinálnak!

hanem a kocsinak a mûszaki vizsgája asszem 4 évente van
ott mi van?

leszarom a konfigod...

HiPPoNaX
most is hasonloan mukodik, meg kell nezni mindenkeppen a napi elso elindulaskor kotelezeoen ellenorzendo dolgokat (vilagitas, fekek, kormanymu, stb) illetve huzni egy tetelt, amit el kell mondani vagy eppen be kell mutatni (logikusan pl. ha a kerekcseret huzod, annak eleg a folyamatat elmondani de mondjuk a biztositektablat lehet hogy meg kell mutatnod)

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

Régen kérdeztek egyet - szóban - pl mondd el hogyan cserélnéd ki a kereket. Utána mutasd meg az autóban ezt meg ezt.
Most nem tudom hogyan folyik.

zmeor
egy mûszaki vizsga hogy zajlik... (autó)

leszarom a konfigod...

Ja és mégegy. A refi fénye (de még a hegesztés fénye sem vakit, ha nem nézel bele. Ha az út jobb szélét nézed ahol bringások is szoktak kavarni akkor nem vakulsz el. Az élõlények így ember is olyan, hogy önkéntelenül a fény felé fordul és belenéz. Ezt külön meg kell tanulni és negyven ötven éjszakai óra után már jól mûködik.
A helyzetjelzõ azt jelenti,hogy áll a jármû. A tompított, amit több országban menetjelzõ-fénynek hívnak, azt jelenti a szembõljövõnek, hogy halad a jármû. A fényerejének 40-60 méteren még legalább egy luxnak kell lennie.
NSTSpider
A bonusodat viszed tovább a másik biztosítóhoz.Ha vettél egy kocsit és voltál már valamilyen bonus fokozatban akkor azt továbbviszed az új kocsira is.Egy év kell igen.

Sziasztok.

Egy kis infó kellene, mondok egy példát:
Ha mondjuk tavaly év vége felé lett véve egy autó és lett kötve kötelezõ biztosítás, év végén biztosító váltás volt. Akkor a Bonus A0 nem A1 ?
Hogy van a Bonus emelkedés (károkozás nélkül) ?
1 teljes év károkozás mentes kell legyen, vagy hogy van ?

Köszi !

sz4bolcs
ja...
mész egy olyan úton ahol nincs világítás.
amég semmi nem jön, addig távolságit használsz.
Ha jön valami, akkor lekapcsolod, és mindketten csak két kis pöttyöt láttok.

A kérdés:
Hány éves a kapitány?

ja nem...

Hol az út?

NSTSpider
A helyzetjelzõ országúton nagyon gyengusz az max tényleg csak arra jó ha megállsz és lássák ,hogy van ott valami.

Sanyix
Na ezért írtam hogy elég lenne a helyzetjelzõ, az is látható, fõleg hogy feltûnõ színû is lehet, mégsem vakít el. Hátulról is jól látni az autókat a piros hátsó lámpák miatt, mégsem vakít el, ugyanezt lehetne elöl is más színnel.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

A tompitott nem arra való, hogy mi lássunk, hanem arra, hogy lássák, hogy mi jövünk. A nyugati autópályákon tõbb éjszakát is el lehet autózni úgy, hogy a nagy forgalom miatt a refit egyszer sem lehet használni.
Utánképzésre jelentkezés Bp.III. Mozaik u. (pont a "K" hidnál) a második emelet.
Elõször egy feltáráson kell résztvenni, ahol kitalálják, hogy a hat program közül melyiket kell végigcsinálnia. A programokban elég jelentõs eltérések vannak, mind anyagi, mind idõbeni téren.
Aztán végig kell ülni a programot és ezután kep egy papirt amivel mehet a jogsiért. Van olyan prog. ami után vizsga is van.
Mikor elõször megy valaki célszerû vinni az ûggyel kapcsolatos összes papirját, a végzést is, és egy marék zsozsot.
Ott különben kifejezetten emberien bánnak az ûgyfelekkel!
Sanyix
Akkor viszont nemtudom mi értelme a tompított fényszórónak. Ahol azt kell használni van sok fény, helyzetjelzõ is elég lenne, ahol meg nincs fény ott meg a távolságit kõ használni, ami meg rendben van, mer máshogy nemmegy.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

emberek, ez hozzátartozik a vezetéshez! mindenkit elvakít kicsit, de hozzá lehet szokni, ha jön szembe vki, akkor út jobb oldalát ( a csíkot) nyugodtan lehet nézni...

Sanyix
Én jól látok, sötétben is, de engem is elvakítanak a szembejövõ kocsik fényei sötétedés után :\ én pl annak örülnék ha csak helyzetjelzõk lennének a kocsikon, és ennyi(mer a tompított fényszóró nagyjából elvakításra jó, mer max 3 méterre világít elõre, ami semmi) 😊 dehát ennek nem sok esélye van szal ki kell bírnom azt az 1-2 mp-t vakon.

Valaki erre !!!

Attila8805
Thx!

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

Count Adyn
Én is kicsit rövidlátó volnék, vezetéshez általában, fõleg éjszaka sokat segít a -0.5 ös szemüveg, vannak spéci lencsék, fényvisszaverõs, etc, amitõl sokkal kevésbé vakít😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Attila8805
HI all!
Én rövidlátó vok és ezért az esti vezetésnél jobban vakítanak a fények.
Esetleg valaki aki egy cipõben jár velem és van egy két trükje az segíthetne.

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

Mhosah Myth
Sziasztok!

A problémám, hogy megálltam az autóval egy helyen ahol semmi tábla nem jelezte, hogy várakozni vagy megállni tilos... Rajtam kívûl még 6 autó volt ott és csak engem büntettek meg... De nem is azt a piros csomagot kaptam hanem egy kis papírlapot 5000ft-os bírsággal, meg a rendszámommal...
Jogtalanul büntettek meg.... Most mit tudok tenni? Mert, hogy befizetni nem fogom/akarom az tuti...

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Sziasztok.

Egy jó ismerõsömnek bevonásra került a jogosítványa.
Valamilyen utánképzésen kell résztvegyen. Tudnátok infórmációval szolgálni, hogy pontosan mi a menet az egésznek, részletesen !!!

Esetleg weboldalt tudtok ezzel kapcsolatba, ahol ezzel kapcsolatos információk vannak ?

Köszi !!!
tudom voltam Párizsban, de én nem mertem vezetni fél éves jogsival 😄D, nagyon kell figyelni

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Istencsászár
Olaszba pont láttam egy poénos esetet. Szûk utcából jött ki az autós és összeakadt egy motorossal. Az autó egy mini féle volt, a motor meg egy sima robogó. Kiszáll a tag odamegy elkezdenek ordibálni olyan jó olaszos hévvel, tag visszaül, motoros leszáll odamegy, mikor indul a kocsi ketõtt az oldalába rúg, azt mind2en mentek a dolgukra😄

Párizsba vagy Rómába rengetegen közlekednek motorral és persze autóval is, de ott hozzá szoktak, meg hát egy olyan zsufolt városban lényegében csak motorral lehet normálisan közlekedni, mennek össze vissza, de vigyáznak egymásra... ez egy magyar ember szemével nézve káosz és MOn elképzelhetetlen lenne...

Gyûjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

viszont arra allergiás vagyok amikor sávot elfoglalva cammog 40-el motoros, tudom hogy sok az idióta autós, aki betart neki, de ne engem szivasson érte

azért mondom, hogy olyankor nem kéne. De ha 10-20-szal cammog a sor, és tükörben látom hogy jön, akkor ha tudok arrébb húzódok, mert az nekem nem kerül semmibe, õ legalább halad, én meg ígyis-úgyis ugyanott vagyok

Mondjuk ilyenkor inkább a motorosnak kell jobban odafigyelnie mikor téged elõz!