Jogosítvány
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(ilyen pl: a Gubacsi út Illatos út keresztezõdése)
Az elõzõ problémához:
Az elsõ a kor.kerékkel ábrázoét gk.
Ha ez elment, marad a tuja meg a másik kocsi.
Köztük a jobbkéz szabály dönt, ahol a balról érkezõ tujának is elsõbbsége van.
Ha alszom megéhezem, az evéstõl meg elálmosodom! Szép az élet!
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
1 megkulonbozteto jelzessel ellatott jarmu (rendor,mento,tuzolto)
2 villamos
3 ha mellekutrol akarsz fo utvonalra menni
...
lool.. eddig csak fújtad, fújtad, nem értetted meg egyikünk problémáját sem.
"mintha ott sem lenne" .. hát baromi jó. 😄
Te sem leszel tanító.
Van-e elsõbbsgadási kötelezettsége a tanulóautó vezetõjének?
[/img]A hétvégén hallottam, hogy 21 éves kortól az A (nagymotorkerékpár) vizsgához nem kell két év A1, sem A korlátozott jogsival szerzett tapasztalat. Ebbõl mennyi lehet igaz? Szerintem elég nagy blõdli.
Ez persze nem teljesen igaz, mert csak négy esetben biztosit a kresz a tujának elsõbbséget.
1. A jobbkéz-szabályban, ha balról jõn akkor is.
2. Az útszûkületben, ha õ kerül még akkor is.
3. A körforgalomban mindig.
Na ez az a három eset, ami mo-n nem fordul elõ.
4. Az együttes kanyarodásnál. Pl Gellért-tér, ha te is és a vill. is kanyarodik a hidra
A másik amire valójában jól emlékezel, az az együtes kanyarodás szabálya. Ez azt jelenti, hogy ha te is és a villamos is kanyarodik, akkor a villamosnak a kresz különleges elsõbbséget biztosit.
De mint ha rémlene, hogy kanyarodó autó elengedi a kanyarodó villamost. 😊
A feladat megoldásából is ez következik nekem.
Nem igaz, hogy nincs itt egy bp.-i, aki testközelbõl találkozott már villamossal. 😄
Mind a kettõ(A,😎 balra fordul. Mért kell A -nak elengednie a B -t(villamost), (Jobb kéz miatt nem B(villamos) kéne elengedje A -t) !
Véletlenül nincs egy olyan szabály, hogy balról érkezõ villamost elengedni !?
Itt nincs olyan, hogy egyik egyenesen menne, de a másiknak elõtte kéne bekanyarodnia keresztezve az útját.
bocs az értetlenségért
A problémát az okozza, hogy sokan nem tudják meállapítani, hogy az én kocsim, vagy a villi mehet elõbb. Aki tugaj, mert elfogadta a tesztkönyv által megadodd választ, az sem mindig érti, hogy miért ez a jó sorrend.
Ennél a feladatnál a lényeg, hogy a kanyarodás szabályt kell alkalmazni.
A megoldás: Ön-B-A .. Miért?
Az azonos úton érkezõk nem érkeznek egymásnak jobbról vagy balról, ézért a jobbk.sz. nem is mûködik. Ilyenkor a kanyarodás-szabály alkalmazandó.
Valóban igaz, hogy nagyon sokan ezt a két szabályt nem nagyon tanulják meg, és mivel többnyire fõbb (védett) útakon járnak, és ezért évekig is megusszák gond nélkül. Aztán egyszercsak nem.
Ha ismered Kispesten az Ady E. útat, ott a külsõ végén mikor a villinger balra kanyarodik, bizony megvárja amig elfogynak az szembõl érkezõk.
Két jármûvel vagy forgalmi viszonyban, nézzük meg külön-külön.
Az "A" jármû jobbról, vagy balról jõn, vagyis másik úton mint Te, ezért itt egyértelmûen jobbkéz-szabály.
A másik jármû (vill.) veled azonos úton érkezik, tehát köztetek a kanyarodás-szabály dõnt.
Persze nem baj, ha tudjod a kanyarodás-szabályt: Az egyenesen haladónak elsõbbsége van a kanyarodni szándékozóval szemben.
Hát akkor most számold ki, hogy ki lesz az elsõ!
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A: Ön, B, A
és mérnem
C: Ön, A, B ?
Köszönöm !!!
Többen voltak, akik az utólsó hetekre hagyták a vizsgát, és egész primitiv okok miatt csúsztak ki a két évbõl.
A PAV-I módszereit nem ismerem, mert én már régen csináltam, és azóta biztos változott, de elég összetett vizsgálat volt akkor is, de én úgy emlékszem, hogy inkább az emberkék lelki milyenségén (pl:agressziv-e)volt a hangsúly.
PÁV-I-nél pontosan miket néznek? Igaz az, hogy felmérik az erõnlétet is, tehát fekvõtámasz, Cooper?
Hat hónappal az elõirt kor elõtt kezdheted a tanfolyamot, három hónappal elbb vizsgázhatsz elméletbõl, de gyakorlati vizsgát csak a szülinap után tehetsz.A PAV-I a legmagassabb fokú.
Tehát akkor azt mondod, hogy a PÁV-I a legkeményebb?
a PAV-I egy alapfokú vizsgálat, pszihét, mozgás összerendezettséget stb. vizsgálnak, nincsenek komoly feltételek.
Egyébként nem repülõs fõsulira akarok bejutni, mert nincs ilyen, ami van, az meg már évfolyamonként csak 6 szerencsés kuláknak elérhetõ. Iskolai végzettségnél csak annyi a kitétel, hogy bármilyen fõiskolán vagy egyetemen szerzett diploma. Ez lehet akár lótenyésztõ is, de elõny ha mûszaki. 😊
A B+C jogsit egybe akarom lerakni idén. Ez a 2-es orvosi egyenlõ a PÁV2-vel? Igaz az, hogy a PÁV-on a fizikumot is felmérik. Egyik ismerõsöm azt mondta, hogy még fekvõtámaszt is nyomni kell. 😊
A belfõldi árufuvarozói az micsoda?
Ha valamilyen repülõs fõiskolára akarsz bejutni, akkor még véletlenül se estin próbáld elérni az érettségit.
Különben is a "B"-s jogsival elérhetõ állások túltelitettek és a sofõrõk a megélhetéshez szûkséges minimumot is alg keresik meg. Ha ilyen helyre mész, spórolni azt semmit sem fogsz tudni. A te álmaid megvalósitásához baromi sokat kell tanulni, hogy egyáltalán a rajtvonalig eljuss. Ha lenne más megoldás is, akkor viszont olyan hosszú sor lenne ott, hogy ettõl menne el a kedved az egésztõl.
OMG én is pont ugyanezt akarom, és ugyaníg gondolom, hogy nem lehet belõlem vadászpilóta úgysem 😄DD fõleg nem ebben az országban...
Bár én most végzek egy okj képzést, aztán fõiskola, aztán csak keresek így egy kis zsét...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Az én elgondolásom szerint az iskolákat bármikor meg lehet szerezni. De a pénzt azt nem... 😊
Különben is, ha szerzel valami végzettséget pik-pak behozod ezt a pár év lemaradást pénzkeresésben. 😊
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatõrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
És hogy mennyibe kerül egy embernek, hogy egy nagy Boeing szarvkormánya mögé ülhessen pilótaként? Kb. 6-10 millió forintba. Ezért szeretnék minél hamarabb dolgozni.
Vitorlázni már elkezdtem. 😊 Gyûjtögetem a tapasztalatot. 😊
Én futárként a DHL, UPS, GLS, FedEx, és Magyar Posta féle áruszállítást értettem, és nem arra, aki a pizzákat furikáztatja. 😊
Ezeknek szerintetek kell érettségi?
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Viszont ilyen melóra nem kell hivatásos jogsi. Sima "B" elég.
Persze nem lennék ellen a nagy teherautós sofõrségnek sem, ha többet kínálna anyagilag. 😊
Ha a saját kocsiddal csinálod, akkor semmi sem kell hozzá.
Ha céges kocsit használsz, akkor nem mindegy, hogy árúszállitó gépkocsivezetõként,vagy gépkocsit használó árúteritõként alkalmaznak.
Igen, azóta már rájöttem én is, hogy mekkora hülyeséget mondtam. 😊
Igaz az, hogy ezen a PÁV-on a pszichológián és az általános orvosi alkalmasságon kívül felmérik a fizikumot is? Még arra is kíváncsi lennék, hogy milyen fokozatai vannak a PÁV-oknak, és melyik a legtöbbet nyújtó, és milyen kitételeknek kell megfelelni. Szeretnék mindent tudni a PÁV-ról.
Üdv:
DJviolin
Ezt a munkavállalást nem tudom de olyan nincs, hogy "PÁV jogosítvány".
A PÁV egy pályalkalmassági vizsgálat, különbözõ jogosítványokhoz.
Van asszem négy féle. Nekem PÁV4 van.