Jogosítvány
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szokás hatalma, mivel Szeged melletti faluban lakom, így szinte mindig országútra megyek 😄D
|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack
Jaaa! lakott területen belüli ! Megvan le esett.
Mikor kell kivilágítani tompított fényszóróval a lakott területen belüli fõútvonalon közlekedõ gépkocsit?
B: Csak éjszaka és korlátozott látási viszonyok között.
Most akkor én összekevertem. Akkor amit állandóan nappal lakott területen kívül kell használni az a helyettesíthetõ !
Persze a "kényszeritõ ok" a csapda a kérdésben.
Pl: ha jeges az út, szakad az esõ, pisilni kell a gyereknek, nagy a dúgó, stb. mind feloldást jelenthet.
Természetesen a megállási tilalmakról ez a tábla nem rendelkezik, ezért nem is tiltja. Ezt a táblát Mo-n ritkán használják, nyugaton viszont sok helyen látni. Elsõsorban ott teszik ki, ahol a dinamikus forgalom érdekében a lassúbbakat ki akarják tiltani.
Csak ez megint egy érdekes dolog, hogy ilyen táblánál meglehet állni, hogyha egyszer kötelezõ sebesség meg van adva. (Na de mindegy, ez már nem az elsõ, hogy ilyesmibe akadok.)
Mondjuk én még csak autópályán láttam, általában 70-nel
|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack
Mi is a jelentése ?
Köszi !
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
De ha jól átgondoljuk, vagy valaki elmagyarázza, akkor teljesen világossá válik.
Ha már egy példát kértél, hát akkor mondok egyet.
A STOP táblás keresztezõdésnél, ha van felfestve megállás helyét jelzõ vonal (stopvonal) akkor ezt úgy festik fel általában, hogy onnan még véletlenül se lehessen belátni a keresztezõdést. Elsõ ránézésre ez így értelmetlennek tûnik, pedig nem az.
Helyes válasz: B - Igen.
A "zebrán" nincs ilyen tilalom.
Eszembe nem jutna zebrán megfordulni !
Közlekedtem már hasonló helyeken, és beismerem, hogy még élveztem is.
Ennek ellenére nekem jobban tetszik az amit Hamburgba, Lübeckben vagy Malmõben tapasztaltam. Szerintem itt Europában az lenne a követendõ példa.
nem azt mondom hogy hülyeség a KRESZ, de sok esetben a józan ész többet ér, mint a szabályok
Ha alszom megéhezem, az evéstõl meg elálmosodom! Szép az élet!
Tényleg nem érted, mit írok, v. csak ennyire rosszindulatu vagy?
Kerültem ilyen helyzetbe vizsgán, épp a vizsgabiztos mondta, hogy ilyen pitin ne szarozzak.
Az ide illõ értelmezést szó szerint nem tudom, de valahogy úgy szól, hogy elhárithatatlan ok esetén (pl út felbontás, mozgásképtelen jármû stb) megfelelõ körültekintéssel, másik jármû zavarása nélkül léphetõ csak át.
Szitu: út közepén záróvonal, szélén bicajos. Átlépnéd a záróvonalat, vagy sem?
Azokban az országokban ahol jobban betartják a szabályokat alig van közûti esemény. Svéd, Norvég stb. Ahol kevésbé veszik komolyan a szabályokat ott alog látni sérülésmentes autót, és egy kisvárosnyi ember hal meg az utakon. Aztán lehet rajta filozni, hogy a kresz hülyeség-e.
http://auto.videobomb.hu/video/ELMEBETEG_FORGALOM
avagy, ha nem most indulnék, akkor is látnám hogy jön-e, mert lehet neki esetlegesen zöld is (nem errõl a nyilas lámpáról bewszélek, legyen akármi más) akkor persze nem fékez, azt látod, ha meg neki piros, akkor vagy megáll, vagy el sem indul
én azon a véleményen vagyok, hogy a KRESZ fele hülyeség, ugyanis sok helyzetben biztonságosabb, ha józanul gondolkodik az ember, és nem a KRESZre bízza magát
tanuló autó vizsgázik, lámpa elõtt vészvillogós autó áll, tegyük fel, hogy pont a záróvonal elõtt, te kikerülöd, de hogy vissza tudj menni a sávodba, már át kell lépned a záróvonalat, de ugye a KRESZ azt mondja, hogy záróvonalat nem lépünk át! az autó meg szabályoasn várakozott, tiltó tábla ugyanis ilyen helyeken nincs, KRESZben meg szabály nincs rá, hogy ott nem várakozhat, tanuló meg vacicál, hogy most akkor visszamenjen vagy ne? görcsösen beleverik a KRESZ szabályokat, és meg fog bukni egy ilyen helyzetben...
Ez igy hülyén hangzik, megpróblom körülirni.
Ha a nagykörûton lehagyod a 6-os villamost, az elõzés, vagy elhaladás?
Ha a Mester utcába, vagy a Gubacsi úton teszed ezt az mindenkinek egyértelmû, hogy az elõzés.
Na ha az elõzés néha ilyen árnyalt, akkor a rá vonatkozó szabályoknak is árnyaltnak kéne, hogy legyen. Ekkor viszon a Kresz telis teli lenne kivételekkel és már igy is túl sok van belõlük.Az életben ezek általában nem okoznak problémát, csak a vizsgán. De ha azt egyszer túléled akko minden addigi gondnak annyi.
Kicsit nem lököttek ! <#ticking>#ticking>
© cipo01 válaszára vagyok kíváncsi. Ahogy látom Ö benne van a témába.
70 méterrõl nem kezdheted meg az elõzést, de most azt nem hiszem, hogy ez a tábla azt jelentené, hogy sose mehetsz 70m-nél közelebb a másikhoz, de nem tudom, ha még is így van,akkor aki ezt kitalálta, az hülye 😊
De, "Hogy ekkora az elõirt min. köv.táv." akkor 70 m -nél közelebb van az ember amikor elõz !
Na akkor ez most, hogy van ?
A Kamaz csak ne száguldjon ész nélkül a zöld miatt bele a keresztezõdésbe. Különben meg nem hirtelen kell megállni, elindulsz látod jönnek-e szembe vagy nem, már lehet a keresztezõdés elején látni, nem az van hogy mész 50-nel, és a keresztezõdés közepén hirtelen befékezel, mert csak akkor látnád, hogy jöhetnek és jönnek is szembe
A Te jármûved és a szembõl jövõ is közeledik a keresztezõdéshez.
Neked el kell döntened, hogy a szembõl jövõ neg fog-e állni, vagy nem, mert a mögötted jövõ KAMAZ (sok tonna vas gagyi fékkel) tudja és szeretne még átérni a ezen a zöldön.
Két tesztkérdésben is szokott szerepelni, és azt szokták kérdezni, hogy mely jármûvekre vonatkozik. Mindegyikre.
A másik ritkábban elõforduló tesztkérdés pedik azt firtatja, hogy szabad-e elõzni ennél a táblánál? A jó válasz : IGEN
Mi is a jelentése ennek !
(lehet, hogy rosszul tudom)
Nagy L.- Kerepesi út
Ezek nem elég nagyok?
nagyobbakban ilyen úgysenincsen
A lámpák közel a fele ilyen redszerû, vagyis a szembõl érkezõ nem kap zõldet. A másik fele pedig olyan, hogy egyszerre zöld mindkettõnknek. Ilyenkor persze meg kell állni a ker. közepén, és el kell engedni a szembõl jövõt.
másik, logikusabb sztem így, minthogy megjegyezzem, hogy hoppá, nyilaszöld van, akkor most mi hogy van?