Jogosítvány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az oktatás alatt azért fogja mondani az oktató, pláne, ha kanyarodó fõút tábla is lesz. A vizsgán viszont biztos nem.
Count Adyn
Már van jogsim 4 éve, persze ha oktató nem mond semmit akkor egyenesen megy az ember:D Csek iesmire nem emlékeztem tesztes idõkbõl:)
Valóságban persze egyértelmûbb:D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

CaviaR
Ja, látom elöttem is elmondták már 1x, sorry :)

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatõrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

CaviaR
Még ha nem is tanították, ez mindig így van, mert így logikus. Egyébként majd forgalomban biztos tapasztalod majd, mert az oktató nem fogja elmondani minden saroknál h egyenesen-egyenesen-egyenesen... :)

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatõrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

Pedig igy van. Ha teszten akár rajzos, vagy szöveges a feladat, ha nem jelzik, vagy irják, hogy kanyarodik, akkor az egyenesen (egész pontosan a maga útján) megy tovább.
Count Adyn
Valami oasmit válaszolnék akkor hogy ha keresztezzük egymás útját abban az esetben igen:)

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Count Adyn
:O Én iennel nem találkoztam tesztnél anno hogy ha nem mondják akkor egyenesen haladónak kell venni, hát nem tegnap vizsgáztam kreszbõl, ien gyorsan felejtenék?:O)

Yulcsa ! Aki nem tanult még kreszetet az nem szokta elrontani ezt a kérdést, és aki jól megtanulta az sem. Azok rontják, akik csak felületesen tanulták meg az anyagot.
CaviaR
Nincs olyan, h lehetséges, h mind2en befordultok. Ha nem mondják külön, h jobbra-balra megy, akkor az egyenesen megy. A kérdésben tehát mindkét jármû egyenesen megy.

CaviaR
Ez sok mindentõl függ. :)
Nyílván ha van 5-6 méter elõnyöm, visszakettõ-padlógáz és már ott sem vagyok... :)
Ha egyszerre érkezünk, akkor buszt akkor is elengedem ha táblám van az elsöbbségre, mert valszeg nem fog annyira satufékezni, h 50 utasa sérüljön meg. Rongyá tört kocsival meg már hiába jövök a táblákkal meg a kresszel.
Szal ilyen szinten úgy sincs értelme a szabályok bemagolásának.

Egyébként a vizsgán a helyes válasz: igen. Minden jobbról jövõ jármûnek elsöbbsége van, hacsak táblával nincs felülbírálva.

Count Adyn
Ez nagyon kecseg kérdés:D
Szerintem azért nem, mert lehetséges hogy mind 2 en jobbra fordultok például, és igy nem zavarja egymást a 2 jármû tehát nem beszélhetünk elsõbbségadásról:)

a kresztudáshoz kell józan paraszti ész meg kis logika is pluszba és erre rá is játszanak:) Mindent 2x elolvasni! ^^

Yulcsa
hát erre nem tudom a választ, csak tippelnék rá, hogy igen... de ezek szerint biztos nem a válasz.
de már várom az elsõ órát! :)

\"If you can dream it, you can do it\" (Enzo Ferrari); \"A.C. Milan, Tu sei tutta la mia vita\" \"Racing is life. Anything that happens before or after... is just waiting\" (Steve McQueen)

Aki félig már tudja a kreszetet az hibázik a legtöbbet.
Pl:
Elsõbbséget kell-e adnom az egyenrangú keresztezödésben a jobbról érkezõ villamos-pótló autóbusz részére?
Megdöbbentõen sokan rontják ezt a kérdést.
Count Adyn
Naja, erre hajlamosak:) Az a legveszélyesebb mikor az ember azt hiszi hogy tud valamit^^

Ebben a módszerben azért van csapda. Én elég jól ismerem az összes tesztkérdést, és az elõzõekben láthattad, hogy a zsoltseifer mégis milyen frankon megvezetett. Pedig csak egy piros csíkot retusált a képre.
A tesztkérdéseknél is elõfordult már, hogy csak egy szót változtattak meg, és egész más lett a helyes válasz.
Count Adyn
Meg igazából a végére az ember már emlékezetbõl tölti ki a tesztlapokat tonnaszámra xD

sz4bolcs
nem para. tök egyszerû, és logikus az egész.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Yulcsa
cipo01 köszönöm a bíztatást és a jótanácsot is! :)

\"If you can dream it, you can do it\" (Enzo Ferrari); \"A.C. Milan, Tu sei tutta la mia vita\" \"Racing is life. Anything that happens before or after... is just waiting\" (Steve McQueen)

Elõszõr nagyon unalmas lesz, mert az alapfogalmakkal kell megismerkedni.
Ezt sokan félvállról veszik, aztán az egész tanfolyam alatt szívnak miatta. Figyelj oda már az elején is, és akkor semmi gond nem lesz.
Szoritunk Neked, de ha elakadsz, itt találsz segitséget.
Yulcsa
jajj, képzeljétek, hétfõn kezdem a KRESZ-t! Már be vagyok parázva, hogy mennyire fogom megérteni a cuccosokat. Mivel kezdik az elsõ órákat? A táblákkal?

Fel a fejjel, mert lesz azon a környéken is. Hévizen szeretnének villamost .
sz4bolcs
nálunk Pécsett még van... egy sétálóutcában.. csak villamosok nincsenek. :D:D

sz4bolcs
ez volt nekem asszem vizsgában.
Nincs záróvonal, kanyarodásra igénybevehetõ a sáv, --> egy ívû megfordulásnak semmi akadálya.

én Szegeden, de ott meg szinte mindenütt záróvonal van a sín mellett :)

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

"Ha megpróbálod valamely általad ismert helyszinre adoptálni a kérdést, mindig egyszerûbbnek tünik a megoldás."

Jó, csak Vidéken nem sok villamos sínnel találkozok. <#papakacsint>
<#wink>
Ezzel a piros nyillal frankon bepaliztál!
Ilyen a Thököly út, vagy Kispesten az Ady eleje Vekerlénél, vagy a Gubacsi út.
Ha megpróbálod valamely általad ismert helyszinre adoptálni a kérdést, mindig egyszerûbbnek tünik a megoldás.
"Honnan másoltad ki ezt a képet?"

Ha a Piros nyíl miatt kérdezed, azt Én tettem rá, mert kíváncsi voltam.
Én meglepõdtem a válaszon !
Szabályosan közlekedik-e az "A" jelû gépkocsi, ha a villamospályával ellátott úttesten megfordul?

Igen.
Teljesen igazatok van, összekevertem a pirosat a feketével.
Egyébként a tankönyvben is forditva szokott lenni.
Honnan másoltad ki ezt a képet?
Hát igen !!!
HiPPoNaX
Nem art ha veszel a kezedbe kreszkonyvet a kreszvizsga elott, de utana a jarmukezeleshez es a forgalmi vizsgahoz szvsz semmifele konyv nem szukseges.

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

hungaro
sziasztok,most akarok menni segéd motoros vizsgára!
És azt szeretném kérdezni hogy kell hozzá külön könyv vagy nem!!

Hivatás az Életért!

de a piros az nem a szembe lévõ sín, az a fekete nyíl :)

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

azért jobb ha kiteszi ha beljebb húzódik, ha nem, hátha valaki elõzni akar, hogy lássa

Dehogy jó! Két szabály is tiltja.
A szembe lévõ sinre a bekanyarodás és megfordulás kivételével ráhajtani tilos.
A párhuzamos közl.alkalmas út felezõvonalát ( zárót, terelõt, vagy képzeletbelit) átlépni szintén tilos.
Tehát akkor a Piros nyíl irányába történõ elõzés jó. ( #3357 )
Ha villamos sinnél nincs útburkolati jel, akkor a sin által elfoglalt terület, a vill. forgalmánaa "zavarása" nélkül, akár folyamatos haladásra is igénybevehetõ. Lástd Mester u. Gubacsi út, Thököly út. stb.
A | #3357 :

"A fekete nyíl vonalába az elõzés nem megfelelõ, igaz.
(Az ellentétes irányú villamospályára elõzés céljából nem szabad ráhajtani.)
De a Piros nyílat követve jó ???
(Mivel nem érinti az ellentétes irányú villamospályát.)"

Köszi.
"Ha valaki végigmegy egy kacskaringós úton, akkor mozgatja a kormányt, de mégsem változtat irányt."

Igen-igen.
Nem gondoltam teljesen végig. | #3360
Felezõ, vagy terelõvonal nincs midenhol felfestve, behúzódni viszont ott is lehet, és azt kell jelezni.
Amit a zsoltszeifert irt annak a lényege igaz, de nem pontosan igy.
Ha valaki végigmegy egy kacskaringós úton, akkor mozgatja a kormányt, de mégsem változtat irányt. Egy érthetõbb példa: Ha a körúton nem megyünk neki a villamos járdaszigetnek, hanem kikerüljük, azt nem kell irányjelzõvel jelezni, mert nem történik irányváltozás.
sz4bolcs
Ilyen esetekben nem csak akkor kell használni irányjelzõt, ha átlépi valaki a felezõvonalat?

Egyszerûen fogalmazva ha úgy megyek el valaki mellett, hogy nem kell kormány mozdulatot végeznem akkor nem irányváltozás és nem kell irányjelzõt használni, igaz !

................................................................

| #3357 ???
Jól tudod. Az irányjelzõ feladata az irányváltoztatási szándék jelzése.
Ha a kikerülés, vagy az elõzés nem jár irányváltoztatással, akkor nem kell irányjelzõt használni.
Ha az út szélén, a kerékpársávon, vagy akár a padkán haladó bringást elõzõd, és e nem jár beljebb-húzódással, akkor em kell jelezni.
Ha pl. az út szélén közlekedõ kerékpáros mellett autóval elmegyek, akkor ez elõzés vagy kikerülés. (Irányjelzés miatt kérdezem.) Csak az irányváltoztatást kell jelezni, a kikerülést nem. Tehát a kerékpárossal, hogy van ez ?

A fekete nyíl vonalába az elõzés nem megfelelõ, igaz.
(Az ellentétes irányú villamospályára elõzés céljából nem szabad ráhajtani.)
De a Piros nyílat követve jó ???
(Mivel nem érinti az ellentétes irányú villamospályát.)

Köszi.
Az Unióban nem egységes a szabályozás. A legtöbb helyen mindig (lak.t. belül és kivül, éjjel-nappal) kötelezõ a mozgó jármû kivilágitása. Ilyen Svéd o.,Ausztria stb. Ezekben az országokban nem is tompitottnak, hanem menetjelzõ fénynek nevezik. Pl bukólámpás kocsiknál nem kell kinyitni a gülü szemeket, hanem, egy ezt helyettesitõ fehér fényü külön lámpa is megteszi. A fényerõ persze meg van határozva.
Több országban igy nálunk is van olyan engedmény hogy lakott t. belül, nappal bizonyos jármüvek Pl.szgk.-k nem kell hogy kivilágitsák magukat.
Ha mégis kivilágitjuk az nem baj.