Jogosítvány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ha jol szamolom 130 ezer ft osszesen mindennel egyutt
Erre Én is kíváncsi lennék !
Danny1987
hi
Érdeklödnék hogy ha a jogsimban van egy olyan korlátozás hogy csak szemüveggel vezethetek és átváltok kontaktlencsére akkor a rendõr baszthathat vagy új jogsi kell vagy vmilyen szemorvosi igazolás???

Live for nothing or die for something.

Nem irtad le, hogy mindez mennyibe került.
Azt nagyjából lehet tudni, hogy hol vizsgáztál, (forg vizsgán az okmányok ellenõrzése a kocsiban történt) de az, hogy mindez mennyibe került, az kérdéses.
Sziasztok!
Nemrég fejeztem be a jogsit (B kat.), gondoltam leirom a tapasztalataimat.

Elõször is a KRESZ vizsga nemvolt valami huzós 2 hibapontal átmentem, könyvet elõ se vettem csak órákra jártam be, szvsz ez az egyik legkönnyebb része az egész procedúrának. Utána jott az EÜ, hát mitnemondjak, itt ugyancsak nemvettem könyvet, volt 2 megtartott óra, vizsga pedig úgy zajlott le hogy bementem, huztam 2 tételt egyiket elmondtam (ugye 2 lapon voltak a tételek) alighogy elmondtam a tételt a VB kihuzta a kezembol a 2-dik tételt és elengedtek sikeres vizsga címszóval (nem kértek stabil oldalfekvést se lélegeztetést);), kb lezajlott az egész 2 perc alatt, szvsz az EÜ se nehéz, megbukni max akkor lehet ha nagyon ki akar veled cs*szni a VB.Utána jött a rutin: hát itt elég kemény VB-t fogtam ki, majdnem meghuzott mert aztmondtam hogy a fékpedálnak 1/3 után bekell keményednie, és akkor mukodik rendesen, de a többi (parkolás, tolatás stb. sima ügy, a 8 óra vagy mennyi a rutin elott boven elég rá).Aztán jött a forgalmi. Na hát ez egy élmény volt, gyomrom györcsben elõtte + szokásos drukk, VB kezetfog oktatommal beul kocsiba, elkéri adataim, vizsgalap stb, és akkor mondja hogy indulhatunk. Amint elindultunk a VB meg oktatom elkezdett kedélyesen csevegni egymással, elmondták egymásnak az utobbi napok torteneteit (közben kiderult hogy oktatom is anno VB ként tevékenykedett), mindezt olyan jol csinálták hogy teljesen el is felejtkezett az ember hogy épp vizsgázik. Persze simán meghuzhattak volna forgalmi vizsgán mert egy 30 as táblába futottam bele kb 70 el vizsga közben, de vagy a VB hagyta figyelmen kívül vagy nem is figyelt. Magyarul iszonyat szerencsem volt a forgalmin, és ez az a rész a vizsgák közül ahol 50-50% ban mulik rajtad az eredmény és a VB-n. Ha jót fogsz ki nincs gáz de ha olyan kedve van akármit csinalhatsz meg fog buktatni. Ezek után márt csak a lekelett adni a vizsgalapot a Közlekedési Felügyeletnél, 3 nap mulva mehettem vissza a vizsgaigazolásért, azt leadtam okmanyirodaban hétfon és pénteken már a kezembe volt a jogositvany.
Sanyix
Jaja ilyen van, úgy 2 éve én is így csináltam, tehát csak ezzel a programmal gyakoroltam, könyvet nem vettem, és szintén 3 db 1 pontos hibám volt.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

CaviaR
Igen ez valóban így van, csak nem errõl volt szó.

A belsõ sávban a motoros jóval nagyobb sebességgel haladt a szélsõ sávban levõknél, így mondhatjuk azt is h elhaladt mellettük. Ebben az esetben addig megy amíg akar. Viszont a kalapos-ladás tötymörgõ csóka nem haladhat ugyanitt, mert az akadályozná a szabályos elõzést.

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatõrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

és ha rávillantasz még õ van felháborodva, hogy hova sietsz...

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Ez most télleg így van !
De pl.: Ha egy gyalogos A áll a zebra elõtt takarhatja az ott álló autó !
pl.: Így nehezebben észlelheti a B autós a gyalogost.

--------------------------------------------------------

Amit a | #3477 mutatok, ott hibás a progi - 645 ! Igaz !!!
Sajnos sokan úgy gondolják, hogy minden megkötés nélkül szabad a belsõ sávban is folyamatosan haladni. Pedig ez nem igy van.
Engem nagyon tud bosszantani, amikor a belsõ sávban a hetvennégy éves mami a negyvenhét éves Wartburgjával pöfög, természetesen azonos tempóban a külsõ sávban haladó trélerrel, kilómétereken keresztül. Aztán az M-7-esen hétvégén még nagyobb csodákat lehet látni. A csoda az, hogy a belsõ sávban a Trabi, tetején az az öntötvas fürdõkáddal, hogy bir egyáltalán majdnem nyolcvannal menni. Hogy ilyen bosszantások ritkábban legyenek, ezért találták ki a belsõ sáv használatára a szabályokat.
Yulcsa
köszi, így jobban átgondolva tényleg logikusnak tûnik, csak a szabály alapján volt nekem ez fura.
Elvileg pénteken végzek az anyaggal, mostmár csak a gyakorlás maradt hátra.

\"If you can dream it, you can do it\" (Enzo Ferrari); \"A.C. Milan, Tu sei tutta la mia vita\" \"Racing is life. Anything that happens before or after... is just waiting\" (Steve McQueen)

CaviaR
Persze h szabályos! A két sávos út azért két sávos, mert lehet használni mindkettõt, ez annyira triviális.
Gondolj bele. Mész a baloldali sávban (tök üres), jobboldaliban kocsik haladnak. Jön egy nagyobb hézag ahová beférnél, akkor rögtön be kell állnod oda? Semmi értelme!

Magyarul: szabályosan halad a jármû az általad vázolt helyzetben.

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatõrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

Lényegében ez a program van a vizsgán is.
Csak nem Te indítod el, hanem a vizsgabiztos, neked csak a kérdések jutnak és nyomkodhatod az érintõképernyõn a válaszokat.
Múlthéten csütörtökön vizsgáztam...

Itt a programban a "Véletlen tesztlapok B-kat." menüpontot választva tualjdonképpen egy komplett (véleletlenszeü kérdésekbõl összeállított) vizsgát csinálhatsz végig.

Én rengeteget gyakoroltam vele.
Meg is lett az eredménye: 3 db 1 pontos hibám volt a vizsgán.
Yulcsa
sajnos most nem tudom bescannelni, de ha van tesztkönyvetek, a 3. kiadásban a 222. oldal 20. feladata. Most vettem csak észre, hogy ez az A1-hez kiegészítés, de a kérdés lényegében akár a B-hez is lehetne. A képen egy belsõ sávban közlekedõ motoros látható, amint folyamatosan elmegy 2 (jókora) távolságra lévõ autó mellett - magyarul beférne közéjük. A feladat szövge így szól:
Szabályos, ha az A jelû motorkerékpár az ábrázolt párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten, folyamatosan elhalad a jobb szélsõ forgalmi sávban közlekedõ jármûvek mellett? (Az út 2 sávos)

\"If you can dream it, you can do it\" (Enzo Ferrari); \"A.C. Milan, Tu sei tutta la mia vita\" \"Racing is life. Anything that happens before or after... is just waiting\" (Steve McQueen)

© cipo01

Amit a | #3477 mutatok, ott hibás a progi - 645 ! Igaz !
Azt hittem, hogy ilyesmivel vizsgáztatnak. (egyenként az összes kérdés benne van)

Akkor most Én kérdezem !
Amivel vizsgáztatnak elérhetõ-megtalálható az interneten valahol ???
A villamost a villamospályán általában tilos zavarni, akadályozni, még akkor is a a forgalmi sáv rá van vezetve a sinre.
De van egy kivétel.
Ez úgy szól, "Ha a jármûosztályozó a vill. sint is magába foglalja, akkor (de cak is akkor) az odaérkezõ villamost zavarni, akadályozni, sõt tartósan akadályozni is lehet"
Ilyen van Kispesten az Ady E. útón, ahol az 51-es busz a sinen állva várja a balrakanyarodó zöldet, és a tuja ott áll mögötte türelmesen.
Tudom, most jön a sok megjegyzés, hogy pl Pécset nincs villamos, de a pécsi jogsi is érvényes akár Kispesten is.
A jobbra tartási kötelezettség mindenüt és mindenkire kötelezõ.
Természetesen itt is van kivétel.
1.Folyamatosan is haladhat a belsõ sávban, aki balra kanyarodásra készül.
Pl. a lovaskocsi is mehet a belsõ sávban akár az Üllõi úton is, ha balra akar kanyarodni, például a nagykörútra.
2.folyamatosan használhatjuk a belsõ sávot, ha összefüggõ kocsisorok alakultak ki.Ilyenkor nem szabad lemaradni az elõttem lévõtõl, mert akkor már nincs összefüggõ kocsisor.
3. folyamatosan haladhat a belsõ sávban a személygépkocsi (2.5t meg nem haladó kisteher, pl Mercedes Vito) de csak lakott területen belül,csak ha fel vannak festve a sávok, és csak akkor, ha nem akadályoz senkit a gyorsabb haladásban.
CaviaR
Jobbratartási kötelezettség max kétirányú forgalmú úton van. :) Ha két sávos az út de egy irányú akkor ott megy a motoros ahol jólesik neki, ha kétirányú, nyílván csak a jobboldaliban mehet. Lakott-nemlakott tökmind1. ;) Vagy nem ez a kérdés?

HiPPoNaX
M-est kapni is fogsz, ra lesz nyomva a jogsidra az M, a K es a T kategoria is, mashoz viszont B-s kreszvizsgaval nem juthatsz tudtommal.

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

Nem akarom legagyizni, de ennél jobb program is "beszerezhetõ".
Például az amivel vizsgáztatnak...
H0ri
azt én vágom... csak érdekelt hogy kapnék-e...

Yulcsa
igen, de pl van egy olyan feladat, hogy a motoros megy a külsõ sávba, és az a kérdés, hogy megteheti-e. Nem írják, hogy lakott terület-e vagy sem. estefelé megkeresem és belinkelem majd ;)

úgy tudom, hogy belül is jobbra tarts van, legalábbis így ésszerû,

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

ezt a progit honnan lehet beszerezni? ellenõrizném magam :)

HiPPoNaX
Arra semmi szukseged, mivel a B kategorias jogositvannyal vezethetsz segedmotoros kerekpart.

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

H0ri
és M-et?

Itt nem az a helyes sorrend:
Én T "elengedem B nincs táblája.
és elengedem A kis ívbe kanyarodik.

Tehát akkor B A mehetne egyszerre, nem keresztezik egymást és Én T utánuk.
Hát Én ezt csináltam és mégse fogadja el. Holott Ö is ezt írja megoldásnak.
Érdekes !
Count Adyn
A megfogalmazás a kulcs:
-A KÉSÕBB odaérkezõ villamos forgalmi okból történõ akadályozása nem tiltott.
-A villamospályára való ráhajtáskor nem akadályozhatod a villamost.

szerintem:)

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Sziasztok.

Ez alapján !

Ez, hogy van:

Yulcsa
Nekem egy olyan kérdésem lenne most, hogyha a párhuzamos közlekedésre vonatkozik a kérdés, és nem mondják meg, hogy lakott területen belül avagy kívül van a helyzet, akkor például honnan tudom, hogy a motoros a belsõ (tegyük fel 2.) sávban haladhat-e folyamatosan?
Lakott területen belül ugye csak a lassú jármûnek, mezõgazd. vontatónak... van jobbra tartási kötelezettsége, de lakott területen kívül mindenkinek. Akkor a motoros esete különbözõ kint és bent, nem? Vagy én keverek össze valamit nagyon :)

Létezik egy "fekete logika" is, amit érdemes ilyen esetekben átgondolni.
Ha mindannyian összeütköznének, akkor kit miért vonnának felelõsségre.
Az "Á"-t azért, mert nem engedte el a tanulót, a tanulót azért, mert nem engedte el a "B"-t, a Zöld taxit meg semmiért.
Igy aztán a zöld taxi gond nélkül mehet, és az ottmaradt két autó között már teljesen egyértelmû a sorrend.
5w0rdf15h
igen

\"You tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.\"

Ha csak az A és B lenne, T nem.
Akkor mehetnének egyszerre, igaz ?
5w0rdf15h
nem lehet mivel az A jelû jármû elsõbbséget kell adjon a tanulónak.

\"You tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.\"

Sziasztok.

B kis ívbe kanyarodik.
A nagy ívbe.
Egyszerre a kettõ miért nem mehetne ?
Egymás mellett mennének el.
Köszi!
Az idézet tökéletes, csak a "varázs-szót" kell megtalálni benne.
Ez a szó jelen esetben a "gépjármûvel". A mezõgazd. vontató nem minõsûl gépjármûnek, tehát a kivételeket sem elõzheti.
Sziasztok.

A mezõgazdasági vontató szabályosan elõzi a kerékpárost ?
Igen ?
Nem ?

Nem ! - De mért ?
Azért nem, mert mezõgazdasági vontató ?!
Mert a tábla jelentése:
„Elõzni tilos, a tábla azt jelzi, hogy az úton elõzni tilos; ez a tilalom nem vonatkozik kétkerekû motorkerékpárnak, segédmotoros kerékpárnak és kerékpárnak, valamint állati erõvel vont jármûnek és kézikocsinak gépjármûvel való elõzésére, továbbá az úttest közepén levõ vágányon haladó villamos elõzésére;"

Most akkor, hogy van pl.: autóval lehet !
Nem.
H0ri
hi! olyan kérdésem lenne hogy ha megvan a B kategoriás KRESZ vizsgám... és a B kategoriát még nem fejeztem be azaz nincs még B kat. jogsim... akkor ha én gondoltam egyet és szeretnék A1-et (azaz kismotorosjogsit) akkor elfogadják-e a szükséges papirokkal együtt a Bkat KRESZ vizsgámat? adnak-e úgy A1-es jogsit?

kösz elõre is

Okmányirodák nem azonos szisztémával dolgoznak.
A XX. kerben általában négy nap alatt, mig pl. a XVII.-ben több mint két hét múlva van jogsi.
Nem kötelezõ a lakóhely szerinti irodába menni, csak ezt kevesen tudják.
Én 19.-én emgyek vizsgázni forgalomból

MSI P6N 650I SLI Core2 Q6600 4gb Kingmax 800Mhz es ram és egy 8800GTX 768 Mb

scania
Az ocsmányirodában voltam elöször.kérdeztem hogy miujság a jogsival és ott se tudtak mondani semmit de felhivták pestet ahol intézik és ott azt mondták hogy mostantól az ügyintézés 30nap és csak utánna lehet reklamálni.televan a hócipõm az egész ügyintézéssel,ez is tipikus magyar dolog hogy ennyit ülnek rajta.

SCANIA-KING OF THE ROAD -Isten bizony ateista vagyok! -Vessél magadra, én meg küldöm a kombájnt!

H. Peti
Nekem is több mint két hét volt, nem kell aggódni. Ajánlott levelet küldtek, a jogsit a postán vehettem át. Elõször ráadásul meg sem találta az ügyintézõ hölgy, azt mondta, valamelyik postás valószínû magánál felejtette, úgyhogy másnap próbálkozzak. Másnap megvolt. Szóval no para.

\"Tudod ebben az üzletben sokan csak azért drogoznak, mert félnek, hogy a piától elhíznak. Szerintem nekik csatlakozniuk kellene a Jack Daniel\'s programunkhoz.\" /Slash \'92/ június

CaviaR
Sztem kezdd inkább az irodával, mert ha a bemész postára h nem kaptál-e egy levelet amit nem is biztos h feladtak már, legjobb esetben is körberöhögnek. :)

Ha az irodában aszongyák már elküldték, akkor jogosan érdeklõdhetsz a postán.

Részletkérdés ugyan, de csináld ahogy jól esik!

scania
Hát az lesz reggel megyek a postára rákérdezek ha nem ott kavarták el akkor rákérdezek az ocsmányirodában.

SCANIA-KING OF THE ROAD -Isten bizony ateista vagyok! -Vessél magadra, én meg küldöm a kombájnt!

Mhosah Myth
Nekem pont egy hét volt...

Sztem vagy az okmányirodán vagy a postán kérdezz utána a dolognak... Mert valahol elkavarták!

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

CaviaR
nekem a 3.napon már ott volt a kezemben