7955
Jogosítvány
  • Mark007
    Miért általánosítassz?
    NEM hiszem el, hogy találkoztál már az összes biciklissel.
    Fogalmazzunk úgy, hogy vannak olyanok, akik tényleg nem ismerik a KRESZt, az öregek meg főleg, tény és való.

Amúgy elég átnézni a topicot, és kb. az jön le, hogy "autóval vagyok, többiek rohadjanak meg"

Mindenkinek kéne figyelni a másikra, átlagban nézve egyik "kategória" sem jobb a másiknál..
  • Csabesz6
    Bicósok tényleg nagyobb arányban f@szok mint a gyalogosok, ezt én is tapasztalom.
  • Pepsi Twist
    szegeden ez a morál... de még a gyalogos hagyján :D a biciklissel mivan? 1ikse tudja a kreszt azt ugyan úgy vonatkozik rá mint bárki másra mivel forgalomban részt vesz... jobb kézszabály? "WTF?" stoptábla? "WTF?" zebra? "WTF?" autósok? "WTF?" bicikliút? "im a god"

azt hiszik a biciklisek hogy (lófasz a seggükbe) ha bicikli úton mennek akkor ők halhatatlanok aztán ha meg átmegyek rajta én leszek megbaszva... mi közbe a biciklis a teljesen szabálytalan fől a 80 éves nénikék ezekkel a szar elektromos szarokkal aminek még kerregő hangja sincs mint a biciklinek azt még hallani se lehet és jön mint az állat...

biciklisek eléggé elvadultak...
  • Csabesz6
    Volt velem is, de kb az esetek 5%-ban van ilyen.Eddig nem haltam bele;-)
    Persze Pesten nem tudom milyen a morál, nem sűrűn járok fel (még.)

...látom szegedi vagy, nem szóltam:D
  • Pepsi Twist
    velem olyan is volt hogy elengedném azt intett hogy húzzak a faszba... ???
  • Csabesz6
    Nem tudom, én az esetek 80%-ban átengedem a gyalogost, ha nem sietek sehova.Időben lassítok, nézek a szemébe, esetleg rávillantok.Legtöbbször megköszönik(gyalogosként én is meg szoktam), és mindenki boldog.Aki meg csak lófrál, azt úgy is ki lehet szűrni.
  • Pepsi Twist
    erről van szó... nem az a bajom hogy meg kell állni hanem 1xrűen az hogy ez a "gondolat olvasó vagyok" dolog nem fog működni :D
  • TaRka0107
    De most nem értem mit okoskodtok! Pepsi nem azt mondta hogy nem áll meg a zebránál amikor kilépnek elé. Mert ha lelép az útra akkor gondolom hogy megáll. Meg amit mondott hogy 80-nal megy a zebra felé.... hát nem hiszem. Arról volt itt szó hogy amikor két öregasszony megáll a zebránál és elkezdenek beszélgetni, akkor jóhogy nem állsz meg. Akkor kell átengedni ha azt mutatja hogy átakar menni a másik oldalra.
  • [HUN]FaTaL
    Nem értem milyen 60ról beszélsz 2 méteren belül. Tudod a KRESZben van egy olyan kitétel hogy a zebrát úgy közelítsd meg, hogy bármikor meg tudj állni..
  • maffioso
    hát nemtom itt pécsen kurvaritka hogy lelépkedjenek csak ugy...ez azt jelenti nálam hogy olyan ritka hogy én nem is találkoztam ilyennel...egyszer volt egy részeg pali aki kiugrott elém akk satu volt de megálltam
  • Keroz1n
    Sajnos azt kell hogy mondjam h pepsivel értek egyet.
    Még mindig azt mondom h a zebrát nem azért festették oda hogy majd ott fognak sétafikálni az emberek,és főleg nem azért h az autósok 60-ról 0-ra 2méteren belül álljanak meg mert egy POFÁTLAN gyalogos nem képes szétnézni illetve várni néhány másodpercet amíg nem jön egy autó sem.
    Ezt most nem úgy mondom ,mintha én SOHA nem mennék gyalog,sőt elég gyakran szoktam úgy mászkálni,de ha egy zebrát látok akkor nem az a hozzáállásom mint a többieknek h ,,na én most itt átgázolok,úgyis nekem van elsőbbségem"..hanem szépen megvárom amíg ritkul az autósor, SZÉTNÉZEK aztán lelépek és átmegyek...
  • [HUN]FaTaL
    A gyalogos pofátlan? Ha visszaolvasok a topicban nem ez jön le belőle. :D
  • milk4
    Tudod hogy mi az a KRESZ?A zebrán te egy senki vagy a gyalogoshoz képest.
  • Pepsi Twist
    nem tom mit véditek a kibaszott gyalogosokat :) de a gyalogosok 90%a pofátlan is fogja magát szét se néz és lelép átmegy és akkor még neki áll feljebb hogy satuval állok meg és ráfekszek a dudára miközben folyamatos az autósor...
  • Mark007
    Unatkozok, hadd szóljak bele. :)
    Piros lámpánál sem állsz meg? Ott is kopik az ótó.
    Esetleg te gyalog a szomszédba se méssz, ezáltal tipped sincs, milyen mikor 5 percet vársz a zebránál?

Én is csak akkor állok meg amúgy, ha már lent van a fél lába, vagy van 3-4 ember a zebránál.
  • [HUN]FaTaL
    Talán ha 200 helyett 90nel közlekednél nem kellene a fogyasztás miatt aggódnod... Te is csak paraszt vagy és lusta megállni.
  • milk4
    A átlag fogyasztás felmegy 0.1l-el 15másodpercre utána visszaáll...
  • Zsolti9014
    nem akarok azzal a dumával jönni, hogy ezért tart itt az ország, de sajnos az az igazság, hogy sok embernek van ilyen hozzáállása a dolgokhoz, mint itt néhánynak. tőlem mindenki azt csinál amit akar, de ha gyalogosként elütik, akkor majd gondolja át még1x. vagy ha elütnétek valakit biztos frankó érzés lenne.
  • Pepsi Twist
    5 sec? nem az idővel van a baj :) hanem azzal hogy kopik az autó nő a fogyasztás minden :) meg nem is az hanem miféle faszság ez? román kamionos meg jöjjön a seggembe?
  • milk4
    Megállsz,nem megy át,tovább mész.Most az az 5másodperc...
  • Pepsi Twist
    de miért engedjem át ha nem is akar átmenni? nem 1x tapasztaltam mint már ahogy le is írtam hogy csak 1xrűen ott áll és csak nézelődik... ha 1xrűen nem akar átmenni???? akkor? meg tanuljak meg gondolatot is olvasni? ez mekkora hülyeség? :D hagyjanak már
  • maffioso
    nem értem egyes embereknek hogy sikerült jogositványt szerezni...a kresz modositással már életbe lépett az is h a zebránál állo embert átkell engedni
    ehhez képest itt mindenki olyan kurva keménynek érzi magát hogy nem enged át egy embert
  • TaRka0107
    Nyugi már, ez csak vicc volt. Nem kell mindent komolyan gondolni...
  • Pepsi Twist
    miért?
  • Hassan B
    Hát igen, ez tényleg qrva vicces. Most már tényleg szívből kívánom hogy fájdalmas és hosszadalmas, szenvedésekben gazdag halált halj.
  • gotchaaa
    pepsi még nincs kétajtós, ahhoz még nőnie kell
  • TaRka0107
    Főleg kétajtós
  • gotchaaa
    egy navarában ülő szekrény már 20szal is ijesztő..:D
  • Pepsi Twist
    mondjuk lehet nem 80al kéne a zebra felé menni :D
  • gotchaaa
    biztos ijesztő vagy :d
  • Pepsi Twist
    mit jelezzek neki ha mehet ha csak nézelődik? várost néz? he? :D megállok azt csak néz hogy mi a fasz van
  • milk4
    Belgiumban megb**znak téged azért ha nem állsz meg a zebránál.Legyen az hajnali 3kor,rajtad kívűl nincs másik autó az úton és csak 1ember akar átmenni a zebrán.
  • milk4
    Talán ha jeleznél neki,hogy mehet...Amúgy,amikor hazajöttem belgiumból 2évre akkor én úgy mentem át a zebrákon mint belgiumban.Leszartam ha busz,villamos,autós jött,gyorsan és határozottan haladtam a zebra felé miközben a sofőr szemébe néztem.Megtudnak azok állni és meg is álltak:D Kivéve a keczi bringások,azok mindig elakartak ütni engem.:@
  • Pepsi Twist
    miért engedném el a gyalogost ha ott áll a zebra mellett? nem 1x jártam úgy hogy elengedném azt csak nézelődött... ezért koptassam a fékbetétet? kurvára leszarom a gyalogost
  • Banano
    De nem.
    Arra van hogy ÁTKELJEN rajta,és nem arra hogy mászkáljon is ott.
    Én pl ha látom hogy egy azaz EGY ember áll a zebra mellett simán nem állok meg -persze csak ha nem lépett le:)- főleg úgy hogy tudom hogy mögöttem úgyis ott van egy 200m-es tér ahol egy autó és egy biciklis sem jön..ráér..elmegyek, majd utánam átmegy.
    Valszeg a balesetek többsége azért történik mert birka módon megy át a gyalogos,nem érdekes hogy 5méterre van az autós,nem érdekes h 70el jön egy kamion és 10méterre van ,,meg kell hogy álljon" ..igen..aztán csodálkozik ha elbasszák mert satuval sem fog tudni megállni.De persze a gyalogos lesz a szerencsétlen vétlen mert megy mint a marha körültekintés nélkül.
    #98-ra
    Igen vannak olyan országok ,de érdekes módon amikor itt járt osztrák ismerősünk 2-3éve (ahol köztudott h milyen szépen átengedik az embert hiszen minden statisztika onnan származik ) DIREKT rákérdezett hogy ,,nálatok így átengedik az embert a zebrán? ..Nálunk futni kell *nevet* " és ez nagyon megmaradt bennem.
    Ja és még annyi hogy Osztrák-Osztrák, nem kint élő magyar.
    Mondjuk amúgy sem értem az osztrák statisztikákat..elég csak felmenni egy osztrák autópályára,annyi tokos embert ritkán látsz egy helyen.
    Amit a leggyakrabban látsz .: 110-120-al BELSŐ sávban,egymás után 20 autó,és egyiknek sem áll a szándékában kimenni a külsőbe...tökéletesen hasonlít a magyar M7-es pályára,de mondhattam volna mást is,csak ott lehet a legjobban megfigyelni.
  • Zsolti9014
    olyannal is volt már dolgom, hogy lámpás zebránál nem működött a lámpa. gyalogosként egy jó 5 percet kellett ácsorogni, folyamatos kocsisor, ezek szerint mind degenerált. aztán egy hosszabb szünet, akkor elindulok. a faszkalapja meg rágyorsít. nem sokon múlott, hogy el nem ütött, holott én csináltam a dolgomat szabályosan.
  • [HUN]FaTaL
    "De a zebra nem arra van hogy ,,úgyis nekem van elsőbbségem majd megáll az autós""

De igen. A körülnézést azért tanítják, mert nincs közlekedési kultúra ebben az országban.
  • Zsolti9014
    szemkontaktust kell keresni a gyalogossal, ha arra irányul a szándék, hogy átmenjen, akkor meg kell állni, nem kell megvárni hogy lelépjen.
    a zebrán a gyalogosnak elsőbbsége van, persze az megint nem szabályos, ha ott beszélik meg az életüket.

és igen, úgy tanítják a kisgyereknek, hogy nézzen szét, de az azért van mert túl sok a barom, és nem nagyon van közlekedési kultúra nálunk. sajnos itt tényleg az erősebb kutya b.szik, szóval "akkor van elsőbbséged ha megadják".

vannak olyan országok, ahol a gyalogos már akkor felháborodik, ha erősebben kell fékezned, hogy átengedd.
  • TaRka0107
    Én úgy tudom hogy úgy van ha a gyalogos lelép az útra akkor gépkocsivezetőnek meg kell állnia vagyis elsőbbséget kell adnia. Persze, nekem is volt már olyan hogy leléptem az útra és le is szarták.
  • gotchaaa
    "De a zebra nem arra van hogy ,,úgyis nekem van elsőbbségem majd megáll az autós""- de igen.