Jogosítvány
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4
Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4
Hajrá Magyarország!
don't give a fuck
igen, nálunk be kell jelentkezni, a 3 munkanap a vizsgaigazolásra értendõ, azután okmányiroda. ismerõsöm ma akart idõpontot, és már csak 30.-ra volt :S
\"If you can dream it, you can do it\" (Enzo Ferrari); \"A.C. Milan, Tu sei tutta la mia vita\" \"Racing is life. Anything that happens before or after... is just waiting\" (Steve McQueen)
Orvosi(pont másnap váltottak 6ezerre):5000
Kressz + vezetés (kb 4órányi rutin, 9 vagy 10 órányi forgalom, már vezettem korábban elég sokat igy tanulni nem kellett) 54000
Kressz vizsga húzós volt nekem, elsõre nem értem oda, másodszorra nem sikerült, harmadszorra már igen: 11280
Rutin vizsga: 3080
Forgalom is érdekes volt, elsõ vizsgaidõpontnál egy vihar miatt elszált az oktató motorja, másodikra szintén nem értem oda, tegnap sikerült, szerencsére orvosi igazolásal nem kellett fizetni: 3660
Elsõsegély nekem már megvolt(motoros jogsi miatt) de amugy itt az vizsgával együtt: 7900
És hétfõn az okmányiroda 4000ezer
összesen: 81020, kocsival együtt szintén saját zsebbõl.. 😊
Budapestieknek mindenféleképpen érdemes elgondolkozni a csigajogsiban, ennél olcsóbban nem jönnek ki sehol és szerintem teljesen korrektek.
minden elsõre sikerült:
Orvosi: 6000
Kresz: 26000 + vizsga 3760
Elsõsegély: 13000 + vizsga 3900
Vezetés (9 óra rutin + 2 pótóra, 20 óra forgalom + 1 vizsgaóra -pótóra itt nem volt): 75900 + vizsga rutin 3080 és forgalom 3660
Okmányiroda: 4000
Összesen: 139300, ebbõl magamnak fizettem kb. 120000-t, többit szüleim.
Nálunk, Ózdon ez a legjobb autósiskola, de árban nincs nagy eltérés a többitõl ( +/- 10 ezer max. az összköltség). Csak itt megtanítják az embert, máshol meg sz@rnak a fejére. Haverom máshol tanult, de megbánta annak ellenére, hogy mindent elsõre csinált.
Hajrá Magyarország!
itt az utolsó vizsga után várni kell 3 munkanapot(nekem hétfõre esik) és egybõl mehetek oda.
\"If you can dream it, you can do it\" (Enzo Ferrari); \"A.C. Milan, Tu sei tutta la mia vita\" \"Racing is life. Anything that happens before or after... is just waiting\" (Steve McQueen)
http://goo.gl/gd6Zi5
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
http://goo.gl/gd6Zi5
egyébként engem pl nem is annyira a városban való száguldozás az ami megfogott, hanem városok, települések közötti szép tájakon húzódó, kanyargós ám mégis viszonlyag normális minõségi utak. tudom hülye vagyok, de ott én egyszerûen nem tudom megállni h ne menjek olyan tempósan ahogy csak tudok, ezeken az utakon általában nincs komolyabb forgalom sem, szóval magamon kívül nem veszélyeztetek senkit. (persze erre is lehet írni h lehet h pont egy rossz pillanatban lesz az út szélén egy csapat óvodás akik éppen arra kirándulnak és sorban átmegyek mind a 30on...)
don't give a fuck
és azt hiszem, ez a helyes gondolkodásmód. mindenkinek így kellene.
Hajrá Magyarország!
Tudod, "A köztelezõt mindig, a tilosat sohasem, olykor még a megengedettet sem!"
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
az országutakon, ha nincs semmi akadály, jók a látási viszonyok, és nem kezdõ vezetõ valaki, lehet, hogy kevés az a 90-es tempó, nem is az a 100-110 a gond, hanem aki lényegesen túllépi. 130-140 km/h és így tovább. sajnos õ már nem csak sajátmagát, hanem másokat is veszélyeztet. sõt, többnyire mindig az ártatlan hal meg 😞
általában megfelelõ az 50 km/h lakott területen belül, de vannak valóban olyan részek, ahol nagyon kevésnek tûnik. nálunk meg több 30-as korl. is található, na az tényleg idegölõ. de én úgy gondolom, hogy amíg nem megy rutinszerûen a vezetés, amíg meg nem szerzem a kellõ tapasztalatot, addig mindenképpen be kell tartanom minden sebességkorlátozást, utána pedig lehetõség szerint a legtöbb helyen. attól hogy vki levizsgázik, még nem feltétlenül TUD vezetni, ahhoz egy bizonyos idõnek el kell telnie (kivételek vannak). bár az is igaz hogy néhány kezdõ vezetõ jobban vezet mint sok olyan akik már évek óta csinálják (fõként a piacon vásárolt jogosítványosoknál 😄D)
pl. apukám több mint 20 éve vezet, amikor vizsgázott már tudott vezetni. na pl. nála a megengedettnél magasabb tempónál is biztonságban érzem magam, mert ha gyorsan is megy, nem ész nélkül teszi, és ha olyan helyre érünk, ahol bármikor akadály bukkanhat fel, akkor természetesen visszavesz a sebességbõl.
50-nel ész nélkül több balesetet lehet okozni, mint pl. 80-90-nel, ésszel vezetve.
Hajrá Magyarország!
don't give a fuck
don't give a fuck
köszönjük, igyekszem majd minél óvatosabban közlekedni. szörnyû látni a mellettünk 150-el elhúzó szabálytalan kocsikat 😞
Hajrá Magyarország!
igyekszem kerfulli lenni
általában: i am very megfontolt, but azért not too lassú. 😄D
Hajrá Magyarország!
drájv kerfulli^^
ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan
ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan