Jogosítvány
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
én ma végre megkaptam a jogsim! 😊
1 hónap volt, mire a forgalmi vizsgától kézhez kaptam.
\"If you can dream it, you can do it\" (Enzo Ferrari); \"A.C. Milan, Tu sei tutta la mia vita\" \"Racing is life. Anything that happens before or after... is just waiting\" (Steve McQueen)
Én vizsgáztam, minden elsõre, a VW Poloval.itt
(oktatóinkról menüpont, az a sötét színû régebbi Polo)
Hajrá Magyarország!
Arra lennék kíváncsi hogy a 'C'-s jogsihoz nem kell olyan elõkövetelmény hogy a B-s jogsi már ne kezdõ vezetpõi legyen. Valamin mennyire nehéz átszokni,(eddig egy 2.5t-s kistehert vezetgettem) és milyen külön vizsgák kellenek ahhoz hogy én munkát is tudjak vele vállalni. Elõre is köszönöm .
2. alkalomkkor, mikor rutinpályán voltam, kiszált cigizni és mondta, hogy csináljam meg a plusz feladatokat. Ma meg, (3.alkalom) a város szélérõl én vezettem be az irodához a központba.
Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4
A - motorkerékpár korlátozások nélkül (21 éves kortól vagy 2 éves A1 vagy Akorl jogosítvánnyal)
A1 - a 125 cm3 hengerurtartalmat és a 11 kW-os teljesítményt meg nem haladó hajtómotorral ellátott motorkerékpár (16 éves kortól)
Felhívjuk a képzõ intézmények, valamint a képzésekre jelentkezõk figyelmét, hogy a Lépj egyet elõre! program képzéseire május 31-ével a jelentkezés lezárult. Ettõl az idõtõl új jelentkezést nem fogadunk.
A Lépj egyet elõre! program második üteme várhatóan õsszel indul. Errõl információt a honlapunkon olvashatnak a nyár végén.
2007. június 05.
ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan
Hajrá Magyarország!
\"If you can dream it, you can do it\" (Enzo Ferrari); \"A.C. Milan, Tu sei tutta la mia vita\" \"Racing is life. Anything that happens before or after... is just waiting\" (Steve McQueen)
én meg ma voltam okmányirodába, 2 hetet mondtak, mire megérkezik a papiros.
nem lehet egy kellemes érzés.
sajnos tudom hogy ez nem sokat ér, de azért: fel a fejjel!!
Hajrá Magyarország!
Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4
oda kell figyelni az oktatóra és menni fog. arra vigyázz, hogy ne legyél görcsös, próbáld lazán venni. nekem ez fõleg forgalomban volt probléma, de mondta az oktató, hogy nem kell izgulni, megpróbáltam nyugodtabb maradni és tényleg jobban ment minden.
a forgalomnál pedig a gondolkodásmód az amit leginkább el kell sajátítani, mert ott azért a viszonyok változnak.
Sok sikert mégegyszer mindenkinek aki most kezd/ elkezdte!!!
ja, és nem reklám, csak egy link. Itt meg lehet nézni azt az autót is, amelyiken vizsgáztam. 😄D Az oktatók menüpontnál van (az Astra és a régi Swift már le van cserélve, én a régebbi Poloval mentem -a padlizsán vagy milyen színûvel).
Autósiskola
Hajrá Magyarország!
4 kötelezõ gyakorlat van a vizsgán(a sorrendet úgy írom, ahogy a mi pályánkon volt):
1. elindulás, haladás, majd célmegállás (szegély mellé). ez magyarul (ahogy írtad is) egy kör a pályán.
2. gyorsítás 35-40-re egy vonaltól a bójáig, a bójától fékezés egy másik vonalig.
A vonaltól 50 centin belül megállás.
3. tolatás (csúsztatott kuplunggal), kb. 20 méteres egyenes szakaszon.
4. szlalom (lassan), majd megállás az utolsó bójától 50 centin belül.
Ezt követõen egy feladatot kell húzni (vagy kijelöli a vizsgabiztos).
Lehetõségek:
- kézifékes elindulás kb. 20-30 fokos emelkedõn (ahogy írtad: domboldalon)
- kapubeálló elõre, jobbra, a bójákból és láncokból (legalábbis nálunk azokból) kialakított "garázsba".
- kapubeálló hátra, balra (ugyanoda).
- saroktolatás (vagy vonalak, vagy szegély lesz itt)
- "Y" forduló, kb. 7 méter széles területen. (talán ez a legkönnyebb).
Ezek közül csak 1-et kell végrehajtani a vizsgán, feltéve hogy nem csesznek ki az emberrel. 😄D
A feladatok teljesítése elõtt az autó elindulás elõtti ellenõrzését kell ismertetni, amire szintén 4 kötelezõ és 1 húzott tétel lesz.
Sok sikert a tanfolyamhoz!!!
Hajrá Magyarország!
bár, amikor várni kell minden idõ hosszú.
Az vigasztaljon, hogy már csak várni kell, és a nehezén túl vagy.
Kitartás!!!
Hajrá Magyarország!
-1 kör a pályán
-1 Domboldalon felfele elindulás
-1 nagy fékezés egy rövid szakaszon
-nagyon lassú tolatás, csúsztatott kuplunggal
-szlalon a lehetõ leglassabban, majd a végén enyhe emelkedõ
Most még csak ennyit tanultam meg.
Ma voltam ótósiskolába,szerdán kezdek Miskolcon😊
Én annak idején péntek 13-án vizsgáztam "B"-bõl. Krva nagy szerencsém volt, országúti vezetést húztam. Simán átmentem. 😊
Itthon meg Swiftünk van, amikor a rutint csináltam régi Swift, mostmár új. Családi autónk 😄D, de nekem minden szempontból jobb, mint a (igaz elég elhasználódott) Polo.
Hajrá Magyarország!