Jogosítvány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zsolti9014
azt hiszem, ez a legjobb végszó
azt kell mondjam, sajnos.

Hajrá Magyarország!

[HUN]FaTaL
hát ez az sajna az emberek többsége nem érti hogy a közlekedés nem játék vagy NFS ahol van restart.. az a helyzet hogy ez is inkább a mi korosztályunkra jellemzõ, egy két kivétetõl (mint pl. nagynéném férje aki 120 alatt sehol sem megy) eltekintve

http://goo.gl/gd6Zi5

Zsolti9014
jó, ezt én értem, alám is rakhatnának erõsebb autót, ugyanazzal a felfogással vezetném, de azért be kell látni, ebben a korosztályban nem a te vagy az én felfogásod/om a jellemzõ.

egyet is értek veled végtére, hiszen nem korfüggõ teljesen a dolog, (korábbi hsz-em volt egy hülyérõl, akivel együtt jártam kreszre, remélem nem kap jogsit-õ pl. 40 körül volt).
és az emberek felfogását nem tudják megváltoztatni úgysem.

Hajrá Magyarország!

[HUN]FaTaL
Németország is ilyen de ezt tartom hatalmas baromságnak.

[HUN]FaTaL
Én rögtön 17 évesen vezettem 110LE-s autót (fater Citroen C5-je), de 18 évesen még 150+ LE-s autót is vezettem (3.0V6 CDTi Opel Vectra C) mégis tudtam velük normálisan közlekedve (azért gyorshajtok mindig mert 50 helyett általában 60nal megyek de lakott területen kívül és autópályán betartom a sebességeket)

Zsolti9014
tényleg igazad van, ezt a részt benéztem, inkább tényleg korra kellene korlátozni.

Hajrá Magyarország!

Tufa
Ez csak azért nem jó ötlet mert nem mindenki 17évesen kezdi a jogsit. Én sem akkor tudtam kezdeni, mivel azok táborába tartoztam akik abban a hitben éltek hogy alig 1-2 éves motoros jogsival már Talmácsi vagyok. (3 év közúti vezetéstõl való eltiltás lett az eredménye)
Miután kézhezkaptam a jogsim 19 voltam(egy 2.0es mercin tanultam vezetni), és már a jogsim elött volt egy 2.5 td omegám(130ló). Fél évig nyúztam most pedig kb 1 hónapja átültem egy új swift sportba(125ló).
Én azt szoktam inkább javasolni a kezdõ vezetõknek, tanuljanak minél nagyobb autóval, ha azzal megtanulnak vezetni, kis autóval nem lesz túl sok gondjuk(parkolás pl).

Egyébként valahol emlékeim szerint Izlandon van ilyen szabályozás hogy a jogsid megszerzését követõen csak úgy vezethetsz 1 vagy 2 évig ha ül melletted valaki akinek jogsija van.

Zsolti9014
ezt a cikket most találtam, fõként az eleje érdekes a folyamatban lévõ beszélgetés szempontjából.

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
persze részben igazad van, mert a szülõ valóban nem nagyon tud közbeavatkozni, de azért a gyorshajtásnál visszatartó tényezõ lehet, pl. megmondja a gyereknek, h állj meg a k.vaanyád, mert a büdös életbe nem vezetsz többet.
de az hogy akkor telik rá a gyerknek is, nem biztos.
pl. a Golf II GTi 100 ló feletti, és 200-500 ezer ft között van is belõle, arra összegyûjti egy család, attól nem biztos, hoy tudnak mégegyre.
vagy pl. nekünk is ( a LADA után) Suzukink van, részletre (igaz, nem 100 ló) azt elfizetgetjük, de nem tudnánk még 1 kocsit venni, bár gyûjtök rá.

egyébként a LE/kg-ot írtam elõször én is, a konkrét értékeket csak példaként írtam.

de azt hiszem a legfontosabb dologban megegyezhetünk: egy tizenéves takony ne vezessen nagy teljesítményû autót! (mondom, én sem vagyok több :D)

Hajrá Magyarország!

[HUN]FaTaL
Lada topic: Jah:) Okés:)

ON: De a szülõi felügyeletnek mi értelme van? Mi a lófaszt tud csinálni a szülõ túloldalon?:D Egyébként meg ahol 100+ lóerõs autóra telik ott a gyereknek is telik rá. Egyébként 100LE sem olyan sok mondjuk egy monstrumnál ezért mondtuk a LE/KG-t.

Zsolti9014
ez az én véleményem volt, ettõl finomabban is meg lehet nyilvánulni.

egyébként indokoltam is hogy miért gondolom ezt. pl. mit csináljon az a friss jogsis, aki saját autót nem vehet, otthon van egy 100+ LE-s, de akkor azt nem vezetheti, amíg nem lesz x éves. Senkinek nem lenne jobb, ha aztán 2-3 éves szünet után ülne autóba.

Más: Ladád van? Lada topikba nézz be, van egy kis érdekesség.

Hajrá Magyarország!

[HUN]FaTaL
A szülõi felügyelet egy idiótaság semmi értelme.

Zsolti9014
támogatom, bár én is csak 18 vagyok, 1 éves jogsival, de rengeteg kortársammal ellentétben igyekszem betartani minden szabályt, a sebességre különösen figyelek, jó nem azt mondom, hogy a lakóhelyemen -ugye lakott terület- de hosszú belátható egyenes van a közelben, házak sincsenek az út szélén - szóval nem mondom hogy itt nem mentem már 60-nal az 50 helyett, de általában betartom a sebességeket, még LTK is inkább 85-90-nel megyek, ellenben van olyan haverom, aki faluban is 120-szal.
nem magamat akarom fényezni, meg azt is tudom, hogy a lassú sem mindig jó, de azt is tudom, hogy nem akarok megdögleni, és mást veszélybe sodorni sem.

Én a család 92 LE-s Swiftjét vezetem, és nyilván nem Ferrari vagy Porsche, de fõként városban kell figyelni a sebességre, mert könnyen átléphetõ az az 50.

Ezzel a korlátozással kapcs. annyit, hogy szerintem az lenne még jó, ha a kezdõ jogsi lenne a B korl., de a 2 helyett 3 évig tartana ez, akkor már úgyis minden jogsis betölti legalább a 20-at. Addig pedig lenne egy megszabott LE/kg arány, aminél nagyobbat, erõsebbet csak felügyelettel (pl. jogsival rendelkezõ szülõvel) vezethet. Ez azért lenne elõnyös, mert az sem lenne jó, ha van egy 120 lovas családi kocsi, gyerek nem vezetheti, így 3 évig semmit nem vezet, aztán úgy ül oda.

Hajrá Magyarország!

maffioso
pont néztem egy h3 töréstesztet és közel a 601s szintjén teljesit :P

\"If in doubt, flat out!\"

[HUN]FaTaL
Hát igen:)

Jó ötlet, csak ezt is maximálni kellene. Háromtonnás Hummerrel sem egészséges elnézni egy forgalmi helyzetet, még akkor sem, ha csak harminccal túrja szét a vétlen autóst.

[HUN]FaTaL
60LE? Ne viccelj már a Ladam 68 LE-s (1,3 Samara). A LE/KG nem rossz ötlet.

Bandi 18
a 60LE kicsit erõs lenne :D de egy arányszám hogy LE/kg az nem ártana

Nem. Pedig autóban is be kelleen vezetni a B-korl. jogsit, ami pl. csak 60 lóerõig engedné 21 év alatt vezetni a járgányokat.
18 évbõl és 200 lóerõbõl nem sok jó származik.

maffioso
tutinem...én is hallottam...de eddig mindenki cáfolta :)

Viktor9202
Ugye jövõre se viszik fel a jogosítványt autóra 21 évre?

Notebook: Lenovo ideapad Y580 Gamer

Zsolti9014
amint írtam, én nem tudom, hogy a jövõben lesz-e ilyen korlátozás, de hogy JELENLEG LEHET B-vel smkp-t vezetni az 100%-ig tutibiztos!

ezt az autosiskolainfo.hu oldalon találtam:

Még milyen jármû vezetésére jogosít? ("B")

A "B" kategóriára érvényesített vezetõi engedéllyel vezethetõ még - az orvosi érvényesség lejártát követõen is, de legfeljebb az engedély kiállítását követõ tíz évig - a mezõgazdasági vontató és könnyû pótkocsija, a segédmotoros kerékpár, a lassú jármû és pótkocsija, a kerti traktor és az állati erõvel vont jármû.

Hajrá Magyarország!

maffioso
no persze lehetséges h én tévedek akkor persze elnézést

maffioso
szerintem meg nem...nézz utána vagy kérdezz meg vkit akinek tudnia kéne...
nekem már egyre többen mondják és szerintem azért mert lehülyeségezel vmit nem lesz hülyeség

[HUN]FaTaL
Hülyeség

maffioso
megkérdeztem mást is a témában és azt mondták h igy van....szóval nemtudom most mi a helyzet de nekem nagyon ugy tünik h b-s jogsival nem szabad már smkp-t vezetni

tatabányai vagyok. te?

Az autózás a Skodánál kezdõdik....a többi csak játék...

meik városban tartózkodsz? hátha szükség lesz majd egy szerelõre:)

Zsolti9014
szerintem nem túl valószínû, vagyis inkább úgy mondom, hogy én nem hallottam még róla.
olyanról már igen, hogy B kat.-val lehessen vezetni motort 125 köbcentiméteresig. errõl volt szó, mert Európa több részén is lehet, de ezt nálunk elvetették.

de igazából ebben az országban bármi elõfordulhat.

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
én is várok, és ha idõm engedi, nyáron alap dolgokat tanulgatni is szeretnék az autószerelés rejtelmeibõl. :D

Hajrá Magyarország!

maffioso
hali!

én azt hallottam vhol hogy vagy megszüntették vagy megfogják szüntetni h b-s jogsival 50es motort lehessen vezetni
ez a hir most igaz vagy nem?

igen ez a skoda nem leggyorsabb, legkényelmesebb és még sorolhatnám h mi nem a régiekhez hasonlítva de a legmegbízhatóbb és ezt bámulják meg legjobban:D
én az autókhoz mondhatni h értek, szerelni is szeretek, meghát autószerelõ szakra járok..
pénzügyileg én sem állok a legjobban, de idõm az van tehát várok:D mi mást is tudnék csinálni...bár egy szintel feljebb léptem így h meglett a jogsi most már jöhet a következõ fok:D:Dmajd kiderül

Zsolti9014
ilyenek most 150 ezer körül már elég tûrhetõek vannak.
múltkor volt egy full felújított használtautó.hu-n, 150-ért pont. alufelnis, fekete, sportos. de az is elkelt.

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
egyébként is fura fazon vagyok így autó-ízlés terén.

nagy vágyam, hogy egy kiváló állapotú 2101-es Ladám legyen, néztem is ki egyet neten 720 ezerbe került, de el is vitték. 1971-es, full gyári állapot (még a gumik is) :O

másik egy Golf II GTi, a 16 szelepes

aztán Lancia Kappa

de egy régi Fiat 500

nem is írom tovább, mert megfájdítom a szívemet :D
meg nem is kérdezett engem senki :D

Hajrá Magyarország!

a fiat mennyibe kerül? vmi ilyen régebbi kocsit énis szívesen vennék ha lenne lóvém rá:)

Zsolti9014
az jó! egyik legjobb skoda - a régiek közül mindenképp. egyik haveroméknak is az van.
egyébként én is vonzódnék a veteránokhoz, de nincs se idõm, se pénzem, meg nem is igazán értek hozzá (mármint úgy általában az autókhoz) még.
Apa viszont nagyon érti, de neki sincs idõ + pénz.

Most én autóra gyûjtök, 18 évesen, elsõ autóm lenne majd, ha egyszer összejön a pénz. de lényeg hoy kis biztosítás, kis telj. adó, alacsony fogyasztás legyen, mert pénzem annyi van amit összegyûjtök, esetleg tanulmányi eredményekkel szerzek (sz.gépet úgy vettem).
na meg persze amivel kisegítenek.
elõször motort gondoltam, 50-es endurót, arra biztosítást kifizetem, tankolom, bütyköljük, alacsonyabb fenntartás, de szülõk azt mondták, gyûjtsek inkább kocsira, majd segítenek ha tudnak.

jelenleg Fiat Uno (89 utáni) és ezres motorral, amit kiszemeltem.

De mire meglesz, úgyis lesz saját keresetem. :D

Hajrá Magyarország!

köszi:D nálam csak a veteránok jönnek számításba van is egy 1967es skoda 1000mb-m..talán õt:D:Dmajd még kiderül:D

grat:)
milyen autót fogsz vezetni?:)

Zsolti9014
gratulálok!

Hajrá Magyarország!

na jelentem átmentem:D szerencsémre egyszerû tételt húztam de azér tanulgattam is ám:D:D

aha értem köszi a választ igyekszem bemagolni a könyvet

Zsolti9014
ahogyan elõttem írták: a tanfolyamon mindent elmondanak.
mi pl. kaptunk egy tételsort is, amit kidolgozva nem lett sok a tanulni való, és a vizsgán mindenki átment. (volt akitõl 3 tételt kérdeztek, mindegyiknél csak dadogott). nem jellemzõ hogy itt szivatnak meg, de azért tanulni kell, mert van olyan vizsgáztató, aki direkt olyan amilyen. a miénk pl. elõször volt vizsgáztatni a városunkban, egész idõ alatt flegma volt, meg kötekedõ, de mindenkit átengedett.

Hajrá Magyarország!

shad0w
ha van eü tanfolyam akkor ott mindent elmondanak, h mit kell tudni és akkor vizsgán sem fognak szivatni. ha viszont nincs akkor ha éppen olyan kedvük van úgy is megbuktatnak, még ha jól is tudsz mindent. itt így mûködött. mellesleg a könyvben bennevolt minden, h mit kell tudni és mit kell csinálni a vizsgán. építõjellegûbb hsz-t majd biztos ír valaki, h hogyan néz ki a vizsga, de sztem legegyszerûbb a pár órás tanfolyammal felkészülni rá, akkor sima.

don't give a fuck

hali! eddig elsõre átmentem mindenbõl de sajna az eü-m nincs még meg...valaki adna valami tippet h mit tanuljak meg nagyon vagy mi az amit úgysem kérdeznek?és am h zajlik egy ilyen viszga?

Tufa
szerintem sokkal jobb mint vmi kisautóval, merci jól fordult + kényelmes is volt(ami azt illeti gyakorlat alatt már megvettem az autóm, ami egy B-s omega, szóval ahoz képest a merci nagyon kicsi volt :P )

Zsolti9014
egyik haver Ford Focus kombival tanult, az se kicsi autó -igaz 1 bukás rutinon, 1 meg forgalomban befigyelt.

Hajrá Magyarország!

icepick16
nem volt tul nagy auto az egy kezdõnek? könnyen ment vele a manõverezés?

Markus Schulcz - The New World \"Nézd, nem mindig jó megoldás az egyetlen megoldás, de még mindig jobb mint nem...\"

icepick16
hát az egy vicces hely ahol a video készült (kolosy tér). ott mindennaposak az ilyen esetek. ráadásul a munkatársaim csinálták a videot az ablakbol :D

Markus Schulcz - The New World \"Nézd, nem mindig jó megoldás az egyetlen megoldás, de még mindig jobb mint nem...\"

mentségére legyen mondva, nem volt a legegyszerûbb a helyzet. De ennyit vakarózni, meg ennyire nem érezni az autót azért súlyos :)

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

kiskeke
szerintetek õ megérdemli a jogsit?<#beka3>

klikk!