Jogosítvány
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://goo.gl/gd6Zi5
egyet is értek veled végtére, hiszen nem korfüggõ teljesen a dolog, (korábbi hsz-em volt egy hülyérõl, akivel együtt jártam kreszre, remélem nem kap jogsit-õ pl. 40 körül volt).
és az emberek felfogását nem tudják megváltoztatni úgysem.
Hajrá Magyarország!
Hajrá Magyarország!
Miután kézhezkaptam a jogsim 19 voltam(egy 2.0es mercin tanultam vezetni), és már a jogsim elött volt egy 2.5 td omegám(130ló). Fél évig nyúztam most pedig kb 1 hónapja átültem egy új swift sportba(125ló).
Én azt szoktam inkább javasolni a kezdõ vezetõknek, tanuljanak minél nagyobb autóval, ha azzal megtanulnak vezetni, kis autóval nem lesz túl sok gondjuk(parkolás pl).
Egyébként valahol emlékeim szerint Izlandon van ilyen szabályozás hogy a jogsid megszerzését követõen csak úgy vezethetsz 1 vagy 2 évig ha ül melletted valaki akinek jogsija van.
Hajrá Magyarország!
de az hogy akkor telik rá a gyerknek is, nem biztos.
pl. a Golf II GTi 100 ló feletti, és 200-500 ezer ft között van is belõle, arra összegyûjti egy család, attól nem biztos, hoy tudnak mégegyre.
vagy pl. nekünk is ( a LADA után) Suzukink van, részletre (igaz, nem 100 ló) azt elfizetgetjük, de nem tudnánk még 1 kocsit venni, bár gyûjtök rá.
egyébként a LE/kg-ot írtam elõször én is, a konkrét értékeket csak példaként írtam.
de azt hiszem a legfontosabb dologban megegyezhetünk: egy tizenéves takony ne vezessen nagy teljesítményû autót! (mondom, én sem vagyok több :D)
Hajrá Magyarország!
ON: De a szülõi felügyeletnek mi értelme van? Mi a lófaszt tud csinálni a szülõ túloldalon?:D Egyébként meg ahol 100+ lóerõs autóra telik ott a gyereknek is telik rá. Egyébként 100LE sem olyan sok mondjuk egy monstrumnál ezért mondtuk a LE/KG-t.
egyébként indokoltam is hogy miért gondolom ezt. pl. mit csináljon az a friss jogsis, aki saját autót nem vehet, otthon van egy 100+ LE-s, de akkor azt nem vezetheti, amíg nem lesz x éves. Senkinek nem lenne jobb, ha aztán 2-3 éves szünet után ülne autóba.
Más: Ladád van? Lada topikba nézz be, van egy kis érdekesség.
Hajrá Magyarország!
nem magamat akarom fényezni, meg azt is tudom, hogy a lassú sem mindig jó, de azt is tudom, hogy nem akarok megdögleni, és mást veszélybe sodorni sem.
Én a család 92 LE-s Swiftjét vezetem, és nyilván nem Ferrari vagy Porsche, de fõként városban kell figyelni a sebességre, mert könnyen átléphetõ az az 50.
Ezzel a korlátozással kapcs. annyit, hogy szerintem az lenne még jó, ha a kezdõ jogsi lenne a B korl., de a 2 helyett 3 évig tartana ez, akkor már úgyis minden jogsis betölti legalább a 20-at. Addig pedig lenne egy megszabott LE/kg arány, aminél nagyobbat, erõsebbet csak felügyelettel (pl. jogsival rendelkezõ szülõvel) vezethet. Ez azért lenne elõnyös, mert az sem lenne jó, ha van egy 120 lovas családi kocsi, gyerek nem vezetheti, így 3 évig semmit nem vezet, aztán úgy ül oda.
Hajrá Magyarország!
\"If in doubt, flat out!\"
18 évbõl és 200 lóerõbõl nem sok jó származik.
Notebook: Lenovo ideapad Y580 Gamer
ezt az autosiskolainfo.hu oldalon találtam:
Még milyen jármû vezetésére jogosít? ("B")
A "B" kategóriára érvényesített vezetõi engedéllyel vezethetõ még - az orvosi érvényesség lejártát követõen is, de legfeljebb az engedély kiállítását követõ tíz évig - a mezõgazdasági vontató és könnyû pótkocsija, a segédmotoros kerékpár, a lassú jármû és pótkocsija, a kerti traktor és az állati erõvel vont jármû.
Hajrá Magyarország!
nekem már egyre többen mondják és szerintem azért mert lehülyeségezel vmit nem lesz hülyeség
Az autózás a Skodánál kezdõdik....a többi csak játék...
olyanról már igen, hogy B kat.-val lehessen vezetni motort 125 köbcentiméteresig. errõl volt szó, mert Európa több részén is lehet, de ezt nálunk elvetették.
de igazából ebben az országban bármi elõfordulhat.
Hajrá Magyarország!
Hajrá Magyarország!
én azt hallottam vhol hogy vagy megszüntették vagy megfogják szüntetni h b-s jogsival 50es motort lehessen vezetni
ez a hir most igaz vagy nem?
én az autókhoz mondhatni h értek, szerelni is szeretek, meghát autószerelõ szakra járok..
pénzügyileg én sem állok a legjobban, de idõm az van tehát várok:D mi mást is tudnék csinálni...bár egy szintel feljebb léptem így h meglett a jogsi most már jöhet a következõ fok:D:Dmajd kiderül
múltkor volt egy full felújított használtautó.hu-n, 150-ért pont. alufelnis, fekete, sportos. de az is elkelt.
Hajrá Magyarország!
nagy vágyam, hogy egy kiváló állapotú 2101-es Ladám legyen, néztem is ki egyet neten 720 ezerbe került, de el is vitték. 1971-es, full gyári állapot (még a gumik is) :O
másik egy Golf II GTi, a 16 szelepes
aztán Lancia Kappa
de egy régi Fiat 500
nem is írom tovább, mert megfájdítom a szívemet :D
meg nem is kérdezett engem senki :D
Hajrá Magyarország!
egyébként én is vonzódnék a veteránokhoz, de nincs se idõm, se pénzem, meg nem is igazán értek hozzá (mármint úgy általában az autókhoz) még.
Apa viszont nagyon érti, de neki sincs idõ + pénz.
Most én autóra gyûjtök, 18 évesen, elsõ autóm lenne majd, ha egyszer összejön a pénz. de lényeg hoy kis biztosítás, kis telj. adó, alacsony fogyasztás legyen, mert pénzem annyi van amit összegyûjtök, esetleg tanulmányi eredményekkel szerzek (sz.gépet úgy vettem).
na meg persze amivel kisegítenek.
elõször motort gondoltam, 50-es endurót, arra biztosítást kifizetem, tankolom, bütyköljük, alacsonyabb fenntartás, de szülõk azt mondták, gyûjtsek inkább kocsira, majd segítenek ha tudnak.
jelenleg Fiat Uno (89 utáni) és ezres motorral, amit kiszemeltem.
De mire meglesz, úgyis lesz saját keresetem. :D
Hajrá Magyarország!
milyen autót fogsz vezetni?:)
mi pl. kaptunk egy tételsort is, amit kidolgozva nem lett sok a tanulni való, és a vizsgán mindenki átment. (volt akitõl 3 tételt kérdeztek, mindegyiknél csak dadogott). nem jellemzõ hogy itt szivatnak meg, de azért tanulni kell, mert van olyan vizsgáztató, aki direkt olyan amilyen. a miénk pl. elõször volt vizsgáztatni a városunkban, egész idõ alatt flegma volt, meg kötekedõ, de mindenkit átengedett.
Hajrá Magyarország!
don't give a fuck
Hajrá Magyarország!
Markus Schulcz - The New World \"Nézd, nem mindig jó megoldás az egyetlen megoldás, de még mindig jobb mint nem...\"
Markus Schulcz - The New World \"Nézd, nem mindig jó megoldás az egyetlen megoldás, de még mindig jobb mint nem...\"
|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack