Jogosítvány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az a bosszantó,hogy megvan már a kocsim már csak a jogsi kéne, párszor vezetgettem a sajátomat kicsit és sokkal jobb mint amin tanulok,már alig várom,hogy mehessek! Ma is mentem kicsit 😊
Remélem csak egy statisztika voltam,hogy valakit meg kell buktatni.
Osztálytársamnak is így volt rutinvizsgán... Elõször rossz sávból kezdte a jobbra elõre kapualj feladatot, megpróbálhatta újra, akkor meg felment a padkára...Gondolom ideges volt, azért rontotta el.

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

kas123
nem tudsz beállni -> másodjára se sikerül -> kezd felmenni az agyadban a pumpa -> "f@szom hogy itt pöcsölök má"
1. nekimész egy álló kocsinak
2. megállsz úgy ahogy tudsz és így vagy akadályozod a forgalmat vagy nem, esetleg úgy állsz meg hogy valakinek meg kell várnia hogy elmenjél onnan, mert nem tud kiállni tõled. (sajnos elég sokszor tapasztalom ezt, k*rvára nincs már hely de õ még csakazért is beáll, mert õ a jani és nem tudna messzebb állni, így lehet várakozni...)

shad0w
sõt, valójában majdnem mindig az van -fõleg párhuzamos parkolásnál- h ha elsõre nem sikerül faszán beállni akkor javítgatva csak egyre rosszabb lesz, vagy legalábbis semmivel sem jobb. olyankor én kivétel nélkül mindig kiállok és újrakezdem. merõlegesnél könnyû javítani ha elsõre rosszul sikerülne.
tehát lényegében igazad van, de ez van, sajnos.

don't give a fuck

Igen az a gond,csak javitani lehet!
NA de a való életben mi van ha nem megy és javitani se tudok?? Fogom és ujrakezdem.
shad0w
vizsgán a parkolást nem lehet újrakezdeni, ha nem sikerül az bukta, mindenhol, elvileg.

don't give a fuck

A vizsgát kifizettem de a vizsgáztatót nem fizetem le
Csak az a gáz ha az 1.alkalommal esetleg ujrakezdhettem volna akkor 2xra már sikerül beállni de már egyböl aztmondta jó álljubk félre!
Pedig annyi szerencsétlent látok akik azt se tudják merre kell tekerni a kormányt...
shad0w
elképzelésem sincs miért ne lehetne, ha nincs elsõbbségadás kötelezõ vagy stop tábla, esetleg záróvonal akkor miért ne lehetne elõzni? annak kell figyelnie aki rá akar hajtani a fõútra. csak a legtöbben ha jobbra mennek akkor csak az utolsó pillanatban -többnyire mikor az autó már félig a fõúton van- néznek el jobbra is. mondom, mi is majdnem csattantunk, és az csúnya lett volna a suzival 😊

don't give a fuck

akyyy
de ez mikor változtatták meg, mert még 2 éve nem lehetett.

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

shad0w
lehet, és figyelni kell h elõz-e vki. majdnem balesetem lett belõle, akkor megtanultam 😊

don't give a fuck

akyyy
Aki most fog vizsgázni vagy mitomén azt monjda már meg, hogy sima keresztezõdésben, monjduk egy T alakú, ott lehet e elõzni?

Mert könybvenbe az van hogy nem lehet, meg én is igy tanultam, de oktató azt mondta most nekem, hogy bizony lehet elõzni. és ha valaki kanyarodik ki jobbra a fõutra, nem elég balra nézni neki, jobbra si kell, hogy nem e elõzik valaki.:SSSS

kas123
"Amin a multkor megvágtak a parkolás volt most az is elfogadható volt."

o.O amíg nem tud valaki parkolni addig ne is kapjon jogsit, de ha megy akkor sok sikert

shad0w
... 😄

don't give a fuck

akyyy
miért nem fizetted ki a vizsgát, és miért fizeted le a vizsgáztatót?

Nem fizettem,fizetem le a vizsgáztatót csak sikerül ugy is
Köszönöm! 😊
[HUN]FaTaL
Szintúgy sok sikert!

http://goo.gl/gd6Zi5

Higany
Sok sikert kívánok hozzá!

Háát viszonylag jól ment ma vizsga elött utoljára.fél5re mentem már pont sötétededd,kissé fura volt.
Amin a multkor megvágtak a parkolás volt most az is elfogadható volt.Remélem sikerül már igy 2x-ra :S Mondta az oktato,hogy ne izguljak,nem várnak csodát az embertöl.😊
7fön lesz 11kor :S Kéne már a jogsi nagyon. Nálam bénább emberek furikáznak az utakon,sikerülnie kell😊
akyyy
pontosan

Morphin
belföldi fuvarozói...

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

kas123
milyen tanfolyamon voltá?😊

akyyy
az a gáz, hogy 2 éves jogsi kell tán hozzá, de lehet, hogy le lehet tenni egybõl jogsi emgszerzés után, de hogy nem emlékezni semmire az tuti😄

akyyy
Nah megjöttem tanfolyamról, há ez valami nagyon dúúúrva

shad0w
2 alaklom elég lehet, h visszarázódj. vagy nem, aztán akkor meg vizsgázol újra, nagy szám 😊

don't give a fuck

2hónapja
Hétfön vizsgázom forgalomból még elötte megyek csüt és talán pénteken.
"hónapja nem vezettem,remélem sikerül !:S
[HUN]FaTaL
Párizsban is így van, de nálunk körforgalmat építeni sem tudnak 😄

5w0rdf15h
Aki járt már Angliában az tudja, hogy ott okosan van megoldva a dolog, többsávos körforgalom és mindenki abba a sávba áll be amelyik kijáratnál ki akar menni, mivel minden kijáratnál megszûnik egy sáv. 😊

\"You tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.\"

Csabesz6
Multkor meg is lepõdtem Gyõrben, 3 sávos körforgalom, mondom WTF?????😄

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

akyyy
nah, van masola topik, oda kéne irogatni ezeket😄 legalább ujra feljön. jó kis topik méltatlanul hanyagolva.

DJ Skyline
nehogy azt hidd, haverom nagymamája száguldozik a hold felszínével megfelelõ minõségû földesúton. 😄 mondjuk az más, hogy életveszély, nagyon pici a mami, és alápárnázza a hátsóját hogy valamit emeljen a magasságán, de még így is alig lát ki. nem is tudom hogy tud így vezetni. régebben mikor havernak nem volt még autója, akkor a nagymuterja ment érte néha, aztán kérdi hol a muter? mondom keresd azt a Suzukit, amiben nem látsz embert, de mégis megy. 😄 meg szerintem a parkolás sem megy neki könnyen már, mert hónapról hónapra egyre több a karc a kocsin az elsõ és hátsó lökösökön. a kipuf. csõ szétvan csúszva, mikor állsz vele a lámpánál akkor meg úgy rázkódik a csõ hogy csattog össze-vissza, tehát a fél környék hallja. szégyen benne ülni. 😄 akkor nyomod a gázt és semmi nem történik, valami gyorsulás persze van, dehát...a hátsló lökös már félig leesett a sok "neki tolattam" valaminek sztori miatt. szóval megy az öreglány mint a szél, nem kíméli az autót <#zavart1>

[HUN]FaTaL
Nah igen a mazsolák.. 6oson 30al a belsõben, késõbbi szakaszon 30al az egyetlen sávon reggel 7 órakor dugót csinálva, lámpánál majdnem kiszedték a kocsiból. Másik barom aki látja hogy elõzök, de azért elindul a közért mellõl mert csak a tükrét nézi jönnek e mögüle.. Három hete meg majdnem kinyírtak éjszaka (6-os út, M0 felhajtó) mert 120al szembõl neki át kell döngetni a piroson, éjszaka nem számít a lámpa...

Bandi 18
Igen kalapos úriemberek a legrosszabbak (tisztelet a kivételnek). Apám mesélte hogy egyszer jött haza kanyarodni akart a fõútra elõtte állt egy régi Peugeot benne a már említett kalapos úriemberrel. Kis emelkedõ volt nem tudott elindulni és nekigurult apám kocsijának (kisteher 😊). Semmi baja nem lett a mi kocsinknak az övének betört lámpája. Teljesen kétségbe volt esve hogy most mi lesz mert hogy majd magasabb lesz a biztosítása te ÚRISTEN 😊. Apám mondta neki hogy ha kell vesz neki a bontóban egy hátsó lámpát csak hagyja már abba 😄

Zsolti9014
így van, de ha jobban olvasod a kommentemet: "De nem teszem, mert akkor álszent lennék."
Tehát nincs mirõl beszélni.

Hajrá Magyarország!

Morphin
az hogy mindenki betartsa,elég kivitelezhetetlen^^ enyhén szólva is. mellesleg az sem épp szabályos dolog, hogy valaki 30al megy a vácin a belsõben. vagy akár hungárián...aki túlságosan is odafigyel minden sz4rságra,az épp oly veszélyes aki ráhúzza másra a kormányt,meg 110el megy a villamos síneken...pont az ilyen tötymörgõ hülyék miatt(tisztelet a kivételnek) van elég sok baleset,mert egyszerûen kiszámíthatatlanok.
másik véglet a nõk. vácin 60as tábla,stabil 40el a csaj,jobbra index balra vált sávot. no komment. és aztán megköszöni^^ (DE MIT? hogy figyeltem LOL) ha meg mégjobban belemegyünk.akkor öregasszony.annál rosszabbat nem kívánok senkifiának<#worship> bár a nagypapik is tudnak csinálni merész dolgokat.(jogsit is elvenném némelyiktõl,már ha érvényes még nekik)

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

DJ Skyline
alul a (1)-es számú komment (Fabrik nevû ember írta) elmondja a lényeget. de a többi komment sem rossz, szó esik az itthoni vezetési "kultúráról". 😊

Zsolti9014
igen, ez is jellemzõ. én azért általában tolatva állok be, igaz 3ajtós Unóval a parkolás általában kellemes szokott lenni. szeretem, amikor nagyobb kocsival szerencsétlenkednek, 2-3 próbálozás után game over, nekem meg maradt egy hely. 😄

Hajrá Magyarország!

[HUN]FaTaL
ó te jó isten 5 percenkénti csatt lenne 😄

[HUN]FaTaL
Én is így szoktam, de ezt úgy értettem hogy befelé indexel körbemegy majdnem és kimegy index nélkül. Másik kedvencem amikor balra indexelnek amíg bent vannak és aztán elveszi az indexet mikor kimegy. 😄

#5462: Én tolatva jobban szeretek parkolni, nem tudom miért, sokkal kisebb helyre be lehet állni és nem kell annyit korrigálni, bár elõfordul hogy bénázok, de megesik 😄

Zsolti9014
Pestrõl egy szót nem szóltam.
De ha beléd akarnék kötni, a kresz ott sem azért van hogy VALAKI betartsa, hanem hogy MINDENKI, mert akkor ...
De nem teszem, mert akkor álszent lennék.

Egyébként nem a kresz betartása ott sem az elsõszámú probléma, hanem az idióta közlekedési mentalitás, ami azért az egész országban jellemzõ.
És nemcsak a közlekedésben van ez: "ha velem kicseszett valaki, én is kicseszek valakivel" -körforgás ez sajnos, sok a bunkó, aki nem képes gondolkodni.
igaz, nálunk, kb. 40 ezres városban is szokott 2x2 sávon olyan dugó kialakulni, ami szintén gyönyörû. persze nem mérhetõ a fõvárosihoz, de épp elég. plusz jobbra még egy buszmeg is van, meg körforgalom, elõtte meg jobbra-balra is lehet fordulni, ill. onnan erre az útra. itt is vannak bevágós taplók, de egyébként ha látom, hogy nem akar köcsögölni, egyet-egyet mindig beengedek.

Hajrá Magyarország!

DJ Skyline
képzeld el ha itthon is lenne pár ilyen, ilyen, akkor mi lenne itt. 😄 káosz, dugó, minden órában ütközés 😄

DJ Skyline
Magyarországon sok mindenre képtelenek az emberek. 😊 tényleg az emberek befelé indexelnek, kifelé nem. tehát akkor indexel mikor nem kéne, és akkor nem indexel amikor meg kéne. de a parkolás is vicces szokott lenni. múltkor ülök a kocsiban, várom faterom, és néztem ahogy szerencsétlenkednek az emberek, rájöttem hogy utálnak az emberek tolatva beállni, mindenki szembõl akar beparkolni. volt egy üres hely, jobbra volt egy kisbusz, balra meg egy ilyen padkás rész, 3-an próbáltak beállni oda, 2x is megpróbálták, mindenki szembõl akart, vége az lett, hogy továbbmentek. faternak elmeséltem, már a parkoló kijáratánál állt, ilyet szól "nem tudnak beállni?" fogta magát, onnan visszatolatott és beállt elsõre. <#idiota> majd, "miért nem tudnak beállni?". meg az is jó mikor centikre ráállnak a másikra párhuzamos parkoláskor, és akkor állj ki onnan

Bandi 18
Ja igen a kedvencem amikor végig megy az index 😄. Bemenetekor is lehet indexelni ha egybõl az elsõnél kijössz...Legalábbis én így szoktam. Ez így helyes nem?

[HUN]FaTaL
Az a baj hogy Magyarországon képtelenek az emberek a kétsávos körforgalmakat használni. Érden is van egy, ki is van táblázva hogy melyiken menjél be, aszerint, hogy merre mész. Akkor is körbe megy kívül, majdnem összetörnek, borzalmas.. Még az 1 sávos körforgalmakban is szerencsétlenkednek, befelé indexel kifelé nem és a többi...

Bandi 18
Fehérvárat a 8-as felõl szoktam megközelíteni ott szokott hatalmas dugó lenni, pedig az egy szép nagy körforgalom, és mégsem kétsávos.

Ajkán van még bután megoldva a "bevezetõn" hogy 4 körforgalom vagy egymás után, teljesen értelmetlen. Nemhiába Magyarország a körforgalmak hazája 😄.

shad0w
<#eljen>
veszprémit vágom, arra sokat jártam, gyõrit majd megnézem, jól hangzik 😄
mellesleg fehérváron ugyan ez volt amit te is írtál (kivéve h itt még 1 évet sem élt meg), itt is volt két sávos de inkább ott is lezárták minden irányból az egyik bevezetõ sávot... és a hármas körforgalom megvan itt is, maroshegy felé, nagyon vicces. de amúgy is, ahogy maroshegy felõl mész be a városba több a körforgalom mint a keresztezõdés, 7-8 biztos van, sõt.

don't give a fuck

Bandi 18
Két és többsávos körforgalmakról: Veszprémben volt 2 sávos körforg, amit pár év alatt lebutítottak mert senki nem tudta használni 😄 én egyszer mentem be a legbelsõbe egy másik kocsi mellé mert majdnem teljes kört mentem õ meg folyamatosan nyomta a dudát és integetett 😄. Így most úgy van megoldva hogy a két sáv el van választva ilyen magasított szegéllyel, aki egybõl az elsõnél letér az jobbra megy aki tovább akar menni az a belsõben marad.

Gyõrben: Árkádnál sok sávos körforgalom nem számoltam mennyi 😄 talán 3 lámpákkal megfûszerezve XD, na aki azt kitalálta...

shad0w
na ez az egyik kedvenc témaköröm 😊 sok helyen van ilyen, h a bekötõút végén a két sávból csak egy sáv visz be a körforgalomba (valószínûleg azért mert Magyarországon az emberek még a szimpla körforgalmat is képtelenek használni, a két sávosról talán azt sem tudják h létezik, még ha a kellõs közepén vannak akkor sem...). ilyenkor szokott az lenni, amit te is vázoltál, h egyik sávban a város széléig áll a kocsisor, a másikban meg senki. hát de basszus, miért? az elvet amivel ez megoldható nem másról nevezték el mint a cipzárról. igen, cipzárelv. a végén, mikor az egyik sáv elfogy egy autó behajt az egyik sávból majd egy a másikból és így tovább. na ez Magyarországon eddig bárhol jártan sehol sem mûködött, pedig nem valami bonyolult...

don't give a fuck