Jogosítvány
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vizsgán meg miért legyen elnézõ, majd ha lesz rutinod, akkor lehet ilyen kisebb szabálysértéseket elkövetni, megjegyzem, ha megbasz érte a rendõr esetleg, akkor neki sem kell elnézõnek lennie.
Jó érthetõ,de kicsit elnézöbb is lehetett volna szerintem.
MA megy kérni uj idöpontot az oktatóm.
Vagy jövöhét Hétfö vagy CSüt. Remélem Hétföre sikerül mert már pár szabim bánja idén ezt eddig!Csüt.miatt megint kéne kivennem :S
\"You tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.\"
Biztos ha lett volna egy kis összeg a zsebében akkor a végén csak egy ejnye bejnye let volna.
JA a multkor a parkolás miatt baxott meg most nem is kellett parkolni!
Az a gáz,hogy a tetü pont erre volt kiváncsi mert az oktató kérdezte hogy akkor már arra vissza is mehetünk? Erre mondta hogy nem majd késöbb a felüljáro után!
A felüljáro elött volt ez az eset a végétõl 2percre.
,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"
Már kezdem azt érezni scak akkor van esély átmenni ha pluszban fizet az ember.
Ma volt a 2.forgalmim. Azért húzott meg mert lakott ter.en belül egy alig használt(jó ez lényegtelen) vasúti átjárónál nem 30al mentem,pontosabban az elsö táblánál a 3sávosnál 46al mentem,de bassza meg a sineken már 32volt az még beleférne na de most a táblától elkeztem elengedni a gázt és mire odaértünk volt 32.
Aztán 300m-el utánna egy 40es tábla és a tábla vonalában voltam 42km/h-val aztán már alatta.
Olyan nagy bûn ez?? Aztmondta elég súlyos hiba.<#boxer>#boxer>
Súlyos az anyja aki megfialta<#falbav>#falbav><#violent>#violent><#gun>#gun><#gunyos1>#gunyos1><#wilting>#wilting><#bdead>#bdead>
Akkor jól kifogtuk: Alapjáratot nem lehetett beállítani, aksi 2 év után behalt, nem indult, szétesett a zár, fütyült az elsõ kerék szó szerint 😄, fékbetétek cseréje rohadt sûrûn és még 100e km sem volt a kocsiban...
ja és újonnan vettük
Toyota: 150e-nél 6 évesen aksi csere, fékbetét elõl 1x csere, hátul még mindig jó... És kb ennyi a "hibalista" 😄.
Szervízköltség meg, csak azon múlt, hogy nem makkoltad be a megfelelõ szériát asztrából. 😊)))
i7 azt szevasztok :P
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Nekem ma már teljesn jól ment ,volt megint néhány "helyzet" de megoldottam.
\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007
Neked volt olyan, hogy dugóba ültél? Vagy olyankor az oktató átvette és te meg mehetté haza gyalog? 😄
vannak kivételes esetek, de ahol a legnagyobb forgalom van,autók jobbra-balra,mindenhol...ott nem tanítják meg a legfontosabb dolgokat.pesten ezért öngyilkosság, ha betartod a kresz-t!
Az oktatóm mellett se kellett görcsösen két kézzel fogni a kormányt (csak vizsgán).
10óra10perc-es fogás qrvanagy f4szság...kényelmetlen az egész tartás.viszont ez a hátsóüléssorig döntött ülés hidegen hagy...szeretem ha tartja a hátam az ülés,fõleg hosszú utakon.és persze többet is látok ki...
viszont 4esen amikor megyek le nagyszüleimhez,és a régi szakaszokon még mindig csak 1 sáv van...kamionok,összefüggõ kocsisor,felmegy a pumpa,akkor viszont ami a csövön kifér...nem fogok másfél órát elbaszni(odavissza egyben) csak azért mert pár hülye kísérgeti egymást...szerencsére pár év alatt a 4es utat (talán itt haltak meg a legtöbben) szakaszokra bontották és van sok 2sávos rész...
megalodon: ez sajnos súlyos hiba. van ugye vmi kötelezõ városon kívüli vezetés is (itt pesten legalábbis igen) és engem faszán kivitt fél órára a dunakeszi melletti Auchan körforgalmához.aztán vissza újpest központ...gondolhatod...semmi extra nem történt,du. 4-5kor amikor a legnagyobb forgalom van és csigázik mindenki
értem hogy ezt így elég nehéz "megtanítani" mert vmilyen szinten az embernek magától kell rájönnie...de még csak szóban sem történt meg, és engem ez zavart. legelsõ saját jogsis utamon,fater mondja elõzzem meg ezt a kocsit mer lassan megy. mondom ok,enyhe kanyarban volt az egész.majdnem árok lett belõle...1 hét alatt minél többet elõztem,és teljesen belejöttem,azóta merészebb dolgokba is belevágok,de az én és utasaim biztonsága a mérvadó mindig!
Én egy vidéki városban tanultam meg vezetni, és itt minden benne volt ami kellett 😊. Jobb oktatót kívánni se kívánhattam volna.
Ha útközben megláttunk egy tanulókocsit rögtön utánna kellett eredni, hogy megelõzzem. Ez párszor elég vicces helyzeteket okozott. "Miaz nemlátod?! Ott a célpont, vedd üldözõbe!".
Párszor mentünk igazi éjszakai vezetésre (23:00tól 01:00ig). (ahogy hallom ez ritkaságnak számít az oktatók körében)
Mentünk a legnagyobb esõbe is vezetni. (én alapból télen jártam szóval a csúszós út elég közel áll hozzám😄), a lefagyott útra ráesõ esõ elég jó dolgokat tud produkálni.
Volt olyan óra amikor csak a tesco parkolóba parkolgattam, a kövi órába pedig a párhuzamos parkolást csináltuk.
Távolsági vezetés is volt sokszor, jó volt ismeretlen helyeken vezetni (távolság: Jászberény - Szolnok (oda vissza, szolnokon meg ugye keringtünk párat), szóval nem nagy cucc, de több mint a semmi).
A legkülönbözõbb idõintervallumokba mentem vezetni (szombatonként reggel 6kor volt az indulás), amikor beteg voltam akkor délelõtt mentem, a 2 órási mûszakváltásos csúcsba mindig engem rakott be, + ugye délután + este)
A mûszaki részét is jópárszor átvettük, + ami tényleg ritkaságnak számít az a kerékcsere! (még a rutin vizsga elõtt megcsináltuk a kerékcserét (levettük és ugyanazt visszaraktuk).
Szóval a lehetõ legjobban felkészített az oktatóm. =) (ami egyedül kimaradt, az a villamos (Berényben nincs villamos) :/)
Am én egy Dízeles VW Polo-val tanultam, mostmár egy benzines Renault Clio 1.2-t vezetgetek. (az utóbbit természetesen faterom mellett szoktam meg 😊, aki közben felkészített az igazi vezetésre 😊)
Van olyan ismerösöm aki aztmondta amint megvan a jogsija szarik rá hogy kell fogni a kormányt +ilyenek,pedig hát ha vagánykodik valaki hogy pl1kézzel fogja,belemegy egy gödörbe ki i s kapja a kezébõl,vagy nem nagyon törödik hol és mikor szabad megállni stb..
A meggondolatlan elõzõkrõl: Én el szoktam õket küldeni a jó édes.....na oda 😄, mert hogy képzeli hogy az én testi épségemet is kockáztatja :S. Fõleg mikor az 1.4 Astra akar elõzni és semmi ereje szembe meg jön a kamion... GONDOLKOZNI KÉNE EMBEREK!!!
ha nincs, akkor üdvözlöm az édesanyját is...
mellesleg a jogsi szerzés alatt egy nagyon fontos dolgot nem tanítanak meg az embereknek...ami talán az egyik legveszélyesebb "manõver" a közlekedés során. és ez nem más mint az elõzés! (errõl már írtam pár hete/hónapja) legalábbis bennt pesten a betondzsungelben,50es tábláknál alkalom sincs, hogy te megtanuld az oktatóval az elõzést.hisz mindenki gyorsabban megy mint te... és ebbõl a rutintalanságból,a legtöbb ember nem mer elõzni,az elsõ szárny rebesgetésekkor. ezzel kapcs. azt utálom amikor ilyen miatt alakul ki mondjuk a 4esen egy jó kis kocsisor...kín megelõzni õket...
tegnap elõtt bele elõztem a tejködbe...110nél rámjött a szapora gyerekek(lejtõs szakasz,annyira nem gáz).egy geller van az összefüggõ 2-3km-es szakaszban,és hát majdnem csúnya vége lett,szerencsére ott megyek el mindennap,ismerem eléggé.nemlett baj. pár ilyen meredek elõzésnél mindig megfogadom,hogy ésszel megyek legközelebb,de valahogy mindig jön,és újra jön ilyen alkalom :S
(jó tanács, vaúti átjáró elõtt 500m-el,senki ne kezdjen el elõzni egy Ikarust meg mögötte lévõ két kocsit^^ istenem,az se volt egyszerû a végén<#idiota>#idiota><#hehe>#hehe>)
\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007
don't give a fuck
http://goo.gl/gd6Zi5
http://goo.gl/gd6Zi5
2. elõször vezettem azt az autót
3. az 50 nem egyenlõ kötelezõ sebességgel. 😊
Ilyenkor az jár az eszemben hogy ha esetleg vmiért fékeznem kéne meg tud e állni..😊 Általában mindig az a hibás aki hátul van, ne mintha ez váloztatna valamit a helyzeten mert attól még összetöri a kocsit, és ahogy elnéztem a miénk drágább..😄D
a suzuki hátsó ablakában pedig kint szokott lenni egy "elnézést, hogy ilyen közel megyek maga elõtt tábla" 😊 na nem mintha számítana, sõt. de engem nem is zavar ha közel jönnek, sokszor én is úgy megyek, rossz szokás.
don't give a fuck
don't give a fuck
Szóval Gyöngyösrõl hazaszállítottam a nagyit Karácsondra 10km kb,aztán kiszállt és mondom ha már itt vagyok akkor megyek egy pár kört , abból a pár körbõl úgy 30-40lett a faluban össze-vissza = 135km és kb 3óra vezetés😄.
Ebbõl a 3 órából kb 45percet egy elhagyatott tanya melletti aszfaltos résznél töltöttem , ahol ugyanis tolatgattam parkoltam stb..
2 húzós rész volt összesen ebben a 3órában.
1. Hülyegyerek mögöttem a faluban 70-el próbál letolni az útról 40-es táblánál...
2. Egy rövidebb utat választottam , ami elõször jó ötletnek tûnt csak késõbb derült ki hogy 10centis sárból van "kirakva", és mivel elõtte még nem mentek arra kocsik ezért keménynek látszott😄...hálisten nem ragadtam bele,miután kijöttem belõlle biztos örültek a mögöttem haladók hogy azt a kb 10centis sarat az aszfaltos úton verem le ...