7955
Jogosítvány
-
#7795 nemtom megfordult-e az agyadban hogy aki 18éves meg 20éves az nem annyi ideje vezet meg versenyzik, mer há feliskell nőni -
#7794 "itt 18-20 évesen mindenki ekkora kolinmekri?" nekem amúgy 18 éves vezetés múlt van ebből sok év verseny :D -
#7793 Igen, arra gondolok, hogy kanyarban, jobb láb gáz, bal láb fék.
Így megszünik az alulkormányozottság, és elvileg jobb a "tapadás". Csak ha nagyon belelépsz, akkor csúszik..
De normál közlekedésnél egyiknek sincs sok haszna :) Csak ha sietsz
-
#7792 itt 18-20 évesen mindenki ekkora kolinmekri?:D piros lámpához mi értelme van balfékezni? megtartsd a turbo fordulatát, kanyarban meg ugytudom akkor szokás ha alulkormányzott a kocsi akk finoman ráfékezel gáz mellett és beáll irányba -
#7791 Én simán szoktam ballal fékezni.. lámpáknál főleg, mikor tudom, hogy még zöldbe átérek, de mégis lassítani kell, akkor jobb lábam áll a gázon, ballal meg ráfékezek. Sosincs semmi gubanc belőle.
Na meg télen is szoktam előszeretettel, picit magasabb fordulaton:DDD de azt csak parkolókban, úton nem vagánykdok:D -
#7790 Mért? kisebb kanyar előtt ahol nem kell visszaváltani lehet nyomni, csak ne fordulás közbe ne nagyon nyomjad, és mértékkel :D -
#7789 Én értem, csak nem arra használom a kifejezést :)
Heel and Toe-t még nem próbáltam, amit kipróbálnék az bal lábas fékezés.
Elsőkerekesnél ennek lenne értelme, de nem merem családi kocsival.. :D -
#7788 az városban nagyon fontos:D -
#7787 De ha már vezetéstechnika...
Heel and toe?:) -
#7786 Semmi baj azzal hogy írsz, az a gond hogy tök biztos voltál valamiben, emiről kiderült hogy totál nem úgy van:) -
#7785 Nem kell 70nél 2esbe visszahúzni, és akkor no para:p
Bár helyzetfüggő nagyon. -
#7784 jo hát azt nem ismerem micsinál, az injektorosnál voltam biztos benne -
#7783 Motorfék=leveszem a lábam a gázról.
Ez tiszta?:D -
#7782 hulye, karbisnál ugyanaz van:D -
#7781 sosem tudhatod.. -
#7780 norbi: hülyeségeket légyszives ne is
Mark007: azzal viszont számolj hogy ilyen váltásokkal nagyon megterheled a váltót, hosszútávon nem biztos hogy jót teszel vele, de ha csak simán adott fokozatban gurulsz és ugy fékezel azzal se a váltót nem terheled és ugye fogyasztani sem fogyaszt -
#7779 Ezzel az erővel NE is válts, elirtam -
#7778 Ezzel az erővel is válts, kopik a váltó :)
Azért elég jó fogyasztást lehet elérni így. Suzuki Swift városban
5 - 5.5 l/100km
Motorfék alatt azt értem, hogy visszaváltassz kettesbe, és elég gyorsan lassulsz, nem az, hogy gurulsz 5-ösben -
#7777 Ok, én így szoktam meg.
Csak leírtam, hogy szerintem mi a jó, de legközelebb nem fogok beírni semmit. -
#7776 A motornak semmi baja nem lesz, így van tervezve. -
#7775 te láttál már autót?legalább képen v vmi?:D -
#7774 Semmi baja nem lesz a motornak... -
#7773 De szerintem jobban megéri 1-2Lel többet fogyasztani mint esetleg valami gáz lesz a motorral vagy váltóval és azt megjavítattni, főleg ha nem valami új autóról van szó. -
Geccoka #7772 Egy kis adalék a témában:
http://totalcar.hu/tanacsok/autodoktor/2009/12/30/uresben_vagy_motorfekkel/ -
#7771 ezt meg te sem gondolhattad komolyan... -
#7770 igen azt hivják motorféken gurulásnak h felengeded a gázt és ugy gurulsz:D -
#7769 Régebben én sem motorfékeztem, elég nagy különbséget lehet hozni fogyasztásban ha nem rakod üresbe. -
#7768 Hát hamarabb tönkremegy mert jobban terheled azzal, hogy pörög mintha alapjáraton menne.
Vagy tévedek?
De szerintem fogyasztásba sincs nagy különbség a két technika között. -
#7767 A kérdés a fogyasztásra vonatkozott nem a fék és a motor cseréjére. Amúgy mégis mi tenné tönkre a motort? Semmi baja nem lesz. -
#7766 Szerintem az a jobb ha üresbe rakod úgy csak a féket kell majd cserélni.
Ha motorfékkel mész akkor hamarabb tönkrevágod a motort az biztos :) -
#7765 Injektor akkor sem adagol, ha leveszed a lábad a gázról. Tehát ha csak "gurul", akkor nem fogyaszt.
Karburátoros meg elvileg akkor nem, ha motorfékezel. Legalábbis én úgy tudom, hogy erős motorféknél nem fogyaszt, de passz. -
#7764 ugy tudom ha injektoros a kocsi akkor éri meg motorfékezni mert akkor nem adagol, de karburátoros ugyanugy sziv, tehát akk mind1, de ugy tanitják hogy motorfékezzél, aztán ha lecsökken a fordulat akk üres aztjo -
#7763 "ha sebességbe hagyom gurulok majd lassan fékezek a jobb megoldás"
ez, kuplungot sem szabad kinyomni :)
-
#7762 Sebességben hagyod a jobb megoldás mindenképp.
Viszont attól függ, hogy hol vagy.
Ha még messze, akkor hagyod, és gurulsz, majd a közelében kettes, és motorfékkel megállsz ott.
De ha előttem vált pirosra, én akkor is visszaváltok 2-be, motorfékkel fékezek ha tudok. -
#7761 Megyek a piros felé üresbe rakom és szép lassan fékezek vagy ha sebességbe hagyom gurulok majd lassan fékezek a jobb megoldás, ha kevesebbet akarom, hogy fogyasszon? vagy mind1? -
#7760 azért nem mind1...nsr 125 is 36-8 lo és már azisharapos
year: 2010
price: $6,090
Horse Power @ RPM: 39.0 Hp @ 11,500 rpm
Torque @ RPM: 25.5 Nm @ 10,000 rpm
Engine: liquid-cooled, 2-stroke, reed-valve inducted
Transmission: Constant-mesh 6-speed; multiplate wet clutch -
#7759 nyomaték mennyi van kicsirigó? -
SL #7758 bocs, hogy ilyen későn írok :D
hát kicsit izattam mert olyat húztam hogy előttem a motoros 10-15 métert repült majd az úttesten landolt és mi ilyenkor a teendő. Na hát ezen befostam egy kicsit :D -
#7757 Nahm, 30-án kresz vizsga, reggel 7:50 kor:@@@@
Még kell egy EÜ vizsga, aztán rutin stb, vizsga meg majd csak októberben:(
Akkor leszek 17:C -
#7756 Jajj te kis buta:D
125 ös yamaha yz alaphangon 46 ló:]
Bár, az olyan üzemidős, hogy szószerint szarni kéne a pénzt, hogy azt fenntartsa valaki:D