7955
Jogosítvány
-
#6075 hoyg megy a futárkodás
mesélhetnél róla mert érdekelne ez a dolog,érettségi után(nemmost,jövőre)gondolkolod ezen és érdekelnének tapasztalatok -
#6074 Boldog Majálist!:) -
#6073 ha ismeri az oktatót + a főnökét akkor el lehet intézni hogy ne kelljen kifizetni, vagy csak kevesebbet :) -
#6072 jól mondod...eltekinthet a saját felelősségére,de attól még az "elmaradt" órákat is kikell fizetni a tanulónak^^ szal kb tök felesleges,amúgyis jól jön egy kis gyakorlás szerintem...nekem még másfél év kb a 21, és kezdem is a mocijogsit.nincs már értelme kisebbre lerakni sztem -
#6071 Ha semmilyen (vagy csak B kat.) kreszed van, akkor az mindenkepp kell, a gyakorlati orakat pedig elvileg koteles vagy vegigcsinalni. Maximum olyan fordulhat elo, hogyha az oktato ugy latja, jol megy neked, akkor eltekint a tovabbi orak adasatol (de persze a papirokra mas kerul). Ezzel azonban erzeseim szerint sajat magat is veszelyzeteti, szoval szerintem keves eselyed van a dologra. -
lac556 #6070 elmultam 23 motorozni is tudok de jogsim nincs,tudtok olyan helyet ahol nem kell lemotorozni a törvényileg előírt huszonvhány orát hanem lehet kapásbol vizsgázni?
v mennyi ido+pénzbe fáj manapság egy korlátlan A??? -
#6069 Köszönöm a válaszokat! -
gotchaaa #6068 Ez.
Ha a 125-ös szám helyére 80-ast teszel, szerintem úgy is megállja a helyét. Szóval, hajrá! -
#6067 akkor menj vele, csak ne mond meg a rendőrnek, hogy 80-as... -
#6066 Ha van egy 80 ccm-es smkp papírral rendelkező motorom és nekem csak B kategóriás jogsim van azzal mi a helyzet? -
#6065 A azt hiszem 125ccm, A1 250 (de lehet hogy kw korlát van), AK - korlátlan, B kat 50ccm (SMKP) és van még az M kateg ami szintén 50ccm. -
#6064 Helló
Valaki letudná írni, hogy a különböző motorjogosítványok (A, A1, AK)és a B kategória milyen teljesítményű motorokra érvényesek köbcenti ill. kw-re gondolok.
Köszönöm! -
#6063 Forgalomban több dologra kell figyelni, de nem biztos, hogy olyan óvatos manőverekre van szükség, kivéve a parkolást. Viszont nagyobb figyelmet igényel és több hibalehetőséget tartogat. -
#6062 Kinek mi:DDDDDD -
#6061 Hogy sikerült ilyen hülye kérdést feltenni?
Egyértelmű hogy a forgalmi.
-
Roland16F #6060 sziasztok,hamarosan eljön a forgalmi vizsgám napja(még kb 10 órát kell vezetnem,és ha minden igaz utána jöhet a vizsga),annyi lenne a kérdésem,lehet egyértelmű lesz a válasz,de azért én megkérdezem. Melyik a nehezebb a forgalmi v a rutin vizsga?
előre is köszi -
#6059 Videó
Nah itt elmondtak mindent,és igen ha 149,99-el mész attól még a rendőrök megállíthatnak és helyszíni bírságot szabhatnak ki.Viszont pályán csak szökőévben találkozok rendőrökkel a leállósávban.Inkább a fix trafipax a nyerő.Szóval ezt ne vegyük alapul:). -
#6058 A szabályok most májustól megváltoznak, szigorodnak még egy sort. Ami pedig a hivatalos 'megszabott' büntetési határok alatti dolgot illeti, ott a rendőrre van bízva hogy mekkora bírságot szab ki illetve milyen szabálysértési eljárást indít, nincs olyan hogy megengedett túllépés! -
#6057 Igen pont erről van szó.Mert ugye eddig százalékban számoltunk.Vagyis minden táblánál hozzá lehetett még 'rakni' 10%-ot . 40nél ez 44.Ami még mindig nem olyan nagy katasztrófa mint ha 54-el mennél 40-es táblánál.Vagy 50 helyett 64-el.Szal ezért is érdekel hogy mi értelme lesz akkor a 40-es táblának?Mert úgyis mindenki úgy fog hozzáállni hogy ,,úgysincs itt a környéken semmi , minek menjek 40-el ha 50-el is mehetek".Pontosan azért mert 54km/h-ig nem fog kapni semmit.A mostani szabályokkal az 54km/h asszem 30.000Ft.
De engem nem is ez érdekel ,a városban azért illik betartani.
Pályán már más a helyzet, ha teljesen üres akkor minek szenvedj 130-al?Vagy hogy egy példát is mondjak M7-es Siófoktól Máriafürdőig ősszel 1 autóval találkoztunk,akkor meg minek szenvedni ezzel a sebességgel?Ezért is mondom hogy a 145km/h azért frankó lesz és nem is fizetős.Vagy ha még kockáztatunk is egy kicsit 160-al is csak 30k.
-
#6056 Igen, jobb lenne ha a szabályok betartására törekednél inkább. Mert hiába számolgatunk itt, elég ha 40-es táblánál 50-nel elütöd az eléd kiszaladó kissrácot, bebassza a fejét az aszfaltba, maradandó sérüléseket szenved, és hiába hogy a trafipax nem mért be, de baszhatod, mert ha így okozol/szenvedsz el balesetet jó alaposan rábaszhatsz. -
#6055 Tartsd be a szabályokat és nem fog főni a fejed ilyen hülyeségek miatt -
#6054 Bocsi hogy ennyit spam-elek majd holnap leugatjátok a fejem de még valami.
Táblázat első része.50 km/óra sebességig 15km/h felett 25km/h-ig.
Vagyis az 50km/h-IG benne van pölö a 40-es tábla ha ott mondjuk én 54-el megyek akkor nem kapok semmit?:S
Vagy lakott területen belül 50 helyett 64 az se kap semmit?Ez így elég érdekes.Régen ugye százalék volt és 10% túllépés volt a megengedett ez pályán 143km/h , 40-es táblánál ismerősünket 44-el már megbaszták, 50nél meg 55 .Akkor a 40-es tábláknak mi értelme lesz?:D Ajánlott sebesség? Mert csak hogy egy példát mondjak a városban van egy 2km-es szakasz ahol ki van rakva a 40-es tábla nem azért mert szar az út vagy belváros vagy valami, egyszerűen a hang miatt mert kamionok meg nemtom mik járnak arra és ha ott mindenki 55-60al menne akkor a kedves emberkék akik ott laknak nem nagyon tudnának aludni. -
#6053 Sebesség túllépés
Nah itt le van írva minden.
Ha jól értelmezem a 3. táblázatot , akkor ha 130 a megengedett és túllépem 20km/h-val= 150-el megyek akkor az 30.000FT viszont ha már bűntetnek akkor "rendesen" bűntessenek vagyis inkább érdemes 35km/h val túllépni vagyis 165km/h-val menni mert akkor is 30.000FT nemde?(najó 164-el)
Vagy esetleg 180-al mert még akkor is mindössze 45.000Ft.
"b) 35 km/óra felett 50 km/óráig -45.000" Ez a leggazdaságosabb csomag, ár/sebesség arányban.
Vagy 149 és nem fizetsz.:) -
#6052 Hát akkor k*uletletisten*****t sry . Nah mindegy.
Most olvasom csak hogy május 2-tól pályán csak 150felett kapunk csekket ez viszont nagyon jó, ennek örülök akkor lehet legalább menni.:)
Új szabályok -
#6051 igen, az ilyen táblákat hátulról is fel kell am ismerned, szal kb a festés fölösleges :) -
#6050 Nah hali
egy gyors kérdés:
Ha ott van a STOP tábla hasonmás az út szélén de már annyira kiégette a nap a színeket hogy már csak a 6 vagy mennyi szögletű táblát lehet látni de mást nem akkor ott meg kell állni?:D
Vagyis STOP felirat stb nincs...csak a tábla szép fehéren.Ilyenkor érvényben van?
-
cucma #6049 grat! az én rutinomnál annyira szakadt az eső, hogy nemláttam ki :D
attól paráltam végig, hogy a vizes úton a kigyorsítás-fékezésnél ne csusszannyak emiatt tovább :D aztán Y-ozhattam egyet... -
megalodon #6048 Grat! -
#6047 sikerült:D -
cucma #6046 kösz, ésszel igen! Daewo Tico-nk van, szóval nagyon nem fog elszállni az agyam :D
Firerock: Sok sikert! -
#6045 holnap lesz a rutin vizsgám
szurkoljatok:D -
#6044 -
#6043 gratulálok! Aztán ésszel vezetni! :p -
cucma #6042 ma sikeres forgalmi vizsgát tettem...papírmunka és megvan a jogsim. februárban kezdtem= szűk 3 hónap alatt letudtam -
#6041 Jajj sry nem tudok olvasni :DD -
#6040 Csak érdekelt hogy mikor kell ahoz lefeküdni hogy 5:22-kor fel tudjon kelni az ember de már értem:P. -
#6039 LOL...fősuli, akkor kelek,fekszek amikor akarok.(mellette dolgozom is,olyankor nyugi, 5:22kor még alszok!)
és tényleg messze lakom a Petzváltól, kocsival kb 40perc...tömegközlekedéssel meg 1 és negyed óra kb. -
megalodon #6038 Mi a baj az 5:22-vel?? Én akkor van hogy már melóhelyen vok.Vagy ö meg éjszakás és még onnan netezik :)
Amugy irta,hogy megy a Petzválba.Biztos messze lakik és korán kelt! :D -
#6037 Hali,
te mikor szoktál lefeküdni? Csak azért kérdem mert 5:22-kor írogatsz wtf? -
#6036 na hazajöttem, oda adta az öreg csávó az igazolást szó nélkül nekem is (2éve pont ugyanennél csináltam a sajátomat is)
Darukezelő:megint csak azt mondom, h nem én találtam ki...ennyi. van még valaki aki szerint hülyeség,nyugodtan írja még be a változatait.(azonfelül sztem is faszság)