Jogosítvány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csabesz6
Tartsd be a szabályokat és nem fog fõni a fejed ilyen hülyeségek miatt<#ravasz1>

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Banano
Bocsi hogy ennyit spam-elek majd holnap leugatjátok a fejem de még valami.
Táblázat elsõ része.50 km/óra sebességig 15km/h felett 25km/h-ig.
Vagyis az 50km/h-IG benne van pölö a 40-es tábla ha ott mondjuk én 54-el megyek akkor nem kapok semmit?:S
Vagy lakott területen belül 50 helyett 64 az se kap semmit?Ez így elég érdekes.Régen ugye százalék volt és 10% túllépés volt a megengedett ez pályán 143km/h , 40-es táblánál ismerõsünket 44-el már megbaszták, 50nél meg 55 .Akkor a 40-es tábláknak mi értelme lesz?😄 Ajánlott sebesség? Mert csak hogy egy példát mondjak a városban van egy 2km-es szakasz ahol ki van rakva a 40-es tábla nem azért mert szar az út vagy belváros vagy valami, egyszerûen a hang miatt mert kamionok meg nemtom mik járnak arra és ha ott mindenki 55-60al menne akkor a kedves emberkék akik ott laknak nem nagyon tudnának aludni.

\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

Banano
Sebesség túllépés
Nah itt le van írva minden.
Ha jól értelmezem a 3. táblázatot , akkor ha 130 a megengedett és túllépem 20km/h-val= 150-el megyek akkor az 30.000FT viszont ha már bûntetnek akkor "rendesen" bûntessenek vagyis inkább érdemes 35km/h val túllépni vagyis 165km/h-val menni mert akkor is 30.000FT nemde?(najó 164-el)
Vagy esetleg 180-al mert még akkor is mindössze 45.000Ft.
"b) 35 km/óra felett 50 km/óráig -45.000" Ez a leggazdaságosabb csomag, ár/sebesség arányban.
Vagy 149 és nem fizetsz.😊

\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

Banano
Hát akkor k*uletletisten*****t sry . Nah mindegy.<#pias>
Most olvasom csak hogy május 2-tól pályán csak 150felett kapunk csekket ez viszont nagyon jó, ennek örülök akkor lehet legalább menni.😊
Új szabályok

kas123
igen, az ilyen táblákat hátulról is fel kell am ismerned, szal kb a festés fölösleges 😊

Banano
Nah hali
egy gyors kérdés:
Ha ott van a STOP tábla hasonmás az út szélén de már annyira kiégette a nap a színeket hogy már csak a 6 vagy mennyi szögletû táblát lehet látni de mást nem akkor ott meg kell állni?😄
Vagyis STOP felirat stb nincs...csak a tábla szép fehéren.Ilyenkor érvényben van?

grat! az én rutinomnál annyira szakadt az esõ, hogy nemláttam ki 😄
attól paráltam végig, hogy a vizes úton a kigyorsítás-fékezésnél ne csusszannyak emiatt tovább 😄 aztán Y-ozhattam egyet...

Kérem kapcsolja ki!

Grat!
Firerock
sikerült😄

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

kösz, ésszel igen! Daewo Tico-nk van, szóval nagyon nem fog elszállni az agyam 😄

Firerock: Sok sikert!

Kérem kapcsolja ki!

Firerock
holnap lesz a rutin vizsgám
szurkoljatok😄

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

[HUN]FaTaL
<#eljen>

http://goo.gl/gd6Zi5

Varenga
gratulálok! <#eljen> Aztán ésszel vezetni! :p

ma sikeres forgalmi vizsgát tettem...papírmunka és megvan a jogsim. februárban kezdtem= szûk 3 hónap alatt letudtam <#nyes>

Kérem kapcsolja ki!

[HUN]FaTaL
Jajj sry nem tudok olvasni 😄D

Banano
Csak érdekelt hogy mikor kell ahoz lefeküdni hogy 5:22-kor fel tudjon kelni az ember<#idiota> de már értem😛.

Morphin
LOL...fõsuli, akkor kelek,fekszek amikor akarok.(mellette dolgozom is,olyankor nyugi, 5:22kor még alszok!<#buck>)
és tényleg messze lakom a Petzváltól, kocsival kb 40perc...tömegközlekedéssel meg 1 és negyed óra kb.

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Mi a baj az 5:22-vel?? Én akkor van hogy már melóhelyen vok.Vagy ö meg éjszakás és még onnan netezik 😊
Amugy irta,hogy megy a Petzválba.Biztos messze lakik és korán kelt! 😄
Banano
Hali,
te mikor szoktál lefeküdni? Csak azért kérdem mert 5:22-kor írogatsz wtf?<#idiota>

Morphin
na hazajöttem, oda adta az öreg csávó az igazolást szó nélkül nekem is (2éve pont ugyanennél csináltam a sajátomat is)

Darukezelõ:megint csak azt mondom, h nem én találtam ki...ennyi. van még valaki aki szerint hülyeség,nyugodtan írja még be a változatait.<#ejnye1>(azonfelül sztem is faszság)

Darukezelő
Ezt már egyszer egy csont részeg haverom is próbálta ecsetelni, hogy nincs semmi a táblákon, tehát ennyi erõvel az is lehetne ott, hogy 30kg krumpli. <#idiota> Amúgy ebbe azok kötnek bele, akik próbálják kikerülni a szabályokat, minden hülye tudja, hogy km/h-t vagy mp/h-t kell érteni az alatt, nem tengerészeti csomót, meg ilyeneket. Nem tudom ki az az állat, aki az övet maga mögé köti. 😄 Nem is próbálkoznék itthon ilyen gyökérségekkel a rendõröknél, "De hát nincs ott semmi a táblán, csak annyi, hogy 30. Biztos úr, mi van, ha 30-nál több nagymama nem közlekedhet az úton? De ennyi erõvel 30dkg párizsinál többet nem vihetsz magaddal ezen a szakaszon, nem?" <#idiota>

Morphin
emberek!

mai programom az lenne, hogy elmegyek a Petzvál-ba. mert hát anyum most jogsizott,de nincs ideje elmenni intézni ezt a sok szart(persze okmányirodába nem én mennék majd<#idiota>)
tehát a kérdésem, hogy ha ír egy meghatalmazást,akkor elintézhetem neki a papírokat?? (mert írta itt valaki,hogy a gyerek helyett a szülõ igen,de nemtudom ez fordítva is igaz-e)

kas123
én azért kötöm be mert megõrjít a csipogás, amit a kcosi kiad ha nem kötöm be magam 😄
vitzet félretéve 😊, szerintem is többet használ mint árt 😊 + már megszoktam így nicns vele bajom

A rendõrrel nem lenne érdemes ilyenen vitázni,akkor megbüntetne valami másért mert szívozol vele ennyi 😊
+én aért kötöm be magam,hogy ha esetleg ütközök,ne szálljak ki a szélvédõn,ne fejeljem le a kormányt stb.. nem azért mert nincs 3000Ft-om.
Persze sokan azzal védekeznek,hogy ha nincs bekötve jobban megussza(uszta volna) a balesetet.Lehet,de többségében inkább véd szerintem.
Az MO nem M-nulla, hanem MagyarOrszág a hozzászólásomban, csak ugyanúgy néz ki leírva. Azt hittem így is egyértelmû, hisz mi értelme lett vona kiemelnem egy konkrét utat?

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

[HUN]FaTaL
M0 autóút, 110km/h (új szakasz 130)

[HUN]FaTaL
urban legend és benne van a kreszben hogy km/h..

Morphin
én csak kaptam a levelet...de írtam is!

A magyar KRESZ-ben pontosan benne van hogy az ilyen esetekben km/órában kell értelmezni a számokat. Elég gyenge védekezés lenne ezért hogy a táblán csak szám van de mértékegység nincs. Fõleg hogy a maximális sebesség MO-n 130km/óránál semmiféleképpen sem lehet magasabb, tehát ha valaki m/s-ban akarja értelmezni a táblán a számot, akkor is túlcsúszott a dolgon. Még akkor sem védhetné meg ezt az álláspontot ha a táblán valami csoda folytán fixen az szerepelne hogy a megengedett legnagyobb sebesség ott 252km/óra.
Az öves dolog is kamu, nem úgy szól a törvény hogy be kell kapcsolni valahogy és kész, hanem ha van öv, akkor azzal kell az ülésben az utazót rögzíteni. Ha maga mögött csatolja be akkor nyilvánvalóan nem rögzítette magát. Itt a teljesen egyértelmû idevágó pont:
" 48. § (5) Olyan gépkocsival, amelynek meghatározott üléseit biztonsági övvel kell felszerelni, továbbá olyan gépkocsival, amelynek hátsó üléseit biztonsági övvel szerelték fel, csak abban az esetben szabad közlekedni, ha a biztonsági övvel felszerelt ülésen utazó személy becsatolt biztonsági övvel van rögzítve."

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

milk4
Valamelyik topikban már láttam ezt.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

Morphin
istenem...kaptam vmelyik nap egy email-t.bemásolom.a végén van egy kis szösszenet az öv használatáról! (elõre is bocsi,hosszú egy kicsit)

,,Megtörtént a francia bíróságon!

Egy 70 km/h max. Sebességû útszakaszon 250 km/h sebességgel
Radarba futó autós védõbeszéde a bíróságon:

Tisztelt bíróság, valóban láttam egy fehér alapú, kör alakú táblát,
amiben a 70-es szám volt, de nem volt semmilyen
Mértékegység mellette. Ahogy önök is tudják, az 1837. július 4-i
törvény kötelezi Franciaországot is metrikus mértékegység
használatára. Továbbá az 1961. május 3-i 65/501. számú törvény
kimondja, hogy a hosszúság mértékegysége a méter és az idõ
mértékegysége a másodperc. Én el sem tudom képzelni, hogy a
Belügyminisztérium nem tartja tiszteletben a Köztársaság
törvényeit. Tehát logikus, hogy ha nincs odaírva a
mértékegység, akkor a sebesség alapértelmezés szerint m/sec-ban
értendõ. A 70 m/sec maximális sebesség megfelel 252 km/h-nak. A
rendõrök azt mondták, hogy 250 km/h sebességgel
autóztam. Nem is vonom kétségbe a rend õreinek pontosságát. Tehát 2
km/h sebességgel a sebességkorlát alatt voltam. Így tisztelettel
kérem bíróságot, hogy adják vissza a
jogosítványomat, amit egy sajnálatos tévedés folytán vették el a rend
éber õrei.

A magyar KRESZ-ben (1/1975 KPM-BM rendelet) sincs mértékegység,
csak az, hogy "sebesség", ami így logikusan m/sec-ot jelent!
Másik baki a KRESZ-ben a biztonsági öv, amire csak annyi elõírás van,
hogy be kell csatolni, de az nincs ott, hogy az ember elõtt
vagy mögött!"

gondolkodtam, ha mondanám a rendõrnek h bevan kötve,csak mögöttem,akkor mit mondana...tuti megmagyarázza és megbüntet...ezen felül én mindig bekötöm szal részemrõl akár mind1,hogy van ez a szabály...

SpeedXHUN
meglepetés lesz ha összegyülik😄

||| I5 2500K@4ghz |8 GB RAM|HD 7850 2GB OC||| Battlelog,PSN ID:PetiSX

Gabor1990
Persze, ha beirogatod a kis füzetbe, ami a jogsihoz volt😄

akyyy
és azt meg lehet nézni hány büntetõpontom van eddig?😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

akyyy
mer céges kocsi, futár vagyok, minden második utcába ki meg be kell szálni.

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

milk4
És miért nem használtad az övet?

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

Bandi 18
Azt nem a jogsira adják szerintem 😄 szép is lenne, valszeg valami központi nyilvántartóban van jegyezve.

kas123
haveromat multkor büntették meg ugyanezért 3000 ft + 2 büntetõpont
(az 1 helyett, mert elvileg ilyenért annyit kell adni)

akyyy
megbüntetett a rendõr 3000-re, mer nem volt használva az öv.
kérdésem, hogy kaptam büntetõpontot, ha jogsin nincs semmi? mer nem tudom hogy néz ki az a jogsi aki tele van pontal😄

Köszi a válaszokat!

5w0rdf15h
pénteken 12:00-ig vannak

\"You tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.\"

kas123
Apud/anyud minden papírt átvehet helyetted és intézheti ezeket a dolgokat.
Természetesen a jogsikészítésnél a te képed kell + a te aláírásod, de csak ennyi 😊

Hali!
Valaki megtudná mondani hogy más is átveheti helyettem az visszaigazolást a Petzválba ha odaadom neki a szükséges papírokat?
És pénteken is 4-ig vannak nyitva??
Válaszokat elõre is köszi.

Csabesz6
BSZ én is 23-i vagyok😄

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

[HUN]FaTaL
16,5, kreszvizsga 16 és háromnegyed év, beülhetsz a kocsiba de 17 éves korodban teheted le a rutinvizsgát (tudom mert így szenvedtem végig, túl korán kezdtem el 😄)

Bandi 18
A félben biztos voltam ^^

SpeedXHUN
16,5 évesen mehetsz elméletre. 17 kor betöltése után ülhetsz az autóba.

||| I5 2500K@4ghz |8 GB RAM|HD 7850 2GB OC||| Battlelog,PSN ID:PetiSX

Morphin
OMG...17tõl már ülhetsz is a kocsiban és vezethetsz. 16,5 KRESZ oktatás 16,75^^ vizsga asszem, és 17tõl már mehetsz gyakorolni autóval.a 21év a korlátlan motor jogsira vonatkozik...

matyi0323
Aham, mert én meg úgy tudom ,hogy ha megvana jogsid 17éveesen akkor vezethetsz, csak utánfutót nem húzhatsz ( de a vezetés is számomra zavaros volt, mert egyik oldalon azt írják, hogy csak 18 éven felülivel) na de majd kiderül 2-3 hónap múlva..😄

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

Bandi 18
17 évesen kezdheted, de vezetni csak 17.5 évesen lehet, ha jól tudom. De a legegyszerûbb ha megkérdezed az autós sulit. A keverés azért lehetett mert voltak olyan hírek kitolják a korhatárt.