Jogosítvány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Firerock
sikerült a forgalmi😄
ha pénteken bemegyek az okmányirodába akkor mennyi idõ amíg megjön a josgsi kb?

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Firerock
torrenten van csomó
2007 áprilisit töltsél

Zetorg
kresz tesztet tudok letölteni valahonnan?

kas123
14kor van mûszakváltás szal 13:00tól 15:00ig nem jo vizsgázni sztem, sokan jönnek mennek melóba 😊, de ha tudsz vezetni akkor ez nem probléma

Firerock
14:10kor fogok viszgázni
az jó szerintetek?😄

Firerock
keddre nyolc mm esõt monda köpönyeg ide ahol lakok:d

Banano
Imátkozzál hogy országos esõ lesz mivel akkor nem járkálnak a nyanyák/biciklisek és alig van kocsi,én pont kifogtam ezt az idõt és át is mentem mindenbõl elsõre.😛

\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

inkább egy imát mondj el 😄 meg a város összes biciklijének szúrd ki a kerekét!

Kérem kapcsolja ki!

Firerock
szerintetek forgalmi viszga elõtt megéri energiaitalt inni?(1et vagy 2-t?)vagy inkább kávét?

HiPPoNaX
A legszebb az, hogy nem volt semmi szivatas a dologban, engedtek tovabbi vizsgakra. Bar mondjuk a pszichomokus eloszor nem akarta elhinni, hogy a no ertelmisegi 😄 Hala a jo egnek a 7. bukas utan feladta... <#zavart1>

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

Higany
Hát aki kresz-bõl megbukik az meg is érdemli, hogy megszivassák! <#buck>

HiPPoNaX
Igen, van. Legalabbis a gimis angoltanaromat behivtak a pszichologushoz az 5. kresz bukta utan.

Most ugye nekem meg van az A1 jogsim 1,5 éve. Most meg szerzem az a korlátozottat. Utast a motoron jövõ nyáron vihetek a korlátozottal vezethetõ motoromon? Az A1 2,5 éves lesz, a korlátozott meg 1 éves.

Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4

Varenga
asszem kresz is ugyanez...

DJ Skyline
sracok arrol tud valaki valamit, hogy kresz bukasok utan van-e pszichologiai teszt? mert azt tudom hogy rutinon van 5 bukas utan ha minden igaz.

matyi0323
Hali, errõl az autó-teherautó jogsiról érdeklõdnék, mert mindeki mást mond.Tehát ha 17 évesen leteszem személyautóra akkor mikor lehet leghamarabb teherautóra? Mikortól mehetek magamba/külföldön? köszi

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

Sly9119
minek próbálkozni ilyennel? o.0 nem hogy örülnél hogy van jogsid, tudsz menni, te meg még játszanál vele? 😄 Töcsé le vmi játékot gépre, vagy sorozatot, és azt nézd amikor nem vagy tanfolyamon 😄

ASUS K70 Benz-S400CDi-összetörve :O

Bandi 18
Megbüntetnek sok-sok pénzre, eltiltanak és a jogsid is elveszted.
Csak elrettentésképpen: osztálytársam tesója és haverja motoroztak. (egymást vitték) Nem volt rajtuk sisak és ittak is. Megállította õket a rendõr és még az utasnak is bevonták a jogsiját, 1,5 éve húzódik az ügy és azóta nem vezetett. Szóval nem érdemes ilyennel próbálkozni.

Ittvagyok. Lett egy cbf 250-em. Van valakinek hasonló tapasztalata, hogy míg én szerzem megfelé a jogsit, néha kimozdulok a mocival, megtosznak a rendõrök, ha netán-netán megfognak? Gondolom a régi jogsit is el kéne venniük, és x idõre eltiltás. Vagy nem? Igazából simán megvárom míg meg lesz a jogsim, de olyan jó volna.

Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4

Pontosan. De ha õ így van vele, akkor én nem ellenkezek.

Morphin
+1<#idiota>

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Banano
Apud pénze nem számít fogalmazzunk így.<#zavart2>

\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

Morphin
öö szerintem van benne valami.de elég abszurd lenne ha visszavonnák...egy 250es nem sokkal erõsebb mint egy 125ös szal nemtudom mit szarakodsz ezzel,nem lehetsz te olyan idõs,hogy ne tudj várni még1 szezont.de ha ennyire gazdagok vagytok hát nekem tök8...azt csinálsz amihez kedved van.

A pénz nem számít. <#beka2> De télleg. És ha nyáron mindenképp motorozni akarok, mért motorozzak 125-össel, ha mehetnék a 250-essel is? Még egy kérdés. Össze kellett vesznem anyámmal, mert állította hogy ha netán elkúrom valamelyik vizsgát, akkor elveszik a régi jogsimat is.<#idiota> Kamu ugye?

Morphin
nem...2éves kisebb fajta (kivéve M) jogsi után lehet menni korlátlanra is...tehát ha 16évesen megvan az A1 akkor már 18-on mehet a korlátlan is akár.

szurop:szerintem várd meg a korlátlant...felesleges pénz és idõ foglalkozni az Akorlátozottal

Nem csak 21 éves kortól lehet korlátlanra menni?

LZ forever

Sziasztok. Szeretnék mesélni és kérdezni pár dolgot. Utoljára 1 éve, és plusz pár hónapja jártam itt. 19 éves vagyok, van vezetõi engedélyem A/1-bõl és B-bõl. Szeretnék nyáron motorozni, de már nem 125-össel, hanem 250-essel, vesz is apám egyet majd nekem, csak ahhoz jogsi kell ugye, tehát megbeszéltük hogy lerakom az A korlátozottat, majd csak télen lehetne a korlátlant. Beszéltünk egyik magán oktató ismerõssel, nem is tudott árat mondani, mert nem szokott olyan lenni hogy A1-bõl A korlátozott. Na bemegyek a városi autós iskolába, ott is azt mondja a titkár, hogy menjek be holnap délelõtt, mert fel kell hívni a központot, mert nem tudja a jogszabályokat, ilyen még nem volt. Nem tudja kell-e elméletre járnom, ha nem, akkor hány órában kell rutint és városit menni. Erre mondom neki, hogy van ilyen az önök honlapján . Hát de az úgy nem biztos, nem tudja az idevonatkozó jogszabályokat, menjek be holnap. Szerintetek mi lesz majd?

A másik meg, hogy néztem ilyen 400-as, meg 500-as motorokat, elvétve némelyik akad, hogy 24 vagy 25 kilowattos papírral van, mintha le lenne fojtva. De lebeszélt apám ezekrõl, mert valószínûleg átíráskor az új forgalmiba a normális teljesítményt írják bele, és gáz lesz, mert akkor ugye nem vezethetem. Ehhez mit szóltok?

Firerock
nagyon 1ütt vagyunk szellemileg akkor😄

Morphin
bármilyen hihetetlen, én is most akartam megkérdezni akyyy-t...fejemben volt már rég...szval én is kíváncsi vagyok rá!<#zavart1><#buck>

Firerock
elsõ mondat végére a kérdõjelet képzeljétek oda😄

Firerock
hoyg megy a futárkodás
mesélhetnél róla mert érdekelne ez a dolog,érettségi után(nemmost,jövõre)gondolkolod ezen és érdekelnének tapasztalatok

Banano

kas123
ha ismeri az oktatót + a fõnökét akkor el lehet intézni hogy ne kelljen kifizetni, vagy csak kevesebbet 😊

Morphin
jól mondod...eltekinthet a saját felelõsségére,de attól még az "elmaradt" órákat is kikell fizetni a tanulónak^^ szal kb tök felesleges,amúgyis jól jön egy kis gyakorlás szerintem...nekem még másfél év kb a 21, és kezdem is a mocijogsit.nincs már értelme kisebbre lerakni sztem

HiPPoNaX
Ha semmilyen (vagy csak B kat.) kreszed van, akkor az mindenkepp kell, a gyakorlati orakat pedig elvileg koteles vagy vegigcsinalni. Maximum olyan fordulhat elo, hogyha az oktato ugy latja, jol megy neked, akkor eltekint a tovabbi orak adasatol (de persze a papirokra mas kerul). Ezzel azonban erzeseim szerint sajat magat is veszelyzeteti, szoval szerintem keves eselyed van a dologra.

elmultam 23 motorozni is tudok de jogsim nincs,tudtok olyan helyet ahol nem kell lemotorozni a törvényileg elõírt huszonvhány orát hanem lehet kapásbol vizsgázni?
v mennyi ido+pénzbe fáj manapság egy korlátlan A???
killecske
Köszönöm a válaszokat!

Ez.

Ha a 125-ös szám helyére 80-ast teszel, szerintem úgy is megállja a helyét. Szóval, hajrá!<#eljen>

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

Varenga
akkor menj vele, csak ne mond meg a rendõrnek, hogy 80-as...

killecske
Ha van egy 80 ccm-es smkp papírral rendelkezõ motorom és nekem csak B kategóriás jogsim van azzal mi a helyzet?

[HUN]FaTaL
A azt hiszem 125ccm, A1 250 (de lehet hogy kw korlát van), AK - korlátlan, B kat 50ccm (SMKP) és van még az M kateg ami szintén 50ccm.

http://goo.gl/gd6Zi5

killecske
Helló

Valaki letudná írni, hogy a különbözõ motorjogosítványok (A, A1, AK)és a B kategória milyen teljesítményû motorokra érvényesek köbcenti ill. kw-re gondolok.
Köszönöm!

Zsolti9014
Forgalomban több dologra kell figyelni, de nem biztos, hogy olyan óvatos manõverekre van szükség, kivéve a parkolást. Viszont nagyobb figyelmet igényel és több hibalehetõséget tartogat.

Hajrá Magyarország!

Csabesz6
Kinek mi😄DDDDD

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Banano
Hogy sikerült ilyen hülye kérdést feltenni?<#idiota>
Egyértelmû hogy a forgalmi.

sziasztok,hamarosan eljön a forgalmi vizsgám napja(még kb 10 órát kell vezetnem,és ha minden igaz utána jöhet a vizsga),annyi lenne a kérdésem,lehet egyértelmû lesz a válasz,de azért én megkérdezem. Melyik a nehezebb a forgalmi v a rutin vizsga?

elõre is köszi

Banano
Videó
Nah itt elmondtak mindent,és igen ha 149,99-el mész attól még a rendõrök megállíthatnak és helyszíni bírságot szabhatnak ki.Viszont pályán csak szökõévben találkozok rendõrökkel a leállósávban.Inkább a fix trafipax a nyerõ.<#worship>Szóval ezt ne vegyük alapul😊.

5w0rdf15h
A szabályok most májustól megváltoznak, szigorodnak még egy sort. Ami pedig a hivatalos 'megszabott' büntetési határok alatti dolgot illeti, ott a rendõrre van bízva hogy mekkora bírságot szab ki illetve milyen szabálysértési eljárást indít, nincs olyan hogy megengedett túllépés!

\"You tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.\"

Banano
Igen pont errõl van szó.Mert ugye eddig százalékban számoltunk.Vagyis minden táblánál hozzá lehetett még 'rakni' 10%-ot . 40nél ez 44.Ami még mindig nem olyan nagy katasztrófa mint ha 54-el mennél 40-es táblánál.Vagy 50 helyett 64-el.Szal ezért is érdekel hogy mi értelme lesz akkor a 40-es táblának?Mert úgyis mindenki úgy fog hozzáállni hogy ,,úgysincs itt a környéken semmi , minek menjek 40-el ha 50-el is mehetek".Pontosan azért mert 54km/h-ig nem fog kapni semmit.A mostani szabályokkal az 54km/h asszem 30.000Ft.
De engem nem is ez érdekel ,a városban azért illik betartani.
Pályán már más a helyzet, ha teljesen üres akkor minek szenvedj 130-al?Vagy hogy egy példát is mondjak M7-es Siófoktól Máriafürdõig õsszel 1 autóval találkoztunk,akkor meg minek szenvedni ezzel a sebességgel?Ezért is mondom hogy a 145km/h azért frankó lesz és nem is fizetõs.Vagy ha még kockáztatunk is egy kicsit 160-al is csak 30k.

Zsolti9014
Igen, jobb lenne ha a szabályok betartására törekednél inkább. Mert hiába számolgatunk itt, elég ha 40-es táblánál 50-nel elütöd az eléd kiszaladó kissrácot, bebassza a fejét az aszfaltba, maradandó sérüléseket szenved, és hiába hogy a trafipax nem mért be, de baszhatod, mert ha így okozol/szenvedsz el balesetet jó alaposan rábaszhatsz.

Hajrá Magyarország!