Jogosítvány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kandurex
elsõre? 😊

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Norbi1990
Pesten sztem nincs. Legalábbis nekem nem volt.
tigeroo
gratulálok!

amúgy pesten hogy van a távolsági vezetés? kimentek vidékre vagy hogy?
Na megvan a jogsim😊)))
Hétfõre meg is lesz mert az okmányirodában meglehet gyorsitani, érdemes, aki bp-n csinálja gyorsitsa meg😉
Szép az élet😊
Hassan B
Kadét

][ ВАЗ ][

Higany
Az frankó. Én is kb. ilyen árba találkoztam ezzel a jogsival. Tehát eléggé túlzó Hassan árkalkulációja. Majd talán jövõre lesz rá pénzem, akkor leteszem. Egyelõre elég a "B" kat.-al robogózni meg autókáznom. Úgyse lenne lenne pénzem egy nagymotorra. Kb. mennyit kóstálhat minimum egy 250-400-600-as gyorsasági moci? És pl. az autóhoz képest mennyi a fenntartási költsége? Gondolok itt a biztosításra, meg ilyesmikre. Szép napot mindenkinek! Csõ!

justin
Én most tettem le A korlátozás nélküli jogsit Bp.-en 88K-ért.

Zsolti9014
Most nézegetem én is a nagymotoros, A korlátozás nélküli jogosítványt. Én még csak 19 vagyok, úgyhogy van idõm, de késõbb mindenképpen szeretnék egy korlátozás nélküli, amint csak lehet.
Én viszont neten autós-motoros sulikat keresve nem 150-200 ezer, hanem 75-100 ezer közötti árakkal találkoztam. Persze biztos vannak drágábbak.
Továbbá érvényes jogsi esetén ebbõl az orvosi alkalmassági + elsõsegyél tanfolyam + elsõsegély vizsga ára lejön.
Egyébként nagymotornak én nem egy 400-600-1000 köbcentis csodát képzelek el magamnak, hanem pl. egy MZ ETZ 250-est. 😊

Hajrá Magyarország!

Csabesz6
Melyik sulinál vagy?😊

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Hassan B
A tapasztalatot arra értettem, hogy a B árából következtetek. Ez is egy 24 000-es város, Tata. Talán 180 nincs is, ahogy most számolgatok, de 160 azért valószínû. Mindenesetre, majd a legvégén kiszámolom. Még a forgalmi vizsga hátravan. 😄 Legkésõbb augusztus közepére talán meglesz, de nem állnak túl jól a dolgok, mert lesérült az oktatóm és más helyettesíti, aki kevesebbet ér rá... :S

Egy M kategóriám van, még 14 évesen csináltam meg. Egy Malaguti robogót hajtok már jó pár éve, amit nagyon imádok, de igazából nagyobb motort nem szeretnék, nem vagyok oda értük, az 50ccm-el így is megyek 80-90km/h-t... 😄

][ ВАЗ ][

Higany
Aham, köszi a választ. Azt hittem, hogy ccm-ként kell külön jogsit tenni nagymotoroknál. A saját tapasztalat annyit tesz, hogy neked már megvan hozzá a jogsid? Az nagyon sok B-re a 180e Ft! Haver mesélte, hogy BP-en ki lehet hozni kb. 120-ból is. Megkérdezhetem, hogy melyik kisvárosról beszélsz? Csak mert én pl. egy 23.000-es városban végeztem el. Lehet tavaly óta ennyit változtak az árak vagy..? Amúgy meg sok sikert hozzá! Kb. mikorra várható, hogy kézbekapd a kártyát? Van már meg valameik vizsgád? Csõ!

Hassan B
Igen, pl A1 rõl A-ra, vagy B-hez még egy A-t, stb...

Igen a 150-200-at azt úgy értettem hogy minden benn foglaltatik. Az órák, kezelési költség, okmányiroda, "bérelt" motor, stb. Minden.

Persze ha esetleg van saját motorod, akkor jóval olcsóbban is meg lehet úszni.

Az árat saját tapasztalatból mondom, igazából nem tudom. Nekem most a B, alap órákkal, sikeres elsõ vizsgákkal lesz összesen kb 180 E. Persze ez viszonylag kis város, és jól felszerelt autósiskola( tehát nem a legolcsóbb ).

][ ВАЗ ][

Higany
Köszi a sok választ! 29 vagyok, úgyhogy korlátozás nélkülire mehetek. A bõvítést mire gondolod? Nagyobb ccm-es motorra? Elég húzós ez a 150-200e Ft. Ebbe az is benne van, hogy az adott autosiskola adja a gyakorló mocit is? Tavaly lett meg a "B"-s jogsim és +órákkal 140e körül volt. Úgy, hogy minden vizsgám elsõre sikerült. Persze, gondolom azért ilyen sok pénzbõl, mert vidéken vizsgáztam. Még 1x köszi! Csákó!

Hassan B
A teljes ár mostanában 150-200 K között mozoghat.

Van A1, A korlátozással és A korlátozás nélkül. Ha elmúltál 21 éves, akkor lényegtelen a dolog, A korlátozás nélkülit kell csinálni. Ha nem, akkor már egy kicsit bonyolultabb.

A1-et csinálhatsz 16 évesen( max 125ccm/11kW ). A korlátozottat 18-tól( max 25kW és max 0,16kW/kg ). Ha valamelyiket megcsináltad, akkor a megszerzés után 2 évvel megcsinálhatod az A korlátozás nélkülit. Ha nem, akkor 21 évtõl mehet egybõl a korlátozás nélküli.

Kérdésre válaszolva, A korlátozás nélkülinél valószínûleg 400/600ccm-s motoron fogsz tanulni, a másik két kategóriánál pedig egyértelmû.

Én mondjuk ezt elég hülyeségnek tartom, mert attól, hogy 21 éves vagy még nem lesz tapasztalatod, de hát ez a szabály, ez van.

Az meg ugye megint nagy szemétség, hogy minden bõvítésnél újra teljes tanfolyam kell...

][ ВАЗ ][

Higany
Sziasztok! Szeretném letenni nagymotorra a jogsit, de nem tiszta pár dolog. Pl. mennyibe kerül manapság letenni egy ilyen jogsit, mindennel együtt? És köbcentinként van-e külön jogsi vagy leteszem pl. egy 125 v. 250-es mocin a jogsit és vezethetek ezeknél nagyobbat is? Köszi elõre is! Üdv!

TheRock18
már nem tom,de,ha nagyon érdekel akkor google 😄
elvileg uniós törekvések vannak,így hamarosan érezhetõ lesz nálunk is a hatása

BMW Über Alles!

Pepsi Twist
am ezt hol olvastad?

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

Morphin
A1-nél van 2év korlátozás...akkor nagy A-nál is szerintem.Emlékszem havert megba*szták,mert vitt utast 2hetes A1 jogsival.<#szomoru1>

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Pepsi Twist
az jó, csak azért kérdezem mert 1 rokonom novemberbe lesz 17 és akkor lehet veszünk neki 1 jogsit 😄

[HUN]FaTaL
Tudtommal nem. Ott is van 2 év kezdõjogsi, de majd ha valaki erre jár kijavít vagy megerõsít. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

TheRock18
lerakod a "nagy á"-t és egybõl még nem vihetsz utast???

BMW Über Alles!

justin
Kösz.

[HUN]FaTaL
Ha 2 éve megvan az A-d.

justin
Na akkor én is kérdezek:
10 éve van B kategóriás jogosítványom és most szereztem meg az A kategóriásat. Motorral mikor vihetek utast?

TheRock18
lehet hülyeséget mondok
de elvileg,olvastam olyat,hogy 2010-ig lehet majd letenni ilyen korral
és jövõre elvileg duplája lesz már...persze nem biztos,hogy ez igaz is

BMW Über Alles!

Pepsi Twist
gyerekek ti nyomon követitek az eseményeket...

meddig lehet 17 évesen megcsinálni a jogosítványt? vagy má nem fognak korhatárt emelni, csak ijesztgették a népet? 😄

[HUN]FaTaL
Az nem vezetés, hanem jármûkezelés.

Vezetni az úton tanulsz meg, egyedül.

Hassan B
Lehet játszani a fogalmakkal, de csak annyi a lényeg, hogy szükség van az oktató vezetésre, de utána még nem leszel jó sofõr. Tapasztalt vezetõnek általában az számít, aki már legalább 400 000 Km-t levezetett.

][ &#1042;&#1040;&#1047; ][

matthias92
szerintem ott inkább közlekedni tanulok meg, ill. alkalmazkodni a többi vadbaromhoz (hozzátok<#ravasz1>), vezetni meg akkor, mikor elmagyarázzák a rutinpályán vagy vhol, meg megtanítanak a pedál,etc. kezelésére

Csabesz6
jaj hagyjátok már ezt.😄
tök mindegy
VEZETNI csak is "kint" tanulsz meg, az úton. Egyedül.

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Sly9119
Nekem ez volt forg.vizsgán 😄 azon kaptam magam hogy az Avas tetején vagyok már félig megvan a vizsga, aztán megint ledobta az agyam az ékszíjját, aztán már csak arra hogy fordulok be a kreszparkba és megvan a forg. 😄

ASUS K70 Benz-S400CDi-összetörve :O

matthias92
engem is vezetni tanítanak, nem jogsit szerezni. azt jóformán bárki megbírja csinálni.

TheRock18
legjobb este szeretek,kicsit esõsebb idõben,nagyon jól tudok olyankor gondolkodni 😊
am veletek elõszokott fordulni,hogy vezettek,de közbe egészmáshol vagytok fejben?...
mert én,ha elgondolkozok,úgy eltûnik minden,mintha álmodnék 😊 de érdekes módon...ugyanúgy fékezek,sávot váltok,stb. nem okozok balesetet...

BMW Über Alles!

Sly9119
Jaja, igen jó így egyedül vezetni, bár azért, elég jó oktatóm volt, engem vezetni tanítottak meg ott nem jogsit szerezni :-) Meg is hívom majd egy bambira ha találkozok vele 😄

TheRock18
gyakoroljál csak! 😊
majd most fogsz igazán rutint szerezni,ha már nem ül melletted az oktató

BMW Über Alles!

Sly9119
Ma mentem a GolfomIVal vagy 70-80 km között, holnap nagyobb utra megyünk 200km. De jól ment baleset mentesen :-) csak szabályosan...😄

TheRock18
mondtam én,hogy gyorsak lesznek

BMW Über Alles!

matthias92
az még nekem odébbvan. 😄

[HUN]FaTaL
Én meg a kereskedõtõl majd, ha veszek. 😄

Sly9119
Ülök a kocsiba, olvasgatom a használati utasítást, nézegetem a CDket amik vannak, látok egy üres CDt, mondom felugrok írok rá valamit, ha megjön a jogsi akkor legyen valami uj amit tudok hallgatni, megyek a lépcsõházba na kibe botlottam bele, postásba , félve megkérdezem, nekem jött valami? ... Jött... mondom végree , megjött a jogsi tegnap adták postára , ésma megkaptam, multhéten szerdán adtam be a papírokat az okmányba kisvársba, Putnokon

Zsolti9014
tuti vigyázzál! 😄
És legyen benne sok örömöd, szép és jó autó.
Mondjuk én alapból Fiat-párti vagyok, ezzel nem mondhatni hogy a többséghez tartozom, de még is szeretem az olasz gépeket. Lelkük van. 😄

Hajrá Magyarország!

matthias92
tegnap volt az elsõ vezetésem... közúton, lakott területen kívül.
eszméletlen jó volt, bár még szoknom kell az ismeretlen autót.
Philip00, sajnálom hogy "csak" egy Fiat Coupet kaptál😊)) én talán akkor kapok autót, ha anyámék megnyerik az ötöst, lehet még akkor sem! x(

Sly9119
Zsanett lett volna 😄

Igen vágom, Anyutol meg Aputol is hallom eleget😊, tuti vigyázni fogok😉
Csabesz6
csak ésszel😊

nem, szívó motoros 135 LE, anniy hogy van rajta egy sport kipufogó rendszer a jano dobnál csináltatta a bátyám még. Amikor jöttek anyámék az ajándékkal, mondom ez tuti ékszer vagy oilyesmi és akkor ott volt benne a kulcs....
Hát majd beszartam az örömtõl 😊 elsõ autónak nagyon király😊
Csabesz6
tudod, minden viszonyítás kérdése.
egyébként érdekes és egyedi darab😊
turbó?

Miért? egy fiat coupe egyáltalán nem drága, fõleg ha küldöldröl hozatjátok be. érdemes németországbol hozni az autókat és német rendszámon hagyni mert ilyenkor megmenekülünk a regisztrácios adotol, csak egy ismerõs kell akinek a cégére irathatod. mellesleg 4 éve vették még bátyámnak használtan és most kaptam meg egyáltalán nem vészes
Csabesz6
szegény gyerek...<#banplz>

TheRock18
nah...biztos 😄 xD

BMW Über Alles!