Jogosítvány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pepsi Twist
jólvan, ez rendesen mûszakiztatva mintha 1 rendes motor lenne csak épp 4 kereke van, rendszám minden apja fasza van, idáig csak arra használtam hogy a sarki boltba elugorjak vele de ha lehet rendesen utcára használni (idáig is lehetett csak nem volt jogsim) akkor azzal fogok járkálni 😄 még is csak 3-4 literrel járkál 😄

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

Hassan B
Hát amiket most olvastam róla, én ezt vettem ki belõle. De érdemes elolvasni a #6694-es hozzászólásban lévõ cuccot, az a második oldal környékén azt írja, hogy a megfelelõen vizsgáztatott és bejegyzett(majd rendszámozott) quadokhoz B kategóriájú jogsi kell. Lejjebb viszont azt írják, hogy a 15 lóerõ alattiakhoz A kategória kell, de a nagyobb teljesítményûrõl nem ír.

Nekem az az érzésem, hogy Magyarországon erre még mindig nincs rendes törvény...

][ ВАЗ ][

Morphin
Úgy látszik, te sem olvastad végig...

"Csak azt lehet rögzíteni, hogy valaki belemegy a sárga jelzésbe, de hogy 50 kilométerrel megy, annál lassabban megy, azt nem tudjuk, és fõleg azt nem tudjuk, hogy hány méterre a keresztezõdés elõtt kapta a sárga jelzést" – mondta Nagy László, közlekedési szakjogász.

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

[HUN]FaTaL
Nem fog látszódni mert sebességet nem mér.

http://goo.gl/gd6Zi5

Fehercsoki
Igen a kreszben ez van,de nem olvastátok végig:"A rendõrség videofelvételekkel rögzíti a szabálytalankodókat, így szerintük nem lehet félreértés." Így látszódni fog hogy meg tudtál volna állni vagy nem.

Morphin
Ennyi...50 ropi elég felháborító.Aki befizeti meg is érdemli...

[HUN]FaTaL
Legalább villogna elõtte akkor a zöld mint az osztrákoknál..

Amúgy tuti perre vinném, nem fizetném be a csekket. És valószínû megnyerném mivel mindenki tudja, hogy mit ír a KRESZ a sárga lámpáról...

Fehercsoki
Hát ha B-vel lehet vezetni bármilyen rendszámozott quadot az nagyon jó😄

Pepsi Twist
van 1 Kawasaki KVF 650 quad-om rendszámmal, de csak hobbi célra használtam, most akkor használhatom B kategóriás jogosítvánnyal?

Hassan B
Bármilyet, ami már rendszámozva van, de eddig ilyen nemigen volt.

][ ВАЗ ][

Pepsi Twist
akkor mostantól b+ 650es quaddal járok 😄

TheRock18
ez egy quadokkal foglalkozó oldal leírása,és szintén lehet vezetni quadot/atv-t rendszámosan,"b"-s jogsival quad

BMW Über Alles!

TheRock18
TheRock18
pedig az origo-n azt írták múltkor,hogy bármilyen quad-ot lehet B-vel,de majd minnyá kicsit körül nézek

BMW Über Alles!

matthias92
legjobb spórolás azlenne, hogy bedobnak egy pirosat, aztán vagy egésznap ég és aki átmegy rajta azt kegyetlenül megbüntetik, vagy csak ezzel jelzik, hogy nem lehet átmenni rajta... hisz minek 2 lehetséges lépésre 2 lámpa? szntem sokkal olcsóbb 1 darab, hogy tilos aztcsaaaa.

Norbi1990
Sztem meg lecserélhetik a gyalogosok lámpájára a sima normáls lámpákat 😄
Hassan B
Vagy kivehetik a sárga izzókat és akkor spórolhatnak a válság idején... kb ennyi értelme van.

][ ВАЗ ][

Pepsi Twist
de, most már átszínezhetik a sárgát is pirosra

matthias92
ilyen nincs... ezek már olyan seggfejek, hogy aztsem tudják mire jó a sárgalámpa?

Hassan B
És megvan! <#taps>

Pedig megkaptam morcibácsit, aki mindenért beszól, õ volt rutinon is. Levezettem a vizsgaútvonalat, aztán még bevitt szûk utcákba is, de nem jött neki össze. <#nyes> A végén csak annyit tudott odabökni, hogy "ne olyan sportosan, fiatalember, nem kell mindig a sor elején menned..."

Szegény csaj, akivel együtt vizsgáztam, vagyis Õ ment utánam összetörte az autót. Meg bukott mert nem adta meg az elsõbbséget, az oktató megállította, és utána (nem egybõl a fékezéskor, hanem 5-10 másodperccel utána) hátulról telibekapta valami marharépa az autót.

A legszebb, hogy várhatok hétfõig, mert ugye ma már nem adják le a jegyzõkönyvet, utána meg ünnep, szóval... <#zavart2>

][ &#1042;&#1040;&#1047; ][

Pepsi Twist
mintha segédmotor lenne 😊

Hassan B
"Amennyiben a meghajtómotor hengerûrtartalma az 50 köbcentit NEM haladja meg..."

50ccm alattit vezethetsz B-vel.

Fehercsoki
Akkor B kategóriás jogsival vezethetek olyan quadot ami 50 ccnél nagyobb?

http://varos.blogter.hu/333761/aprilis_1_rendszam_a_quadokra_es_a_mopedautokra

Az elöbbi hozzá szolásból ki maradt.

[url]http://g.bfbcs.com/28826/pc_Szykla%5BHUN%5D.png[/url]

Én nem igen értek a quad-hoz de ezt olvastam róluk idézem:

Amennyiben a meghajtómotor hengerûrtartalma az 50 köbcentit nem haladja meg, tervezett végsebessége nem nagyobb, min 45 kilométer per óra, valamint nem nehezebb, mint 350 kilogramm, akkor a segédmotorkerékpárra vonatkozó szabályok az irányadóak. Ha a jármû bármely paramétere ezeket meghaladja, akkor már szigorúbb kategóriáról, a motorkerékpárokról beszélünk vagy is ilyen esetekben már csak 'A' kategóriás jogosítvánnyal használható a quad a közúton.

[url]http://g.bfbcs.com/28826/pc_Szykla%5BHUN%5D.png[/url]

TheRock18
azt hiszem Quad-hoz Ak vagy B kategória megfelel,de csak,ha van rendszám a quad-on

BMW Über Alles!

Zsolti9014
ja, és ugye emellett a teljesítmény/tömeg aránynak is érvényesülnie kell.

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
ezt így nem lehet megmondani, nagyon változó. a 25 kW átszámítva valahol 34 lóerõ körül van.
Ezt teljesíti pl. a Suzuki Burgman 400-as nagyrobogó is, a 600-as Ducati Monster is, de ha minden igaz, akkor a 125-ös AF1 Aprilia is 30-33 ló körül van (bár régebbiek 25 körül is voltak).

Hajrá Magyarország!

Fehercsoki
Köszi!A korlátozottnál aza 25kW teljesítmény az hány köbcenti?

Zsolti9014
mármint sima A-nál a "már"-t nem úgy értem, mert soha nem is volt, hanem az A1 és A korl. -hoz képest már 😄

Quadot nem tudom.

Hajrá Magyarország!

Zsolti9014
Sima A kategóriával már nincs köbcenti-korlátozás.

A1-nél van: 125cc ÉS 11kW teljesítménykorlátozás
A korlátozottnál: 25 kW teljesítmény és 0,16 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arány korlátozás van.

Hajrá Magyarország!

Fehercsoki
A kategóriás jogsival hány ccig vezethetek motort?Quadokhoz most milyen jogsi kell?

[HUN]FaTaL
Nem tudom feltûnt e hogy egy 3 éves üzire válaszoltál. 😄

Unbaised
Hát nem tudom, nekem eddig mind2 vizsgabiztos kedves volt és udvarias.
B kategóriás jogsi, átmentem elsõre mindenbõl.
És igen, amikor az oktatás után átülsz a saját kocsidba, a saját környezetedbe, és nem szólnak bele mit csinálsz sokkal jobb vezetni. Kevesebb a hiba is.

[HUN]FaTaL
Na ja. Zöld, piros. Így semmi értelme a sárgának.

Pepsi Twist
akkor ennyi erõvel kivehetnék a sárgát... mert akkor az már olyan mintha piros lenne -.-'

Norbi1990
Hát ez már tényleg a lehúzásra megy az egész.
Morphin
abban a rohadt kresz-ben nagyon sok olyan dolog van megírva, ami közel sem logikus(ez tény)...nem akartam szítani itt a viszályt...csak leírtam az én szokásom.jah és nem kell külön energiát fordítanom azokra a körforgalmakra, ahol már elmentem életemben vagy 25ezerszer...

[HUN]FaTaL
Áthajtasz a sárgán, 50k

Röhej, mi van ha elõtte 5 méterrel vált sárgára a lámpa?

Arról nem beszélve, hogy a KRESZ azt mondja, hogy átmehetek a sárgán, ha nem tudok biztonságosan megállni...

ladarevolution
Mi abban a logikus h akkor indexelsz amikor látja valaki?

Te külön energiát fordítassz arra h felmérd h látje-e valaki és ezután vagy kiteszed vagy nem.

Nem egyszerûbb gondolkodás nélkül kitenni mindig amikor kell. Fõleg ha már az a "rohadt" kreszt így írta meg valaki....

tigeroo
hajrá! engem múlt héten elhúztak.

távolsági vezetésrõl jöttem, minden klappolt...30as táblát meg nem vettem észre 2x is 😞 mondták hogy viszlát...

Hassan B
Holnap forgalmi vizsga, tessék drukkolni... <#nyes><#idiota>

Csabesz6
Én is ilyesmit akartam kifejezni, csak finomabban<#idiota>

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

[HUN]FaTaL
Simán lehet látni tökmindegy mekkora a körforgalom. Ha te nem látod akkor vak vagy😄

Pepsi Twist
szegeden is vannak nagy körforgalmak és simán lehet látni 😊

Morphin
de épp az nem látja aki kinnt van...lehet itt pesten vannak ilyen nagy körforgalmak,és csak én tapasztalom ezt.<#guluszem1>

Pepsi Twist
itt nem annak kell nézni aki bent van hogy kifele indexel-e vagy sem hanem annak aki jönne be...

Csabesz6
jó, errefelé elég kicsik a körforgalmak, és itt igenis látod ha elkezd indexelni, nem tudom felétek mi a helyzet.
nem lebaszásból írtam amit írtam😊.

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Morphin
de érted, te nem látod, hogy én indexelek vagy sem...akkor szidhatsz^^ (mint mondtam körforgalom függõ) ha nagy a forgalom akkor mindig indexelek...ez nem csak körforgalomra igaz...így szoktam meg,nem azért mert én vagyok a hurkásnyakú kopasz audival,hanem mert egyszerûen szerintem ez a logikus...

Csabesz6
Hát én szidni szoktam rendesen azt, aki nem indexel.
Persze van szitu, amikor annyira nem lényeges, de szerintem az ilyen esetek száma elenyészõ😊