7955
Jogosítvány
-
#6995 az kemény
anno mikor csináltam néztem pesten volt vmi tanfolyam 56ezerér, egyszerüen nem akartam elhnni -
#6994 Nálunk a duplája, 3600/óra volt... -
#6993 hát nemtom mennyire kicsi az a város, én pécsi vok nekem 90ben volt(+-3ezer) ugy h elsőre átmeneteltem mindenen, de általában ilyen 110-20körül van csak megtlaáltam a legolcsobb iskolát 1800 per orával -
Bmx01 #6992 menyibe lenne B + A1 jogsi egyszerre?
mivel kisvárosi vok ismerösömnek 160 ba volt a B
ja és megvan M re ami nekem 50 be volt asszem -
#6991 Tökmindegy, rendőr volt a geci:D -
#6990 Bizony büntet, tilosban parkolásért... múltkor olyan helyen álltam, ahol kellett volna az a bizonyos óra( persze nekem miért is lett volna? :D ), 10 percre mentem be boltba, és mikor jövök ki, látom, hogy rendőr irkálja a papírt. Szerencsém volt, hogy ismertem az illetőt("Hello, ja te vagy az ...."), és eltette a papírt, mert az autót nem ismerte, ha nem akkor érek ki, akkor otthagy nekem egy szép meglepetést... -
#6989 viszont ilyet se láttam még :D nálunk nincs olyan hely ahol ha nincs parkoló szelvényed vagy órád vagy akármi akkor az annak számít mintha tilosban állnál :D (Szeged) -
#6988 mert nem azért büntet, mert lejár a parkolód, hanem mert tilosban parkolsz. és büntethet a rendőr. az hogy megteszi-e, már más kérdés. vidéki városokban simán, haveromat is várakozni tilosnál büntette meg a rendőr 30ezerre. -
#6987 Én se hallottam ilyenről. :D
Még a kerékbilincset is a KTF teszi fel, nem a rendőrség. -
#6986 igen én is ezen akadtam le hogy mé a rendőr büntet a közterület felügyelők helyett? én még 1x nem láttam volna hogy rendőr büntet mert lejárt a parkolóm :D -
#6985 Én nem azt mondtam, hogy nem büntet, csak azt, hogy a közterület felügyelet szokott. -
#6984 elvileg úgy tudom, van helyszíni bírság, csak pl gyorshajtásnál már nem alkalmazható, ott mindenképp bekerül a kamera képe a rendszerbe, és megy a csekk.
Ellenben olyan dolgoknál, mint a piroson átmenet, stop táblánál nem megállás, megállási tilalom megszegése, és a jóbarátom, amiért én magam is kaptam helyszínit, a záróvonal átlépés. Ezeknél még van helyszíni, meg persze a mobilozás, s társainál.
#6983: dehogy nem büntethet, és sajnos ott az alsó határ a 30ezer, mert nincs mérlegelés. Ahhoz nincs joga, hogy privát parkolóban pl a lejárt jeggyel parkolót büntesse, de pl ha valaki magánterületet sért (más garázsát elállja - szintén tapasztaltam), vagy szimplán várakozni/megállni tilos táblánál parkol (ez vegyesen, ezt általában a közterület díjazza 10-20k körül), és ha pl túl közel van a kereszteződéshez. SZóval ha a rendőrnek kiadják, hogy ma szedjél be ennyi pénzt, akkor megy ilyen kocsikat keresni. -
#6983 Parkolásért a közterületfelügyelet büntet, nem a rendőr. -
#6982 Elég sok, mivel megbasz több mint két órát állsz itt Tatán bizonyos helyeken a parkolóban.Erre találták ki ezt a buzi órát, hogy ha kiszállsz belövöd az idöpontot amikor érkeztél, és ahhoz képest 2 órát állhatsz ott.Különben bünti, illetve akkor is ha nincs órád.De mint mondtam szinte mindegy, max reklamációnál jön jól hogy volt órád, ugyanis ez a szar simán elállítódik.
Tetszik érteni? -
#6981 mi köze a parkoló órának a rendőrhöz? :D -
#6980 Akkor szemfényvesztő vazz:D
Azért bírságolták meg, mert elcsúszott a parkolóóra mutatója amit a műszerfalon hagyott.3000...lol eredetileg 30ezerre akarták megbüntetni, azt mondta hogy be is baszott volna, ezért harminc ezret.Plusz azt tudni kell hogy ezek az órák nagyon silányak, simán elcsúszik rajtuk az előre beállított mutató. -
#6979 Marha érdekes, legalább 3 éve megszűnt a hivatalos helyszíni bírság. -
#6978 hogyne lenne, ott van bácsikám íróasztalán a helyszíni bírságról szóló kitöltött papír... -
#6977 ilyen részletekbe nem bonyolódtunk :D csak sörözés közbe jött
-
#6976 de ezt videóra vették,hogy átmentek? -
#6975 Nincs. :) Ha van, akkor az zsebbe megy. -
#6974 hát 1-2 haverom "büntették" átmentek a piroson meg ilyesmi azt csak feljelentették őket aztán abból származott a csekk -
#6973 de van:) -
#6972 a fotókat sztem tuti tárolja a gép,vagy videokat,különben a rendőr hogy bizonyítja,hogy gyorsan ment az illető? sztem tök egyértelmű -
#6971 akkor az autók csalása is más
a miénk 10%-ot csal,gps-szel mértem le... -
#6970 Tudod út szélén elég rég óta mérnek kamerával. :D Autópályán mérnek maximum menet közben, de, akkor nem állítanak meg nyílván. -
#6969 elvileg már nincs helyszíni bírság :D -
#6968 ettől függetlenül a helyszínen igen is meghúzhatnak...és elég ha 55tel mész -
#6967 nem tom de tudodé hogy az óra egyenesen arányosan csal :D 50-60 km/hnál neked max 1-2km/h-t csal :D és 130nál csal inkább többet :D és amúgy se csal túl sokat mert 190et mutat az órám akkor a GPS szerint 187el megyek :D (tempomattal tartom a 190et) -
#6966 nézzétek csak,találtam büntetés kalkulátort :)
kalkulátor
50-nél 63-ra 0Ft a büntetés -
#6965 videó felvétel?szted erre felé van ilyesmire pénz? :D
nem igazán van kamera bennük,csak némelyikbe,és azt se ilyenekre használják
a radar meg szerintem nem tárol el videókat
am meg attól,hogy most megy melletted nem inthet le...mert
1. akkor ő is szabályt sértett ,ha melléd,vagy szorosan mögéd tudott kerülni
2.tuti nincs rá bizonyítéka,hogy gyorsabban hajtottál 10-15km/h-val a megengedettnél...szemre kiméri,vagy mi?
én,ha sétálok...radar nélkül nem tom megmondani mennyivel megy pontosan egy kocsi,mellesleg úgyis többre tippelek,mint a valós sebessége
szerintem ez egy baromság...a rendőrök jogköre...szinte megszűnt sajna... -
#6964 nem ugy van h százalékolgatás helyett már konkrét számadatok vannak h mennyitől büntetnek? -
#6963 Jó lenne, ha megúsznám :)....nagyon :( -
#6962 Videófelvételről hallottál már?:D
Ha kemény vagy és nagy a pofád, akkor még másért is megbüntet. Mindig találhat valamit. :) -
#6961 bizonyítsa be... :D
mivel bizonyítja be...rám mutat éééés...igen..te 66-tal mentél xD
11féle papírt elkérhetsz a radarról amúgy,és,ha csak 1 is hiányzik közülük akkor csá..nem tud veled mit kezdeni
tehát,ha kemény vagy és nagy a pofád...mindig kitudod magadat vágni.. -
#6960 3-4km/h-t csal a kilóméteróra, tehát még éppen megúszhatja.
Arról nem beszélve, hogy a 15km/h az csak arra vonatkozik, ha kiküldik. Ha megállít akkor ugyanúgy megbüntet 60ért is. -
#6959 85től büntetnek. -
#6958 szentem,talán..pont megúsztad...
91-től büntetnek :),de lehet tévedek...
ha 30%..akkor 3x7=21...akkor 70+21=91...tehát..még 90-nél...még megúszhatod,attól függ,hogy mire állították a masinát meg,ha beleszámoljuk,hogy a km óra mindig 10%-ot csal...tehát a radar max.csak 81km/h-nak látta...mert ugye 90-nel mentél és ott a 10%,az 9km/h...
lehetséges,hogy megúszod :)
ezért hajtok a városba 63km/h-val,mert úgyse tudnak velem mit kezdeni...
65-től büntetnének...de a 63-ből levonok 5-6km/h gyári csalást..akkor kb. 57-58km/h-val szoktam menni lakott területen belül -
#6957 Szerintem több lesz. :/
Lehet hogy engem is lefényképeztek 2 hete a Petőfi Hídnál, csak nem tudom mennyivel. 70nel mentem a hídon, de elég korán fékeztem mert a BMEnél piros volt a lámpa. Majd meglátjuk. :S -
#6956 engem 130as táblicskunál lőttek le 145el és akkor volt 40e ropi :D de én kitom magyarázni ^^ és ha 70esnél lőttek 90el akkor az több % mint 130nál a 145 :D osztrákoknál volt 240esem még év elején azóta sincs semmi :D