7955
Jogosítvány
-
#7155 tudom:D:D
szerettem nagyon.. de pár éve legyaláztuk ..:/
Télen mit lehetett vele állatkodni.. semmi súly, "bivalyerős" motor :D -
#7154 1.6os passatot meg BMW-t jóhogy... 100ló 1300-1500 kilóra :) -
#7153 :DDDD
Nekünk 1.3-as, 3 ajtós GS volt:D:D
Csak annyit mondok, hogy 0-100 km/h-ig bmw-ket, passatokat alázott sorra.. :D:D:D:D -
#7152 3.0TDi A6al kell járni kicsapod a kuplungot gázadás nélkül és elindul :D -
#7151 az mind1 milyen teljesitményü én az ezresnek is kihajtottam a lelkét:Dakkoris amikor még ment -
#7150 Tökmindegy min tanulsz. Én Fabian tanultam. Ha teheted inkább benzinest válassz. -
#7149 Szerintem nem sok. Én Renault clio-n tanultam.. 1.5 dci, nekem semmi bajom nem volt vele, pedig sokan szidják.
Sok sikert a kresz-hez. :) De előbb legyen meg a kresz vizsgád aztán gondolkodj szerinte ma kocsin. :D
De ha Suzukival fogsz járni, annak úgy is kihajtod a lelkét is.. tapasztalat...XD, bár attól függ milyen teljesítményű.:D -
#7148 Így már oké:) Nem vitatkozni akartam, csupán feltünt, és van pár "kellemes" élményem az ilyen esetekkel.
Én hétfőn vizsgázok KRESZ-ből, remélem hónap közepén már vezetek.
Van valami jelentősége, hogy milyen kocsi? Jogsival úgyis Suzukit fogok vezetni, mivel az van, de érdemes azzal is tanulni, vagy tökmindegy?
Hyundai Accent, meg Renault megane van még. Nehéz döntenem..:)
-
#7147 :D Én hétfőn voltam az okmányirodában, csütörtökön meg jött a postás. Bár ez sem tegnap volt. :D -
#7146 hát akk bazdmeg nekem 1hét 2 nap volt:D -
#7145 De, igen bicikliztem már...
De van biciklis és biciklis között is különbség, valóban rosszul fejeztem ki magam, mert nem mind érdemelné meg, de a legtöbbje igen. Maradjunk ennyiben. :)
Miért jó? Igazából ez nem élvezet kérdése, de azért megpróbálhatnának ők is igazodni a forgalomhoz. ( Persze ezekben is vannak kivételek.. ) -
#7144 Nem a sört tiltják, hanem az alkoholt:)
Bármit ihatsz, ha nincs benne alkohol, szóval igen, akár 1 perccel előtte is..:) -
#7143 Úgy értem, hogy Biciklis megy jobboldalt, xy padlógázzal megy ugyanabban az irányban, másik sávban szembe, meg jön valaki. Ezért sávot váltani nem tud, lassítani meg nem akar, tehát biciklistől 10cm-re megy el..
És igen, ez az új szabályzat életveszély..Nem tudom, ki/kik találták ki, de nem sok értelme van.. -
#7142 Hogy jönnének az autósok a biciklissel szembe?
Mondjuk ez az új KRESZ ami a bicikliseknek jó, azt hallottam, hogy az egyirányúba mehetnek a biciklisek és ez elég hülyeség -.-. Például van egy kereszteződés balra nem tudsz kanyarodni mert ott egyirányú van és nem számítassz balról érkezőre, aztán ha nem látod a biciklist, hogy jön és te elcsapod akkor te vagy a hülye, hogy a biciklist nem engeded el. Szóval elég veszélyes ez. -
#7141 szntem csak poénból mondta.
alkoholmentes sört lehet inni, ha 2-3 óra múlva vezetek? -
#7140 "a bicikliseknél meg vissza 2. padlógáz... lehetőleg gallytörőráccsal az autó elején.. :):)"
Azthiszem, te sem bicikliztél még..Miért jó ez? Élvezed?
Kicsit gondolj már bele..Sok autós véletlenül sem venné le a lábát a gázról, hogy esetleg 0,2mp-el később érjen oda, ahova.
Elhúz melletted, úgy, hogy szemből jönnek.
Elég, ha a tükör hozzáér a kormányhoz, rosszabb esetben a biciklis ottmarad, te meg gondolom padlógáz, és menekülsz...
Szóval megtudnád nekem mondani, hogy miért jó az, amit irtál? Köszi, csak kiváncsi vagyok.. -
#7139 A minisztérium küldi ki nem az okmányiroda szal semmire nem mész az ismerősöddel. :D
3-21 nap mire kiküldik. -
#7138 Nekem 4 nap alatt küldte ki a postás. -
#7137 az a baj h az nekemis 10perc volt amit ot tkell csinálni, de ajogsira akkor is kell várni 2 hetet ha a miniszter a spanod, mivel azt nem ott adják oda senkinek sem, hanem elküldik a papirjaid aztán kinyomják -
#7136 anyámék nem szoktak beleszólni, akkor általában belenézek a tükörbe és ha nem jön senki akkor 10 méteren belül megállok, beteszem üresbe és megkérdem:
akkor most te vezetsz vagy én? :) -
#7135 :DD
Szerdára kiküldik a papírt, az okmányirodában meg van ismerős..:P:P tehát kb. 10 perces cucc:D:D:D:D
De amúgy jogos, mert még csak elméletileg van:D
#7133: Nem tudom hány éves vagy, de nem is igazán lényeg, de ha rám hallgatsz ne nagyon engedd, hogy anyukád ( vagy bárki beleszóljon ), legalábbis szerintem annál nincs idegesítőbb mikor folyton okít valaki... Én pl. örültem, h olyan oktatót akptam (ismertem már régről), aki nem mondtaa rizsát csak lényeget és kész.:D
Amúgy persze minél többet vezetsz, annál ügyesebb leszel. :) Sok sikert.. a bicikliseknél meg vissza 2. padlógáz... lehetőleg gallytörőráccsal az autó elején.. :):)
De én is csak most kezdek majd hivatalosan vezetni, ezek csak tapasztalatok amiket írtam. :) -
#7134 Úgy lehet a legjobban rászokni, hogy kitapasztalod hol nem fog már a kuplung, tehát ha csak kicsit emeled el a kuplungot akkor elindul a kocsi gázadás nélkül is. Én így éreztem rá az első pár hétbe. Előtte kb 1szer fulladtam le azóta egyszer se :) -
#7133 nekem 5 nap múlva már megjött. :D
nem, nem állok meg a vonalnál. általában akkor állok meg, ha jön valami. amúgy kettes és gáz.
kicsit szoknom kell a benzines autót, ma is lefolytottam kétszer. szerintetek hogy lehet legjobban rászokni?
meg az zavar, ha anyám mellettemvan, tiszta jó vagyok, nyugodtan vezetek, nem kapkodok. ha nem, akkor meg bátrabb vagyok, és úgyvezetek mint akinek több éve van jogsija (és jó sofőr is)
ha viszont sietni köll, akkor képesvagyok elkapkodni. :S olyankor van az, hogy hamarabbi gázadás van... ráadásul véletlen.
majd a megtett kilóméterek számával csökkennek a "problémák"?
naponta 60-70 kilómétert vezetek, kb.. ezalatt az 1 hét alatt már sokkal jobban kezelem az autót. remélem azért hozzászokok rövid időn belül. :S
tipp esetleg? -
#7132 akkor még nincs meg a jogsid:Pmajd még előbb benézel az okmányirodába meg utána csücsülsz 1-2 hetet és utána jönmeg:P én azt nan utáltam -
#7131 Na srácok/lányok :D, meglett ma a jogsim.. sikeres vizsgát tettem:D:D még a köcsög biciklis se tudott megbuktatni, hiába erősködött.. :):) -
#7130 Sok helyen van stop tábla ahol semmi nem indokolja és ha nem jön semmi én sem állok meg ott.
Amúgy meg te megállsz külön a vonalnál is?:D -
#7129 "meghúznak igen"... -
#7128 itt most úgy értettem, hogyha rendőr látja, megbüntet-e érte sokezerre?
anyáék meg tudják a kreszt, csak nagyívben... -
#7127 Sajnos nem minden esetben, pedig megérdemelnék mindig..!!!
PL: ha csinálsz egy balesetet teherautóval és te vagy a hibás, de nem ültetnek le. stb. mert annyira nem nagy az ügy, de a jogsid elveszik, akkor igen attól még a B jogsid megmarad.. -
#7126 Anyáék nem ismerik a KRESZ-t! -
#7125 meghúznak igen, de ezt úgy is kitapasztalod hogy melyik stop tábla az, amelyiknél érdemes megállni -
#7124 ha STOP táblánál rohatdlassan gurulva nézek körbe és nem állok meg (szabályszerűen, esetleg), akkor "csak" busásan megbüntetnek? csak mert anyáék sosem szoktak szabályszerűen közlekedni stoptáblánál, inkább kettes és gáz :D -
#7123 Ittas vezetésért ha jól tudom elveszik az összes kategóriát. Én személy szerint, aki ittasan vezet szó nélkül lecsukatnám, mert nulla felelősséggel rendelkezik... -
#7122 én nem tudom a választ de gyanitom h a pl az konkrét pl:D de én ugy hallottam vhol h kategoriára veszik el ha nem tul nagy gáz, de van h tökre fullrra -
danee9339 #7121 Szijasztok! Az lenne a kérdésem, hogyha "C" jogsival teszek valami szabálysértést pl.: ittas vezetés és tegyük fel elveszik a jogsimat, akkor elveszik a b jogsimat is??? Nagyon fontos lenne a válasz :S Köszi előre is! Üdv. -
#7120 köszi a választ, majd szerdán megyek úgyis elsőnek tanfolyamra, majd akkor megkérdezem addig ráér sokat már úgyse jelent, de am még nem vezették be vagyis nem fogadták még el szóval lehet nem is lesz semmi az egészből. Am utolsó mondatra: azt tervezem -
mamutvadasz #7119 Hát pontosan nem tudom, elképzelhető, hogy akik még 2009-ben elkezdték a tanfolyamot, azok befejezhetik ebben a rendszerben, de, ha elmész egy autósiskolához, ők tuti fel tudnak világosítani erről... A lényeg, hogy ne sumákold el a vezetést, és tanulj meg normálisan! -
#7118 ja annyi még hogy elszámoltam és decemberben lehet elméleti vizsgám pontosabban dec 7 és jövő hét szerdán idnul a tanf. -
#7117 de ha vidékre vagy bejelentve és pesti fogorvoshoz mész mikor kitört a fogad a pesti balesetben akkor megszívtad:) -
Jimboo23 #7116 Szüval akkor ha bejelentkezem vidékre akkor spórolok de ha pesten csinálok balesetet a pesti statisztikát rontom ami miatt a pesten élők többet fizetnek értem ez egy tök jó dolog:d