7955
Jogosítvány
  • elek0303
    :D Ez azért van mert a benzin más hőfokon ég, és a gyújtás mérsékletességétől függ, hogy melyik hogyan gyullad be, ezért a gáz egyenletesebb, a benzin később ég ezért dinamikusabb
  • HiPPoNaX
    Benzin-gaz uzemuve alakitott Skoda 120-asnal a kovetkezot tapasztaltam: gazzal joval kevesbe dinamikus, mint benzinnel ellenben egyenletesebb a teljesitmenye. Mondjuk ennel az autonal benzin eseten is erdekes fogalom a dinamizmus... :]
  • [HUN]FaTaL
    Nem állhatsz le vele mélygarázsba.
  • lacee09
    és csak ennyi a hátránya, hogy kb 60ezer rá a műszaki? semmi más? teljesítménye ugyan olyan, mint a benzinesé? am ugyan oda el lehet vinni, mint egy normál autót vagy el kell vinni egy speckó helyre ahol benzingázosokat műszakiztatnak?
  • maffioso
    attol függ
    ugyanis kb 60ezer rá a müszaki, de amugy olcsobb joval az üzemeltetése nyilván
  • matyi0323
    Szerintem igen.
  • lacee09
    és azt nem tudjátok, hogy benzin- gázas autót megéri- e venni?
  • vzoli8895
    köszi
  • Hassan B
    Szinte minden függ az autótól( ccm ).

Az adásvételi pedig csak a nyomtatvány, amit az autó átvételekor töltesz ki.

Itt az árak is le vannak írva.

Valamint pontosítanám az előző írásomat: az átíráshoz már meg kell lennie a kötelező biztosításnak, annak az igazolását is vinni kell.
  • vzoli8895
    Hol lehet neten utána nézni, hogy mennyibe kerül az eredetiség vizsgálat, adásvételi, és az átíratást? azt írtad autó függő az ezekre vonatkozik vagy a kötelezőre írtad?
  • Hassan B
    Igen, a kereskedők általában elintézik, a papírokat, viszont így egyből cserélhetsz vezérműszíjat, olajat, stb, stb. Ugyanis ami kereskedőnél van, az nem az aminek látszik. 98%-ban false kilóméteradat és gyakran ismeretlen( vagy csak nem akarják bevallani? ) a kopó alkatrészek cseréjének időpontja. Tehát én semmiképp nem ajánlom a kereskedéseket. (tisztelet a kivételnek, ha van ilyen....)

Eredetiség vizsgálatot kell csinálni, adásvételit kell írni, átíratáshoz kell minden papír( adásvételi, eredetiség igazolás, forgalmi, törzskönyv, személyid ). Ezeknek elég komoly költsége van, amit valószínűleg neked kell állnod. Az összeg autófüggő, neten utána tudsz nézni az áraknak.

Ez után (vagy előtt) meg kell kötnöd a kötelezőt is, ami friss jogsival elég drága mulatság. (főleg ha fiatal is vagy)
  • zolika217336
    Sziasztok!
    Friss jogsis vagyok;én arról szeretnék érdeklődni hogy egy autó vásárlás milyen folyamatokat von maga után (pl.átíratás,adásvétei,eredetvizsga.....)hova kell menni,mi kell hozzá, mit kell vinni???
    -és még hogy ha kereskedőtől veszem akkor valóban ők intézik a papírmunkákat?

Előre is köszi a segítségeteket!
  • Hassan B
    Hát nem tudom milyet vezettél, de például a 3 ajtós sport, a süllyesztett ülésekkel nem mondható éppen kényelmetlennek... én is olyat hajtok, nyáron meg majd lecserélem egy 16 szelepesre, ott már a lóerőkből sem lesz hiány...

Ha azt is számítod, hogy normális keretek között relatíve fillérekbe kerül a fenntartása... én semelyik azonos árkategóriájú autóra nem cserélném el.
  • Mark007
    Hát, amúgy igen. Én sem nagyon szerettem, amíg nem vezettem..Nem kényelmes stb.. De ha te vezeted, máris más :)

De örülök neki, mert sokkal jobb, mintha utálnám..elvégre, azt fogom használni..
  • maffioso
    csak azok mondják akik nem ismerik azt a kocsit:) nekemis vérzik a szivem:((vót egy)
  • [HUN]FaTaL
    Elkezdhet vezetni, rutinvizsgát nem tehet.
  • Norbi1990
    Akkor el se szabadna indulni! :D
  • Sickness
    Befér, de nem tudja bekötni magát.
    Rutinon is ez volt a probléma.
  • Mark007
    Ha nem, akkor bemászik a csomagtartóba..Ha egyben ki tud mászni, akkor megfelelt, ha nem éli túl, megbukott..
    Ő például nem fog jogsit kapni...remélem
  • Norbi1990

Kemény, hogy még ilyennel vizsgáztatnak :D
    Vizsgabiztos befér hátra? :D
  • Mark007
    Életemben nem hallottam még róla :D
  • Sickness
    Én jövőhét kedden vizsgázok egy Daihatsu Charade-al sazl kussolj
  • Mark007
    Mondjuk igen..:)
    Én 21.én fogok..De nem tudom. Opel Corsán tanulok..kis kényelmes autó stb.
    Itthon kipróbáltam a Suzukit..Swift, 1.3 még a régi fajta.
    Hát..szar kocsinak mondják, nekem viszont 100szor jobban tetszik mint a corsa.. Szervókormány vhogy zavar, váltója se bejövős.
    Ezzel "könnyebben" mozgok valahogy.

Nem épp előny, mivel corsával kell vizsgázni:S
  • maffioso
    azért nem mind1, mert a sok kis 16 évesnek csorog a nyála h rutinozhat:P
  • Mark007
    Pontosabban Kreszt 16,5től, de vizsgát csak a 17. életév betöltése előtt 3 hónappal tehetsz. Vezetést meg nem kezdheted el 17. életév előtt.
    Vagy a rutinvizsgát nem teheted le, de tökmindegy.
    Osztálytársam van most így, azért tudom csak.
  • Hassan B
    Nem. 16,5-től. Terveznek ilyesmit, de a közeljövőben nincs szó róla.
  • 50cent911
    helo,télleg csak 21 éves kortól lehet ezentúl elkezdeni a jogsit?
  • SpeedXHUN
    a 4 nap az pest megye
  • SpeedXHUN
    Általában 4 munkanap.... a 2 hét azmár ilyen max......
  • Hassan B
    2-3 munkanaptól 2-3 hétig terjed. Változó, de ha megkérdezed az okmányirodában, valószínűleg a 2-3 hetet mondják.
  • Nothing117
    nekem másfél hét alatt jött meg
  • Rolesz
    Ma megyek okmányirodába(van időpontom) kb mennyi idő mire kiküldik?
  • Sickness
  • Nothing117
    nyugi csak vicc volt
  • Nothing117
    én meg úgy motorozok hogy nincs rá jogsim (gsxr 600)
  • Csabesz6
    Aha
  • Pepsi Twist
    nekem meg több mint 10 éves

RAJ?
  • maffioso
    nekem most 9 honapos volt:D remélem h nem hordtam ki:D
  • Norbi1990
    Nekem Szeptemberbe lett 1 éves
  • Nothing117
    nekem meg most másfél éves