Jogosítvány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

maffioso
jogos amit mondasz és neked is adok igazat ebben, mert az h 0 tapasztalattal oltja õket az nevetséges, nekem sincs sokkal több de volt h mecsekben mentem és nem birtam menni mer mentek elõttem a bringások...40el...azér😄 szal nem kell õket szidni azok is emberek, probálnak érvényesülni

\"If in doubt, flat out!\"

Hassan B
Már elég rég együtt közlekedem velük, és soha nem volt velük bajom, mert van annyi eszem, hogy egyenrangú félként kezelem õket. Igen, van hogy le kell lassítani 10-re / 20-ra és 1,5 perccel késõbb erek oda, ahova megyek, csak épp az is lehet hogy ez egy ember életét mentette meg... de hát ezzel nem kell foglalkozni, igazad is van. Nulla tapasztalattal hajtsál 180-al keresztül a városon... és frontálisan csattanj egy hozzád hasonló májerrel... nem is szabad normálisan vezetni.

Vicces, hogy meg sem száradt a tinta a papírodon és máris bölcselkedsz a semmirõl...

][ ВАЗ ][

Pepsi Twist
pedig jó... még sose mentem neki senkinek és nekem se jöttek még 😄

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

Csabesz6
Sose szeretnék úgy mint te, ezt látatlanban mondom😊

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Pepsi Twist
vezessetek úgy mint én 😄 autó mozgása mindent elárul 😄😄😄 meg a bal elsõ ajtót nem lehetett becsukni 😄 azóta már hátul is van toronymerevítés 😄

maffioso
hozzászoktam már😄 amultkori után😄

Csabesz6
Neem, nem ítélek elõre.Bár a múltkori után😄
Nem ám.

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

maffioso
egészen amig nem a te közeledben?😄

Csabesz6
nekem mindegy, hogy hogyan vezetsz😊

matyi0323
Nem általánosításban írtam, mert senki nem egyforma. Az autósok között is vannak akik jobban és vannak akik kevésbé jól tudnak vezetni. Így van ez a bringásokkal is, hogy van aki tud bringázni és van aki nem, van aki próbál/akar alkalmazkodni a forgalomhoz és van aki nem.

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

maffioso
én betartom, szal elõttem lehet menni nyugodtan meg mögöttem is😄 azt mondják h tök máshogy vezetek nyár ota, pozitiv irányban

Mark007
Van ilyen sajnos..Én nem rég jöttem haza, busz nem gyengét fékezett, mert papika kivilágítatlanul tekert sötétben..
De ezek akkor sem a "biciklisek"..1-2 ember..Csak te pont azokat jegyzed meg ugye.

matyi0323
Poén volt igen, de tényleg van köztük jó pár birka... az elõbb jövök haza és akkor is az út közepén és nem túlzok, mert a felezõn ment. Én kikerültem szó nélkül, de mögöttem a kamion nem volt ilyen toleráns és rá küldte a légkürtöt... amit szerintem jogosan tett.

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

Csabesz6
Nem kell bántani a bicósokat, a helyén kell kezelni az összeset.Vannak normálisak, de vannak nagyon felelõtlenek is.Bár gondolom csak poénból írtad(smile)😊

Mark007
Teljesen igazad van..Magyarul rohadt biciklis, mit keres az úton, szorítsuk le..
Véééletlenül se próbálj meg alkalmazkodni..

Csabesz6
tartsd be a követési távot..😊

matyi0323
Hajrá!! Én meg, hogy Te legyél az aki megteszi, és végre rájössz milyen velük "együtt közlekedni" a forgalomban.

Hassan B
Tiszta szívbõl kívánom, hogy üssön el egy autó mikor biciklizel vagy gyalogolsz.

][ ВАЗ ][

matyi0323
Meg is jött. 😊 Hétfõn lefényképeztek, a mai postával pedig meg is jött. Tehát szerintem elég gyorsak voltak a hivataliak. 😊 Sok sikert Nektek hozzá, balesetmentes vezetést. 😊 ( bicikliseket püföljétek...😄xD )

Akkor marad a casco, és a lelkiismeret...<#vigyor4>
maffioso
akkor máshogy mondom...elõtted hirtelen és indokolatlanul fékeznek akkorát hogy nem birsz már megállni, te vagy a hibás nem tartottál elég nagy követõ távolság, és ilyen bárkivel megeshet és ilyenkor akötelezõvel kitörölheted

Érdekes kérdés, ez engem is érdekel.Kicsit utána néztem:Idézem:"-az autótulajdonos kárát casco biztosítása térítheti meg. Amennyiben a vadásztársaság bizonyul vétkesnek a balesetben, úgy minden felmerült kárt neki kell megtérítenie.-" Tehát ahol vadveszélyt jelzõ tábla hatályán belül történik akkor jó magam vagyok a vétkes.
"Ha valaki érvényes vezetõi engedéllyel rendelkezik, nem hajtott a megengedettnél gyorsabban és nem volt ittas,és nincs kihelyezve vadveszélyt jelzõ tábla akkor nem hibáztatható."
És ha elütsz egy vaddisznót, akkor ki a hibás? A vaddisznó, vagy én? Olyankor fizet a biztosító?
De mi van ha én belém jönnek és mégis rám varják az egészet akkor jó ha van casco, legyen mibõl megcsináltatni az autómat.:-)
fishsticks
De ha belémjönnek, annak semmi köze a casco-hoz, az a kgfb-re tartozik. Azért mondom, hogy a casco az arra vonatkozik, hogyha én megyek bele valakibe.

maffioso
jo csak tudod nagyon sok esetben nem csak rajtad mulik az hogy most épp meguszol valamit vagy épp belédjönnek

fishsticks
Igazából a casco az akkor fizet, ha te töröd össze az autót. Most akkor ha nem bízol magadban, vagyis nem tudsz vezetni, nem érzed az autót, béna vagy, vagy paranoiás, vagy bármi, akkor köss casco-t, de én inkább megtanulok vezetni 😊 elég nekem a kgfb is 😊

<#vigyor2>Akkor neki megéri hogy biztonságban tudja a kis járgányt...ez a másik variáció...
maffioso
öregapámnak kombi fábiája van és kötött😛

Ez így szokott lenni aki megteheti hogy komoly autót vásároljon, aki megteheti hogy nagy köbcentis autot vezessen kvázi tud bele tankolni, az valószinüleg félti az azt így akár casco-t is köt a kötelezõje mellé...
Szerintem nagyon ritka, hogy valaki még Casco-t is köt a kötelezõje mellé. Szerintem azok tartoznak abba a szûk rétegbe, akiknek drága autójuk van, és megtehetik, hogy kiadnak még jó pár ezret Casco-ra.
fishsticks
Jaja, pontosan így van ez! Nem érzi az autót, és emiatt eléggé nagy potenciállal veszélyforrás. Kevés jó sofõr van sajnos <#rolleyes> És éppen emiatt meg eléggé sok baleset is van... Kíváncsi lennék egyszer egy statisztikára, hogy akik balesetet okoznak, azok közül mennyinek volt casco is a kötelezõn kívül. Mert ugye sokan az alapján kötnek kötelezõt is, hogy minnél olcsóbb legyen, aztán ha véletlen okoznak valamit, akkor meg a károsodott szív. Szóval az a kérdés, hogy vajon aki tudatosan készül a baleset lehetõségére (vagyis van casco-ja), annak a kötelezõje is valami nagyobb biztosítónál van?

maffioso
én csütörtökön vizsgáztam, pénteken nem adják ki amugyse, és hétfõn mentem érte

[HUN]FaTaL
Ha jól emlékszem 5 munkanap múlva mehetsz érte oda ahol kreszbõl vizsgáztál, de lehet hogy csak 3 munkanap, rég volt már. 😊))

http://goo.gl/gd6Zi5

Sziasztok!

24-én délután vizsgázok forgalmiból (eü megvan) a vizsgaigazolást várhatóan mikorra kapom meg? Mert szeretnék kérni idõpontot elõre az okmányirodába.

Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92

És errõl most rögtön eszembe jutott az a South Park rész, amikor a nagypapi elmegy kocsikázni a gyerekekkel, és útközben ledöntik a fél várost😊 Aztán az öregektõl elveszik a jogsit, fellázadnak, és csak az útszéli kifõzde bezárásával sikerül megbénítani õket.
Mark007
Egyetértek. Az egy dolog, hogy nem tud parkolni, de ha nem tud, abból következik, hogy nem "érzi az autót", szóval forgalomban sem valami biztonságos..
De ilyen úgysem lesz. Ha parkinson kóros, vagy 80 éves emberek simán kapnak jogsit, akkor ilyesmit úgysem változtatnak.

[HUN]FaTaL
Tudtommal semennyire. Az életkor befolyásolja.

http://goo.gl/gd6Zi5

Sziasztok!

Nem tudjátok, hogy a jogsi "öregsége" mennyire befolyásolja a biztosítás kötésnél az árat? Vagyis, ha 7 éve van jogsim, vagy mondjuk csak 3, akkor az jelentõs különbség-e?

Most láttam egy béna-sofõr-parkolni-próbál-videót, és felmerült bennem a kérdés, hogy az ilyenekért miért nem veszik el a jogosítványukat? Akkor kapnák vissza, ha megtanulnak parkolni. A díjakból még bevételt is lehetne csinálni, és kevesebb autó is törne össze. Szerintem nem állapot hogy milyen balf@sz emberek ülnek autóba nap mint nap.
maffioso
jaja sajnos van már resuzás a vizsgán, nekem még nemvolt bár én oktatásra se jártam, elolvastam akönyvet és elég volt
de valszeg azzal a gézlappal turkálj a szájában amit az orrára teszel, akkut helyzetben nem csak egy lesz nálad, itt elég egy

Mark007
Jaja, így van. Nekem 19-én lesz vizsgám, erõsen hiszem, hogy nem fog sikerülni😄
3 alkalom van, elsõt ki kellett hagynom, szal eléggé félig-meddig megy :S

Legegyszerûbb hogy megkérdezed amit nem tudsz az oktatótól. Biztosan elmondja.

gerge93
van egy bábú és rendesen mindent észlel ha nem jól fújom bele a levegõt akkor a hasába megy vagy pl ha erõsen megnyomom reccsen szal bordatörés 2x lehet törni utána húznak és van egy skála amin belül kell legyen a 30ból 15legalább meg ilyenek

AMD Athlon 64 X2 5600+ 2.9 GHz; 2GB Dual Ram; ATI RADEON HD4650 1GB LG GT540 OPTIMUS 8GB microSD ::: ANDROID 2.3.7

gerge93
állítólag lesz mert okt 31- tõl 1. újraélesztés 2. stabilfektetés 3. a. tétel húzása gyakorlati bemutatás(pl artériás vérzés kötése stb) b. elméletben elmondani(csak fordítva elõbb mondani aztán csinálni) nekünk most ezt mondták, hogy ez lesz.

AMD Athlon 64 X2 5600+ 2.9 GHz; 2GB Dual Ram; ATI RADEON HD4650 1GB LG GT540 OPTIMUS 8GB microSD ::: ANDROID 2.3.7

Fehercsoki
Úgysem buktatnak meg,és szerintem nem lesz újraélesztés.Nálunk fel sem merült az hogy esetleg lesz újraélesztés,sõt nekünk semmit sem mondtak róla a tanfolyamon.

gerge93
kéne egy kis segítség<#crazya>
nov. 30.- án megyek elsõsegélybõl vizsgázni és lesz biztosan újraélesztés és azt nem tudom, hogy ügye meg kell nézni a száját, hogy van- e benne ételdarab vagy kitörött fog vagy ilyesmi és hogy mivel kell a szájába nyúlni, mert kapunk egy gézlapot és azzal (azt kell majd az orrára tenni és azzal) vagy szabadon ujjal? lehet kicsit hülyén hangzik csak nehogy ezen csússzak el.

Csabesz6
smile lemaradt 😄DD

Csabesz6
ok, kemény

Pepsi Twist
én a mai napig bevagyok sózva és állandóan csapatom 😄

Csabesz6
Adok én nekik, még hogy csapatás.És a tararam tararammal mi lesz, mi?He, nézzenek oda😄D