Jogosítvány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hassan B
Igen, a kereskedõk általában elintézik, a papírokat, viszont így egybõl cserélhetsz vezérmûszíjat, olajat, stb, stb. Ugyanis ami kereskedõnél van, az nem az aminek látszik. 98%-ban false kilóméteradat és gyakran ismeretlen( vagy csak nem akarják bevallani? ) a kopó alkatrészek cseréjének idõpontja. Tehát én semmiképp nem ajánlom a kereskedéseket. (tisztelet a kivételnek, ha van ilyen....)

Eredetiség vizsgálatot kell csinálni, adásvételit kell írni, átíratáshoz kell minden papír( adásvételi, eredetiség igazolás, forgalmi, törzskönyv, személyid ). Ezeknek elég komoly költsége van, amit valószínûleg neked kell állnod. Az összeg autófüggõ, neten utána tudsz nézni az áraknak.

Ez után (vagy elõtt) meg kell kötnöd a kötelezõt is, ami friss jogsival elég drága mulatság. (fõleg ha fiatal is vagy)

][ ВАЗ ][

zolika217336
Sziasztok!
Friss jogsis vagyok;én arról szeretnék érdeklõdni hogy egy autó vásárlás milyen folyamatokat von maga után (pl.átíratás,adásvétei,eredetvizsga.....)hova kell menni,mi kell hozzá, mit kell vinni???
-és még hogy ha kereskedõtõl veszem akkor valóban õk intézik a papírmunkákat?

Elõre is köszi a segítségeteket!

Egy okos ember sohasem sértődik meg, mert ha nála műveltebb bírálja, örül neki, hogy tanulhat tőle, a buta ember sértéseit pedig nem veszi magára.

Hassan B
Hát nem tudom milyet vezettél, de például a 3 ajtós sport, a süllyesztett ülésekkel nem mondható éppen kényelmetlennek... én is olyat hajtok, nyáron meg majd lecserélem egy 16 szelepesre, ott már a lóerõkbõl sem lesz hiány... <#nyes>

Ha azt is számítod, hogy normális keretek között relatíve fillérekbe kerül a fenntartása... én semelyik azonos árkategóriájú autóra nem cserélném el.

][ &#1042;&#1040;&#1047; ][

Mark007
Hát, amúgy igen. Én sem nagyon szerettem, amíg nem vezettem..Nem kényelmes stb.. De ha te vezeted, máris más 😊

De örülök neki, mert sokkal jobb, mintha utálnám..elvégre, azt fogom használni..

maffioso
csak azok mondják akik nem ismerik azt a kocsit😊 nekemis vérzik a szivem😞(vót egy)

\"If in doubt, flat out!\"

[HUN]FaTaL
Elkezdhet vezetni, rutinvizsgát nem tehet.

http://goo.gl/gd6Zi5

Norbi1990
Akkor el se szabadna indulni! 😄
Sickness
Befér, de nem tudja bekötni magát.
Rutinon is ez volt a probléma. <#idiota><#idiota>

Fogd már be a pofád, ha hozzám beszélsz!

Mark007
Ha nem, akkor bemászik a csomagtartóba..Ha egyben ki tud mászni, akkor megfelelt, ha nem éli túl, megbukott..
Õ például nem fog jogsit kapni...remélem

Norbi1990

Kemény, hogy még ilyennel vizsgáztatnak 😄
Vizsgabiztos befér hátra? 😄
Mark007
Életemben nem hallottam még róla 😄

Sickness
Én jövõhét kedden vizsgázok egy Daihatsu Charade-al sazl kussolj <#kuss>

Mark007
Mondjuk igen..😊
Én 21.én fogok..De nem tudom. Opel Corsán tanulok..kis kényelmes autó stb.
Itthon kipróbáltam a Suzukit..Swift, 1.3 még a régi fajta.
Hát..szar kocsinak mondják, nekem viszont 100szor jobban tetszik mint a corsa.. Szervókormány vhogy zavar, váltója se bejövõs.
Ezzel "könnyebben" mozgok valahogy.

Nem épp elõny, mivel corsával kell vizsgázni:S

maffioso
azért nem mind1, mert a sok kis 16 évesnek csorog a nyála h rutinozhat😛

Mark007
Pontosabban Kreszt 16,5tõl, de vizsgát csak a 17. életév betöltése elõtt 3 hónappal tehetsz. Vezetést meg nem kezdheted el 17. életév elõtt.
Vagy a rutinvizsgát nem teheted le, de tökmindegy.
Osztálytársam van most így, azért tudom csak.

Hassan B
Nem. 16,5-tõl. Terveznek ilyesmit, de a közeljövõben nincs szó róla.

helo,télleg csak 21 éves kortól lehet ezentúl elkezdeni a jogsit?
SpeedXHUN
a 4 nap az pest megye

||| I5 2500K@4ghz |8 GB RAM|HD 7850 2GB OC||| Battlelog,PSN ID:PetiSX

SpeedXHUN
Általában 4 munkanap.... a 2 hét azmár ilyen max......

||| I5 2500K@4ghz |8 GB RAM|HD 7850 2GB OC||| Battlelog,PSN ID:PetiSX

Hassan B
2-3 munkanaptól 2-3 hétig terjed. Változó, de ha megkérdezed az okmányirodában, valószínûleg a 2-3 hetet mondják.

nekem másfél hét alatt jött meg

beszólsz meghalsz

Ma megyek okmányirodába(van idõpontom) kb mennyi idõ mire kiküldik?

Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92

Sickness
<#szomoru1>

nyugi csak vicc volt<#mf2><#nevetes1>

beszólsz meghalsz

én meg úgy motorozok hogy nincs rá jogsim (gsxr 600)

beszólsz meghalsz

Csabesz6
Aha<#vigyor>

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Pepsi Twist
nekem meg több mint 10 éves

RAJ?

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

maffioso
nekem most 9 honapos volt😄 remélem h nem hordtam ki😄

Norbi1990
Nekem Szeptemberbe lett 1 éves <#vigyor2>
nekem meg most másfél éves<#mf2>

beszólsz meghalsz

Csabesz6
Nekem meg okt 17-én lett 1 éves.
Menõ?<#idiota><#zavart2>

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Sickness
<#taps>

matthias92
Tegnap lett egy hónapos a jogosítványom.

Pedig nekem kiadták pénteken, utána mentem is egybõl okmányirodába, ott azt mondta a nõ, hogy 2-3 hét, erre mondom, hogy a személyim az 3 nap alatt megjött amikor azért voltam, erre azt mondta, hogy "hát akkor könnyen meglehet, hogy ez is meg lesz, de nekem csak azt szabad mondanom, hogy 2-3 hét".

Ez volt múlthét pénteken, ma még nem volt a postás, de úgy érzem ma már esélyes a dolog 😊
Csabesz6
Lelketlen.<#idiota>
Ezen a szúrós fosóson meg mindig beszarok😄DDDDD

maffioso
jo ez a baráti körömben az általánosan a "szurnám a fosoját"-tal megegyezik ha autora nézzük...szal nem az enyém ha akármit tehetek vele akk persze kitaposnám a lelkét, károm nem származna belõle és persze csak h amásnak se mer nem rongálnék...de széthajtanám😄

Csabesz6
"széthajtanám"
<#idiota>Bazz, gratula.Nem a hajtással van a baj, hanem a "szét"-tel😄

maffioso
jo hát széthajtanám meg az elise az tetszik de hát nem a szivem egy darabja😄

Csabesz6
Azért egy Lotus...<#ravasz1><#vigyor>

Mark007
Ez így van, én nem vitatkozok..Ez tény..Csak nem jó..

Más: Ma volt elsõsegély vizsgám, 0 az egész. Hiába szigorítottak, nagyon egyszerû. Szóval aki mostanában megy, ne féljen😊 Ha nem tud valamit, azt ott elmondják..

maffioso
hát mondjuk ha nem számitana anyagilag tuti szivesen zuzatnám be 😄utálom az angol gyártmányt, miután a hondánkban(7genes) ami elromlott gyárilag angol cucc volt, japánt raktak bele és hopsz semmi baja nemvolt utána se pedig azaztán gyalázva volt

Pepsi Twist
a biciklisek egyre többet akarnak de felelõsséget meg nem vállalnak... és ha most a másikra akarunk mutogatni akkor inkább a biciklis a hibás (nem azért mondom mert autós vagyok hanem mert tények vannak) mert 80 éves nénike fogja magát azt átvág az úton az elektromos szarjával meg az összes többi barom eszetlenül megy mint a birkák bazdmeg... én közlekedek rendesen, kresz szerint mindent betartok de ha õk 1xrûen nem? kölcsönös bizalomról van szó a közlekedésben... akkor mirõl beszélünk?

Norbi1990
Minek neked egy olyan kocsi?
Hogy összetörjed? 😄
maffioso
nekem meg az baj h énse nagyon fogok a mecsek felé tévedni😄nincs már mivel😞 no majd nyárra remélem hoz jézuska elég pénzt és melohelyet h tudjak vmi astonmartint v legalább egy bentley-t venni

Csabesz6
Az a baj, hogy nem nagyon fogok arra tévedni mostanában...nekünk addig is itt a Pilis😊.

maffioso
beszarsz de azt a távot mentem mindig😄 legalábbis ami ob szakaszbol az agyamban megvolt, jo nagyon hangulatos imádom, amikor tehetem kimegyek, szal ha errejársz menny de csak ovatosan mer néha tricky a cucc😛

Csabesz6
Mecsek, nyamiii.Mátrában marha jó volt, szerintem a Mecsek se maradna el mögötte.Egy Orfû-Árpádtetõ😊))

Mark007
Ezzel viszont egyetértek..
Aki biciklivel kimegy a forgalomba, tegyen le egy alap KRESZ vizsgát.
Legalább azt tanulják meg, hogy kell a keresztezõdésben közlekedni..
Saját magamon tapasztaltam, még régen. Fogalmam sem volt róla, faluban lakok, közúton nem gyakran tekerek..Bementem városba, és inkább úgydöntöttem, tolom a járdán nagy forgalmú út mellett, minthogy vmi hülyeséget csináljak..

Az egészben szerintem az a baj, hogy a biciklisek az autósokat szidják, és fordítva..Ha mindenki figyelemmel lenne a másikra, akkor ilyesmi nem lenne.
Csak valakinek megnõ az arca, ha kocsiba ül, vagy úgyérzi, hogy van egy 200e-res bringa alatta, akkor õ a májer..

ui.:Általánosítás nem vezet sehova..

matyi0323
Így van...(Y)

Hassan: Itt senki vagyis én nem beszéltem a 180-al való keresztül hajtáson a városon. Sõt néha még sajnálom is õket, mert amint mondtam ez köztük is vannak normálisak és birkák, de ez ugyan így van az autósokkal is. Igazad van nem rég óta van jogsim... de eddig életem folyamán napi több órát ültem az anyósülésen és azért valami ragadt rám..

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

Pepsi Twist
és õk miért nem tudnak normálisan közlekedni? 😊 talán nem tudják a KRESZ-t? hopppáá itt a lényeg piroson halál lazán átmennek, úgy mennek mindenhol mintha betonfal lenne körülötte... jobb kéz szabály azt se tudja micsoda (bár sok autós se tudja)

errõl ennyit... biciklire kötelezõvé tenném a kötelezõt + a KRESZ vizsgát... nekem jön a biciklis ki fizeti a káromat?