Jogosítvány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bandew
Igen az autópályán ktelezõ, de asszem mindig az autóban kell, hogy legyen és igen durván büntetik.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

kisteherautókba már kötelezõ év elejétõl, személygépkocsikba meg még szerintem nem, de majd abba is kell (egyébként 500.-, tehát nem pénz😉)

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

magus
no, 28.an rutin vizsga:d

a sárga fényvisszaverõs mellényt kötelezõ a gépjármûben tartani? errõl nem tudok biztosat, de egyre több autóban látom a hátsó ablakba láthatóan kirakva.egy barátom azt mondta hogy csak autópályán kell viselni ha a megállósávban kiszáll az ember, viszont akkor ilyen alapon akár kötelezõ is lehet, hiszen bármikor pályára mehet vki

JackDaniels
Mert rutintalan vagyol. Mielõtt hívtad volna a rendõröket, kissé megveregeted a pofikáját a parasztnak, oszt utána nem a rendõrt, hanem a mentõt hívod.😊) A mentõsök majd értesítik a remdõröket, mivel "személyi sérülés" történt a balesetnél és helyszínelni kell.😊)

\"Never say never!\" W Churchill

Nekem most télen volt a legnehezebb idõszakom. Akkor volt meg másfél éve a jogsim és mindig elbíztam magam, egyszer nekicsúsztam a jég miatt az útpadkának is, elsõ tengely röpült. Most már kicsit visszafogom magam, de ha mégsem akkor legalább jobban figyelek. Elég gyakran tudok vezetni, és néha tényleg unalmas a sima "50el megyek és minden szabályt betartok" módszer. Pedig érdemes betartani õket. Ha meg hülyülni akar vki menjen olyan helyre ahol csak magának árthat.

War. War never changes.

Bandew
Nem tudom. Én tisztában vagyok azzal, hogy nem vagyok még elég rutinos ahhoz, hogy meggondolatlanságot csináljak. De valaki azt hiszi, hogy ez játék, csak mert egy burokban van, de azt nem tudja, hogy tök simán meghalhat valaki.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

azt áruljátok már el nekem, miért hiszi azt valaki, hogy ha megvan a jogsija, már bármit megtehet? Egy barom egy hónapos jogsival "ami a scövön kifér" alapon vezet az utcában, a dudát jobban ismeri, mint a féket, mindezt egy olyan állapotú Ladával, hogy a vastelepre már nem vennék be...

Bandew
Apám tök jó fej. Folyton kölcsönadja a verdát, hogy gyakorolhassak (ezt nem gondoltam volna róla).
Az elején eléggé paráztam, hogy összetöröm meg ilyenek. Meg csomószor túlpörgettem a mocit, mert dieselen tanultam és ez ahhoz képest sokkal érzékenyebb. De most már itt az ideje, hogy IGAZÁBÓL is megtanuljak vezetni.

Most jövök kreszvizsgáról. Nem volt vmi nagy szám. 2 éve 8 hibapontom lett a B kategóriáson, most az A korl-on 2.

War. War never changes.

ez pontosan hol volt?

Bandew
Ilyenkor nem is az a para, hogy nem tudsz vezetni, hanem hogy "vizsga". :-)
Dugás sajna nem minden esetben kivitelezhetõ és még a plusz energiáidat is elhasználod.
Az oktatóval való beszélgetés tényleg lehet jó, bár szvsz jobb ha az oktató a vizsgáztatóval trécsel, úgy olyan érzés mintha le se szarnának.
De én mondom a pia hatásos. :-)
CSak úgy mellesleg az autósiskola igazgatója adta ezt a tanácsot, elvégre is téged nem szondáztathatnak meg. :-D
Ja és vigyázni kell a mértékkel, szal max egy feles.

én átmentem 2x, nyugodj meg, tényleg adjál ki magadból mindent... igen, még azt is...
sokat számít hidd el...
és ne parázzá, nem parás, ha tudsz vezetni... nem egy nagy ördöngõsség...

[HUN]FaTaL
lol

http://goo.gl/gd6Zi5

nem idevaló téma, általában kedvelem is a rendõröket, de amikor szombaton kihívtam õket (valaki feltörte az autómat, -1 rádió), az elsõ kérdésük az volt, hogy nem adtam-e el véletlenül...

Próbáljátok ki azt hogy beszélgetsz közben az oktatóddal. Elvonja a figyelmed az izgulásról, persze lehet hogy ettõl romlik a "teljesítményed" is, de egy próbát megér. Bevett módszer, sok oktató használja tudatosan.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

dugjál

Bandew
Igyál. Természetesen ne sokat, csak annyit, hogy elmúljon a para.

ÁjjLe BoBBi
neeeeee!!!!!<#eplus2><#vigyor>

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

[HUN]FaTaL
ennyi a magyar rendõrség

[HUN]FaTaL
bazz vizsgadrukk miatt már harmadszor megvágtak a forgalmin. mit lehetne tenni vizsgadrukk ellen?

CB Dávid 18
én csak most kezdem el a tanfolyamot.

[email protected] Volvo FH 16... King of the road!!

Bandew
Pfff.... ezek a rendõrök...
Beszarás!

Gladiator
fú bazdmeg, majdnem meghaltunk ma. mentünk ki haverommal egy a városunk mkellett lévõ faluba, autóúton. és a balról jövõ mellékútról egy faszi nme állt meg, hanem 100-110zel próbálta bevenni a kanyart. átvágódott a mi sávunkba haverom alig tudta elkapni a kormányt, kb 3 méterre ment el mellettünk, majdnem belement a mögöttünk lévõbe, aztán cikázott össze-vissza, majd beszállt az árokba. én hívtam ki a rendõröket. visszamentünk "szemtanuskodni". azt a rendõr elkezdi: minek jöttünk ide, így ordibálva, hogy ne nézelõsködjünk. köcsög. megkérdeztük mit mondott a srác, azt aszndta, hogy kicsit gyorsan ment. apja faszát. semmi bajuk nem lett, de ha belénk jönnek tuti mi halunk meg.

Nekem is sikerült a forgalmi is. Mindenbõl elsõre, összesen 2 órát kellett vennem pluszba, hogy vizsga elõtt is vezessek. A vizsgám is izgu volt, kedden mentem el, hatalmas vihar volt, rángatta a kocsit az oldalszél. Aztán kb a vizsga közepén lehettünk (már megcsináltam parkolást, megfordulást mindent), amikor egy hatalmas fát láttam, az úton keresztbe. A 4 sávból 3ra rádõlt, a szembejövõ sáv volt járható, na ekkor elkezdtem izgulni (elõtte zárolvonalak meg anyámkinnya). Aztán rendesek voltak a szembejövõk és elsõre átengedtek. Utána meg jött a tûzoltó, hogy eltakarítsa a fát. Persze az is szembõl érkezett, aki vizsgázott már az tudja milyen állapotban van olyankor az ember. De a lényeg, hogy sikerült 0 hp-tal. Remélem hamar kézhezkapom a papírokat.
Balo
Ehh, sikerült a kresz, na mentem ünnepelni 😉

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

Bandew
Jaja :-(
Pótvizsga + pótórák (4db) összesen 16000Ft volt :-(

na, ugye, hogy nem volt nehéz? (csak drága :-( )

Bandew
!!!!SIKERÜLT!!!!
Megvan minden! Végre fellélegezhetek. :-D

kivéve a frissen felázott, echte ungarische földutakat. Gyökerek (akkorák, hogy felül rajta a Suzuki), vakondtúrások, bicaj- és traktornyomok, például nálunk a temetõt csak terpjáróval lehet megközelíteni, ezért van 4x4-es Toyotája a temetkezési vállalkozónak.

Punkerwork
legtöbb földút jobb mint bármelyik városi út 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

se tábla, se forgalom, van helyette traktor meg a közlekedésrõl mit sem tudó biciklis nénik-bácsik. Meg tuti jó földutak, hehe... ott sem rózsás a helyzet.

Nekem 2 éve megvan már a B kategóriás jogsim. Most járok A korl-ra, és igen unalmas az elméleti rész...
Szerencsére már csak 1 hét van belõle, utána kreszvizsga.

War. War never changes.

FrezeR
na ja az nem olyan izgi 😊

MiloShee
Mondjuk az elõzés formájától is függ... Full egyenes úton ötvennel pöfögõ Trabit... 😄

Abit AN-7,AMD Barton 2500+,2*512 Mb PC3200 RAM, Inno3D 6600GT + Zalman VF700Cu, 200Gb Samsung sATA, Pioneer 111D DVD-RW + LG GDR8163B Mysterium, Chieftec 360W, Aerocool Aeroengine II

FrezeR
azért ezt a faluzást nem kellene...senki nem falun szerzi a jogsit hanem városban forgalomban érthetõ hogy miért ugye? ugyhogy a megjegyzésed nem helytálló ezesetben. egyébként meg nehogy azt hidd, hogy egyszerübben "odaadják" máshol a jogsit a fõvároson kivül, ez hülyeség. a többivel egyetértek mármint az elsõ elõzés, azért valahol jó érzés 😊

CaviaR
1) Jó lehet h falun mindenki megkapja a jogsit elsõre mert se tábla se forgalom, de Pesten nem annyira egyszerû.

2) Vagy a vezetést becsülöd alá vagy az "elsõ alkalmat" becsülöd túl.

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

szerintem túloztok, nekem elsõre sikerült mind a rutin mind a forgalmi vizsga, és elsõ elõzésedet végrehajtani egyátalán nem olyan mint elveszíteni a szüzességed...ne legyetek már gyíkok!

CaviaR
Amikor órákon mentem forgalomban én sem tudtam figyelni a forgalmat a második óra táján. Óhatatlanúl figyelmetlen az ember mert nincs hozzászokva. Megvan a jogsim két hónapja, és max szombatonként vezettem egy olyan fél órát, de ez is elég gyakorlatot adott, hogy ne fáradjak el pár óra után.
A héten levezettem Balcsira a mellékutakon faluról falura. Olyan 2,5-3 óra volt az út, mert nagy volt a forgalom, de nem fáradtam el. Visszafelé nehezebb volt, mert 2órai vezetés után értem be pestre a csúcsforgalomba, de nem volt gáz az sem.

Szal srácok kitartás, menni fog az csak tényleg vegyétek komolyan!

Ja és nincs jobb érzés mint életed elsõ elõzését végrehajtani egy fõúton 140-el. Olyan mint amikor elveszted a szüzességed. 😄

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

Bandew
Ez van általában nálam is.

MiloShee
Az én legnagyobb hibám nem a technikai kezelés, vagy elsõbbségadás vagy ilyesmi. Egyszerûen nem tudom huzamosabb ideig figyelemmel kísérni a forgalmat, béna dolog dehát...

Abit AN-7,AMD Barton 2500+,2*512 Mb PC3200 RAM, Inno3D 6600GT + Zalman VF700Cu, 200Gb Samsung sATA, Pioneer 111D DVD-RW + LG GDR8163B Mysterium, Chieftec 360W, Aerocool Aeroengine II

Bandew
Én elismerem a hibáimat, mert tényleg béna vezetõ vagyok, de ez tényleg így volt. :-)

MiloShee
Anno én is csak a vizsgabiztos jóindulatúsága miatt mentem át, meg is becsülöm magam...

CB Dávid 18
Én most fogom elkezkeni az autós tanfolyamot, van jogsim csak kis motorra. Nem kell feladni az egészet ha nem megy át az ember elsõre akkor majd átmegy másodszorra.

[email protected] Volvo FH 16... King of the road!!

A közel 30 évem alatt jópár emberrel találkoztam akit meghúztak forgalomból, sok hasonlót olvastam itt is, de olyannal még egyetlen egyszer se találkoztam az elbeszélésekben hogy az illetõ hibázott volna.😊)))

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

CaviaR
Engem is húztak meg másik tanuló miatt. Stop táblánál állok jópár perce, nagy a forgalom, jön egy nagyobb rés a kocsik között egy tanuló elött. Lassan jött, talán még lassított is, én tehát nyugodtan bekanyarodtam elé.
Amikor a kocsi 3/4-e kint volt az úton szépen beletaposott a gázba és pikk pakk mögém ért. A vizsgáztató persze megbuktatott mert nem adtam elsöbbséget...

Bandew
Én meg egy váratlan útépítés miatt buktam meg, lassan kanyarodok be, aztá egyszer csak HOPP az én sávomban jönnek szemben az autók. Satufék, oszt bukta. :-)

én kétszer buktam, egyszer egy gyalogos, máskor egy erõ-szakon tanuló vadbarom miatt. Ne add fel.

Bandew
Megbuktam. :-(
Most dühös vagyok!

csak rá ne szokj :-)