Jogosítvány

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

maffioso
hát szerintem ez hülyeség, csak a zéro toleranciával veszik el a jogsit az tuti
nekem már féléve elkéne h vegyék, de még csak most fogják

\"If in doubt, flat out!\"

matthias92
Folyton hallok olyan baromságokat, hogy ha így meg úgy megyek ott helyben elveszik a jogsim...
stoptáblánál megállás nélkül átmenni? távolságival lakott területen? már olyat is hablatyoltak hogy a veszélyes útkanyarulat táblánál ha nem lassítok, vagyha hasamalá fogom a felezõvonalat... ezekbõl mik igazak?

fery02
Sziasztok. Hallottam, hogy január 1-tõl 60 új KRESZ szabály lesz bevezetve.
Valaki tud valami oldalt, ahol ezek egyenként fel vannak sorolva?

Mert mindenhol csak ömlesztett leírást (leginkább cikket) látok és szerintem közel sem 60 szabály szerepel bennük.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

matyi0323
Rúgd fejen....
Ahogy már mondták 9 órán simán megtanulod...
Én pl. 9. órán már vizsgáztam...( igaz teszem hozzá elõtte már évekkel vezettem, attól, hogy nem volt papír..tehát nem ott mondták, hogy: " eeeez egy ótóóó") aztán 1 hetet vezettem forgalomba és vizsga... Persze ez rajtad is múlik mennyire vagy ügyes/figyelmes, mennyire van "érzéked" hozzá..

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

Pepsi Twist
hát nekem sikerült keresztbe tenni a verdát kijáraton 😄 60 helyett 90 volt azt kidobta fater BMW-je a seggét 😄 aztán jó pár méterig keresztbe mentem míg nem lett egyenes 😄

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

Mark007
:S Ebben már látszik, hogy csak szivatás..Pont lejáratnál mérnek? haggyukmár..
Ha rendes úton mérnek, akkor oké. De most Autópályán úgyis méssz 130-al.
Marha nagy veszélyt okozol, ha a lejáraton még nem lassítassz le teljesen...

Kandurex
60e

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Kandurex
na csak meg büntettek...60 helyett 88 -al "száguldoztam" autópálya lejáraton...istenfaszát!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Peter1
Sziasztok,
Egy ismerõsömet kb. 2 hete valószínû, hogy lefényképezték kb. 95 km/h-val lakott területen. A rendõrök nem álították meg. A kérdésem: szerintetek csak pénzbírság lesz a büntetés vagy eltílthatják a vezetéstõl is?
Válaszotokat elõre is köszönöm.

Ide mit lehet írni?

Hassan B
Ja, nekem hivatalosan 30 órából megvolt az egész(R+F), vizsgákkal együtt. Gyakorlatilag annyit sem vezettem.

][ ВАЗ ][

Pepsi Twist
nekem 2 óra volt a rutin a többit beírta 😄 átmentem elsõre 😛 forgalmi is ugyan ez volt ott 6 óra volt ténylegesen a többit beirkálta 😄

Mark007
Nem ordibál meg semmi, nyugodt..túlságosan is lehet..
De ma elmondta a mûszakit, aztán mentünk. Mond egy feladatot, pl. jobbra kapuba elõre.
Megcsinálom a négy kötelezõt, de ha már nem egyenletesen megyek a szlalomnál, akkor az már rég nem jó..
És a legegyszerûbben úgy jutok a 5. feladathoz, ha ott meg is fordulok a kanyarnál. Nah, ha ezt valaminél fogva elfelejtem, akkor már megbuktam.
Pedig tudtommal tökmindegy, milyen úton jutok a feladathoz, nem? Csak meg kell, hogy csináljam.

maffioso
faszság az egész bazd pofán a gecibe a hülyefejüt😄 nekem meg sztem szinte mindenkinek megvolt 9 orábol, de ilyen nincs h ilyenekér buktassanak

Mark007
Rutinvizsga sikerült valakinek 9 órából?
Én már túlmentem rajta, 14-nél fogok vizsgázni..
De nem tudom..oktatóm kedvenc mondata a most megbuktam..
ha a szlalom végén nem 45°ban állok meg, az már bukás?
Ha a gyorsító elõtt, nem a bólyával egy vonalban állok meg, az is? Nincs leirva, õ viszont ezt mondja..

Rob02
Van pedig ilyen és már túl is vagyok rajta sikerült elsõre!
Amúgy nem volt gáz! Kaptam egy B kreszt(55kérdés)+C 25 kresz,25 munkavédelem és 25 szerkezeti! Elég sok volt de sikerült az a lényeg!
Már csak a BÜ van és mehetek rutinra!

Hassan B
Eddig nem is hallottam, hogy azokat lehet együtt, mivel a C-hez kell a B is. Ha a C elméletét tudod, akkor már a B nem nehezít rajta sokat... késõbb majd gyakorlatnál gázosabb lesz. <#nevetes1>

][ &#1042;&#1040;&#1047; ][

Rob02
Sziasztok!
Mennyire gáz a BC vizsga együtt?
Csak mert holnap vizsgázok elméletbõl!<#idiota>

Hassan B
Vót nekem M jogsim is meg minden szar... <#banplz>

mucsácsó
Nahjha. Vagy ha netán egy baleset éri egyszer, ott tuti õ lesz az, aki elviszi inkább a balhét...aztán még a gatyája is rámegy a sok bírságra...
Mark007
Ehez ész kell tényleg..
150k a jogsi. Egyszer kell kifizetni. De valószinû neki olcsóbb is, mert plusz órát bizti nem kell vennie, ha már vezet..

Ha elkapják, akkor meg kb 200k-t kell fizetnie, jobb esetbe csak pénz büntetést kap.
Ez hol éri meg?

Csabesz6
Akkor duplán felelõtlen.

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

matyi0323
Nem volt neki soha, nem is állt szándékában soha, hogy csináljon, ezután sem nagyon lesz több szándéka hozzá.. :/
26 éves. Tehát még elég fiatal. 😊

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

Csabesz6
Haverodnak volt valaha jogsija, és elvették, vagy sosem volt neki?
Mennyi idõs?

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

mucsácsó
Hát hallod elég merész a haverod akkor 😄😄 Én kifejezetten fosnék hogy félreállítana egy sün... Nem lehet tudni elõre... A másik meg igen, amit korábban is említettetek, hogy akármi baleset ér téged, akkor mégnagyobbat csattanna rajtad az ostor valószínûleg...hiába, soha nem tudni elõre, akármilyen jól vezet vki... lehet hogy nem is rajtad múlik.
matyi0323
ÖÖÖ.. haverom 7. éve vezet jogsi nélkül. Még sosem állította meg rendõr. ( és nincs ismerõse.. ). Úgy van vele, hogy egy jogsi 150k, annyi bírságot meg nem szabnak rá ki úgysem. Ha meg igen akkor is.. kicsi rá az esély, hogy megállítsák az elkövetkezendõ 7 éveben is 😄😄😄

[HUN]FaTaL
Jaja, eléggé FAIL. Én már 2005ben sem kaptam, elsõ jogsisoknak nem jár. Ha lejárt a jogsid és vársz az újra, akkor természetesen adnak.

http://goo.gl/gd6Zi5

mucsácsó
Hát elég jól ki van találva ez az egész jogosítványos dolog úgy ámblokk... 😊 De hiába húzzuk a szánkat, valószínûleg így a legjobb mindenkinek.
Egyébként nem is tudom hol olvastam már múltkor a neten, hogy mennyire sokan vezetnek itthon jogosítvány nélkül...nem is gondoltam volna, nekem eszem ágában nem lenne, meg nem is mernék tényleg...de gondolom ezeket lefülelik elõbb-utóbb.
matyi0323
Pontosan. Mai törvények olyanok, hogy hiába van jogsid, ha nincs nálad olyan, mint ha nem is lenne... Nem hivatkozhatsz arra, hogy otthon van. ( Mert régebben még lehetett... )

mucsácsó
Húh, hát az úgy hiányozna még most pluszba tényleg... 😊 Jogsi nélkül vezetésért pár év eltiltást szoktak kiróni tudtommal...meghát ugye pénzbírságot is...szóval akkor gyakorlatilag olyan mintha nem lenne jogsid...létezni létezik, csak nálad nincs, de ezt egy rendõr pont lesz*rja.. 😊
Tomászító
hát el tilthatnak, de nem felétlen, lehet csak pénz bírság is

valamit olvastam az alkohol káros hatásairol, de berugtam és nem emlékszem autofanok.blog.hu

gerge93
és ha jogsi nélkül vezetünk akkor el is tiltanak a vezetéstõl, nem?

AMD Athlon 64 X2 5600+ 2.9 GHz; 2GB Dual Ram; ATI RADEON HD4650 1GB LG GT540 OPTIMUS 8GB microSD ::: ANDROID 2.3.7

matyi0323
Azzal a lappal NEM VEZETHETSZ hivatalosan. Ezt 100%-san biztos forrásból tudom mondani. Igaz vezetni vezethetsz, de ha megállít a sün és semmi ismerõs meg semmi közöd hozzá, hanem csak egy átlagos polgárként kezel, akkor 150 darab ezresedbe fog kerülni. 😊

Ugyanígy voltam én is 2 hónapja.. kibírtam azt a 4 nap várakozási idõt. 😊

Tomászító
hát én kaptam ezerötért és olyan megoldásban volt mint a lakcím kártya. mért beszélnék a levegõbe

valamit olvastam az alkohol káros hatásairol, de berugtam és nem emlékszem autofanok.blog.hu

mucsácsó
Okés, asszem ezek eléggé meggyõzõ érvek voltak, köszike. 😉 Akkor marad a várás, egyértelmû. Nyilván akkor ezért nem is kínálták fel ezt az "ideiglenes jogosítvány" lehetõségét, mivel mára már nincs ilyen. Amúgy igen, valószínû hogy vmelyik volt a felvázolt 3 lehetõség közül, ugyanis bajai vagyok, nem olyan nagy város ez..itt mindenki ismer mindenkit kis túlzással.
Csabesz6
3 évvel ezelõtt?
Hányszor buktál te?😛

Hassan B
Fail. Az ideiglenes jogosítvány márpedig nem létezik. Elsõ jogsisok számára nem, csak pótlás esetén.
(igen, 3 évvel ezelõtt én is megkaptam elsõ jogsira is, de ma már nem adnak - azt mondták már akkor sem szabadott volna, de hogy most aztán szigorítottak rajta, bla-bla-bla...)

Hassan B
Normális helyen az okmányirodában is elmondják, hogy eszedbe se jusson azzal vezetni. Nem érdemes kockáztatni, mert elég komoly összegû bírságot és természetesen feljelentést kapsz érte. Ha kibírtál már minimum 17 évet, akkor kibírsz még rossz esetben is max 2 hetet.

Persze hazardírozni mindig lehet, függõ, hogy milyen nagyságú városban(/faluban?) laksz, van-e egyáltalán ott rendõrség, stb, stb. Minden estre szerintem kivárható a jogsi kézhez kapása.

És aki azt mondta, hogy õt nem büntették érte igazoltatáskor, az egészen egyszerûen:
a) Ismerte a kopót,
b) Lefizette a sünt,
c) hazudott, nem is igazoltatták.

Tomászító
szerintem azt az 1 hetet bírd ki mert ha pl hátulról beléd megy valaki akkor beszoptad. De amikor csináltattad kérhettél volna idéglenest 1500 ft-ért nekem is az volt. amúgy minimális az esélye h megállítsanak csak hát ha más megy neked azt nem te döntöd el.

mucsácsó
Srácok, lenne egy kérdésem. Múlt hét óta sikeresen túlvagyok a forgalmi vizsgán, és most hétfõn voltam bent az okmányirodában igényelni a jogsit. Szóval minden be van fizetve, el van intézve, már csak várnom kell. No és ugyebár adták azt a lapot bent a hivatalban, amit sokan "ideiglenes jogsinak" hívnak, bár ok nélkül, hisz nincs ráírva hogy vezethetnél vele. Odabent is azt mondták, hogy nem lehet ezzel sajnos vezetni, maximum ha minden kötél szakad...merthogy állítólag nem nagyon szoktak ezért feljelentést tenni, hisz mégis megvan a jogsid, csak kézhez nem kaptad még. Több haver hencegett vele, hogy õ már egybõl vezetett ezzel a lappal, és hogy "valamelyik rendõr büntet érte, valamelyik nem"...Viszont szeretnélek megkérdezni titeket ezzel kapcsolatosan, hogy mik a tapasztalataitok? Volt aki vezetett ezzel a lappal, és esetleg rendõr igazoltatta volna? Nyilvánvaló hogy kockázatos lenne, de úgy mégis..? Köszi elõre is a válaszokat! 😉
Pepsi Twist
gáz 5-10%al gyengébb mármint 5-10% veszt az autó az erejébõl

😄 Ez azért van mert a benzin más hõfokon ég, és a gyújtás mérsékletességétõl függ, hogy melyik hogyan gyullad be, ezért a gáz egyenletesebb, a benzin késõbb ég ezért dinamikusabb
HiPPoNaX
Benzin-gaz uzemuve alakitott Skoda 120-asnal a kovetkezot tapasztaltam: gazzal joval kevesbe dinamikus, mint benzinnel ellenben egyenletesebb a teljesitmenye. Mondjuk ennel az autonal benzin eseten is erdekes fogalom a dinamizmus... :]

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

[HUN]FaTaL
Nem állhatsz le vele mélygarázsba.

http://goo.gl/gd6Zi5

lacee09
és csak ennyi a hátránya, hogy kb 60ezer rá a mûszaki? semmi más? teljesítménye ugyan olyan, mint a benzinesé? am ugyan oda el lehet vinni, mint egy normál autót vagy el kell vinni egy speckó helyre ahol benzingázosokat mûszakiztatnak?

\"A gumi kopjon, ne a lelked\"

maffioso
attol függ
ugyanis kb 60ezer rá a müszaki, de amugy olcsobb joval az üzemeltetése nyilván

matyi0323
Szerintem igen.

lacee09
és azt nem tudjátok, hogy benzin- gázas autót megéri- e venni?

\"A gumi kopjon, ne a lelked\"

köszi<#worship>

\"A gumi kopjon, ne a lelked!\"

Hassan B
Szinte minden függ az autótól( ccm ).

Az adásvételi pedig csak a nyomtatvány, amit az autó átvételekor töltesz ki.

Itt az árak is le vannak írva.

Valamint pontosítanám az elõzõ írásomat: az átíráshoz már meg kell lennie a kötelezõ biztosításnak, annak az igazolását is vinni kell.

Hol lehet neten utána nézni, hogy mennyibe kerül az eredetiség vizsgálat, adásvételi, és az átíratást? azt írtad autó függõ az ezekre vonatkozik vagy a kötelezõre írtad?<#help>

\"A gumi kopjon, ne a lelked!\"